Kull  :  Aktuelle kull  :  Planlagte kull  :  Tidligere kull  Kullstatistikk  :  Fôrvertavtale


Kennel Blazing Suns E-kull - vinteren 2016

Mor Far
Blazing Sun Ain't No Challenge "Vila" Chrilikas D'Halloween Funilas Cozy "Cozy"
prcd-PRA: A (Normal/Clear)
CEA-ch: A* (Normal/Clear)
Øyelyst: U.A. 16/1 2015
DTR Buff: Normal/clear
CLPS: Normal/Clear
JADD: Probable Normal
DM: Normal/Clear
DE: Clear
prcd-PRA: B (Carrier)
CEA-ch: A (Normal/Clear)
Øyelyst: U.A. 30/11 2015
JADD: Probable Normal*
CP1: Normal/Clear*
DE: Clear
HD: A (Fri)
AA: A (Fri)
HD: A (Fri)
AA: A (Fri)
ca. 45,5cm høy, og 14,5kg ca 52 cm høy
3*BIR valp, BIG-4 valp, BIS-2 valp, Flere Excellent, klassevinnere og CK, 4BTK. 1BTK, BIR og BIS-3 på Retrieverdag i regi NRK avd Vestfold, trener LP og blodspor Flere Excellent, 1 RES-CERT, 1 CERT. Far til 2 kull.

Det er med stor spenning vi planlegger kennelens E-kull. Vi har hatt vår del uflaks når det kommer til Vila og kull, og håper inderlig på mer hell denne gangen.

Oppdateringer:
21/1-16: Vi fikk ikke tatt ultralyd av Vila, men føler oss veldig sikre nå på at hun faktisk er drektig.

Vila er familiens sjarmtroll, lykkepille og bebbis som kommer unna med det meste. Hun er en strålende treningskompis som er med på alle matmors ulike innfall av aktiviteter, og elsker alt. Vila har mye fart og pågangsmot i trening, uten at det koker over. Hun har en kroppskontroll jeg sjelden har sett maken til, og har foreløpig ikke forstått at det finnes hindringer i naturen man ikke nødvendigvis klarer fly over. I blodspor har hun vist svært lovende takter, der hun er spornøye, effektiv og lar seg sjelden forstyrre av kryssende ferskspor.
Vila har fra første stund hatt en velutviklet av- og på-knapp, noe som gjør at hun alltid er klar for å jobbe, men krøller seg sammen så fort aktiviteten avsluttes. Hun er fra mitt første kull, et kull bestående av fire, herlige ramper. Hennes to brødre trenes i agility og har også fått prøvd seg innen lydighet og blodspor, mens søsteren Emmy er kullets jaktdronning som anvendens i praktisk jakt hver høst. De er en artig gjeng som ikke lar eierne glemme at tolleren ikke er en ren sofahund.
Planen har vært å avle på Vila lenge, men vi har hatt vår dose uflaks. Hun ble inseminert med fantastiske CAN CH AM Platinum GCH NUCH EW-15 Pikkinokka's Lightning Bug CGC CGCA RN våren 2015, og viste alle tegn på drektighet, men dessverre kastet hun trolig valpene. Vi er veldig glade for at vi nå får muligheten til et siste forsøk, og håper inderlig vi får noen små etterfølgere etter vår herlige gulljente.

Cozy er en hannhund med en stamtavle bestående av mange flotte hunder. Hans velkjente farfar, Colin, er en hannhund jeg fulgte gjennom mange år med stor interesse, og han har gitt mange flotte avkom rundt om i Europa. På morssiden har vi flotte mormor Vilja - ei tollerdame som markerte seg innen flere grener hundesport i både inn- og utland, og ble blant annet verdens første hund med tittelen Norsk Rally-lydighetschampion etter at sporten ble offisiell i 2013. Også morfar Mikkel er en hannhund man har fulgt med på når man har vært i tollermiljøet noen år, der han kan vise til flotte resultater fra både jaktprøver, utstillingsringen og lydighetsringen.
Cozy selv er en trivelig hannhund som lever livets glade dager som aktiv familiehund. Han bor blant annet sammen med ei jente på 2 år, og finner seg i alt fra henne. Oppdretter Kate beskriver han som en svært enkel hund, som glir rett inn i flokken hos henne når de er sammen. Han har gått bronsemerkekurs i lydighet og et introkurs i jakt, og viste på sistnevnte gode apporteringsevner. Han har to kull på til sammen 14 valper så langt, hvorav de eldste ble født januar 2015 og de yngste i slutten av september 2015. Hans første kull viser seg svært lovende så langt i følge oppdretter, med masse fart samtidig som de har gode avknapper, og er helt uten stress.

Jeg har store forventninger til denne kombinasjonen, og forventer at vi vil få meget trivelige, friske avkom med gode forutsetninger for å bli gode arbeidshunder, i tillegg til å inneha det sunne eksteriøret en toller bør ha.
Valpene selges ikke som rene turkamerater, da tolleren også er en rase som krever å få daglig mental stimuli. Skulle dette virke interessant eller har du spørsmål, ikke nøl med å sende en mail hvor du forteller litt om hvorfor du ønsker toller, familiesituasjon, planer for hundeholdet, erfaring med hund/toller, kjønnspreferanser etc. Aktive hjem med interesse for jakt, lydighet, spor osv. prioriteres.

Vi søker fôrvert/deleier sentralt på østlandet til en tispevalp fra denne kombinasjonen. Les mer om det å være deleier hos oss HER.

Mamma Vila:

 


Vila ser nysgjerrig på vårt B-kull


Vila og niese Bizzi (4 uker gammel)

Pappa Cozy:

Innavlsgrad: 0,977% på 6 komplette generasjoner

Foreldre Besteforeldre Oldeforeldre
Far:
Chrilikas D'Halloween Funilas Cozy

Int. ShowCH, Dutch CH, Dutch Youth CH Alba Nuadh Alroy na Mayla Brabo Winner 2011

NL CH, Lux. CH, DT CH(VDH), INT show CH Alliance de la Vie Premier Collin W06, BW 06, BS 07
NL CH, Red Fairy Tales Leaf From Heaven Lux.Y. CH 2008, ES 2008, Winster 2008, Rally-Novice
NORDV-10 NORDJV-10 NORD UCH (NUCH SEU(u)CH DKCH) Chrilikas Casablanca Wildb. Nila N UCH S U(U)CH NV-08 Thicha's Beautiful Niko Mikkel
NUCH SE(u)UCH VWW-11 NV-11 N RL CH NVV-11 NVV-12 Nordic veteranwinner -14 Tollergrenda's Eventyr Vilja
Mor:
Blazing Sun Ain't No Challenge
D LUX NL VDH SK CH Cylas of Great Pleasure CAN CH Bernache's Liard Of Caltansis
CAN LUX CH Autumnlace of Great Pleasure
River Nova Beware of Blazing Taika Lauvstuas Pelè Taikapoika
NUCH NV-07 River Nova Arctic Itana

* Helseresultater med stjerne etter betyr at hunden er arvelig fri for lidelsen via foreldre.