Velkommen til Kennel Blazing Sun
Følg oss på Instragram @kennelblazingsun

Oppdateringer:

16.06.2024: Valpene er to uker gamle i dag. Oppdatert med litt bilder fra den siste uken i valpebloggen.

09.06.2024: Vi er fremdeles på jakt etter deleier til valp. Ta kontakt på helene@tolleren.com ved interesse!


Tre av valpene fra vårt A-kull

09.06.2024: Valpene er blitt 1 uke gamle. Bilder og film i valpebloggen.

06.06.2024: Valpeliv i valpebloggen. Vi søker deleier til valp. Har du interesse for hundetrening og bor innen et par timer fra Tønsberg, ta kontakt på helene@tolleren.com!

03.06.2024: Presentasjon av valpene i valpebloggen. Vi vet mange sitter og venter på beskjed om de får valp eller ei. Vi vil begynne å kontakte folk de neste dagene, men ber om forståelse for at det er en krevende kabal som skal legges, og vi ønsker også å se at alle valpene fortsetter å legge på seg og utvikle seg bra før vi lover for mye.

02.06.2024: Velkommen Blazing Sun F-kull. Bilder og noen ord fra F-kullets første dag i valpebloggen

02.06.2024: Fødsel i valpebloggen

01.06.2024: Har dagen kommet i valpebloggen?

31.05.2024: Det er fremdeles rolig i valpekassa. Filmklipp av magebevegelser i valpebloggen

30.05.2024: Valpeblogg om ventetid

29.05.2024: Drektighetsbabbel på dag 58 i valpebloggen

27.05.2024: Tallet er... i valpebloggen

26.05.2024: Det vokser og gror i valpebloggen

23.05.2024: Vi har opprettet en valpeblogg hvor vi (forhåpentligvis) jevnlig vil legge ut oppdateringer om livet i valpekassa - både før og etter fødsel.

13.05.2024: Taika har kommet 6 uker inn i drektigheten, og det gjenstår 3 uker til termin. Varmen har begynt å ta på, og tempoet går ned for den kommende moren. Vi tar det med ro - kortere turer og nedkjølende aktiviteter, som f.eks å spise gulrotskiver fra bunnen av et plaskebasseng :)
Det sies at fostrene på dette tidspunktet er ca 7cm store, alle indre organer er nå utviklet, og forbeningen av ryggrad og tær er i gang.
Hun har økt 7-8cm i midjemål fra paringstidspunkt, samt 9-10cm rundt enden av ribbeina. Time er allerede bestilt for drektighetsrøntgen, så 27.mai får vi fasiten på hvor mange som gjemmer seg inne i magen. Deretter gjenstår det bare å se hvordan kjønnsfordelingen blir :)

06.05.2024: Det er i dag 5 uker siden første paring, og 4 uker igjen til termin. Taikas mage vokser, men det er først fra nå av hun virkelig vil begynne å legge seg ut. Vi må inntil videre sette stopp på interessent-lista for tispevalper, da kandidatene er mange og særdeles gode. Vi er derimot åpne for henvendelser fra folk som kunne tenke seg tispevalp på deleie-avtale med oss - fortrinnsvis innenfor en radius på 1-2 timer fra Tønsberg. En deleie-avtale innebærer at vi eier hunden sammen, den lever hos deleier som et fullverdig familiemedlem, deleier meritterer hunden innen en eller flere hundesporter, og vi beholder avlsrettighetene for ett kull. Utdypende detaljer om avtalen kan fås ved kontakt per mail - helene@tolleren.com.

26.04.2024: Vi har i dag vært på ultralyd og fått bekreftet at Taika og Solo venter valper ca 3.juni! Nå blir det noen lange uker frem mot røntgen (som viser antall) og deretter fødsel. Krysser fingrene for en knirkefri fortsettelse.

09.04.2024: Vi jobber med en bedre mobil-tilpasset side, og ber om tålmodighet. Litt utfordringer å støte på for en kode-amatør, men håper brukeropplevelsen etter hvert blir bedre enn den har vært de siste årene. I mellomtiden ser enkelte ting rart ut, og det beklager vi.

05.04.2024: Vi har det luksusproblemet at vi nedrennes av valpeforespørsler om dagen, noe som medfører lang responstid. Beklager så mye til alle som sitter spent og venter på tilbakemelding! Vi må samtidig understreke at vi ikke kan love noen valp før eventuelle valper er født, slik at vi vet antall og kjønnsfordeling. Det er ingen enkel kabal å legge når de riktige hjemmene skal velges ut til valpene, og vi tar oss den tiden vi kjenner at vi trenger på avgjørelsen.
Tusen takk for all interesse - vi krysser fingrene for et fint kull som kan medføre mange nye bekjentskap :)

01.04.2024: Dagens progesterontest var på 28,3 nmol/l som betyr at tiden var inne. Martin og Kaia var så greie at de hev seg i bilen og kom ned til Tønsberg med Solo, og etter 15-20 minutters lek, var paring et faktum! Hurra! Solo blir over her hos oss til i morgen, og vi satser på en paring til i morgen før han blir levert hjem igjen.

30.03.2024: Progesterontest i dag sa at Taika er på 9,1 nmol/l. Det betyr at hun nærmer seg eggløsning. Vi er så heldige å få komme inn og ta en prog.test på mandag formiddag, til tross for at det er 2. påskedag, og forventer at den vil bekrefte at Taika og Solo skal treffes i løpet av mandag/tirsdag.

19.03.2024: Oppdatert kullsiden med resten av Solos dna-resultater. Taika startet løpetid i kveld - en mnd tidligere enn opprinnelig forventet. Vi går en spennende tid i møte, og håper alt klaffer slik at vi kan ønske en ny generasjon velkommen de første dagene av juni.

03.03.2024: Vi kan herved presentere planene for kennelens neste kull HER!

29.02.2024: Wohoo! Hannhund til Taikas første kull er omsider landet! Vi er så fornøyde med valget, og ser frem til en kombinasjon etter to utpreget sosiale, kreative og arbeidsomme hunder. Kullet vil rette seg mot kjøpere med konkrete planer om å bruke hunden innen en eller flere hundesporter. Dette vil ikke være hunder som egner seg hovedsaklig som familie- og turkompiser, men hunder som kan fungere ypperlig som familie- og turkompiser når behovet for mental stimuli er dekket. Mer info kommer snarlig - i mellomtiden kan bilder av de flotte kommende foreldrene nytes;

28.02.2024: Vi har slitt med hjemmesiden noen uker, men nå tror jeg alt skal være oppe og gå igjen. Dersom noen har opplevd å ikke få svar på mails, beklager vi dette, og ber om at det sendes en ny.
Vi venter i spenning på dna-test-resultatene på hannhunden vi håper å kunne bruke på Taika. Jobben med å finne en fullverdig backup er i full gang, og vi håper å snart kunne annonsere planene for sommerens kull. Følg med for videre oppdateringer :)

04.01.2024: Vi skriver 2024, og må si oss svært fornøyd med avslutningen på 2023. Best av alt var at vårt lille deleie-håp, Umi (Adoreas Red Umi) ble røntget fri på både hofter og albuer noen dager før jul! Hun er ei aktiv, arbeidsglad, omgjengelig toller - en hund deleier Hege beskriver som "et funn av en toller, så utrolig i vater, selv i unghundalderen". Vi gleder oss stort til å se hva fremtiden vil bringe for denne flotte jenta.

I romjula deltok vi igjen på Nissevinner - en utstilling i regi av Retrieverklubben Østfold. Dommer Arne Foss var streng i sin bedømming, og brukte hele skalaen når han vurderte hundenes kvalitet. Godt fornøyd må vi derfor si oss med at Taika fikk Excellent og ble plassert som nr to i en stor åpen klasse, med flott kritikk.

25.09.2023: Taika har løpetid, og planen er å pare henne på neste løpetid om ca 7mnd. Det betyr valpefødsel til sommeren, med levering ca september 2024. Informasjon om hannhund vil offentliggjøres når planene er klare. Vi kjører ikke valpelister der folk kan sette seg på "bestillingsliste", men prioriterer kjøpere i fht hvilke ønsker/planer de har for hundeholdet, og hvilke hjem vi mener er best match til våre valper. Interessenter er velkommen til å i første omgang sende en mail med info om medlemmene av husholdningen, erfaring med hund/toller, hvorfor dere ønsker en toller, planer for hundeholdet, evt kjønnspreferanser mm. til helene@tolleren.com.
Ingen valper fra oss selges til hjem der de kun blir turkamerater, da våre tollere både krever og fortjener mer.

10.08.2023: Deleiehjem kan bli aktuelt for innkjøpt valp i løpet av høsten. Ta kontakt ved interesse, dersom du ønsker en hund å jobbe med. Kan være aktuelt både i fht hannhund og tispe. Send i så tilfelle en mail i første omgang, med info om medlemmene av husholdningen, erfaring med hund/toller, planer for hundeholdet mm. helene@tolleren.com

25.07.2023: Det dukker jevnlig opp kull som potensielt kunne vært av interesse for oss avlsmessig. Folk som kunne vært interessert i et samarbeid om en valp, som ønsker seg en hund å konkurrere med i en eller flere grener, samtidig som de kanskje ønsker en tettere oppfølging ved å eie hunden sammen med oss, på avlsbetingeler, ønskes velkommen til å ta kontakt på helene@tolleren.com

25.07.2023: Det har vært dårlig med oppdateringer de siste månedene. Taika har vært på to utstillinger siden sist, der hun på NRK avd Østfolds utstilling i mai overraskende tok med seg CERT og ble 2. beste tispe med flott kritikk for dommer Siv Sandø. Og det som gledet meg aller mest, var Sivs kommentar om at det var deilig å kjenne på hunder med så gode muskler som Taika <3
I juni var det for mange lukter på gressbanen til at Taika klarte løpe skikkelig, og hun måtte nøye seg med Excellent og beste unghund-tispe for dommer Kirsi Nieminen på NRK avd Vestfolds utstilling. Likevel godt fornøyd, og med pelsen flyende av, tok vi sommerferie fra utstillingsringen. Oppdatert Taikas resultatside med resultater og kritikker.

26.02.2023: Oppdatert Taikas resultatside med resultat og kritikk, samt siden hennes med resultater på enda tre dna-tester - CLAM, CDMC og JADD. Alle er hun fri for.

03.01.2023: Oppdatert Taikas resultatside med resultater og kritikker

02.01.2023: Vi skriver 2023 og kan se tilbake på et flott 2022. Hunderesultatene har ikke flommet over dette året, men flotte Darius, NJV-15 RL1 Blazing Sun Comic Relief, på 8år startet LP1 på tampen av året, og gikk til hele 289p og fikk med det en 1.premie. Gratulerer så mye, Elizabeth!
I romjulen var det Nissevinner 2022 som stod for tur. En lang, kald dag (og ettermiddag..) ble tilbragt på Isebanen i Sarpsborg. Der ble Taika belønnet med Excellent-JK 3JKK og en flott kritikk. Veldig hyggelig å se kjente igjen rundt ringen.
Nå ser vi frem mot et spennende 2023, og håper å treffe mange av våre kjære valpekjøpere igjen.
GODT NYTTÅR!

11.12.2022: For to uker siden debuterte Taika i offisielle klasser på utstilling. På NKK Sandefjord ble hun belønnet med excellent og vinner av juniorklassen med CK. Inne i beste tispeklasse så vi den ene etter den andre bli sendt ut, og til slutt stod ungjenta igjen som 2.beste tispe med reserve-CERT og reserve-Nordisk CERT! Helt utrolig! Og best av alt - godjenta storkoste seg og var den samme  trygge, sosiale og ukompliserte hunden vi kjenner i hverdagen.

02.11.2022: Møt Umi! Søte Adoreas Red Umi er Taikas kusine, og en valp vi opprinnelig planla å ha boende hjemme. Deleier hadde akkurat blitt spikret til valpen etter Multe og Doffen, da det viste seg at hun hadde en bittfeil som dermed utelukker henne fra avl. Vi snudde derfor opp-ned på planene, og lille Umi flytter på deleie til Hege, Runar og de tre guttene deres. Hege hadde tidligere NUCH SEU(u)CH Adoreas Red Bailey, som konkurrerte i agility i tillegg til å stilles ut. Det er også planen for Umi, i tillegg til at hun kanskje vil få prøve seg innen nosework eller rally-lydighet. Vi gleder oss stort over samarbeidet med Hege med familie, og har store forventninger til denne lille snuppa.

