Kull  :  Aktuelle kull  :  Planlagte kull  :  Tidligere kull  Kullstatistikk  :  Fôrvertavtale


Kennel Blazing Sun presenterer

Kennel Red Temptations sitt første kull
Valper født 31/5-16

Mor Far

NUCH Blazing Sun Bring it On "Myra"

DKCH SE(U)CH KBHJV14 KBHV15 DKKV15 KLBJCH KLBV15 Redmound's Keep A Great Secret "Jasper"
Øyelyst: 4/10-15
prcd-PRA: A (Normal/Clear)
CEA-ch: A (Normal/Clear)
DM: Normal/Clear (N/N)
CP1: Clear/Normal (N/N)
CPLS: Clear
JADD: Probable Normal (N/N)
Buff: Clear
DE: Clear
Øyelyst: U.A. 21/3 2016
prcd-PRA: B (Carrier)
CEA-ch: A (Normal/Clear)
JADD: Probable Normal (N/N)
DE: Clear
HD: A/A
AD: 0/0
HD: B/B
AD: 0/0

Myra:
Myra er en mild, omgjengelig og ukomplisert hund som man nesten ikke merker at man har i hus. Hun kommer godt overens med andre hunder, både tisper og hanner, hun trekker seg unna bråk og viser dempende signaler i møte med andre hunder. Hun er enkel å ha med seg på tur, og finner lett roen andre steder og lar seg ikke stresse av store folkemengder og høye lyder. Myra har god arbeidslyst og er godkjent redningshund innen lavine og ettersøkning, samt B-godkjent på ruin søk. Hun trenes litt i lp og rally, men har aldri stilt på offisielle konkurranser, siden fokuset har vært på redningshund trening. I tillegg har hun fullført en flott MH-test med godkjent skuddreaksjon da hun var 18mnd gammel. Eksteriørmessig er Myra en lettbygd tispe med lett og god benstamme og fine proporsjoner. Hun er ikke av de største tispene og hun har et søtt, feminint ansikt. Pelsen er av god kvalitet med noe bølgete pels på ryggen. Hun er helrød med hvite poter og veier ca.16 kg. På utstilling har hun vunnet flere CK med både BIR og BIM plasseringer, samt gruppeplasseringer og BIS4. Da hun var 2 år og 3mnd ble hun Norsk Utstillingschampion med Reserve Cacib.

Myra har vært frisk hele sitt liv, men ble øyelyst med mild grad Distichiasis/Ektopiske Cillier, som er feilstilte øyehår. Siden hun har kun en mild grad, vil det avlsmessig si at hun trygt kan parres med hanner som er øyenlyst uten dette.

Flere av Myras søsken trenes aktivt innen jakt, tollingjakt, viltspor, agility, lydighet og rally med mange flotte resultater - se bare på B-kullets kullstatistikk HER.

Jasper:
Jasper
er en mild og ukomplisert hannhund, som heller ikke ligger høyt på dominans. Han kan tas med overalt uten noen problemer. Når Jasper arbeider er det uten stress, medium intensitet og med “good will to please”. Han er en hund som behøver positiv og oppbyggende trening som styrker hans selvtillit. Han har trengt tid på å bli voksen og modnes mentalt, men etter fyllte to år har det skjedd en meget positiv utvikling i treningen. Jasper trenes både innen jakt, rallylydighet og lydighet, og det er ingen tvil om at det er jaktreningen han liker best. I rally har han to offisielle “pind” (opprykksnapp) i begynnerklassen og utover det har han 2 uofisielle prøver hvor beste resultat var 99 av 100 mulige. I lydighet har han ikke vært til offisiell prøve enda, men har 2 uoffisielle LP1 prøver, med en 3.premie og en 2.premie som resultat. Utover det har han bestått den Danske Rerieverklubbs Brugsprøve, og han ble stilt i begynnerklassen på Tollerspecialens Workintest i 2015, hvor han oppnådde 71 av 100 mulige poeng, og plassert som nr.33 av 92 startende hunder.
I utstillingsringen er Jasper en stjerne. Han er Dansk og Svensk utstillingschampion, Københavns Junior Vinner 2014, Københavns Vinner 2015, Club Junior Champion, 9 x BIR, 1 x BIM, 6 X CACIB, 2 x BIG2 på DKK Internasjonale utstillinger, Årets Rasevinner I DKK 2015 (mestvinnende toller på DKK utstillingene i 2015) og Årets Utstillingshannhund i Den Danske Tollerklubb i 2015. Jasper mangler 1 av 4 klubbsertifikater for å bli klubb Champion, og på den svenske Tollerspecialen i 2014 ble han beste junior og 3.beste hannhund.

Myra i Tollerdata: http://toller-l.org/tollerdata/pedigree.asp?ID=33038

Jasper i Tollerdata: http://www.toller-l.org/tollerdata/pedigree.asp?ID=40464

Kullet vil bli født hos oppdretter Hilde Schjelderup ved Kennel Red Temptations på Borkenes/Harstad. Ved interesse, send Hilde en mail hvor det inkluderes informasjon om alle medlemmer i husstanden, erfaring med hund/toller, hvorfor dere ønsker nettopp toller, ønsker/planer for hundeholdet med mer. Valpene selges ikke som rene turkamerater, og kjøpere som vil trene aktivt med hunden prioriteres.


Jasper og Myra


To hunder med god kjemi

Pappa Jasper:

Mamma Myra: