Torsdag, Mars 29, 2012 @ 12:30

Valpene fortsetter å vokse og gro. De legger godt på seg, og som sist, har vi en sterk hannhund med stort matvett som drar fra sine søsken. Grønn har lært seg hvor det lønner seg å ligge for å få tilgang på mest mat, og han er nok den som blir liggende lengst hver gang. ;)
 
Valp Fødselsvekt Vekt 1 døgn Vekt 2 døgn Vekt 3 døgn
Rosa 360g 376g 394g 454g
Gul 346g 350g 380g 424g
Rød 342g 340g 362g 384g
Blå 352g 356g 380g 422g
Lilla 336g 336g 354g 382g
Orange 360g 366g 404g 440g
Sølv 372g 394g 420g 464g
Grønn 372g 400g 446g 510g

Jeg begynner å bli godt kjent med de små, og det blir stadig lettere å skille dem fra hverandre. Likevel er de såpass like at det skal bli greit når de blir store nok til å ha på halsbånd på fulltid.

Tekla flippa da valpene ble født og hun hørte lydene, og hun lå pal på kjøkkenet og lyttet til lydene som kom fra kjelleren. Vila holdt henne selvsagt med selskap, men hadde tydelig ikke samme forståelse for hva disse lydene innebar. De roet seg heldigvis raskt, men jeg tror Tekla kommer til å synes det blir superstas å få treffe de små etter hvert. Tia tilbringer stadig mer tid oppe med oss, det er helt tydelig hun synes det blir litt kjedelig å være nede hele tiden. Hun er derimot flink og stormer ned så snart hun hører en lyd fra de små <3

Nye bilder kommer i løpet av dagen.

Tirsdag, Mars 27, 2012 @ 18:00

Valpene er blitt 1 døgn gamle og de er alle friske og sterke. Ved veiing i dag har de fleste lagt på seg, noe som betyr at Tias melkeproduksjon er kommet godt i gang. Magen hennes er også stabilisert, til tross for at hun slukte i seg det meste av etterbyrder i går. Hun er så rolig og fin med de små, men tar seg også gjerne en tur ut. I dag har hun kost seg med å ligge litt i sola, og ville også gjerne sparke litt fotball før hun gikk inn igjen. Herlig at hun tar det hele så bra.
 
Valp Fødselsvekt Vekt 1 døgn
Rosa 360g 376g
Gul 346g 350g
Rød 342g 340g
Blå 352g 356g
Lilla 336g 336g
Orange 360g 366g
Sølv 372g 394g
Grønn 372g 400g

Her er en liten presentasjon av valpenes tegninger, de er ganske jevne i fargen:

Rosa - Hvite labber, litt hvitt i brystet, antydning til hvit haletipp.

Gul - Baklabbene og høyre forlabb hvite, hvite tær på venstre forlabb. Litt hvitt i brystet, antydning til hvit haletipp.

Rød - Hvit flekk i panna, hvite labber, hvitt i brystet som går i en stripe nedover magen og hvit haletipp.

Blå - Hvite baklabber og tær på frambena. Litt hvitt i brystet, liten haletipp, liten hvit flekk i panna som nok vil forsvinne med tiden.

Lilla - Liten hvit flekk i panna som vil forsvinne. Hvite labber, hvitt bryst. Antydning til hvit haletipp.

Orange - Hvite baklabber og tær på frambena. Noen hvite hårstrå i brystet.

Sølv - Hvite baklabber og tær på frambena, hvit haletipp og bryst, noen hvite hårstrå på hodet.

Grønn - Hvite baklabber og tær på frambena. Høyre tå på høyre framlabb brun. Liten haletipp.

Flere portrettbilder i større format HER - åpnes i nytt vindu!

/Helene.

Mandag, Mars 26, 2012 @ 09:05

Kl.06.20: Vannet har gått!

