Hundene  :  Darius  :   Søsken (C-kullet)  :   MH-protokoll


NJV-15 Blazing Sun Comic Relief

Navn NJV-15 Blazing Sun Comic Relief "Darius"
Født 23.04.2014
Kjønn Hann
Reg. nr NO41891/14
Foreldre NUCH Rådeskogen's First Temptation og Am Can SE(u) UCH Pikkinokka's Ziggy Stardust CGC AOE AOM JAM RN
HD B/B
AA 0/0
Øyne  Øyelyst med mild dist. juli 2017
prcd-PRA B
CEA-ch Normal/Clear (A - fri) via foreldre
Høyde 52cm
Vekt ca 21
Eier Helene Odden-Gravdahl og Elizabeth Sommerfeldt
Oppdretter Helene Odden-Gravdahl, Kennel Blazing Sun
Meritter
 • 2BHK 4-6mnd
 • 3BHK 4-6mnd
 • VG-JK 3JKK
 • EXC-JK 1JKK CK 2BHK CERT
 • EXC-JK 1JKK CK NJV-15 (uoff 5BHK) Res-CERT
 • Gjennomført MH
 • DNA-testet for følgende:
  - DM: Normal N/N
  - DE: Normal/Clear
  - CLPS: Normal/Clear
  - CP1: Carrier
  - JADD: Probable Normal N/N
  - BUFF: Normal/Clear
Annet

Trener lydighet, rally-lydighet, blodspor, id-spor og rundering.


Da Tia skulle ha sitt 2.kull, var både Elizabeth og jeg klare for å beholde valp, dog var Elizabeth lovet at hun skulle få tispa dersom det mot formodning kun skulle komme én. Vi håpet på en kjønnsfordeling á la B-kullet der det kom 6tisper og 2 hanner, men under fødselen kom derimot den ene hannhunden etter den andre. Overlykkelig var jeg derfor da jeg oppdaget at den siste lille valpen var en fulltegnet tispe, og sendte straks melding til Elizabeth om at jenta hennes var her. Kontrabeskjeden kom heldigvis før Elizabeth rakk se den andre - den fulltegnede tispa viste seg å være nok en hannhund. Det hele endte derfor med at Elizabeth måtte "ta til takke" med en hannhund, og jeg fikk beholde avlsretten på to kull. Jeg er utrolig takknemlig for at Elizabeth ville fortsette samarbeidet med meg ved å ha enda en hund i deleie - bedre "fôrvert" skal en lete lenge etter!

Darius, mamma Tia og Elizabeth bor nå i Hardanger. Med to milde mødre, er det ingen hemmelighet at den unge Darius nyter livet som bortskjemt gutt, og er ikke redd for å gjøre som han vil - hvertfall ikke overfor Tia. Det jeg har observert av han i samhanding med andre hunder, er en høflig gutt som vurderer situasjonen før han hiver seg med i lek, mens overfor Tia har han få sperrer. Han sørger også for at oppdretteren forblir hans største fan, ved å velte seg over fanget mitt for kos når vi treffes. ;) Alt i alt fremstår Darius som en særdeles veltilpasset, sosial og trivelig unggutt, med mer enn nok oppfinsomhet til at Elizabeth ikke vil kjede seg med det første.. ;)

Da Tia hadde første løpetid med sønnen i hus, var det noen tøffe uker for unggutten, og han sluttet å spise. Midt oppi dette skulle han selvsagt også debutere i juniorklassen, og både Elizabeth og jeg tenkte vel at det fikk bli som god trening. Det var derfor særdeles overraskende, men ikke mindre morsomt, at han da ble plassert som 2.beste hannhund med CERT, kun 13mnd gammel, uten pels og uten kjøtt på kroppen. Ikke mindre gøy var det da han på Norsk Vinnerutstilling på Hamar avsluttet utstillingsåret og juniorkarrieren med å bli Norsk JuniorVinner 2015! Jeg gleder meg stort til å følge denne trivelige, pene og flinke gutten videre.


Darius 8mnd


Darius 15,5 mnd


Norsk JuniorVinner 2015, knapt 18mnd gammel


3 år gammel