Kull  :  Aktuelle kull  :  Planlagte kull  :  Tidligere kull  Kullstatistikk  :  Fôrvertavtale


Kennel Blazing Suns D-kull - vinter 2016

Mor Far

Blazing Sun Bending the Rules "Tica"

CAN CH. AM Platinum GCH. NUCH EW-15 Pikkinokka's Lightning Bug CGC CGCA RN "Flash"
Øyelyst: U. a. 28/8-15
prcd-PRA: A (Normal/Clear)
CEA-ch: A (Normal/Clear)
DM: Normal/Clear (N/N)
CP1: Clear/Normal (N/N)
CLPS: Clear
JADD: Probable Normal (N/N)
Buff: Clear
DE: Clear
Øyelyst: U.A. 4/1 2015
prcd-PRA: B (Carrier)
CEA-ch: A (Normal/Clear)
Patella: Normal
CP1: Normal/Clear
JADD: Probable carrier
DM: Carrier
HD/AD Fri (A/A og 0/0) HD: OFA Good
AA: OFA Normal
ca. 47cm høy, 17kg ca 52cm høy
  • BIR valp 4-6mnd
  • 2BTK 6-9mnd
  • Flere Excellent fra utstilling
  • 2BTK på Retrieverdag i regi NRK avd Vestfold
  • 1.premie LP1 og opprykk til LP2
  • Andvendes i praktisk jakt
  • Kjent mentalstatus (MH)
Blant annet 4*BIS, Platinum GCH og rangert som #1 Toller i USA innen utstilling. Europeisk Vinner 2015.
Bestått AKC
Canine Good Citizen og AKC Canine Good Citizen Advanced, samt U.S. Therapy dogs international.
3 opprykksnapp i Rally-lydighet Novice = RN-tittel og samtidig "Highest scoring toller" i rally.

Nyheter:
12/11: Tica startet løpetiden i dag
27/11: Progesteronnivået er på 32, noe som betyr inseminasjon i morgen og søndag. Går alt som vi håper, innebærer dette valpefødsel en av de siste dagene i januar.
23/12: Ultralyd bekreftet at Tica er drektig. Termin 30.januar 2016
30/1-16: Tre flotte tisper er født. Alle er tinget.

Tanker rundt kombinasjonen

Endelig er det flotte Tica sin tur til å forhåpentligvis føre generasjonen videre, og jeg er så utrolig spent på denne kombinasjonen. Det ser derimot ut til at kullkomplikasjoner ser ut til å være fasiten for vår del, og pga egen helse måtte vi endre hannhundvalg for D-kullet vårt. Vi hadde hele tiden fantastiske Flash som back-up, og en fullverdig back-up er han, så det er ikke med mindre forventning jeg ser frem i mot denne kombinasjonen, selv om også Roy ville vært en utmerket match til Tica.

Flash er en hannhund man momentant faller for utseendet til - noe vi fikk bevist da han kom til Norge høsten 2015, hvor mang en oppdretter uttrykte at de kunne tenke seg å få bruke han i avl. Ikke ufortjent er han verdens første toller til å bli Grand Champion Toller, og til nå første, og eneste, toller som er Platinum Grand Champion. Flash har hele fire ganger vunnet Best in Show (kun én annen toller i USA har blitt BIS mer enn én gang), og blitt rangert som nr 1 i USA. Han er en treningsvillig kar, men har ikke fått vise seg noe særlig innenfor arbeidsverdenen. Han debuterte i Rally-LP i januar 2015, og fikk da to opprykksnapp på to stevner. Siden den gang har han startet på ett stevne til, som igjen ga siste opprykksnappet og tittelen RN. Eier Stacy sier de skal satse mer på Rally fremover, så det blir spennende å følge med på det.
Flash er en hund med stor fokuseringsevne, men samtidig har han stor ro - viktige egenskaper for en brukshund. Han er meget viltspontan uten å være jakttrent, og har ved to anledninger fanget og apportert villkalkuner fra skogen bak huset der de bor.
Stacy beskriver Flash som en hund som ikke lar seg vippe av pinnen av noe, og dette bekreftet han overfor meg under sitt Norgesbesøk. Han er dønn stødig, og undersøker villig nye situasjoner. At metallskåler gikk i gulvet med et brak like bak han, fremprovoserte ikke annen reaksjon enn et nysgjerrig blikk, mens andre hunder hoppet himmelhøyt ved hendelsen. Et godt tegn!
Videre er han utrolig sosial, elsker alle mennesker han møter, og unngår alltid bråk med andre hunder. Stacy har i flere omganger hatt han med på veterinærklinikken hvor hun jobber i forbindelse med tapping etc, og han er like lykkelig hver gang han får hilse på nye folk. Han elsker også barn, og 6åringen i huset har ved flere anledninger stilt han på utstilling. 
Til nå har Flash fem kull i USA og Canada, og alle avkom utvikler seg svært lovende.