20.10.2022: Oppdatert Taikas side. Hun er nå HD/AD-røntget med beste resultat, samt fått gjennomført noen dna-tester.

13.09.2022: Takk for all interesse for deleie. Her er alle planer brått snudd på hodet, men vi gleder oss til å kunne presentere vår nye samarbeidspartner og deleier, samt deleievalp, om noen uker. Dette har vi virkelig stor tro på at kan bli bra!

20.08.2022: DELEIER SØKES

Vi har fått mulighet til å få igjen linja vår via ei av disse to vakre små tispevalpene, som nå er 1uke gamle. Valpene er etter RLI Red Temptations My Blazing Secret "Multe" og NRLCH RLII RLIII Multestua Jegerens Doffen "Doffen", og bor i øyeblikket hos oppdretter Hilde Schjelderup ved kennel Red Temptations. Multe er ei rolig, stødig, kjælen og flott tispe, og datter av fantastiske NUCH DKU(U)CH RLI RLII Blazing Sun Bring it On "Myra", som også var trippelgodkjent redningshund. Multe selv har fire stk 1.premier fra rallylydighetsklasse 1, CERT fra utstilling og trenes i NRH. Doffen på sin side er en energisk og arbeidsglad hund med masse motor, og han er fullstendig viltspontan. Han har reserve-CERT fra utstilling, og er Norsk Rallylydighets-Champion. Vi forventer at valpene vil blir krevende, arbeidsomme hunder med masse potensiale, og søker derfor en person/familie som:
- Bor innenfor 2t kjøring fra Tønsberg
- Har satt seg grundig inn i tolleren som rase
- Ønsker et tett samarbeid med oss
- Er innstilt på å behandle hunden som et fullverdig familiemedlem og stå for alle daglige utgifter
- Ønsker hund for å jobbe med, og er innstilt på å merittere hunden innen en eller flere hundesporter
- Er fleksibel i forhold til å stille hunden til disposisjon for utstillinger
- Vet at hunden etter avtale skal komme hit for å ha kull såfremt den oppfyller kriteriene for avl

Erfaring med hund/toller er en fordel, men ikke et krav.

Send i første omgang en utfyllende mail til helene@tolleren.com der alle husholdningens medlemmer presenteres, bosted, deres ønsker/planer for hundeholdet, erfaring med hund/toller, hvorfor dere ønsker akkurat denne rasen, hvorfor dere ønsker hund på deleie og hvordan hverdagen vil se ut for hunden. Kun hjem med en plan for hundesport vil bli vurdert.

01.08.2022: FÔRVERT/DELEIER SØKES
Vi vil muligens ha behov for en fôrvert eller deleier til tispevalp i løpet av høsten. Vi søker en person/familie som:
- Bor innenfor 2t kjøring fra Tønsberg
- Har satt seg grundig inn i tolleren som rase
- Ønsker et tett samarbeid med oss
- Er innstilt på å behandle hunden som et fullverdig familiemedlem og stå for alle daglige utgifter
- Ønsker hund for å jobbe med, og er innstilt på å merittere hunden innen en eller flere hundesporter
- Er fleksibel i forhold til å stille hunden til disposisjon for utstillinger
- Vet at hunden etter avtale skal komme hit for å ha kull såfremt den oppfyller kriteriene for avl

Erfaring med hund/toller er en fordel, men ikke et krav.

Send i første omgang en utfyllende mail til helene@tolleren.com der alle husholdningens medlemmer presenteres, deres ønsker/planer for hundeholdet, erfaring med hund/toller, hvorfor dere ønsker akkurat denne rasen, hvorfor dere ønsker hund på deleie/fôravtale og hvordan hverdagen vil se ut for hunden. Erfaringsmessig får vi svært mange henvendelser på slike annonser som dette, og ber om forståelse for at det vil kunne ta tid å få svar. Alle spørsmål er velkomne!
OBS! Den eventuelle valpen er ikke født enda.

12.02.2022: Her kommer omsiden den tidligere lovte presentasjonen av vårt nyeste håp - Adoreas Red Taika "Taika". Les om henne på hennes egen side, her.

14.11.2021: For snart tre uker siden måtte vi ta farvel med vår umistelige Vila. Legger ut innlegget som ble skrevet den dagen.

Vila, min kjære, kjære Vila.
Et helt år mer enn forventet, fikk vi. Et år fylt med glede og gode opplevelser. Hver dag imponerte du oss med hvor frisk du holdt deg, tross kreftdiagnosen.

I helgen ble du brått syk. Maten smakte deg ikke, og kreftene tok slutt. I dag fikk du sovne stille inn, etter kos, tur og den store favoritten - rømme.

Minnene etter drøyt 11år er så uendelig mange. Tomheten i huset er enorm. Smerten er i øyeblikket uutholdelig. Likevel er det så verdt det - prisen vi nå må betale for å ha fått elske deg.

Vi vil aldri få en mer impulsiv hund. Så oppfinnsom, så lur, og alltid med det mest uskyldige uttrykket en kan tenke seg. En evig gledesspreder, en utforskertrang som til tider ble litt i overkant for matmor, og en snute som fanget opp hver minste antydning til noe spiselig.

Savner deg så enormt, lille Ville. Som ungene sa - nå kan du leke med Tekla igjen.

Blazing Sun Ain't No Challenge 23.07.2010 - 25.10.2021

Samtidig kan vi se frem til at et nytt tilskudd ankommer familien om en måneds tid. Vi gleder oss både til å presentere henne, bli kjent med henne, og forhåpentligvis kan hun en gang i fremtiden være veien videre for vårt avlsarbeid.

18.09.2021: Det er opp- og nedturer i livet som hundeeier og oppdretter. Elizabeth og Darius, NJV-15 Blazing Sun Comic Relief, har de siste ukene vært i konkurransesiget og på tre starter har de hanket med seg 3stk 1.premier i Rally-lydighet klasse 1! Som om ikke det er nok, debuterte de i dag på blodsporprøve, og gikk også der til 1.premie! Gratulerer så mye!

Dessverre måtte Hilde ta det umenneskelig tunge valget å la Myra, NUCH DKUCH RL1 Blazing Sun Bring it On, slippe på tirsdag. Myra har fungert som redningshund til siste slutt, der hun i løpet av sine tre siste leveuker deltok på tre leteaksjoner. En fantastisk hund har forlatt oss, og Hilde har mistet sin trofaste kompanjong i det viktige NRH-arbeidet sitt. Myra vil bli dypt savnet.

26.07.2021: Hipp hurra for Vila og Shay fra vårt A-kull som fylte 11år 23.07-21! Dagen ble feiret med gaver og snacks for dem begge. Dessverre er ikke Emmy og Tinto lenger blant oss, men minnes i kjærlighet.


Blazing Sun Always Winning "Shay" og Blazing Sun Ain't No Challenge "Vila"

09.04.2021: Valpeforespørslene renner inn i jevn strøm. Vi beklager dersom noen skulle oppleve å ikke få svar på sin henvendelse. Vi forsøker å svare alle, men har du ikke mottatt svar, er du velkommen til å sende på nytt. Videre presiserer vi at det ikke er planlagt noen kull hos oss på flere år fremover.

16.02.2021: Kjære, lille Penny, Blazing Sun Beg to Differ, måtte forlate oss 14/2 etter akutt, ukjent sykdom. Takk kjære Silje og Henning for det fantastiske livet dere ga godjenta. Vi lider med dere, og vil aldri glemme den lille lykkepilla.

11.08.2020: Vi får stadig inn valpeforespørsler. Som skrevet her tidligere, vil det ikke bli valpekull her de neste årene, da vi per nå ikke har noen tispe vi vurderer egnet for avl.

29.07.2020: Caizer har flyttet til et nytt hjem og ser ut til å stortrives. Takk for all interesse for han.

16.07.2020: Det er med tungt hjerte vi må meddele at Caizer fremdeles trenger et nytt hjem.

 

Det viser seg at Caizer ikke er noe glad i å bli forlatt, så han klager høylytt idet han forlates. Han blir visstnok stille etter noen minutter, men det er vondt å gå ifra. Videre kan Caizer varsle på lyder utenifra (anbefaler ny eier å benytte HunomHunds metode for å bli kvitt/redusere dette - søk opp, eller få link av meg), vi har stusset litt over enkelte reaksjoner, der han blir veldig stresset f.eks om det slås etter mygg/flue, eller det "hysjes" på han. Hjemmet han bor i nå mener han trenger en sterkere eier enn han selv er, og gjerne med erfaring med rasen.

Videre skal det nevnes at Caizer har hypothyreose (lavt stoffskifte) og går på medisiner. Dette responderer han strålende på, og fremstår nå som frisk. Medisinene koster kun 300-400kr per år, så ingen stor utgift for å holde stoffskiftet i sjakk.

Legger ved teksten fra Caizer søkte nytt hjem for en måned siden.

Flotte Caizer, Blazing Sun Crossing Boundaries, trenger et nytt for-alltid-hjem. Caizer er en 6år gammel kastrert godgutt som er snill som dagen er lang. Han går ikke godt over ens med andre hannhunder, men fungerer fint både med barn og tisper. Ikke den tøffeste hunden i gata, kosete når han vil, normalt lydig, men med selektiv hørsel under innkalling, så der må en fortsette å jobbe med langline. Han har vært med på praktisk jakt tidligere, men har mye forventningslyd, så det er kanskje ikke den mest ideelle jakthund. Vant til å være alene hjemme en arbeidsdag. Caizer ønsker seg en aktiv familie med mye kjærlighet å gi.

Flere detaljer kan mottas ved henvendelse til helene@tolleren.com.

11.06.2020: Caizer har nå flyttet på prøve i nytt hjem, og vi krysser fingrene for at det blir full klaff. Takk for enorm interesse for han!

05.06.2020: Flotte Caizer, Blazing Sun Crossing Boundaries, trenger et nytt for-alltid-hjem. Caizer er en 6år gammel kastrert godgutt som er snill som dagen er lang. Han går ikke godt over ens med andre hannhunder, men fungerer fint både med barn og tisper. Ikke den tøffeste hunden i gata, kosete når han vil, normalt lydig, men med selektiv hørsel under innkalling, så der må en fortsette å jobbe med langline. Han har vært med på praktisk jakt tidligere, men har mye forventningslyd, så det er kanskje ikke den mest ideelle jakthund. Vant til å være alene hjemme en arbeidsdag. Caizer ønsker seg en aktiv familie med mye kjærlighet å gi.

Flere detaljer kan mottas ved henvendelse til helene@tolleren.com.10.05.2020: Vi nedrennes av valpeforespørsler for tiden. Som det står under "Valpekull" over her, har vi ingen valpeplaner fremover. Da vi per i dag ikke har tispe vi vurderer egnet for avl, vil det ikke komme kull her på noen år.

12.02.2020: Uten å avsløre for mye foreløpig, må jeg dele at Swix har fått et nytt hjem! Nesten to år har han bodd her hos oss, og mange har vært interessert i å overta han, men av ulike årsaker har det ikke blitt noe nytt hjem på han tidligere. Jeg tenker ofte at det er en mening med det som skjer, og det tror jeg definitivt det har vært denne gangen. Om 5,5uker flytter han, og han kunne ikke fått et mer passende, egnet hjem. Jeg er så takknemlig, selv om det også er forferdelig vondt å skulle sende den gode gutten vår videre. <3

Oppdatert siden med oversikt over kull etter hunder fra vårt oppdrett - Lego ble pappa igjen for en måned siden, til 5 flotte valper hos Nova Solstreif.

26.12.2019: Leo fikk seg raskt et nytt, godt hjem, heldigvis. Swix, som bor her hos oss, var så heldig at han fikk flytte til et fantastisk par tidligere i desember. Dessverre ble de rammet av akutt, alvorlig sykdom, og Swix måtte komme hjem til Tønsberg igjen etter få dager. Utrolig leit, for dette var et hjem som virkelig forstod godgutten <3 Ikke for det - Swix er fornøyd som Tønsberg-borger, og vi er fryktelig glade i han, men ideelt sett hadde han fått bo i et hjem uten andre hunder og små barn.

