Kennelen  :  Generelt  :  Avlsmål  :  Rasen


Kennel Blazing Sun er et oppdrett av nova scotia duck tolling retriever, og drives av meg, Helene Gravdahl. Jeg er utdannet lærer ved Høgskolen i Vestfold og jobber for tiden på en flott ungdomsskole i Tønsberg. Ved siden av lærerjobben jobber jeg som instruktør hos Gilabb Hundesenter hvor jeg holder ulike lydighetskurs med fokus på klikkertrening.

Hund har alltid vært hovedinteressen min, og da jeg våren 2007 skulle kjøpe min første toller, lå tanken om fremtidig oppdrett i bakhodet. Jeg er først og fremst hundeeier, ikke oppdretter, oppdrettet er bare en del av hobbyen og livsstilen som hundeeier. En bonus.

Jeg drømte lenge om å registrere kennelnavn, så etter måneder med tenking og vurdering bestemte jeg meg for å søke NKK. I juli 2008 fikk jeg brev om at førstevalget mitt var godkjent, og jeg var plutsleig innehaver av kennelnavnet Blazing Sun. Jeg ville ikke ha et navn som sa noe om rasen, da det fort kan skifte. Samtidig ville jeg ha et navn som betød noe for meg, ikke bare et hvilket som helst fint ord. Blazing Sun er et resultat av en sammenslåing av deler av stamtavlenavnene til de to hundene som har lært meg mest så langt, River Nova Beware of BLAZING Taika (Tekla) og Dha SUNset Boulevard av Vettin (Baltus). Det første Blazing Sun-kullet kom til verden 23.juli 2010, noe som opplevdes som utrolig stort for den ferske oppdretteren. Jeg fikk følge de fire små krabatene i noen fantastiske uker hos meg, og takket være valpenes nye eiere, stoppet ikke reisen med det. For meg har det betydd enormt å få fortsette å følge de små Blazing Sun'ene videre, og jeg vil derfor aldri ha flere kull enn at jeg har kapasitet til å følge opp alle så lenge jeg får lov.