Kl. 08.13 - Tispe "Rosa" 360g

Kl. 08.45 - Tispe "Gul" 346g

Kl. 08.53 - Tispe "Rød" 342g

Kl. 09.32 - Hann "Blå" 352g

Kl 09.46 - Tispe "Lilla" 336g

Kl 10.35 - Tispe "Orange" 360g

Kl 11.05 - Tispe "Sølv" 372g

Kl 13.33 - Hann "Grønn" 372g

Alle har litt hvitt på labber, Rød har hvit flekk i panna, hvertfall en har hvitt bryst, men jeg går litt i surr i dem, så får se nærmere når de tørker.

Kl.16.30: Da var det hele over, det er vasket og skiftet i kassen og Tia og de små har fått roe seg ned en god stund. Veene begynte på nytt i 14-14.30-tiden, men de var svake og uregelmessige. Etter hvert kom det noen sterkere noen, og en bakfot uten pose kom til syne. Der stoppet derimot veene, og før vi klarte få dem tilstrekkelig i gang igjen, mistet vi valpen. Det var ei vakker lita prinsesse. Veldig leit, men jeg var forberedt på at det kunne skje, spesielt nå med såpass stort kull. Nå er vi lykkelige over de 8 vidunderne vi har fått. De ligger knirkende og sover, gode og mette i valpekassa, og Tia virker rolig nok til at jeg tror jeg kan få dusjet henne. Greit å få ut noe av gørra fra hale og bukser.

Stemningsbilder


Fineste Tia tar det helt med ro mens valpekassa vaskes og skiftes på


Herlige valperumper

Søndag, Mars 25, 2012 @ 07:35

Kl.22.30: Livmora jobber tydelig hardt nå. Magen blir steinhard, for så å løsne igjen. Tia er likevel rolig, men puster selvsagt raskt. Håper vannet går snart, i mellomtiden nyter jeg å kjenne på bevegelsene til de små. Det virker som en aktiv gjeng :)

Kl.20.30: Tålmodighet er en dyd... Temperaturen har ikke steget noe mer enda, og atferden er den samme. Det sies jo at oppblokkingen kan vare helt opp til 36 timer, og i øyeblikket mistenker jeg Tia prøver å sette ny rekord.

Kl.17.10: Tia spiste litt fôr i 14.30-tiden. Vi er stadig ute på tisseturer, og hun koser seg med å tusle rundt. Når vi kommer inn er det graving på høyt nivå i kassa, før hun pesende faller i søvn. Det ser ut til at slimet er økende nå, så hun slikker seg mer bak. Også pesingen har tatt seg opp. Tempen viste 37,3 for en halvtime siden. Jeg tar sikte på en lang natt. :)

Kl.14.05: Timene sniker seg avsted, og lite nytt er det å melde. Vi har vært ute og lekt med ball, vi har tusla rundt, og vi har slappa av inne begge to. Tia er flink til å roe ned, men peser også mye. Temp nå viste 37,1*c. Oppblokkinga tar tid, ja...

Kl.11.35: Tempen er bikket opp til 37,0*c. Hun graver litt i valpekassa, men ellers er hun utrolig rolig. Det var så mye enklere å tolke Tekla som fulgte boka til punkt og prikke. Samtidig sier jo bøkene at man på en del tisper ikke merker oppblokkingen annet enn ved å se temp.fallet, og det er jo ingen tvil om at noe er på gang, men det virker likevel så avslappet. Urk. Denne spenningen, altså. Slutte å tolke, og bare vente, kanskje?

Kl.09.30: Der var hun oppe og gikk, så da ble tempen tatt likevel. Fremdeles 36,9. Avisene drepes. ;)

Kl.09.20: Tia har en stor ro. Valpekassa blir jevnlig ommøbelert, avisene blir stadig delt i mindre biter, før hun rolig legger seg ned og sover. Hun virker nå veldig komfortable med valpekassa, og liker godt at det foreløpig er en "hule". I øyeblikket sover hun, så jeg vil ikke forstyrre henne ved å skulle ta tempen.

Kl.07.35: På ekte Tia-vis skal ting skje når hun mener det passer. Hun er så mild på alle andre områder, så hun må vel sette ned foten og trumfe gjennom vilja si der hun kan, tenker jeg ;)
Natten har vært lik de forestående, hun har vært noe urolig, noe helt rolig. På morgensiden merket jeg hun peste veldig der hun lå ved siden av meg i sengen, men det var ikke direkte kjølig heller på valperommet. Jeg valgte å fortelle hjernen min at det bare var varme ;) Jeg våknet siden av at hun tråkket meg i ansiktet mens hun gravde i senga. Ikke spesielt mye kontroll over sine handlinger, slik hun pleier ha, med andre ord. Vi har tusla en liten tur, og hun snuste på ballen, kikka på meg, for så å gå videre i dag. Vel inne igjen jobbet hun beinhardt med graveprosjektet sitt i kassa et par minutter, før hun igjen pesende la seg ned. Temp 07.30 var 36,9 - vi er definitivt i gang!

 

Lørdag, Mars 24, 2012 @ 06:35

Kl.14.50: Tia er så rolig, at dette har ikke startet skikkelig enda. Hun er helt rolig i dag, så ingen ting tyder nå på at det vil skje noe mer med det første. Ikke blir jeg det minste overrasket om vi går nok en natt i møte uten særlige forandringer, men håper jo hun finner ut at det kan være greit å få dem i løpet av natten. Som Elisabeth har sagt flere ganger - Tia har hatt klare meninger om alt så langt i denne prosessen, så hun skal vel bestemme helt selv når disse små skal komme også. Jeg får bare skrape sammen den siste resten av tålmodighet som finnes ;)

Kl.12.45: Vi har tusla ute, lekt med ball og rulla rundt i gresset i nydelig solskinn. Tia er kortpustet, men det stopper henne ikke fra å løpe i fullfart etter ballen. Målingen viste 37,9. Jeg er utålmodig.

Kl.10.30: Ny måling viste 37,7. Tia er fremdeles like rolig, men holder seg nært til meg hele tiden. Vi var ute i 10-tiden, og da hun oppdaget fotballen på plenen kastet hun seg ned i dekk og nistirret på den. Ball-lek føles tydeligvis fremdeles viktigere enn en nærstående fødsel med andre ord ;)

Kl.08.40: Som magefølelsen min tilsa, viste temperaturmålingen kl.08.30 at Tia er på oppadstigende. Hun har bare såvidt begynt å krype oppover igjen, og lå nå på 37,4. I følge faglitteraturen synker ofte tisper som er rolige og med god matlyst mindre i temperatur enn tisper som styrer mye. Tekla styra jo masse, og sank til 36,5 på laveste måling. Dog fikk jeg aldri målt at temperaturen hennes var på vei opp igjen. Tia som er helt rolig, har nok dermed ikke sunket så mye. Spennende timer fremover!

Kl.06.35: Tia endret fasong i går, så det ante meg at noe snart ville skje. Noe annet ville jo vært rart, ettersom termin er i dag :P I 22-tiden så jeg litt blankt slim fra vulva. Vi gikk en liten tur, og det var stor endring i hvordan hun hadde det. Hun tuslet sakte og hadde brått en annen interesse for busker og kratt. Hjemme igjen var hun relativt rolig, peip litt og gikk litt hvileløst rundt før hun sank sammen. Temperaturen var 37,8 - helt som normalt med andre ord.

I natt har hun gravd og styra i valpekassa, men også liggi mye stille. Vi stod opp og gikk en liten tur i hagen nå litt før 6, og hun tusler tungt, men koser seg med å snuse og undersøke. Ingen tegn på å prøve å grave ute, men hun leter nok litt etter huler her og der, da hun undersøker området på en annen måte en tidligere.