2019 har vært et stille år på hundefronten for Blazing Sun. Vi håper 2020 blir er godt år for både to- og firbente, og takker alle kjente og kjære for 2019.

20.09.2019: Dessverre leter flotte Leo etter et nytt hjem med erfarne eiere. Les mer her, og ta kontakt med eier via finn eller undertegnende på helene@tolleren.com for mer informasjon.

03.09.2019: Vi får jevnlig valpeforespørsler. Som det står under fanen "valpekull" har vi ingen kullplaner fremover. Dette kommer av at vi per i dag ikke har noen tispe i avlsalder som vi vurderer egnet for avl. Det vil dermed dessverre bli flere års valpepause her.

23.07.2019: Gratulerer verdens beste Vila og hennes kjære brødre fra A-kullet med 9årsdagen i dag! <3

11.07.2019: Oppdateringer blir mangelvare for tiden. Vi har fått et par DNA-resultater på Lexie, Blazing Sun Excellent Challenge, og hun er Normal/clear (A) for PRA, samt N/CDDY. Utover dette er hun arvelig fri for CEA og DE.

18.01.2019: Vi skriver 2019, og ser tilbake på et 2018 med få oppdateringer på hundefronten. Vi har slitt en stund med å få oppdatert hjemmesiden, men nå skal alt være i orden igjen. Det som preget hundeåret 2018 var at vi i juli måtte ta farvel med verdens fineste Emmy, Blazing Sun Achieving my Dreams. Videre måtte våre flotte gutter Caizer og Swix finne nye hjem. Caizer har virkelig funnet seg til rette i Telemarks skjønne natur, og lever livets glade dager. Det er vi utrolig takknemlige for. Swix flyttet hjem hit til oss, og vi hadde mange interessenter, men den helt rette matchen lot vente på seg. Vi tok derfor en pause fra søket etter et nytt hjem til han, for å få jobbet skikkelig med noen av tingene han trenger å jobbe med. Han stortrives hos oss med ungene og de to firbente jentene, og vi er blitt fryktelig glad i han, men det er ikke her han skal bo fast. Han har fremdeles småting å jobbe med, så han søker fremdeles voksne eiere uten små barn, med god ro, tålmodighet, vennlighet og ønske om å fortsette jobben. Han er en fantastisk kjærlig, leken, trofast gutt, og jeg vet han ville blitt den perfekte kamerat hos rett eier.

Vi ser nå frem imot et nytt år med blanke ark. Vi krysser fingrene for god helse hos alle, og at hundene får jobbet og kost seg på de arenaer de trives best. En god start på året var at to av Darius (NJV-15 Blazing Sun Comic Relief) sine avkom i Nederland er HD-røntget til beste resultat, og oppdretter/eier kan fortelle om to fantastiske eksemplarer av rasen <3

Med ønske om et riktig godt 2019, legger vi med 2018s julehilsen fra oss :)

10.08.2018: Mye har skjedd i løpet av sommeren, og jeg må beklage de som ikke har fått svar på henvendelser. Vi har vært mye bortreist uten mail-tilgang, og familien økte med et tobent medlem til i juli, noe som krever sin tid og oppmerksomhet.

Vi er veldig glade for at Caizer, den 4år gamle hannhunden som var til omplassering, har tilbragt de siste ukene på prøve i nytt hjem, og stortrives. 2år gamle Swix som også har søkt nytt hjem, bor hos oss fremdeles. Mange har sendt henvendelser, men til nå har vi ikke funnet helt klaff, dessverre. Det har derimot gitt meg mye tid til å lære Swix enda bedre å kjenne i ulike miljøer, og jeg føler at jeg nå virkelig vet hva som bor i hunden jeg skal finne nytt hjem til.

Swix er en fantastisk hund så lenge han får det han trenger både av fysisk og mental stimuli, samt den kjærlighet og oppmerksomhet han trenger. Han virker helt umettelig på fysisk kontakt og bekreftelse, fotfølger meg og min mann hvor enn vi går, og legger seg alltid oppå beina våre når vi setter oss ned. Selv om han fungerer strålende med våre barn, ser jeg helst at han kommer til et hjem uten små barn, da han er ung i hodet, og har ikke alltid helt kontroll på den ivrige kroppen sin. Videre ønsker jeg ikke å sende han veldig langt bort ifra Tønsberg, da jeg ønsker å følge han opp tett. Ved for lite stimuli er han en hund som lett blir frustrert, og atferden kan være utfordrende å håndtere for nye eller mindre erfarne eiere, og det er derfor viktig for meg å være der for å unngå at det utvikles problemer som blir vanskelig å hanskes med. .
Ønsker du deg en kjærlig, lojal, arbeidsom hund med masse fart og iver, men som er dønn rolig inne? Kan du tilby han et hjem uten små barn eller planer om at det skal komme små barn, masse fysisk stimuli, jevnlige treninger innen f.eks lydighet, rally-lydighet eller spor, masse kjærlighet og bekreftelse? Er du rolig, konsekvent, tydelig, men mild? Da tar du kontakt på helene@tolleren.com  ;)

20.06.2018: Vi gratulerer dyktige Kvikk, Blazing Sun Eager to Learn, og Caroline med strålende debut i Rally-lydighet i går. De gikk til hele 194p/200p!

12.06.2018: Vi får stadig henvendelser på de to gode guttene som omplasseres, og må be om forståelse for at det tar tid å svare alle. Må igjen understreke at hundene krever jevnlig MENTAL STIMULI, og vil ikke omplasseres som rene turkamerater. Man må ha flere tanker om hvordan dekke dette behovet enn at man ønsker å trene litt triks eller hverdagslydighet, da hundenes liv er lange, den grunnleggende lydigheten er allerede på plass, og i alle fall stopper min kreativitet på triks lenge før hundenes behov for trening :) Men ønsker du en hund også for å jobbe med, er du mer enn velkommen til å ta kontakt. :)

31.05.2018: To av våre gutter leter etter nye hjem - hver for seg, da de ikke bor sammen til vanlig. Hhv 2år og 4år. Begge to er trivelige, flotte hunder, men de trenger å jobbes med. Interessenter som ønsker en hund for å bruke innen hundesport (ikke nødvendigvis konkurranser, men jevnlige treninger MÅ til når det er toller det er snakk om!) er velkommen til å ta kontakt på mail helene@tolleren.com. Skriv litt om husholdningens medlemmer, erfaring med hund/toller, hvorfor dere ønsker toller, ønsker/planer for hundeholdet mm, så får dere mer informasjon. Det haster ikke å finne nye hjem, så vi venter til det rette dukker opp til hver av guttene.

28.05.2018: Stille på siden her om dagen, men det skjer så absolutt ting! Først og fremst vil vi gratulere vår flotte fôrvert Thea og Lexie, Blazing Sun Excellent Challenge som for 2.gang startet i lydighet i går, og til tross for den enorme varmen vi har om dagen, jobbet Lexie strålende, så de gikk til 1.premie og fikk dermed opprykket til klasse 2! Kjempegodt jobbet!

03.03.2018: På torsdag bestod Trickie, Blazing Sun Does the Trick, kvalifiseringsprøven i jakt. Gratulerer så mye til eiere Tone og Snorre på kennel Heliomar.

31.01.2018: Dessverre ble det ikke valper etter Eik og hans utkårede i denne omgang.

02.01.2018: GODT NYTTÅR!
2017 var et år med motgang for vår del, der vi opplevde både sykdom og å miste våre umistelige Ellie og Tekla. De to er dypt savnet, og det går ikke en dag uten at de er med oss i tankene. Vi fikk heldigvis en god opptur på slutten av året, da Darius, NJV-15 Blazing Sun Comic Relief, ble pappa til 7 i Nederland. Nå løfter vi blikket videre oppover, og håper 2018 vil bringe mye glede og oppturer for alle Blazing Sun-hundene og deres eiere. Forhåpentligvis vil Darius sin flotte bror Eik, Blazing Sun Covering Ground, bli pappa rundt 1.mars. Mer info om dette kommer senere. Selv har vi dessverre ingen kullplaner fremover.

23.11.2017: Vi har blitt gjort oppmerksomme på at mail-leverandøren vår har hatt enkelte problemer med serveren, og det har derfor vært litt tilfeldig om mails har gått ut (og muligens om de har kommet frem til oss) eller ei. Vi beklager så mye dersom noen sitter og venter på svar på mail - send da gjerne en mail på nytt - jeg tror problemene skal være fikset nå.

Ellers kom også svar på Eiks dna-test mot DE i går, og også han er clear. Det er godt å få bekreftet, for DE er virkelig en fæl sykdom.

14.11.2017: Vakre Eik, Blazing Sun Covering Ground, er DNA-testet for PRA, og har fått statusen Carrier. Det betyr at han eventuelt kun kan pares med tisper som er DNA-testet fri, for å unngå å avle avkom som utvikler øyesykdommen PRA.

11.10.2017: Savnet og sorgen er ubeskrivelig <3

05.10.2017: Vakre Era, Blazing Sun Endless Joy, er som sistemann ut i E-kullet nå røntget. Gleden er stor over at hun kom ut med helt perfekte A-hofter og 0-albuer. Gratulerer så mye til Era med familie, og nok en gang må jeg takke mine fantastiske valpekjøpere som i kull etter kull stiller opp og røntger hundene sine. Det er utrolig flott og viktig for mitt videre avlsarbeid å ha oversikt over leddhelsen, og jeg er utrolig takknemlig over å ha samtlige avkom fra Blazing Sun røntget på både hofter og albuer.

30.09.2017: Mandag fikk jeg den knusende beskjeden jeg har fryktet - vår kjæreste Tekla, River Nova Beware of Blazing Taika, har aggressiv kreft, og det er ingen ting vi kan gjøre. Nå prøver vi å nyte de siste studene vi har sammen, men jeg frykter vi ikke har spesielt lenge igjen. Det er litt unntakstilstand i heimen i øyeblikket, og jeg må be om forståelse for at det kan ta litt tid å få svar på mails. Jeg vil svare på dem litt etter litt.

29.08.2017: Vi gratulerer de dyktige søstrene fra B-kullet Bris - NRLCH NVCH Blazing Sun Be Bright and Breezy og Myra - NUCH Blazing Sun Bring it On med flotte resultater i helgen. Bris har startet på Tollingjaktprøve, og gikk til en flott 2.premiering, mens Myra startet Rally-lydighet og gikk til en flott 1.premie begge dager, og kan dermed slenge på mellomtittelen RLI til navnet sitt. Gratulerer, dyktige jenter med dyktige førere <3

07.08.2017: I midten av juli opplevde jeg det tøffeste man opplever som oppdretter. Mine kjære valpekjøpere, eierne til mirakelhunden Ellie - som i desember ble operert for levershunt, tok kontakt og kunne fortelle at Ellie gradvis var blitt dårligere. Tester var tatt, og hun viste tydelige tegn på leversvikt. operasjonen var vellykket, men den lille kroppen hadde dessverre likevel ikke klart å tilpasse seg endringen. Det var ikke lenger håp for den tøffe tapre jenta.
Jeg og mannen min kjørte opp til dem dagen etter, og det var en tydelig medtatt Ellie som møtte oss. Jeg kan ikke få takket Linn og Mikkel nok for at de hele tiden har inkludert meg i Ellies sykdom, opp- og nedturer, og at de tok imot en gråtkvalt oppdretter med åpne armer for avskjed og bearbeiding.
Ellie kom til et hjem som har gjort mer for henne enn noe annet hjem ville gjort. Takket være massiv innsats og støtte fra hele hundemiljøet fikk hun operasjonen og muligheten "ingen" får! Noen ganger er livet så blodig urettferdig og tar de beste - Ellie er et eksempel på det. Taprere, tøffere, mer tålmodig, snill og god hund skal man lete lenge etter. Det perfekte redningshundemnet, som hadde alle forutsetninger for å nå toppen med Linn og Mikkel på slep - hadde bare helsen holdt. <3

Kjære Ellie, du ble den første Blazing Sun-hund til å gå, og du måtte gå så altfor tidlig etter et liv preget med altfor mye sykdom. Jeg skulle gitt alt for at ting var annerledes for deg og familien din, men er så glad for den gode tiden du fikk hos dem <3 Du var helt spesiell, og vil alltid ha en helt egen plass i oppdretterhjertet mitt. Alltid savnet - aldri glemt <3


Blazing Sun Easy And Free "Ellie" f.13.02.2016 d.18.07.2017

17.06.2017: Tredagersutstillingen i Tromsø er i gang, og Myra, NUCH Blazing Sun Bring it On, skal forsvare kennelens ære. Det gjorde hun til gangs på utstillingens første dag i går, der hun ble intet mindre enn beste tispe, Best i Rasen og til slutt 4.Best in Show! Gratulerer så mye til Hilde og Myra - vi krysser fingrene for suksess i dag og i morgen også :)

t 14.06.2017: Jeg har helt glemt å gratulere en fantastisk dyktig ekvipasje, nemlig Liv-Edel og Lego, AGHII AGII RLII RLIII B.S. Bite the Bullet, som 4.juni tok sitt første CERT i Rally-lydighet! <3 Vil også gratulere vår dyktige fôrvert Thea og Lexie, B.S. Excellent Challenge, som har bestått NKKs Bronsemerke i lydighet!

