Kull  :  Tidligere kull  :  A-kull  : Forventninger til kombinasjonen


Forventninger til kullet:

Det er med stor glede og stolthet jeg presenterer planene for kennel Blazing Suns A-kull. Teklas utvalgte er en flott kar på 5år som holder til i Belgia. Han har flere kull fra tidligere, men ingen i norden.

Eksteriørt utfyller Cylas og Tekla hverandre godt. Cylas har fin lengde på ryggen og er ikke av de tyngste hannhundene, men likevel med god benstamme. Dette er viktig ettersom Tekla har både lang rygg, store hunder og mye tyngde i linjene bak seg på morssiden. Cylas har i tillegg lite hvitt, god pelsfarge, normalt store ører og korrekt bitt.

Gemyttet til Cylas er fantastisk. Makan til sosial og herlig hund skal en lete lenge etter. Han har sterk psyke, og lar seg ikke vippe lett av pinnen, men undersøker nye ting og lyder med stor interesse og grundighet. Oppdretter og eier Els forteller også at det aldri har vært noe trøbbel rundt andre hunder, heller ikke fremmede hannhunder. "La en 5åring gå med Cylas rundt en hvilken som helst hannhund - det blir ikke problemer". Med noe varierende gemytt som det har vært på tolleren, synes jeg dette er noe som er veldig viktig å fokusere på i avl. Tekla har masse selvtillit, men samtidig et godt utviklet språk, og har derfor ikke havnet bråk med andre. Hun trekker seg om andre bråker, men kan samtidig sette grenser for både innpåslitne hannhunder og plagsomme valper. Jeg tror derfor at valpene fra denne kombinasjonen vil ha et godt utgangspunkt for å bli meget sosialt velfungerende.

Stor arbeidskapasitet og mye motor er noe både Tekla og Cylas har, uten at det blir mye lyd og stress ut av det. Cylas har trent litt lydighet, men har ikke konkurrert. Han er også testet på vilt, og spontanapporterer dette. Han varsler når det kommer folk, men utover det er det tilnærmet aldri lyd i han, kan Els fortelle. Tekla på sin side er full av energi og alltid klar for å jobbe, selv om konsentrasjonen tidvis ikke er helt på topp. Samtidig er hun en hund som er enkel å motivere da både mat og leker er helt topp. Til tross for sitt høye aktivitetsnivå har Tekla en meget godt utviklet avknapp, og er derfor stort sett rolig innendørs. Skulle hun begynne å kjede seg, er hun ekspert på å underholde seg selv, helst med en pipeleke..

Jeg har stor tro på denne kombinasjonen, og skal derfor selv beholde en valp. Jeg forventer at valpene får herlig gemytt, god helse, mye motor og sunt eksteriør, jeg har i alle fall gjort mitt ypperste for å nå disse målene. Her kan du lese om hva valpene vil oppleve i sine første leveuker hos meg.

Mer om Cylas kan ses på Kennel of Great Pleasure sine hjemmesider.

NYHETER:
23.juli 2010 - Temperaturen faller!
19.juli 2010 - Røntgen viste 4 små valpiser i Teklas mage. Vi venter i spenning den siste uken nå :)
23.juni 2010 - Ultralyd bekreftet at Tekla er drektig. Vi kunne se 3 stk, men det er gode muligheter for flere.
25.mai 2010 - Paring med 22minutters heng.
24.mai 2010 - Fjerde progesterontest tatt med et resultat på 9,26 etter Hollandsk skala, hvor man parer fra 9,5. Paring uten heng om kvelden.
20.mai 2010 - Tredje progesterontest tatt om kvelden med et resultat på 6,14.
18.mai 2010 - Andre progesterontest tatt med et resultat på 3,5.
14.mai 2010 - Første progesterontest tatt med et resultat på 2,4.
07.mai 2010 - Tekla begynte løpetiden sin i dag, så om et par uker går turen til Belgia