Kull  :  Tidligere kull  :  A-kull  :  Ambitious Adventurer  Tintos resultater  :  Tintos utvikling


Blazing Sun Ambitious Adventurer

Navn Blazing Sun Ambitious Adventurer "Tinto"
Født 23.07.2010
Kjønn Hann
Reg. nr N49247/10
Foreldre River Nova Beware of Blazing Taika og D LUX NL VDH SK CH Cylas of Great Pleasure
HD A/A
AA A/A 
Øyne  
PRA (DNA) A/B
CEA (DNA) Normal* (fri)
Høyde ca. 49cm (9mnd)
Vekt 19kg (9mnd)
Eier Åse K. Gustavsen og Magnus Sollid
Oppdretter Helene H. Gravdahl, Kennel Blazing Sun
Meritter BIM valp, Bestått NKKs Bronsemerke i lydighet
Annet

Konkurrerer i agility, trenes i kantarellsøk, blodspor og lydighet

Tinto, eller Grønn som han het i valpekassa, kom som nr 2 til verden. Fra sitt første levedøgn var han stadig på nye eventyr, og var det en som hadde forvillet seg bort fra de andre, kan en være sikker på det var han. Tinto fortsatte livet i kassa som kullets moroklump, og det var ikke mulig å holdet smilet og latteren tilbake enten han ambisiøst kravler rundt på let etter mat, eller ligger henslengt og sover i varierende posisjoner. Med tiden viste Tinto seg som en myk gutt, og likte ikke bli snakket hardt til av mamsen. Han har også et fantastisk sovehjerte, og sørger for å få skjønnhetssøvnen sin. Navnet "Tinto" er spansk og betyr "rød" noe som jo passer en liten tollergutt utmerket.


Tinto 7mnd gammel


13,5 uker gammel

Tinto skal få leve det glade liv i markagrensa i Oslo sammen med matmor Åse og matfar Magnus. Han skal få gå mange kurs i både lydighet og agility, så får vi se hva tiden bringer. I en soppglad familie mangler det bare en soppsporende hund, og Tinto skal derfor også få bruke den flotte nesa si på kantarellsøk.
Ved 6mnds alder ble det dessverre oppdaget at Tinto har et par tenner underbitt. Det er helt ubetydelig for han, men det innebærer at han ikke kan stilles ut. Veldig synd, men det fører til en desto større agilitykarriere!


Tinto og hans nye familie

Da Tinto var 5,5 uker gammel sendte han en mail til Åse og Magnus hvor han spurte om å få flytte til dem. Han fikk et superherlig svar, som jeg bare må poste her:

Hei lille Grønn.
Så hyggelig å høre fra deg.
Vi har massevis av kjærlighet å tilby deg, og elsker små kosebamser som ligger helt inntil oss når vi slapper av i gresset eller på gulvet i stuen. Men når vi er i gang så finner vi på massevis av artige ting som vi sammen skal finne ut av. Vi skal gå mange forskjellige kule kurs hvor vi lærer oss mange triks og aktiviteter som vi stolt kan vise frem til misunnelige søsken og andre tøffinger.

Du vil få masse positive oppfordringer og all den tid du trenger på å utforske omverdenen og finne ut hvordan ting henger sammen. Som regel vil det vanke masse godbiter når du er flink og finner ut hva som er riktig.

Etterhvert som du vokser til skal vi gå lange turer i skogen, hvor du kan bruke den flinke nesen din til å hjelpe mamma og pappa med å finne kantarell. Sykkelturer og langrennsturer vil det også bli masse av når vi sammen finner ut hvordan vi skal gjøre det.
Du vi få masse kos hele tiden, kanskje til og med så mye at du noen ganger går lei. Men da gir vi oss og lar deg sove ut i sengen din ved siden av oss.

Du kan så absolutt bli vår lille, søte, vakre Tinto!

Stor gledeshilsen fra Åse og Magnus.

Kurs Tinto har gått: