Søndag, April 29, 2012 @ 13:17

Bloggen har blitt nedprioritert de siste ukene. Å ha 8 valper, 3 voksne hunder og jobb krever mye tid, og jeg har derfor valgt å oppdatere valpekjøperne på kjappere måter, så fikk heller andre nysgjerrige vente.

Jeg sitter i skrivende stund ute i sola på terrassen med de 11 rødpelsene rundt meg. Vila har blitt valpenes faste og beste lekepartner, hun hopper rundt, kaster seg over på ryggen, vasker dem og koser. Hun ligger gjerne sammen med dem når de sover, og lar de bite og herje med henne som de vil. Hun overgår virkelig all forventning.
Tekla på sin side er ikke lenger like betatt - nå biter de, og da kan hun styre seg. Hun liker å se på dem, men går unna om de kommer for nærme. Likevel klarer hun ikke helt å dy seg hele tiden, og glemmer at de er ekle, og begynner å vaske og leke med dem hun også.

Valpekjøperne fikk følgende personlighetsbeskrivelse av de små for ei lita uke siden:

Rosa - sukkersøt som få, elsker å kose, men kan som valper flest rase fra seg.
Gul - elsker besøk og dras mot dem som en magnet. Hun er en liten ramp, samtidig som hun gjerne ligger og koser på fanget - dog når hun selv mener hun har tid.
Rød - sjarmklumpen med bamsehodet. Hun har et sånt uskyldig preg, er som en liten teddybjørn, men samtidig så full av fart og liv. Hopper og spretter, klatrer og bjeffer.
Blå - en aktiv liten sak som er så aktiv når han er våken at han til gjengjeld må sove mye mer enn sine søsken. Umulig å ta bilder av da han enten er i farta eller så trøtt at øynene går igjen.
Lilla - hun gir inntrykk av å være så lita og uskyldig, men er stadig den som sitter og drar i genseren eller biter deg i tærne.
Orange - pelsballen som gjerne sitter og funderer for seg selv. Hun har en ro som de andre mangler, virker mild, men samtidig er hun stadig ute og løper. En liten raring.
Sølv - går under tilnavnet Terror. Minner meg om Tekla - den som våkner først og sovner sist. Hun er tøffest i kullet, går på med masse lyd og kan bli skikkelig irritert. Masse vilje, men samtidig så utrolig kjælen og søt når hun har tid.
Grønn - bamsen som virker så rolig, sitter og funderer samtidig som han har en søsters labb/øre/kinn i munnen. Søsteren hyler av smerte, Grønn ser totalt uanfektet ut.

Det meste av dette stemmer fremdeles, men Blå har de siste dagene vært mye mer lik broren sin - sitter og venter på å bli sett, og ser ut som om han funderer over verden. Slik var pappa Twist også, så jeg har full tillit til at de vil kunne bli fantastiske brukdhunder i sine nye, aktive hjem. Rosa og Vil har en greie mellom seg og har utviklet sin egen lek, Rød sjarmerer alle som treffer henne, og Sølv er verdens herligste lille viljeklump med et tonn av energi.

Ellers bruker vi så mye tid som mulig utendørs nå, men det har ikke vært temperatur og vær til de lange utfluktene enda. Valpene må derfor få bryne seg på nye ting innendørs, og har så langt fått leke med bråkete grytelokk, en metalløse (som Grønn og Orange umbiddelbart dro med seg bortover) en veltet vaskebøtte (som var utrolig stilig å gå inni, for ikke å snakke om å klatre på, for den rullet!), diverse puter, leker tomflasker osv. Utendørs har de klart å velte stoler så de har gått i bakken med et brak, unger har lekt og skriki hos naboen, fly har flydd lavt over huset og hunder har bjeffet. Ingen tegn på usikkerhet hos noen. Tordenvær hadde vi også for noen dager siden - heller ingen reaksjon. Med andre ord er det stødige, fine valper vi har med å gjøre - akkurat slik de bør være. :)

Valpebesøk kommer og går i jevn strøm her, noe alle de firbente vet å sette pris på. De voksne elsker oppmerksomheten - Tia møter de fleste med et håp om at de vil spille fotball med henne - de to andre med et håp om å få sitte på fanget. Valpene ønsker alle buksebein og tær hjertlig velkommen, og gjør sitt beste for at ingen går hjem igjen uten hullete sokker.

Jeg trenger vel ikke si jeg storkoser meg om dagen. Hektisk, slitsomt, men åh! Så koselig, gøy og berikende. I ettermiddag kommer Magnus, Åse og Tinto på besøk, og til tirsdag kommer endelig Elizabeth igjen. Godt Tia ikke vet det - hun hadde vel liggi pal ved døra og ventet. <3

Nye bilder av gjengen kommer i morgen - når de er 5 uker.