12.06.2017: Ellie er øyelyst u.a. og røntgenresultatene kom omsider i dag - perfekte A-hofter og 0-albuer! Da er alt klart for at den tapre jenta som har kommet seg gjennom et tøft år med operasjon av levershunt kan fortsette sin utdannelse i NRH. <3

02.06.2017: Da er resultatene for sistemann i D-kullet, Trickie, også kommet, og hun har perfekte A-hofter og like perfekte 0-albuer! Lykke! <3 Ellie (E-kullet) er også røntget, så der avventer vi resultatene, mens Era, som er sistemann i E-kullet, røntges i løpet av sommeren. Krysser alt som krysses kan for de to siste, flotte jentene, og benytter samtidig anledningen til å takke mine fantastiske valpekjøpere som i kull etter kull stiller opp og får røntget hundene sine. Jeg er virkelig heldig <3

31.05.2017: 22.mai startet Liv-Edel og Lego, AGHII AGII RLII RLIII B.S. Bite the Bullet, for første gang i BK på jakt, og gikk til en flott 3.premie. Gratulerer så mye! Imponert over alt dere får til i alle områder av hundesporten <3
Bris, NVCH NRLCH B.S. Be Bright and Breezy, og Trickie B.S. Does the Trick har brukt kristihimmelfartshelgen på jakttrening, og vært riktig så dyktige begge to. De kler vilt, disse tollerne!

19.05.2017: Herlige Lexie (B.S. Excellent Challenge) som vi beholdt avlsrett på fra E-kullet har i dag kommet ut med perfekte A-hofter. Bare å håpe at også hennes albuer er strålende, og krysse fingrene for de tre siste jentene  fra D- og E-kullet som foreløpig ikke er røntget.

08.05.2017: Ny uke, nye muligheter. Swix sine albueresultater er heldigvis kommet tilbake med topp resultat. :)

06.05.2017: Dessverre var det ikke bare gode nyheter denne uken. Swix sine hofter ble avlest i går, og venstre hoften kom ut med C. Høyre var B, og ingen forkalkninger, heldigvis, så trolig vil heller ikke Swix noen gang merke noe til HD-diagnosen sin. Med hjertet i halsen krysser vi alt som krysses kan for de siste fire 1åringene våre som skal røntges, og håper vi har gjort oss ferdige med diagnoser for mange år fremover ;)

03.05.2017: Smilla kom heldigvis ut med strålende albuer hun også, men spenningen bare fortsetter. Swix (B.S. Everlasting Energy) ble røntget i dag, og hans søster Lexie (B.S. Excellent Challenge) skal etter planen røntges om ei drøy uke.

I helgen hadde jeg med meg Darius (NJV-15 B.S. Comic Relief) og Texas (B.S. Expect the Unexpected) på utstilling i Sarpsborg. Også Darius sin bror Eik (B.S. Covering Ground) deltok. I juniorklassen var Texas en av få som fikk Excellent og ble plassert som 2JKK. Darius og Eik var ikke helt dommerens typer, der Darius var for stor for hennes smak og hun ønsket Eik litt bredere i skallen og med noe bedre forbryst. De fikk begge Very Good, og Eik ble 2AKK og Darius 3AKK.
Til tross for at det ikke var de største resultatene å skryte av for oss, hadde vi en veldig hyggelig dag, med veldig flinke gutter <3 Her er bilder av Darius 3år og Texas 14mnd

26.04.2017: Vi kan puste lettet ut over at også Smilla, Blazing Sun Dream Ticket, er røntget fri på hoftene (B/A). Vi krysser fingrene for albuene, som bør komme om noen dager. Det er spennende tider - de unge håpefulle D'er og E'er røntges en etter en for tiden <3

24.04.2017: Gratulerer så mye til våre flotte gutter i C-kullet som fylte 3år i går <3 Utrolig at de nå er "voksne" - i den grad de noen gang blir det, haha!

Søstrene Bris (NRLCH NVCH B.S. Be Bright and Breezy) og Myra (NUCH B.S. Bring it On) har fått vise seg i hhv lydighets- og rallylydighetsringene i helgen. Bris har ikke startet på halvannet år, men gikk til en flott 3.premiering og ble nr 2 i klasse 3. Myra startet for første gang med eier Hilde istedenfor den til nå faste Rally-føreren Sissel. De gjorde masse bra, men et par småfeil gjorde at de endt med disk. Gratulerer så mye til begge ekvipasjer <3

Darius, NJV-16 Blazing Sun Comic Relief, har fått sendt avgårde noen dna-tester etter flere paringsforespørsler. DE og DM har kommet tilbake foreløpig - begge CLEAR (DM N/N). Strålende nyheter, så nå krysser vi fingrene for de siste resultatene.
 

07.04.2017: Verdens fineste Tekla - min once in a lifetime-hund, læremester og trofaste bestevenn fylte 10år på tirsdag! Jeg er evig takknemlig overfor hennes oppdretter Gudrun som solgte meg denne jenta - uten hadde livet vært langt fattigere, og vi hvem vet om kennel Blazing Sun overhode hadde eksistert. Vi satser på mange gode år fremdeles <3

03.04.2017: Lykken er stor over at både Texas og Leo sine HD- og AD-resultater forligger med skinnende A-hofter og strålende 0-albuer på begge. Gratulerer til eierne, og tusen takk til mine flotte valpekjøpere som følger opp med røntging. Det er viktig med kjennskap til dyrenes leddhelse for både eiere og meg som oppdretter.

27.03.2017: Vi kan puste lettet ut over at både Kvikk og Happy sine AD-resultater foreligger, og begge er røntget med perfekte 0-albuer. Da er det bare å holde pusten videre mens vi venter på at Leo, Blazing Sun Even Better, og Texas, Blazing Sun Expect the Unexpected, sine resultater skal komme. De ble begge røntget på torsdag.

24.03.2017: D- og E-kullet er i full gang med røntging, og de første resultatene kom i går. Det var dessverre ikke bare gode nyheter, selv om vi er utrolig glade over at Kvikk, Blazing Sun Eager to Learn kom ut med strålende A-hofter. Vi må vente på albue-resultatene, men krysser fingrene for positive nyheter der. Skuffelsen var derimot stor over at vi også fikk kennelens første hund med HD. Vår egen Happy, Blazing Sun Dances to the Tune, fikk HD-grad C på venstre hofte, og B (som er fri) på høyre. Heldigvis var det ingen tegn på forkalkninger, så en C (svak grad) kan hun leve godt med. Likevel setter det en stopper for eventuelle avlsplaner på henne. Skuffelsen har fått lagt seg litt, så nå fokuserer vi på at Happy tross alt er den samme, blide hunden, og hun kommer neppe til å merke nevneverdig til sin HD-grad. Jeg kommer for sikkerhetsskyld, bare for å gi meg selv fred, til å re-røntge henne om noen mnd - både fordi feil til tider kan forekomme, men viktigst av alt for å se til at det ikke er noen forandringer mtp forkalkninger.

Vi vil også gratulere Liv-Edel og Lego, AGHII AGII Blazing Sun Bite the Bullet, som tok kvalifiseringsprøven i jakt på mandag.

10.03.2017: Vi hadde et lite kennel-leketreff forrige søndag. Bilder ligger i galleriet

01.02.2017: Vi får mange valpeforespørsler for tiden. Som det står på siden her, har vi dessverre ingen valpeplaner fremover. Håpet var opprinnelig at Isi, LPI Adoreas Red Isis, skulle gå i avl i år, men hun har utviklet fôrallergi eller matintoleranse. Det er veldig synd, for hun har en mentalitet som kunne bidratt til mye positivt til rasen vår, men allergier skal tas på alvor. Tusen takk til vår supre fôrvert Suzanne som har forvaltet Isi på beste måte - og det kommer hun til å fortsette med, selv om Isi er ute av vårt avlsprogram.

22.01.2017: Forrige helg sparket Linn igang konkurranseåret for kennel Blazing Sun med hundene Shay, Blazing Sun ALways Winning, og Smash, AGI Blazing Sun Catch Me if You Can. De gikk flotte agilityløp, og Smash dro med seg et feilfritt løp i agility klasse 2 og det siste nappet i agility hopp. Med andre ord konkurrerer Linn og Smash nå i kl 2 i både agility og agility hopp, og alt er klart for å søke om tittelen AGHI i tillegg til AGI-tittelen han allerede har. Gratulerer så mye med knallstart på det nye året!

25.11.2016: Forrige helg var det Dogs4All - Norges største hundebegivenhet. Vi hadde en utrolig hyggelig dag rundt ringen sammen med valpekjøpere og andre tollerentusiaster, og var godt fornøyde med resultatene.
I juniorklasse hannhund debuterte Texas, B.S. Expect the Unxpected. Jeg fikk selv gleden av å stille han, og han ble blønnet med Excellent-JK 3JKK, med beskjed om at han var valpete, haha!
I åpen klasse hannhund skulle Elizabeth og Darius, NJV-15 B.S. Comic Relief, og Ståle og Eik, B.S. Covering Ground, til pers. De gjorde en strålende innsats alle fire, og Darius ble belønnet med Excellent-AK 2AKK og Eik med Excellent-AK 3AKK.
I juniorklasse tispe debuterte Rune og Era, B.S. Endelss Joy, og Katrine og Smilla, B.S. Dream Ticket. Også her gjorde alle fire en strålende innsats, og begge jentene ble belønnet med Excellent, men uplassert i den store klassen.
I championklasse tispe stilte Hilde og Myra, NUCH B.S. Bring it On, og etter et års utstillingspause hvor hun i mellomtiden har fått et kull, ble også Myra belønnet med Excellent, men uplassert videre.

I USA var det the National Dog Show hvor D-kull-pappaen Flash ble stilt. Eier Stacy handlet han selv, og de gikk helt til topps i rasen, som BOB (best of breed), Best Owner Handled og i den store gruppefinalen i sporting group som ble vist på amerikansk TV i går, ble han plassert som nr 3! Vi er så enormt stolte og imponerte over denne flotte hannen, og jeg er evig takknemlig overfor Stacy som har latt meg få muligheten til å føre Flash sine gener videre.

17.10.2016: Vi har vært bortreist en periode, og henger derfor litt etter med oppdateringer. 1.oktober var Bizzi, Blazing Sun Beat the Rap og Øivind på Tollingjaktprøve i Ånnaboda, Sverige. Det gikk strålende, og de endte med 1.premie i NKL (BK). Gratulerer så mye! Nå er det bare å jobbe videre mot en like lovende karriere som bror Step og pappa Twist ;)
I helgen har Linn og Smash (B.S. Catch me if you can) vært på Norwegian Open. Der tok de med sg et opprykksnapp i Agility Hopp. Gratulerer så mye!