Vel inne igjen tok jeg temperaturen og den er sakte, men sikkert på vei nedover. 37,2 nå klokken 6. Hun har spist litt, og ligger nå og sover på hodeputen min. Vi har en lang dag foran oss.

 

Onsdag, Mars 21, 2012 @ 17:00

Tre dager igjen til termin. Den siste halvannen uka har rast avsted, og ikke kan jeg fatte hvor dagene er blitt av. I går var det som vanlig trening med Linn og gutta, og selv om jeg ikke følte forskjellen var spesielt stor på Tia, lo Linn da hun så henne. Det hadde visst skjedd mye den siste uken også. Vi hadde en flott trening der Tekla var superhunden som er bare utrolig morsom å jobbe med, Vila (og Shay!) begynner å bli voksne og det virker ikke lenger umulig at de vil kunne bli finfine lydighetshunder, til tross for særdeles lite trening så langt i livet. Tia fikk nøye seg med å være kaffeselskap og viste fornøyd frem noen småkunster mens vi tobente koste oss med deilig kaffe og skravlings. Så utrolig koselig! Gleder meg til mange sånne ettermiddager/kvelder utover våren og sommeren :)

I natt valgte Tia hovedsaklig å ligge i valpekassa, fremfor i senga med meg. Det anser jeg som et veldig godt tegn. Hun graver noe, men hun har langt mindre gravetrang enn Tekla hadde de siste dagene før fødsel. For sikkerhetsskyld tar jeg tempen med jevne mellomrom, og hun ligger stort sett på 37,7*c. Bare normale svingninger, med andre ord.

Og ja - hun er diger! Jeg målte henne istad og ribbeinsmålet har nå bikket 81cm!! Midjen holder seg på 68, noe som innebærer en økning på 2cm siden lørdag. Stakkars jenta. Hun er fryktelig tung nå, så det skal bli godt å få de ut :)

/Helene.

Søndag, Mars 18, 2012 @ 15:20

Jeg elsker våren. Det har jeg alltid gjort. Da jeg var yngre, var det hovedsaklig fordi vår betød bursdag. Nå har jeg så mange andre, gode grunner, og de har jeg virkelig fått kjenne på i dag.

Våren er tiden hvor naturen våkner til liv igjen. På vei til skogen i dag, strålte hestehoven mot meg fra alle grøftekanter. Tjukke, små og knallgule som soler smiler de opp og nyter varmen. Inne i skogen var det derimot de mer elegante vårblomstene som møtte oss - blåveisen og hvitveisen. Med sine tynne stilker kikker blåveisen opp blant røtter og løv på den fuktige skogsbunnen, og like ved prøver noen forsiktige hvitveis å spre bladene sine for å nyte de første solstrålene. Maurene er i full gang med repareringsarbeid på tua etter en kald vinter, og til og med en forvirret humle surret tungt forbi denne kjølige vårmorgenen i mars.

Ikke bare blomster og maur kjenner på gleden ved at vi går lysere tider i møte. Fuglene kvitrer og bygger reder, og blåbleike nordmenn kikker omsider ut av husene sine. Også hundene liker våren. Å traske rundt i en stille skog med en gal unghund rundt seg er lykke. Hvordan hun flyter i luften og uanstrengt forserer alle hindre med et stort glis og lysende, lykkelige øyne. Å se den voksne, mer fornuftige og samlede hunden sette nesa i bakken og trekke inn alle de deilige duftene en nyoppvåknet bakke har å tilby, er heller ikke dumt. Halen går, det snøfter i snuten, hun stopper kanskje, graver litt, snuser, og kommer susende etter følget. Det er lykke!

