Kennelen  :  Generelt  :  Avlsmål  :  Rasen
 


Drømmen og planen er å avle sunne, friske og pene hunder med godt gemytt og ypperlige bruksegenskaper. I første rekke kommer helse og gemytt. En har ikke glede av en pen hund dersom den kun er syk eller ikke fungerer i hverdagen pga angst eller aggressivitet. Likevel er det viktig å beholde et funksjonelt eksteriør slik rasestandarden tilsier, som seriøse oppdrettere har gjort i tiår. Bruksegenskapene må en for all del ikke glemme. Tolleren er ikke en "minigolden" slik mange kanskje tror. Det er en hund med enorm arbeidskapasitet som egner seg til "alt", og den krever å bli brukt! En sofatoller på heltid er ikke en fornøyd toller.
Den perfekte hund finnes ikke, og jeg vil nok heller aldri klare å avle den perfekte kombinasjon, men med bevisste mål, har jeg hvertfall noe å strekke meg mot, og gjøre hva jeg kan for å nå.

Jeg er svært kritisk til hundene som går i avl hos meg. Jeg vil holde innavlsgraden lav, og følge retrieverklubbens og NKKs etiske retningslinjer for avl. Hundene skal være HD og AD-røntget fri, øyelyst fri og DNA-testet for det vi har tester for, slik at vi vet mest mulig om helsebildet i den aktuelle kombinasjonen. I tillegg skal hundene være premiert på utstilling og gjerne også i annet, for ikke å snakke om være velfungerende med både mennesker og dyr. Ingen hunder går i avl før de er minimum 2,5år, da jeg ønsker de skal få bli skikkelig voksne både mentalt og fysisk først.

Som valpekjøper hos Kennel Blazing Sun forplikter du deg til å bruke tolleren din. Det betyr ikke at du må konkurrere i diverse hundesporter og "bo" på hundeklubben, men at du gir det hunden din trenger både mentalt og fysisk. Folk som vil være aktive med hunden blir prioritert, enten det er i lydighet, agility, spor, jakt eller annet.
Jeg vil gjerne at hunden skal stilles noe på utstilling, men vil du ikke stille selv, kan jeg være behjelpelig med dette, dersom den geografiske avstanden tillater det.
Alle valper fra Kennel Blazing Sun skal HD- og AD-røntges ved 12-18mnds alder, samt mentaltestes ved ca 18mnds alder. Sistnevnte sponser jeg som oppdretter. Jeg har disse kravene fordi det er uhyre viktig for meg som oppdretter å holde oversikten over helsen på hundene, for å bidra til å bevare tolleren som en frisk rase - både fysisk og mentalt. Dette er også helt avgjørende for eier å ha kunnskap om, slik at man legger opp treningen riktig i forhold til hundens helse.

Har du spørsmål om meg, oppdrettet eller annet, nøl ikke med å sende en mail.