Ellers går innsamlingen til Ellies operasjon sin gang. Ellie har fått dato for operasjon 1.desember, og vi krysser alt som krysses kan for at hun skal bli helt frisk etterpå. Uansett resultat for Ellie bidrar dette til å få kunnskapen om denne typen operasjoner til Skandinavia, og Ellie og hennes slektninger vil gjøre hva de kan for å bidra til at forskningen hos Bannasch Labratory finner dna-testen mot dette, slik at ingen flere behøver rammes av dette i fremtiden. <3

10.10.2016: På forsommeren rammet tragedien oss. Ellie, Blazing Sun Easy and Free, ble alvorlig syk med levershunt - en sjelden sykdom som i Norge innebærer et kort liv da vi ikke innehar kunnskapen til å utføre den nødvendige operasjonen hunder med dette behøver. Ellie er likevel av de heldige - hun kan få bli med når ekspertisen kommer til Sverige - dog er dette kostbart. Les mer ved å trykke på bildet (ekstern link)

20.09.2016: På søndag var 5 av 7 E-valper samlet på valpeshow i Mysen. Alle gjorde en flott jobb, selv om noen hoppet og spratt mer enn andre ;) De er en utrolig sosial, trygg og omgjengelig gjeng, så det var stor stas å få vise dem frem. De ble plassert som hhv B.S. Everlasting Energy "Swix" 1BHK BIM 6-9mnd, B.S. Expect the Unexpected "Texas" 2BHK 6-9mnd, B.S. Eager to Learn "Kvikk" 3BHK 6-9mnd, B.S. Endless Joy "Era" 3BTK 6-9mnd og B.S. Excellent Challenge "Lexie" 4BTK 6-9mnd.

30.08.2016: Våre herlige D-jenter er hele 7mnd i dag! De har utviklet seg til et aktivt, arbidssomt trekløver. Trickie og Snorre har rukket å være på "Trening og motivasjon i NRH"-kurs, og Smilla og Katrine skal på kurs med NRH straks. Happy har gått valpekurs hos Gilabb, og viser suverene LP-takter, så nå må matmor bare henge med. Litt ekstra gøy (og skummelt) synes jeg det er at LP-klassene blir endret fra nyttår av, så både Happy og jeg har ukjente ting i vente :)

I helgen slang Caroline og Kvikk (B.S. Eager to Learn) seg spontant med på valpeshow. Gromgutten fikk kommentar på at han var Excellent, ble BIR og 3.best i gruppa. Gratulerer så mye med vel gjennomført debut, Caroline! :)

29.08.2016: For en helg for B-jentene våre. På lørdag startet Elisabeth og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) i eliteklassen i Rally-lydighet, og tok da nok en 1.premie og sitt siste CERT. Bris kan dermed titulere seg som både norsk rally-lydighetschampion OG norsk viltsporchampion. Vi bøyer oss i støvet!
Myra, NUCH B.S. Bring it On, debuterte i rally-lydighet med hundepasser-"tanta" Sissel, og de gikk til en strålende 1.premie i klasse 1. Gratulerer så mye!
Høstens vakreste eventyr - Tollerlagkampen - ble arrangert på Krokhol i helgen. 40 tollere konkurrerte i jakt i lag på 4, og vår søte Bizzi, B.S. Beat the Rap, var deltaker på laget "Drammens stolthet". Matmor Tone kan fortelle om nydelig arbeid fra Bizzi og matfar Øivinds side, og de dro like gjerne i havn seieren blant alle lagene! Gratulerer så mye til de fire ekvipasjene på vinnerlaget!


Tone med Zera, Øivind med Bizzi, Trine Lise med Roxy og Hanne med Mikkel - sistnevnte var innlånt for anledningen

22.08.2016: Linn, Smash (B.S. Catch me if you can) og Shay (B.S. Always Winning) har vært på agilitystevne igjen i helgen. Linn kan melde om svært mye bra fra begge gutta, og Smash tok med seg det siste opprykksnappet i agility, og kan nå titulere seg som AGI Blazing Sun Catch me if you Can, og er klar for klasse 2 AG. Imponerende gjort av unggutten som debuterte i agility i våres. Gratulerer så mye, Linn! :D
Thea og Lexie (B.S. Excellent Challenge) debuterte på valpeshow på NRK avd Vestfolds Retrieverdag i går. De var superflinke i ringen begge to, og ble belønnet med BIR valp 6-9mnd, BIS-4 valp og en strålende kritikk. Gratulerer så mye! Lexie er ei veltilpasset, trygg og svært sosial ung frøken, som imponerte oppdretteren stort med sitt tiltalende gemytt <3

14.08.2016: Det blir litt så-som-så med oppdateringer for tiden. Vi har vært mye bortreist i sommer, og jeg har rett og slett ikke klart henge med på alle resultater. Våre fantastiske valpekjøpere har ikke ligget på latsiden - Knut-Andreas og Leo (B.S. Even Better) kastet seg ut i utstillingens verden i Trondheim i juli - like ferske begge to, men fikk en strålende kritikk og ble 2.beste hannvalp 4-6 mnd. Linn har vært på Hula Hoppet, Sveriges størst agilitystevne, og gikk til sammen 16 løp med Shay (B.S. Always Winning) og Smash (B.S. Catch me if you Can). Begge gutta gjorde en fantastisk innsats sammen med Linn, og unge Smash fikk med seg to opprykksnapp (pinner) i agility.
I helgen har Liv-Edel og Lego (B.S. Bite the Bullet) vært til pers i rally-lydighetsringen. De har fått 1.premie og opprykksnapp begge dager, og er dermed klare for eliteklassen. Gratulerer så mye til alle ekvipasjene - dere er råflinke, og jeg er SÅ stolt og takknemlig for jobben dere gjør med de flotte hundene deres <3

22.07.2016: Kennel Red Temptations har fått en ledig hannvalp. Valpen selges utelukkende til folk som ønsker toller for å arbeide med den. Interessenter kan kontakte oppdretter Hilde Schjelderup via mail (hilde.schjelderup@gmail.com). Mer info om kullet finnes HER.

01.07.2016: Da vi får svært mange henvendelser ang. valper for tiden, må jeg presisere det som står på kullsiden vår - vi planlegger ikke kull før TIDLIGST i 2017. Valpene hos kennel Red Temptations er lovet bort, og jeg vet det er svært mange interessenter på de ventede valpene hos Be Bright. Alle henvendelser om kull hos andre oppdrettere må rettes oppdretterne direkte (se kontaktinfo ved å trykke på "HER" inne på kullsiden) selv om jeg annonserer kullene på min side. :)

15.06.2016: I helgen debuterte Happy (B.S. Dances to the Tune) og Smilla (B.S. Dream Ticket) på valpeshow. De er i beste vekstalder og er langbente, tannløse og rare :) Katrine og Smilla klarte seg knallbra begge to - til tross for at det var første gang i ringen for dem begge. Happy syntes tannvisning var oppskrytt, men klarte seg ellers greit. Jentene ble hhv 2BTK (Happy) og 3BTK (Smilla) i 4-6mnd med fine kritikker.
Fôrtispa vår Isi, Adoreas Red Isis, og Suzanne startet lydighet igjen i helgen, og tok sin tredje 1.premie i klasse 1, og kan dermed legge til tittelen LPI foran navnet. Gratulerer så mye - nå venter nye utfordringer i klasse 2! :)

07.06.2016: For en uke siden, tirsdag 31/5-16, ble jeg "oldemor" til Red Temptations sitt første valpekull. Valpene er etter vår fantastiske tispe NUCH Blazing Sun Bring it On "Myra" som er godkjent redningshund på lavine og ettersøk, samt B-godkjent på ruin. Myra hadde en tøff fødsel, men fikk 7 nydelige små valper - 3 tisper og 4 hannhunder. Dessverre mistet de den minste tispen dagen etter, men de gjenlevende 6 lever i beste velgånde og legger godt på seg.
Dt skal bli utrolig morsomt å følge denne gjengen. Regner med de vil kunne nå langt innen det meste - bare eierne klarer forvalte hundens potensial like godt som Hilde har forvaltet Myra <3 Mer informasjon om kombinasjonen ligger HER.

06.06.2016: Darius, NJV-15 Blazing Sun Comic Relief, gikk MH på lørdag. Protokollen ligger HER. Ikke bare pen, denne gutten.. <3

13.05.2016: Hundene-siden oppdatert slik at Happy er lagt inn under hjemmeboende hunder. De deleide hundene kommer litt etter litt.

19.04.2016: Vi venter forhåpentligvis "oldebarn" hos andre oppdrettere i vår/sommer. Mer info HER

01.04.2016: Trickie, Blazing Sun Does the Trick, flyttet til Tone, Snorre og tollerne Lycke Larsen og Mi på onsdag. Hun har funnet seg godt til rette høres det ut som, og treningen er allerede i gang. Trickie vil først og fremst brukes i NRH, tollingjakt og utstilling, men skal også få prøve seg innen spor, rally-lydighet og lydighet. Nye bilder av E-kullet og den siste D-frøkna ble tatt etter at Trickie flyttet, og de ligger omsider HER. Nå er også tispene i E-kullet fordelt, og vi gleder oss til å følge Ellie (Rosa), Era (Gul) og Lexie (Lilla) videre :)

29.03.2016: Stå- og hodebilder av E-kullet ligger HER. Ellers flyttet første D-jenta, Blazing Sun Dream Ticket "Smilla" i går. Hun skal bo på deleie hos Katrine i Oslo, og deres hovedfokus vil være redningshundsarbeid. I tillegg vil hun få prøve seg i utstillingsringen og innen jakt. Vi ønsker dem lykke til, og gleder oss enormt til å følge utviklingen.

26.03.2016: Først av alt må vi gratulere våre kjære B'er Vilja, Penny, Myra, Bizzi, Lego, Step, Tica og Bris så mye med 4års-dagen i dag. En fantastisk herlig gjeng som jeg er utrolig stolt over.

Ellers er D-jentene 8 uker gamle i dag, og begynner bli klare for den store verden. Førstemann reiser til mandag, så vi har heldigvis et par dager til å nyte sammen. Bilder av de ligger HER.
E-kullet ble i går testet på vilt for første gang. De skal gjennom flere runder med testing, da flere av de var litt trøtte, så bildet ikke blir helt rettferdig. De imponerte stort i forhold til hvor trygge de var på å være alene på nytt sted for første gang - ingen viste det minste tegn på at det var utrygt å være uten resten av gjengen. Flinke puppieser! Kort beskrivelse av de ulikes reaksjon og noen få bilder ligger HER. E-valpene er i dag 6 uker gamle, men stå- og hodebilder er litt forsinket, dessverre.

Vila stakkars virket slapp i dag, og det viste seg at hun har fått jurbetennelse. Nok en veterinærtur måtte derfor til, og hun fikk antibiotika og smertestillende. Jeg har nå melket ut en del seigt, gult puss, og juret virker langt bedre. Antibiotikakur venter de neste 5 dagene, og valpene må klare seg uten melk. Utrolig kjedelig, men godt når det oppdages tidlig.

18.03.2016: Det meste skal oppleves for de små firbente om dagen. D-jentene har blitt vilttestet mer, og ut ifra det og de andre observasjoner gjort i valpekassen, er de nå fordelt til sine nye hjem. De har den siste uken stadig fått utforske nye områder utendørs, vært ute og kjørt bil, og vært på besøk hos Smash (B.S. Catch me if you can) og Shay (B.S. Always winning).
E-gjengen har daglig besøk, de har fått stadig større plass å boltre seg på, og nye områder å undersøke. I dag har de også vært ute for første gang, til stor glede for dem alle. Heretter vil vi bruke så mye tid som mulig utendørs for å utvikle motorikk og stadig oppleve nye miljøer.
Noen bilder fra dagen ligger HER. Skal få redigert og lagt ut bilder også fra besøket hos Smash og Shay, men det får vente litt til.