Den vordende moren har begynt å kjenne tyngden av sine små, og tar turene mer rolig nå. Hun peser litt oppover bakkene, men ikke mer enn at hun gjerne blir med på litt pinnelek med unghunden. Vel hjemme, sukker hun tungt og legger seg forsiktig ned. I magen kan man tydelig kjenne bevegelser fra de små verdensborgerne som forbereder seg på sin ankomst når som helst. Vi er spente!

/Helene.

Fredag, Mars 16, 2012 @ 15:07

Jeg svever! Da vi ankom veterinærkontoret for å ta røntgen i går, kjente veterinæren på Tia, kikke litt på henne, og utbrøt "tjaaa, 4 stk kanskje? Det blir nok ikke noe stort kull, dette". Jeg hadde de siste dagene prøvd å senke forhåpningene om antall, ettersom jeg har hatt lett for å tenke at vi ville få en god bunch denne gangen, Tias størrelse tatt i betraktning. Jeg kjente likevel at skuffelsen sank i meg da veterinæren tippet 4, men var glad jeg hadde jobbet med forventningene mine.

Da Tia ble lagt på røntgenbordet stusset veterinæren over hvor dyp hun var og at de faktisk måtte bruke hele røntgenfeltet for å dekke henne. Da bildet var tatt, begynte hun bare å le og sa "jeg tror nesten vi kan doble antallet fra det jeg gjettet, jeg!" Kana tro det var en lettet og lykkelig Helene og gikk bort for å studere bildet da! Og ganske riktig, vi fant 8 helt tydelige hodeskaller. Det ble tatt et par bilder til, men de ble dårlige. Det var en ryggrad på bildet som vi ikke helt klarte å plassere til et hode, så det er mulig det er flere der inne, men personlig synes jeg 8 holder lenge. Vi skal tross alt følge opp hele gjengen også.

Letta er jeg over at vi nå er garantert valp til mange flotte valpekjøpere. Til tross for at jeg har satt stopp på listen, blir jeg stadig kontaktet av folk, så det blir litt av en puslespilljobb for å finne best hjem til den enkelte valp. Det blir utrolig spennende å se kjønnsfordeling og eventuelle overtegninger, og selvsagt utrolig spennende å se om alle klarer seg. Huff, får håpe det... Veterinæren mente i alle fall at valpene så ut til å ha veldig fin str i forhold til Tia, og han trodde fødselen ville gå greit, sånn størrelsesmessig, i alle fall.

Spennende dager fremover - om ei ukes tid er de her!! :|

Søndag, Mars 11, 2012 @ 17:14

En uke har gått siden Tia kom i hus, og det er lite å merke til at hun er drektig. Hun får nå 3 måltider om dagen for å slippe å bli så sprekkmett hver gang, og hun får også noe valpefôr i maten sin.

Tia er selvsagt med på alle turer, og hun holder normalt tempo, stopper og snuser, for så å komme flyende etter. Hun er ikke så ivrig på å leke med Tekla og Vila, men hun er 100% seg selv når det kommer til pinner, snø og snøballer. Hun har hele tiden et håp om at noen vil kaste noe til henne, og hver gang vi kommer forbi en snøflekk (noe som stadig blir mer sjeldent i dette påskeværet) kaster hun seg rundt og ruller og koser seg. :)

Tia har den siste uken lagt seg ut 3cm rundt midjen og har nå et mål på 61cm. Rundt enden av ribbeina legger hun seg derimot voldsomt ut, og har økt hele 7,5cm (!!) siden forrige søndag, nå med et mål på 71,5cm... Ikke kan jeg se store forskjellen, og tidvis synes jeg hun ser lita ut, men med tanke på at det enda er 13 dager igjen til termin, er hun kanskje ikke akkurat det. ;) Fy så spennende det skal bli med røntgen på torsdag! Jeg er lovet å få røntgenbildet på cd, så det blir lagt ut her så snart vi kommer hjem ;)

 

Søndag, Mars 04, 2012 @ 18:34

Planen var å hente Tia lørdag 10. - to uker før termin. Jeg var derimot så heldig at Elizabeth likevel skulle til Oslo denne helgen, og var villig til å overlate gulljenta en uke tidligere enn tenkt. Det sparte meg jo for en hel del timers kjøring. Deilig!