Mandag, April 09, 2012 @ 19:24

Valp Fødselsvekt Vekt 2 uker
Rosa 360g 935g
Gul 346g 1030g
Rød 342g 895g
Blå 352g 930g
Lilla 336g 935g
Orange 360g 1000g
Sølv 372g 980g
Grønn 372g 1065g

B-gjengen holder seg jevn og fin i vekta. De har sprika en del i løpet av disse ukene - noen har plutselig rast ifra, før de andre plutselig har dratt innpå igjen ved neste veiing. Med et sprik på 170g på 8 valper synes jeg vi skal si oss veldig fornøyde. :) Til sammenligning spriket det noe mer i A-kullet ;)
 
  Fødselsvekt  Vekt 2 uker
Blå (Shay)  422g  1235g
Grønn (Tinto)  340g  1125g
Rosa (Emmy)  394g  1180g
Gul (Vila)  326g  880g

Dagene flyr avsted og jeg fatter ikke at omtrent 1/4 av eventyret med valpene boende hjemme er over. I løpet av uke 21 flytter de ut en etter en, men i likhet med sist, kommer jeg til å sørge for at ikke forsvinner på én gang. Huff, det skal bli tøft å se dem dra. Heldigvis har jeg flotte valpekjøpere, og selv om de blir vidt spredt denne gangen, får jeg beholde et par i nærheten også. :)

Utviklingen skjer i rekordfart, og de stavrer ustødig rundt på beina sine nå. A-kullet var mye mer til å kravle rundt, mens disse uten problemer setter beina under seg - selv om det ikke skal så mye til før de ruller over ende. De har også så smått begynt å leke, og knurrer og bjeffer til hverandre. Til å smelte av! <3 Øynene er blitt store, åpne glugger og de reagerer stadig mer på lyder når vi kommer inn på rommet. Det er ikke til å tro at de har rukket å utvikle seg så mye på disse to korte ukene. ;)

Bilder kommer i morgen.

Onsdag, April 04, 2012 @ 22:40


Tekla 7 uker

Hurra! Verdens beste Tekla fyller 5 år i dag! Det er med blandede følelser vi feirer dagen - jeg får litt angst ved tanken på hvor fort tiden flyr. Vi har jo bare såvidt begynt på eventyret sammen <3 Tekla har lært meg så utrolig mye, og jeg gleder meg stort til alt hun har å lære meg i årene som kommer. Verdens beste mammadalt <3

Valpene utvikler seg i rekordfart. Orange og Gul har åpnet øynene, og resten av gjengen henger like bak. De legger godt på seg, og jeg regner med veiingen i morgen vil vise en dobling siden fødselsvekten på alle. Alle 32 labber har nå nyklippede klør, noe som gikk utrolig flott.

Påsken har bestått av mye besøk av nærmeste familie, noe Tia har satt stor pris på. Toppen var nok likevel lørdag da Elizabeth kom på besøk. Snakk om gjensynsglede! Ikke rart når hun ikke hadde sett "mamsen" sin på nesten 4 uker. Vi har også hatt noen kommende valpekjøpere innom for en prat og Tiatitting, noe hun også syntes var stas. Moro med all oppmerksomheten!

Tekla og Vila fikk i går hilse på valpene for første gang, og det var to rimelig ulike reaksjoner. Tekla gikk rett inn i morsrollen, og skalv ved synet av dem, surra rundt og peip og var helt klar for å trå til med både vasking og fôring ;) Vila på sin side visste ikke helt hvordan hun skulle takle dem, og satt rolig og så på med stor fascinasjon. Tia tok det hele svært rolig, og Vila fikk til og med lov til å sitte i valpekassa mens hun stelte med de små.


Vila ser nysgjerrig på de små


Stas å være med på fôring og stell


Moren min og Rød har kosestund


Ser ut til at søstern også er betatt :)

Ettersom Tia er så sosial og møtet mellom jentene og de små gikk så fint, ble valpene i går kveld flyttet opp i hovedetasjen der de uansett skulle bo når de ble eldre. Tia har storkost seg med å kunne ha full oversikt over både valpene og oss, så ingen tvil om at det var riktig å gjøre nå.

Som bursdagsfeiring for Tekla hadde vi en super trening sammen med Linn og gutta, og Tekla var så super som bare Tekla kan være. Knallgøy å jobbe med en så tent hund. Kan ikke annet enn å digge henne <3 :)

Flere valpebilder med mer kommer, men dette får holde for i kveld.


/Helene

Gamle blogtown

 

<

April 2012

 >
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Abonnere på bloggen?

 

 

Valpene oppmot 5 uker

Valpepjatt

Tekla 5 år