09.03.2016: Bilder og kjapp presentasjon av D-jentenes første møte med vilt ligger HER

08.03.2016: Dagene flyr fra meg, og jeg må bare beklage at det tar tid før bilder kommer. Jeg har omsider fått somlet meg til å ta noen bilder av våre herlige E-valper. De ligger HER. De er 3 uker og 3 dager gamle i dag, og utviklingen skjer veldig raskt. Tennene er i ferd med å gjøre sin entre i de små munnene, og de er mer våkne og aktive for hver dag som går. De er fremdeles veldig små sammenlignet med D-kullet, men spiser godt, er aktive og fornøyde, så ingen fare med dem. Vommen går ned på høykant, og både valper og alt i nærheten er herlig tilgriset etter at de er ferdige, haha!
D-jentene har for første gang blitt introdusert for vilt i dag (andevinge). Bilder og beskrivelse av de ulikes reaksjon kommer i morgen, for nå står kveldens siste avis- og teppeskift for tur hos de 10 små.

06.03.2016: I påvente av nye bilder av våre 7 treukers sjarmtroll, kan dere kose dere med bilder av vårt vakre trekløver i D-kullet som i dag har hatt sin første tur ut i snøen. Jeg trodde det ville bli upopulært, men så feil kan en ta. Dette var stas! De hoppet i snøen og løp frem og tilbake med høye haler. Nå blir det utrolig morsomt fremover :) Bildene ligger HER.

05.03.2016: Med tre voksne hunder som alle skal ha sitt, 10 valper som stadig opptar mer tid og tilhørende valpekjøpere som vil komme på besøk, er det lite tid til annet for tiden. Oppdateringer på hjemmesiden blir derfor litt nedprioritert. Vi fikk for to dager siden omsider tatt de første ståbildene av D-jentene - de ligger HER. Tre flotte jenter som nok vil gi masse glede i sine kommende hjem, der de vil få prøve seg innen ulike hundesporter. D-jentene er 5 uker gamle i dag, og krever stadig nye utfordringer. E-gjengen er 3 uker, og har så smått fått lov til å smake vom. De har også fått sine runder ute i den store verdenen i bingen i stua, og blir stadig mer komfortable med den nye tilværelsen. Ukesbilder kommer senere!

27.02.2016: Dagene flyr og valpene vokser så det knaker. D-jentene trenger stadig nye utfordringer, og morgenen i dag ble startet med utforsking av nytt rom i huset. Alle tre suste rundt og undersøkte hver krik og krok. Jeg må si meg imponert over hvor tøffe og selvstendige de var der de en og en gikk inn i neste rom og undersøkte det med høy haleføring. Flinke puppieser!
E-kullet har nå alle åpnet øynene, og de stabber rundt i valpekassa på ustøe bein - dog mer stødig enn sine tremenninger i D-kullet, men så hadde jo sistnevnte ganske mye høyere vekt de skulle drasse rundt på. E-valpene er fremdeles små, og lille Rosa har enda ikke doblet fødselsvekten sin (ikke langt ifra, men likevel) så jeg er nå litt ekstra påpasselig på hvor hun ligger under diing, og har også morsmelkserstatning dersom tilleggsfôring er nødvendig. De er alle svært aktive når de er våkne, men sovner lykkelige ved pattene til Vila ved hver fôring og drømmer søte valpedrømmer med rykninger i kroppen, så jeg tror ikke det er noen fare med dem. De er bare litt små - men det er jo mora også... :)

Bilder av svært trøtte 4- og 2-ukers valper ligger HER, og et par filmer av sultne E-valper (som sier høylytt ifra om det) fra i går HER.

21.02.2016: D-kullet ble 3 uker i går og E-kullet var 1 uke. I den anledning fikk D-jentene ny valpebinge i stua, med gode muligheter for lek og utforsking fremover. Lagt ut et album med hodebilder av alle ti fra i dag HER.

18.02.2016: E-kullet vokser og gror - dog ikke i samme tempo som sine tremenninger i D-kullet, haha! Det er jo ikke allverdens å se på bilder i denne alderen, da de tross alt stort sett ligger i ei klynge eller med hodene gjemt i Vilas pels. Jeg prøver meg på en liten presentasjon:

Farge

Kjønn

Fødselsvekt

Vekt dag 5

Beskrivelse

Blå

Hann

420g

520g

Bredt, hvitt bliss. Liten hvit nakkeflekk som vil bli borte. Hvit haletipp, stort hvitt bryst og sokker på alle labber. Lyse pigmenter

Rosa

Tispe

326g

400g

Mørk. Hvitt bliss, liten hvit haletipp, litt hvitt i brystet, hvitt på alle labber. Mørke pigmenter.

Grønn

Hann

334g

490g

Mellom-mørk. Hvit panneflekk og neserygg. Hvit haletipp. Litt hvitt i brystet, hvitt på alle labber. Lyse pigmenter

Rød

Hann

336g

455g

Mørk. Bitte liten hvit stripe i panna som nok blir borte. Ørlite hvitt på neseryggen. Hvitt på labber/tær, litt hvitt i brystet. Mørke pigmenter

Gul

Tispe

360g

476g

Smalt, smalt bliss som nok blir borte. Hvite tær, litt hvitt i brystet og hvit haletipp. Lyse pigmenter

Orange

Hann

380g

505g

Hvitt, noe smalere bliss, hvit haletipp, stort hvitt bryst, hvite tær. Mørke pigmenter

Lilla

Tispe

346g

450g

Mørk. Hvitt bliss, flott hvitt bryst, hvite sokker på alle bein, flott hvit haletipp. Mørke pigmenter.

Legger ut noen få bilder tatt med mobilen i går her.

16.02.2016: Omsider fått lagt ut et par album av D-jentene. Se her. Alt står bra til med de tre voksne og 10 valpene i huset - vår vakre E-gjeng hadde alle lagt på seg fra første veiing, og virker sterke. Vi krysser alt for at det vedvarer - den første uka er jo alltid kritisk.

15.02.2016: Stemningen i heimen er i ferd med å gå over fra helgens unntakstilstand og tilbake til normalen. D-jentene begynner å få virketrang, og begynner nå å få komme litt ut av valpekassa for å utforske verden (kjøkkengulvet) utenfor. Bilder kommer, men i mellomtiden legger jeg ut en liten film av Rød og Rosa som lekte litt i valpekassa like før de sovnet i formiddag. Den kan ses her.
Vila er fremdeles like strålende med sine små. De ble veid i går kveld, og to hadde gått ned noen få gram siden fødsel, resten hadde lagt godt på seg. Det er ikke uvanlig med 10% vektnedgang første døgn etter fødsel, så det tyder på at Vila har godt med melk og at valpene har funnet ut av sugeteknikken :)

14.02.2016: Ting går ikke alltid etter planen. Vannet til Vila gikk kl 14, men ingen valp kom. Etter flere runder med gode veer, men også gode pauser, kunne jeg kjenne en valp like innenfor fødselsåpningen, men den kom liksom ikke helt frem. Vila begynte bli sliten, og veene svakere, så etter drøfting med veterinær tok vi en tur. På veien kom valpen lengre ned, men lå vanskelig til med tanke på at det var førstemann og at den skulle bane vei. For å redde valpen, måtte veterinæren få den ut litt raskt, og Vila fikk nok noen stygge, men denne gangen nødvendige rifter. En flott, stor fulltegnet hannhund kom til verden 18:25 - hele 420g veide han - ikke ulikt Shay på 422g som banet vei for Vila i sin tid.
Vel hjemme igjen kom ei flott tispe så lett som bare det. 326g som sin mor. Etter ytterligere halvannen time kom nok en flott hannhund - 334g. Der stoppet det derimot opp. Vila stelte og var fantastisk med sine tre små, men ingen flere kom. Hun hadde gode veer, men ingen valp kunne kjennes i fødselskanalen. To timer etter tredje valps anmarsj drøftet jeg på ny med veterinæren, og vi endte opp nok en tur på klinikken. Der ble det tatt røntgenbilde - som forøvrig bekreftet at det var 4 valper igjen, slik vi var flere som hadde luft på etter nærmere studier av det forrige bildet, men at den som lå som nestemann så ut til å ligge med hodet bakover og blokke. Veterinæren vurderte at det eneste fornuftige var å foreta keisersnitt.

Da Vila ble åpnet viste det seg at valpen som lå og sperret ikke lå med hodet bakover, men hadde fått hodet inn i neste horn i livmoren, og lå derfor på tvers og sperret hele livmoråpningen. Veterinæren måtte skikkelig ta i for å få han løs, og sa at dette aldri kunne løst seg naturlig. "Trøbbel-valpen" var en flott hannhund til på 380g. Han pustet litt dårlig, men med massasje og litt oksigentilskudd via maske kom han seg raskt. De tre øvrige valpene bestod av nok en hannhund (336g) og to vakre tisper (360g og 346g). Vila ble sydd igjen og vekket, og før hun hadde åpnet øynene skikkelig, hørte hun lyden av sine små, og stablet seg opp på ustøe bein for å finne dem <3

Etter en lang, og tidvis i overkant spennende dag, kunne vi lykkelige plassere Vila og hennes 7 små i valpekassen hjemme. Vila er helt utrolig med sine små, og ingen ting tyder på at hun har vært gjennom kirurgi - foruten "sårpølsa" på magen. Nå har vi fått et par timer på øyet, og skal nyte roen og se til at alle våre fantastiske E-valper klarer seg før valpeinteressentene kontaktes om noen dager.
Nærmere presentasjon av de små kommer når oppdretteren og valpemora har litt mer overskudd.

13.02.2016: Ventetiden er i gang for fullt. Vilas temperatur var nede i 36,6*c i går ettermiddag, og steg deretter til 37*c før vi tok kvelden. Natten har vært preget av mye pesing og litt urolig gange, men ellers rolig. Matlysten er ikke-eksisterende, og vi er stadig ute for å tømme "tanken". Tempen lå fremdeles på 37*c nå klokken 12, og skal som kjent opp mot normalnivå før noe særlig mer kan skje, så vi får bare smøre oss med tålmodighet.

11.02.2016: Valpene vokser så det knaker. Øynene er åpne, og de sjangler rundt på ustøe bein. Godt de alle er lovet bort, for på dette tidspunktet er det vanskelig å la fornuften styre og ikke la seg friste til å beholde en hjemme.. De små har slitt litt med diare et par dager - ikke helt uvanlig når de får for mye mat. De får nå Zoolac i håp om å få magen tilbake til normalen, og jeg prøver begrense lengden på fôringene noe så de ikke forspiser seg ved hvert måltid. Det går litt så-som-så... De er i fin form ellers, så vi holder bare et øye med dem, og regner med det løser seg av seg selv.
Vila er inne i de siste dagene av drektigheten, og er for første gang i sitt liv den som henger bakerst på tur. Det var noe jeg ikke trodde jeg skulle få se. Hun er rolig og fin fremdeles, så vi får se om valpene kommer i løpet av helgen eller om vi må vente på at en ny uke skal begynne før vi får treffe de <3

08.02.2016: Røntgen i dag viste at Vila bærer på 6 valper. Vi gleder oss enormt til å få treffe de små - bare ei uke til termin! Det er like spennende hver gang med kjønnsfordeling og tegninger. Jeg er utrolig lykkelig over at vi endelig får de så ekstremt etterlengtede avkommene etter vår kjære Vila, og det er en stor bonus at vi får et antallsmessig flott kull slik at vi får gledet noen flere av de flotte valpeinteressentene som venter så spent.

06.02.2016: 1 ukes hodebilder av D-jentene ligger her

06.02.2016: D-jentene er 1 uke gamle i dag og veksten har vel ikke akkurat bremset opp, haha. Dagens veiing viste

Valp

Fødselsvekt

1 uke

Rosa

360g

925g

Gul

408g

990g

Rød

424g

1000g

Til sammenligning lå Tica & co på samme vekt da de var to uker gamle... 1ukes-bilder kommer - skal bare få hjelp av mannen til å ta hodebilder når han kommer hjem i kveld.