Da jeg i ettermiddag møtte Tia og Elizabeth var det en rimelig forandret Tia som kom hylende av glede mot meg. Makan til tjukkismage! Og ikke er hun tjukk heller - hun har heller gått ned siden sist hun var her.

På det øverste bildet står hun jo som en sagkrakk, da jeg tok bildet uten medhjelper. Dog ser man tydelig forskjell! I oppførsel er hun veldig seg selv - hun hilste jentene her hjemme noe mer behersket enn hun ellers gjør, men er samme gamle lekende jenta. Elizabeth har tatt 1, 3 og 5ukers bilder som jeg skal få oversendt.

Den obligatoriske magemålingen er i gang, nå vet jeg ikke mål før drektighet, men det blir jo spennende å se om hun legger seg ut noe særlig de neste ukene. Hun er i dag 58cm rundt det smaleste på buken og 64cm på "enden" av ribbeina.


/Helene

Gamle blogtown

 

<

Mars 2012

 >
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Abonnere på bloggen?
 

28 mar 12, 09:49
Nina W: Jeg ser forresten noen hvite neserygger. :-D
 
28 mar 12, 09:43
Nina W.: Gratulerer med et stort, jevnt og fimt kull! Flinke Tia som har ro i morsrollen. Kos dere!
 
28 mar 12, 00:07
Linn: Så nydelige! Blir ikke mindre valpesyk av å se disse herlige småtrollene <3
 
27 mar 12, 13:25
Marianne: Utrolig fine stemningsbilder av Tia& flokken hennes:)Hun ser ut til å være god på morsrollen allered
 
26 mar 12, 22:20
Liv Edel: Så mange fine små. Gleder meg til flere bilder kommer etterhvert.
 
26 mar 12, 21:12
Trude: For en nydelig gjeng :heart:
 
26 mar 12, 20:31
Jorid: Fantastisk <3 Nyyydelig bilder, ser ut som Tia koser seg med morsrollen:)
 
26 mar 12, 20:22
Hilde: Så herlige valpebilder, og en flott mamma Tia :)
 
26 mar 12, 20:14
Gøril: Så herlige små nurk!! Gratulerer kjempemasse!
 
26 mar 12, 20:12
Perly: Flotte bilete som visar stor ro i kvalpekassa. Herleg. Gratulerar med eit flott kull!
 
26 mar 12, 18:20
Monica: Gratulerer med stort og fint kull. :)
 
26 mar 12, 11:35
Jorid: LIKER fordelingen din.. HÆRLIG gratulerer!!!!
 
26 mar 12, 10:41
Perly: Dette kullet blir ei super førbursdagsgave Helene!
 
26 mar 12, 10:15
Magnus: Da mangler bare tre hanner før kullet er komplett...
 
26 mar 12, 10:05
Nina W.: Dette går fint! Ser jeg fremdeles kan få rett mtp kjønnsfordeling. Premien var vel en valp..? ;-)
 
26 mar 12, 10:02
Connie: Oi spennende, krysser fingrene for at det er en liten en til oss :)
 
26 mar 12, 09:52
Martine: Ja, her går det unna :) Gratulerer!
 
26 mar 12, 09:36
Hilde: Følger spent med :) Tia er kjempeflink! Lykke til med resten av gjengen. :)
 
26 mar 12, 09:23
Eivind: Dette er skikkelig urovekkende spennende! Lykke til videre!
 
26 mar 12, 09:09
Silje: Joho! Gratulerer!!
 

Vektrapport

Presentasjon

Fødselen

Vi er i gang!

Temperaturen er synkende

Drektighetspjatt

Vårlykke

Røntgenresultater

13 dager igjen

Tia er hentet hjem