Kennelen  :  Generelt  :  Avlsmål  :  Rasen


Kennel Blazing Sun er et oppdrett av nova scotia duck tolling retriever, og drives av meg, Helene Odden-Gravdah, med god hjelp fra min tålmodige mann og våre to barn. Jeg er utdannet lærer ved Høgskolen i Vestfold, har jobbet som instruktør hos Gilabb Hundesenter hvor jeg holdt ulike lydighetskurs med fokus på klikkertrening, samt utdannen fysio- og rehabiliteringsterapeut for dyr ved Klinikk Soleo.

Hund har alltid vært hovedinteressen min, og da jeg våren 2007 skulle kjøpe min første toller, lå tanken om fremtidig oppdrett i bakhodet. Jeg er først og fremst hundeeier, ikke oppdretter, oppdrettet er bare en del av hobbyen og livsstilen som hundeeier. En bonus.

Kennelnavnet Blazing Sun ble registrert i 2008, og er et resultat av en sammenslåing av deler av stamtavlenavnene til de to hundene som har lært meg mest så langt, River Nova Beware of BLAZING Taika (Tekla) og Dha SUNset Boulevard av Vettin (Baltus). Det første Blazing Sun-kullet kom til verden 23.juli 2010, noe som opplevdes som utrolig stort for den ferske oppdretteren. Jeg fikk følge de fire små krabatene i noen fantastiske uker hos meg, og takket være valpenes nye eiere, stoppet ikke reisen med det. For meg har det betydd enormt å få fortsette å følge de små Blazing Sun'ene videre, og jeg vil derfor aldri ha flere kull enn at jeg har kapasitet til å følge opp alle så lenge jeg får lov.