Kull  :  Aktuelle kull  :  Planlagte kull  :  Tidligere kull  Fôrvertavtale  :  Kull etter hunder fra vårt oppdrett


Kennel Blazing Suns F-kull - sommer 2024

Mor Far

Adoreas Red Taika "Taika"

Multestua Himmel Han Solo "Solo"
Øyelyst: Uten anmerkninger 25.11.2023
prcd-PRA: B (Carrier)
CEA-ch: A (Clear)*
DE: Clear*
DM: N/N Clear
CLPS: N/N Clear
CDMC: N/N Clear
CLAM: N/N Clear
JADD: N/N Clear

* Via foreldrene
 

Øyelyst: 19.02.2024 - Ett distichiasishår nedre øyelokk høyre øye
prcd-PRA: A (Normal/Clear)
DE: Clear*
DM: N/N Clear
CLPS: N/N Clear
CP1: N/N Clear
CDMC: N/N Clear
CLAM: N/N Clear
CDDY: N/CDDY
JADD: N/N Clear

* Via foreldrene

HD: A/A
AD: 0/0
HD: B/B
AA: 0/0
ca. 44cm høy, 14,5kg ca 52cm
  • BIR valp 6-9mnd med HP
  • Excellent-JK 1JKK CK 2BTK Res-Cert Res-Nord.Cert, Excellent-UK 1UKK CK 2BTK CERT BIR Unghund
  • Trenes i blodspor
  • Trenes i rally-lydighet
  • Trener nosework
  • Excellent-UK 1UKK CK CERT 4.BHK
  • Excellent-UK 1UKK CK CERT 1.BHK BIM BIS Unghund
  • Trener agility og grunnferdigheter
  • Trener spor
  • Trener diverse triks

Tanker rundt kombinasjonen

Det er med stor forventning vi ser frem til å kunne ønske neste generasjon Blazing Sun-hunder til verden - hele 8år etter forrige kull! Vi starter opp med nye linjer i vårt innkjøpte håp Taika - et fyrverkeri av en hund som innehar de aller fleste egenskaper jeg ønsker i en toller. I kombinasjon med flotte Solo klarer jeg knapt vente på hva som kan komme.

Taika startet løpetid 19/3 - en mnd tidligere enn forventet. Vi fikk paringer 1. og 2. april, og vi krysser fingrene for at vi kan ønske en ny generasjon velkommen til verden en av de første dagene i juni.

Taika er som nevnt nesten alt jeg ønsker i en toller. Hun er et funn av en hund - full fres på tur og trening, men likevel med evnen til å koble helt ut. Hun er på grensen til oversosial - elsker både folk og dyr, og er et selvskrevet midtpunkt i ungenes lek. Hun håndterer nye situasjoner godt, er passe selvstendig, og avreagerer raskt og godt på eventuelle skremmende situasjoner. Taika er krevende, kreativ og løsningsorientert - på godt og vondt. Det er fantastisk gøy med en sånn hund på trening, men kan også by på overraskelser og løsninger en ikke hadde forutsett ;)
Tålmodighet er ikke Taikas største styrke, og øvelser med mye pirk blir fort for kjedelig. Vi har derfor lagt lydighet på hylla - av hensyn til oss begge.
Hun er fullstendig viltspontan, men vi jobber med avleveringene, for får hun velge, beholder hun alt vilt selv.

Solo oppleves som en sosial, kreativ og lykkelig hund med masse motor. Han er intelligent og lærevillig, og lar ikke eierne sine glemme at han trenger mentale utfordringer. Solo er en trygg, stabil og flott hund som elsker å trene, uavhengig av om det er agility eller spor. Han er stilt på utstilling kun to ganger - begge ganger med CERT og siste gang ble han også beste hannhund, BIM og BIS Unghund.
Solo kommer fra et kull på 6stk, hvor alle er røntget fri på hofter og albuer - dog er tre røntget i utlandet (hhv Australia, Tyskland og Sverige) og resultatene deres teller ikke med i index-beregningen. Flere søsken trener og konkurrerer aktivt innen ulike grener, og gjør det veldig bra. I Australia har bror Hugo et kull, hvor alle utvikler seg lovende.

Jeg har stor tro på at valpene fra denne kombinasjonen vil ha de beste forutsetninger for å bli meget velfungerende både mentalt og bruksmessig, i tillegg til å inneha rasens sunne og funksjonelle eksteriør. Jeg tror nok de kan bli en håndfull i valp- og unghundperioden, i allefall om de ligner foreldrene, og vi ønsker kun hjem med ønske om hund for å bruke aktivt. De selges derfor ikke som rene turkamerater, ettersom tolleren også er en rase som krever å få mye mental stimuli.

Skulle dette virke interessant eller har du spørsmål, ikke nøl med å sende en mail hvor du forteller litt om husholdningens medlemmer, hvorfor du/dere ønsker toller, erfaring med hund/toller, ønsker/planer for hundeholdet, evetuelle kjønnspreferanser etc.

Aktive hjem med interesse for jakt, lydighet, spor osv. vil alltid prioriteres.

Det vil bli aktuelt å beholde avlsrett på tispe og muligens hannhund fra dette kullet.

Kullet vil ha en innavlsgrad på 0.79% på 7 generasjoner

Bilder av mamma Taika:

 

Bilder av pappa Solo:

(Foto: Martin og Kaia - Instagram: hansolothetoller)