Vila synes tilværelsen begynner å bli tung. Hun er tydelig mer varm, og tar det mye mer med ro på tur. Den ellers så spretne jenta sliter med å få med seg bakenden når hun hopper opp i sofaen, og skifter raskt tilbake til normal gange dersom hun prøver seg på trav. Utrolig spent på hva røntgen viser om to dager.
Det er i alle fall ingen tvil om at det er liv der inne. Vi kan både kjenne og se bevegelsene på buken hennes nå. Valpekasse nr to skal settes sammen i dag, slik at vi kan tilbringe en del tid i den og på "føderommet" de neste dagene. Utrolig å tenke på at vi om 1-1,5 uker får treffe valpene til vår fantastisk herlige lille Ville <3

03.02.2016: Lagt ut et par filmklipp av trøtte D-jenter på filmsiden

02.02.2016: Vila var 7 uker drektig i går, og fortsetter å ese ut. Normalt er Vila er smekker tispe jeg kan ta rundt midjen til - nå minner hun stadig mer om et hengebuksvin. ;) Røntgen er bestilt til mandag, så det blir utrolig spennende å se hvor mange hun bærer på.
Også Ticas "små" eser ut. Tilnærmet uten konkurranse i matfatet og med melk av ypperste kvalitet gjør at jeg frykter de vil ende opp som tidenes feiteste tollervalper, haha. Gul har nå gått forbi sin opprinnelig større søster, Rød, men det ser ikke ut til å være noen fare med noen av dem..

Valp

Fødselsvekt

Vekt 1 døgn

Vekt 2 døgn

Vekt 3 døgn

Rosa

360g

398g

470g

540g

Gul

408g

470g

555g

640g

Rød

424g

485g

570g

615g

31.01.2016: Tica viste alle tegn på å være ferdig med valpingen etter at 3.tispe kom i går. Likevel hadde vi jo sett 4 på røntgen, så vi ventet og ventet. Etter en del timer ringte jeg veterinæren for å spørre - kunne den mumifiserte valpen være den siste? Den så så liten ut at den ikke burde ha kommet langt nok i forbeiningen til å kunne ha vært synlig på røntgen for 10 dager siden, og veterinæren hadde jo ikke sagt noe om at det _ikke_ var fire på røntgen som han tok tidligere på dagen. Det hele endte med at veterinæren dro innom klinikken for å se på bildet igjen, og etter lang tids studering konkluderte han med at det ikke var mer enn 3 valper å se. De kunne ikke forstå at vi kunne ha sett den mumifiserte valpen på forrige røntgenbilde, men det gjorde vi altså. Etter mange timers spenning senket vi derfor skuldrene, og fant oss i at D-kullet endte med tre, livssterke, aktive og helt perfekte tisper.

Normalt sett regner man med at valpene uten bekymring fort kan tape 10% av kroppsvekten fra fødsel og det første døgnet. Det var ikke tilfelle for disse jentene. De har økt helt enormt - og ikke er det overraskende, for jeg har stort sett hørt dem die i hele natt. Ei av de, uvisst hvilken, sier kraftig ifra dersom hun er misfornøyd med noe - som f.eks dersom melken renner for tregt. Haha! Dette skal bli en utrolig morsom gjeng å følge fremover.

Valp

Fødselsvekt

Vekt 1 døgn

Rosa

360g

398g

Gul

408g

470g

Rød

424g

485g


Noen bilder ligger her. Jeg har mottatt svært mange mails de siste dagene. Ber om forståelse for at det tar tid å få svart på alle disse. Det er IKKE ledige valper fra dette kullet.

30.01.2016: Valpene er her! Det vil si, vi venter på den siste, men tre av fire er kommet og ligger lykkelige og dier og klynker i valpekassa. Vi hadde en lang natt med tidvise uroligheter, og 05:30 gikk vannet. Etter drøyt to timer med uregelmessige veer som ikke var videre sterke, kontaktet jeg veterinær. Klinikken åpnet kl 8, så da var vi der. Veterinæren tok et røntgenbilde for å sørge for at ingen valp lå på tvers, og Tica fikk vestimulerende sprøyte. Denne skulle virke så valpen kom ut i løpet av 30min ellers ville veterinæren ta keisersnitt. Vi håpet i det lengste, men Tica samarbeidet ikke med veene sine, så veterinæren besluttet keisersnitt - han skulle bare få unna noen flere pasienter. Vi luftet Tica en stund mens vi ventet, og da vi kom inn igjen, startet noen litt sterkere rier. Brått kunne et par bakbein skimtes, og lykken stod i taket.
Kl 09:30 ble ei perfekt tispe "Rosa" født på veterinærkontoret og vi kunne lykkelige dra hjem i håp om at resten ville komme av seg selv. Hun veide 360g, har et nydelig hvitt bryst, vite labber bak og hvite tær foran.
Vel hjemme ble det i overkant spennende. Først kom en mumifisert valp som nok døde for en del uker siden ut ifra str, deretter begynte veene igjen. Jeg stimulerte veene litt for å få de sterkere, og et hode kom til syne. Det gikk hull på fosterblæren, men der sa det stopp. Valpen lå kjeitete til, men etter mye jobb fikk vi igang veer sterke nok til å få presset valpens hode helt ut, og da var det gjort.
Kl 11:28 kom tispe nr to "Gul" - like perfekt som sin søster. Hun veide 408g, har litt hvitt i brystet, fire hvite labber og ser litt mørkere ut i fargen.
Mens Tica på beste vis tok seg av sine to små døtre begynte veene igjen.
Kl 12:04 kom nok ei perfekt tispe "Rød" - denne på hele 424g! Hun har et smalt bliss, litt høye hvite sokker på frambena (men innenfor standard), flott hvitt bryst, liten hvit haletipp og hvite baklabber.

Alle de tre jentene spiser godt og er aktive og sterke. Nå krysser vi fingrene for at sistemann snart kommer, så vi kan bytte på kassen og at vi alle kan få en velfortjent lur.

29.01.2016: Kl. 15:45 Det spørs nok om vi ikke går nok en kveld og natt i møte før vi får treffe våre nye små. Ticas temperatur svinger litt, og hun er fremdeles rolig. Som sin mor, vil også Tica gjerne leke litt, og er lite preget av det som venter. Oppdretteren derimot sliter med å finne tålmodigheten ;)

Kl: 11:00 Ting drøyer her. Tica har vært nede i 36,3*c i løpet av de tidlige morgentimer, men hadde steget til 36,7*c i 10-tiden. Natten har gått med til litt graving, litt pesing, og mye søvn for godjenta. Hun er utrolig flink til å benytte anledningen til å samle krefter, og bytter på å ligge i valpekassen og i sengen min ved siden av. Vi finner frem siste rest av tålmodighet.. ;)

28.01.2016: Ticas temperatur har sunket til 36,5 og ligget der på målingene nå både kl 18 og kl 20. Hun er fremdeles veldig rolig, men har vært ute og tømt tarmene. Med andre ord forbereder kroppen hennes seg på den nærstående fødselen. Vi har nok en lang natt foran oss, så får vi se om vi får treffe de nye verdensborgerne i natt eller om vi må vente til i morgen.

27.01.2016: Dag 60 for Tica, men intet nytt å melde. Tempen svinger, men ligger relativt lavt. På mandag var hun nede i 37*c, men skal nok ned på 36-tallet før vi kan regne det som det virkelige temperaturfallet. Hun er rolig, spiser godt og er ved godt mot. Alt er nå klargjort for fødselen - valpekassa er vel på plass, høne er kokt så Tica kan få lett fordøyelig og energirik mat og væske i seg under fødselen, tepper og håndkler er nyvasket og aviser ligger klare i hopetall. Vi venter spent :)

25.01.2016: Tica er vel inne i siste drektighetsuke, og fødselen kan i teorien starte når som helst. Vi tar temperaturen jevnlig, og observerer at svingningene er godt i gang, noe som er veldig normalt den siste uken før fødsel. Å ta tempen jevnlig den siste uken før termin er viktig, da tispene får et temperaturfall helt ned mot 36-37*c (ligger normalt på 38-38,5*c) og etter dette kraftige temperaturfallet begynner ofte fødselen innen 6-12 timer, selv om det kan ta lengre tid også. Hun sover mye, men er gladelig med på turer fremdeles, men turene er ikke så lange i disse dager. Matlysten i dag har vært fraværende, men hun er helt rolig fremdeles, så det er ikke noe på gang enda.
Vila er i dag 6 uker drektig, og vokser i rekordfart. Fra uke 4 til uke 6 har hun lagt seg ut hele 7cm rundt midjen og 10(!) cm rundt enden av ribbeina. Til sammenligning økte Tica 7,5cm rundt midjen og 8cm rundt enden av ribbeina fra uke 5 til uke 8. Jeg er utrolig spent på utviklingen videre, og er evig takknemlig for at det nå ser ut til at vi får etterkommere etter vår fantastiske Vila <3

21.01.2016: Tvilen begynner å bli liten. Vila fortsetter å legge seg ut (økt 1cm rundt midjen og 2cm rundt enden av ribbeina på tre dager) og blank utflod, ofte kalt drektighetsutflod, er observert flere ganger de siste to dagene. Dette regnes som et særdeles godt tegn som kan observeres fra ca 5 ukers drektighet.

20.01.2016: Tica har vært på røntgen, og der fikk vi bekreftet mistanken min om at det ikke er noe stort kull vi har i vente. 4 små bærer hun på, og vi gleder oss enormt til å treffe de nye verdensborgerne om 1,5 uke. Inderlig godt det ser ut til at også Vila er drektig så vi får gledet noen flere av de flotte valpeinteressentene vi har.

18.01.2016: Tica vokser og gror, og på onsdag faller dommen på antall valper hun bærer på. Ser ikke ut på henne som om det er noe gigantisk kull, men vi tar imot de som måtte komme med åpne armer.
Vila er i dag evt 5 uker på vei, og vi har foretatt mage- og ribbeinsmål. Jeg syntes det så ut til at hun begynte endre fasong før helgen, og ganske riktig har hun lagt seg ut 3cm rundt midjen og 4cm rundt enden av ribbeina den siste uken. Jeg tør ikke juble helt enda ettersom hun gikk tom sist, men dette er svært gode tegn. Det blir uhyre spennende å se om hun fortsetter å legge seg ut i dagene som kommer. Gjør hun det, venter røntgen for å forhåpentligvis se antall valper om en 2,5 ukers tid.

er så mye til Liv-Edel med Lego (B.S. Bite the Bullet) som retrievermester i agility kl 2 2015! I fjor ble han retrievermester i agility kl 1 og agility hopp kl 1 - det er derfor med stor forventning vi ser frem mot hva 2016 vil bringe ;)

09.01.2016: Ikke allverdens forskjell å se, men Tica har lagt på seg 3cm rundt midjen og 1cm rundt enden av ribbeina den siste uken. Og det er først nå fremover vi virkelig vil se endring..!

07.01.2016: Vinteren har kommet for fullt. 12 kalde og snøen laver ned. Forkjølelsen har festet grep om undertegnende, og hundene ser ut til å sette pris på å holde meg med selskap under dyna - her illustrert av en fornøyd Tica

02.01.2016: Vi skriver 2016, og ønsker med det riktig godt nyttår! Overgangen til det nye året gikk stille og rolig for seg for vår del, der de firbente knasket lykkelig på hvert sitt griseøre mens landets befolkning sendte raketter til himmels. Ikke verdens beste før-bilde, men ingen tvil om at det vokser og gror i Ticas mage om dagen. Det er i dag 5 uker siden inseminasjon, og vi må enda smøre oss med tålmodighet i ca 4 uker til.

