Kull  :  Aktuelle kull  :  Planlagte kull  :  Tidligere kull  Fôrvertavtale


Hva skjer når?

Ca. 1 ukes alder : De håpefulle valpekjøperne får beskjed om de får valp

Ca. 3 ukers alder : Vi begynner å motta besøk av valpekjøpere og andre koselystne.

6-8 ukers alder: Valpene fordeles til sine nye eiere med utgangspunkt i eksteriør, daglig gemytt, valpetest og vilttest.

8 ukers alder: Valpene blir vaksinert, ID-merket og undersøk av veterinær

8-9 ukers alder: Valpene reiser ut i den store verden

I ukene hos oss vokser valpene opp på vaskerommet i tilknytning til kjøkkenet. De blir derfor en naturlig del av hverdagen og blir preget på alle huslige lyder og familielivet med det som hører til i en småbarnsfamilie. Når været og temperaturen tillater det, får de utvikle motorikk og balanse ved å leke ute i kuppert terreng i valpegård, ellers lager vi hindringer og utfordringer innendørs. Her bygges grunnmuren for hvordan de små skal takle ulike miljøer både fysisk og mentalt resten av livet - grunnmuren valpekjøperne skal bygge videre på.

Valpene blir vant til å kjøre bil, de får treffe folk i ulike aldre, og stabile, trygge hunder av ulike raser. Vi prøver også å få til et besøk i gårdsmiljø, samt til stranden ved sommerkull. Valpene får også prøve seg på vilt (fugl/fuglevinge og rådyrskank) slik at de som evt har interesse for jakttrening får en valp som viser egnethet for dette.

Når valpene fyller 5 uker blir de forhåndsregistrert i NKK og blir da samtidig forsikret frem til leveringsdato. Ved 6-7 ukers alder gjennomfører vi en valpetest for å få et bilde på hva som bor i de små, og på bakgrunn av den, mine observasjoner og valpekjøpernes ønsker for hundeholdet, fordeles valpene til sine kommende hjem.

Når valpene leveres er de vant til kloklipp, de har fått ormekur 4 ganger, blitt vaksinert mot parvovirus, id-merket med chip, samt blitt undersøkt av veterinær (ikke mer enn 1 uke før levering). Livslang oppfølging er en selvfølge.