Tica er fra mitt B-kull, et kull bestående av 8 arbeidssomme, aktive hunder. Dette kullet har hevdet seg innen de fleste hundesporter - der de kan skryte av norsk utstillingschampionat (NUCH), norsk viltsporchampionat (NVCH), Juniortollarmästare 2014, NRH-godkjent redningshund på lavine og ettersøk, eliteklasse i Rally-LP, eliteklasse tollingjakt, klasse 3 agility og agility hopp, samt diverse andre flotte resultater innen både utstilling, redningshundsarbeid, jakt og lydighet - bare se kullstatistikken!
Tica selv stilles ut sporadisk, hun går i lydighetsklasse 2, trenes i blodspor og er med på praktisk jakt. I tillegg er hun en flott familiehund, og "storesøster" til en tobent baby. Jeg vil påstå Tica er den fra B-kullet som er mest lik sin mor i den forstand at hun mangler litt eksplosivitet i øvelsene under trening, men utfører øvelsene forutsigbart og korrekt. Hun har dog ikke samme forventningslyd, og oppleves som stille under arbeid. Hun er også en meget taus hund i hverdagen. Deleierne Lars og Julia beskriver Tica som en hengiven, lydig, rolig og tilfreds hund, noe jeg kan skrive under på. Hun er en ukomplisert og herlig frøken som man ikke merker at er i hus når hun har fått sin daglige dose mental- og fysisk stimuli.
Sammen med andre hunder er Tica en drøm - utrolig dempende og unngår alt som er av bråk. Dette gjelder også hennes søsken - de er svært omgjengelige og ukompliserte.

Eksteriørt utfyller Tica og Flash hverandre godt. De har begge sine styrker og svakheter, uten at sistnevnte dobles i nevneverdig grad.

Jeg har stor tro på at valpene fra denne kombinasjonen vil ha de beste forutsetninger for å bli meget velfungerende både mentalt og bruksmessig, i tillegg til å inneha rasens flotte eksteriør. De selges ikke som rene turkamerater, da tolleren også er en rase som krever å få daglig mental stimuli. Skulle dette virke interessant eller har du spørsmål, ikke nøl med å sende en mail hvor du forteller litt om hvorfor du ønsker toller, familiesituasjon, planer for hundeholdet, erfaring med hund/toller, kjønnspreferanser etc.

Aktive hjem med interesse for jakt, lydighet, spor osv. vil alltid prioriteres.

Mamma Tica:

Pappa Flash:


(Alle bilder er lånt av Stacy Einck-Paul)


Flash i grupperingen på Europeisk Vinnerutstilling 6/9-15
 
Innavlsgrad: 0,049% på 6 komplette generasjoner

Foreldre Besteforeldre Oldeforeldre
Far:
CAN CH Am Platinum GCH NUCH EW-15 Pikkinokka's Lightning Bug CGC CGCA RN
AKC/Can Ch Pikkinokka's Ragin' Cajun CGC Can Ch Jagador's Capn Slocum Sagewood
Am/Can/Int CH Jalna's Beach Blanket Bingo
Pikkinokka's Water Bug Can Ch Pikkinokka's Just Add Water
Can CH Tollegend Canada Cup
Mor:
Blazing Sun Bending the Rules
SE J(t)CH SE UCH Agrosofens Calypso Duck Tail's Muddus Regnbågsforell
SE U(u)CH Rödahunds Hitchin Lisa
NUCH Rådeskogen's First Temptation Blueboy Sailor Zharek
NUCH NV-07 River Nova Arctic Itana