30.12.2015: Vi nærmer oss slutten av 2015 - et spennende og innholdsrikt år som jeg ønsker å oppsummere her.
I januar kunne vi glede oss over at B-kull-søsknene Bris (B.S. Be Bright and Breezy) og Lego (B.S. Bite the Bullet) har blitt hhv Retrievermester i lydighetsklasse 2 2014 (Bris) og Rerievermester i agility kl 1 og agility hopp kl 1 2014 (Lego). Også "lillebror" Smash (B.S. Catch me if you Can) var på valpeshow, og ble der BIR.
Februar ble innviet med utstilling her i Tønsberg, hvor Bizzi (B.S. Beat the Rap) denne gangen trakk det lengste strået av våre, der hun ble belønnet med Excellent-AK 4AKK CK, men ble dessverre uplassert i en meget sterk BTK på hele 13stk! Videre startet Elisabeth og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) i klasse 3 Rally-lydighet, og vant klassen med 1.premie og 196p - altså ett lite poeng unna direkte opprykk!
I mars ankom omsider spermen til fantastiske Flash trygt til Norge etter måneder med undersøkelser og planlegging, og nest siste dagen i måneden kom også Vilas (B.S. Ain't No Challenge) løpetid. Tone fikk "låne" Bizzi (B.S. Beat the Rap) og de debuterte i Rally-LP med hele 180p, 1.premie og opprykksnapp, mens Camilla og Scott (B.S. Custom Made) bestod NKKs bronsemerke i lydighet. Elisabeth og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) var i vinden også denne måneden, og startet igjen i Rally-LP kl3 der de fikk 197p og dermed direkteopprykk til eliteklassen. De debuterte like gjerne dagen etter, men gikk dessverre til disk, da de ikke hadde alle øvelsene inne.
April var en spennende måned med mang en blodprøve av Vila (B.S. Ain't No Challenge) for å finne rett tidspunkt å inseminere på. I Sverige debuterte
Step (B.S. Back to Basic) og Mariette i öppenklass WT. De endte med 89p og beste av 26 startende ekvipasjer! Senere i måneden startet de i öppenklass på Tollingjaktprov, tok nok en 1.premie og fikk dermed opprykk til eliteklasse. Bror Lego (B.S. Bite the Bullet) ble stilt, men måtte denne gangen nøye seg med VG. Søster Myra (NUCH B.S. Bring it On) og Hilde kunne fra nord melde om at de hadde bestått A-godkjenningen på lavine hos NRH, noe som betyr at Myra ble godkjent redningshund lavine, bare 3år og 3 uker gammel! Bris (B.S. Be Bright or Breezy) og Elisabeth lå ikke på latsiden denne måneden heller, og startet både i eliteklassen i Rally-LP og i klasse 3 i LP med hhv disk og 3.premie som resultat. Juniorene Isi (Adoreas Red Isis), Scott (B.S. Custom Made) og Eik (B.S. Covering Ground) debuterte i juniorklasse på utstilling, og ble belønnet med hhv VG-JK 4JKK (Isi og Scott) og Excellent-JK 1JKK CK 2BHK Res-CERT og BIM junior (Eik).
I
mai kom de triste nyhetene om at Vila
(B.S. Ain't No Challenge) ikke var drektig. Det var derfor svært godt å få de første gledelige røntgenresultatene inn, som viste at Scott (B.S. Custom Made) har HD A.
I juni var det tid for utstilling. Scott (B.S. Custom Made) ble belønnet med flotte Excellent-JK 2JKK, mens bror Darius (B.S. Comic Relief) måtte nøye seg med VG-JK 3JKK. Dagen etter tok Darius derimot revansj, og ble belønnet med Excellent-JK 1JKK CK 2BHK CERT. Storesøster Penny (B.S. Beg to Differ) ble for første gang stilt i offisielle klasser, og hadde tatt på seg bikini for dagen. Hun måtte nøye seg med G-AK, men fikk en herlig kritikk. Søster Myra (NUCH B.S. Bring it On) ble stilt på trippelutstillingen i Tromsø, og ble hhv
Excellent-CHK 1CHKK CK 1BTK BIR og til slutt 4BIS, Excellent, CK og 3BTK, og siste dagen Excellent 1CHKK CK, men uplassert i BTK.
Lego (B.S. Bite the Bullet) lekte seg i agilityringen, og fikk opprykksnapp i både agility kl2 og agility hopp kl2. Samtidig kunne vi glede oss over fantastiske røntgenresultater på både Isi (Adoreas Red Isis), Scott (B.S. Custom Made), Darius (B.S. Comic Relief), Eik (B.S. Covering Ground) og Caizer (B.S. Crossing Boundaries) som alle kom ut fri på både hofter og albuer.
Juli var måneden da undertegnende gikk fra frøken til fru, og hundene var en naturlig del av bryllupet. En fantastisk dag, med en fantastisk tollerparade som møtte oss utenfor kirkedørene. Elisabeth og Bris
(NVCH B.S. Be Bright and Breezy) viste seg nok en gang i rally-ringen, og tok med seg sitt første Rally-CERT.
Dessverre kom det triste nyheter fra Bergen, der Vilja (B.S. Born to be Wild) var blitt syk, men responderte heldigvis godt på behandling. Røntgenresultatene fortsatte like bra, og de to siste C-gutta Smash (B.S. Catch me if you Can) og Mio (B.S. Challenge Accepted) kom også ut med HD- og AD-frie ledd.
I
august strålte Isi (Adoreas Red Isis) i utstillingsringen. Hun ble belønnet med Excellent-JK 1JKK to dager på rad, og siste dagen ble hun i tillegg BIR junior og BIS-3 junior. VIdere ble Vila (B.S. Ain't No Challenge) og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) dna-testet for den nevrologiske sykdommen DE, noe begge heldigvis var normal/clear for. Vi rakk også å få med oss MH på slutten av måneden, med flotte reultater for Isi, Mio (B.S. Challenge Accepted) og Eik (B.S. Covering Ground).
Et av årets hundehøydepunkter for meg kom i
september. Da kom Stacy og Flash den lange veien fra Washington, VA i USA for å delta på Europeisk Vinnerutstilling. Stacy og jeg hadde håpet hun skulle få treffe noen norske Flash-avkom på denne turen, men ettersom Vila fikk tom i våres ble jo ikke det noe av. Det var derimot fantastisk hyggelig å treffe de begge etter mange måneder med hyppig kommunikasjon. Flash imponerte meg stort, og dro hjem fra Norge med to BIR, NUCH og EW-15. For våre andre hunder som stilte på vinnerutstillingen var ikke resultatene noe å skryte av, men vi hadde en fantastisk hyggelig dag rundt ringen.
Lego (B.S. Bite the Bullet) startet i Rally-LP og tok med seg to opprykksnapp fra kl 2, og fikk dermed opprykk til kl 3. Det samme gjorde han i agility og agility hopp, og ble dermed klar for kl 3 i hver av de to grenene også. Bris (B.S. Be Bright and Breezy) på sin side, sørget for nok et rally-CERT, mens Isi (Adoreas Red Isis) debuterte i LP 1 og fikk 2.premie - 4,5p unna opprykk!
Oktober ble startet med utstilling for Myra (NUCH B.S. Bring it On) som ble belønnet med Excellent-CHK 1CHKK CK 1BTK og BIM. Hun fortsatte måneden med å bestå siste søksøvelse, og ble dermed godkjent redningshund på ettersøk i NRH! Samme dag startet Suzanne og Isi (Adoreas Red Isis) i LP1 igjen, og denne gangen satt det. 184p og opprykk til kl 2 på sitt 2. LP-stevne! Tia (NUCH Rådeskogen's First Temptation) debuterte på sin 7årsdag i LP 3 og hadde en fantastisk opplevelse i ringen. Lego (B.S. Bite the Bullet) fikk godkjent sine agility-titler (AGHII og AGII) av NKK, og han fikk vist seg på utstilling med flotte
 Excellent-AK 2AKK CK 3BHK Res-Cert som resultat. På Norsk Vinnerutstilling på Hamar senere i måneden kunne vi lykkelig dra med oss ny tittel hjem, der Darius (B.S. Comic Relief) fikk Excellent-JK 1JKK CK og dermed NJV-15. Bror Eik (B.S. Covering Ground) fikk Excellent-AUK 2AUKK, og det samme gjorde Isi (Adoreas Red Isis). Myra avsluttet måneden i samme setting som hun begynte den, men måtte denne gangen nøye seg med Excellent-CHK CK.
November er løpetidenes måned. Tekla (River Nova Beware of Blazing Taika) satte det hele i gang, og Tica (B.S. Bending the Rules) ble raskt hentet hjem. Senere i måneden fulgte Vila (B.S. Ain't No Challenge) etter, og vi hadde en hormonell gjeng her hjemme. Tica ble inseminert med flotte Flash siste helgen i måneden - samtidig som blodprøvetakingen av Vila begynte.
I
desember var det Vilas (B.S. Ain't No Challenge) tur til å treffe sin utkårede, Cozy, og vi krysser nå fingrene for at hun ruger på noen flotte små. Lille julaften fikk vi den enorme gleden av å få påvist at Tica er drektig, og det var bare å ønske julen velkommen. Nå ser vi frem mot et spennende nytt år, og håper vi kan ønske mang en ny to- og firbent velkommen inn i Blazing Sun-familien.

GODT NYTTÅR, kjære venner og kennel-familie. Takk for et fantastisk år - måtte det nye bli minst like innholdsrikt og bra <3
 

23.12.2015: Wohoo! Ultralyden bekreftet det vi har håpet :D

21.12.2015: Onsdag er det tid for ultralyd av Tica for å se om det er små i magen hennes. Vi krysser alt som krysses kan. Det har vært mange tomme tisper i det siste, så vi håper uflaksen er oppbrukt, og at 2016 blir et år med mange små <3

18.12.2015:

16.12.2015: Pga svært stor etterspørsel etter valper for tiden, må vi beklage at det kan ta litt tid før enkelte får svar. Ta kontakt igjen på helene@tolleren.com dersom det drøyer for lenge. Videre ber vi om at interessenter inkluderer informasjon om seg selv og alle familiemedlemmer i husholdningen, deres erfaring med hund/toller, hvorfor dere vil ha toller, ønsker/planer for hundeholdet, evt kjønnspreferanser mm. Vi fører ingen valpeliste/bestillingsliste folk kan sette seg på, men prioriterer kjøpere etter det vi mener er best egnet for våre valper.

15.12.2015: Hunde-dating er ikke bare-bare og vi har hatt noen dager med mye funderinger og forsøk. I går kveld kom vi derimot hjem igjen etter mange dager i hovedstadsområdet, forhåpentligvis med E-kull-valpene ombord :) Jeg har helt glemt kameraet mitt oppi det hele, så har dessverre ikke fått tatt noen bilder av Vila og Cozy sammen.
Nå blir det utrolig spennende frem mot Ticas termin 30.januar og Vilas termin 15.februar - vi krysser alt som krysses kan for full klaff hos begge.


Våre tre flotte jenter - Tekla 8,5år, Vila 5år og Tica 3,5år

11.12.2015: Ettersom onsdagens prøve ga oss så lite informasjon om når Vila vil være klar for paring, tok vi en ny test i dag, i håp om å ha litt mer å gå etter i helgen. Hun er tydelig hormonell, mer masete enn normalt, og legger på halen for Tica. Samtidig er Vila en hund som blør lite under løpetid, så å satse på å tolke stådagene ut ifra blodforandringer er risikabelt.
Prøven i dag viste at hun ligger på 9,54, så da satser vi på date på søndag. :) Dette er spennende!

09.12.2015: Vila gjør ting på sin egen måte, og det gjelder også progesteronstigning. Testen i dag viste at hun kun ligger på 3,98, så det tar fremdeles en del dager før vi får noen date med Cozy.
Tica kom tilbake i går, og gjensynsgleden mellom de firbente jentene var enorm. Det er foreløpig altfor tidlig å se etter tegn på drektighet, men vi krysser fingrene for at det vokser og gror i magen hennes :)

04.12.2015: Første prog.test av Vila ble tatt på Jeløya i dag, og den viste kun 2,12. Med andre ord har vi godt med tid enda - som forventet. Ny test ut i neste uke får vise hvordan hun stiger.

30.11.2015: Tica ble inseminert igjen i går, og nå krysser vi fingrene for at en god gjeng småtasser dannes inni magen hennes. Hun ble kjørt hjem igjen etter inseminasjonen i går, men kommer tilbake allerede om ei drøy ukes tid. Vi har en spennende tid foran oss. I slutten av uka starter vi med progesterontesting av Vila, men må nok beregne at det ikke skjer mer før i slutten av neste uke - hun har det med å stå sent.

28.11.2015: Første inseminasjon vel gjennomført av guru og veterinær Ragnar Thomassen ;)

27.11.2015: Dagens progesteronprøve viste 32, så dermed blir det inseminering i morgen og søndag.

25.11.2015: Følelsen jeg i går hadde av at prøven på Dyreklinikk 24 var å kaste penger ut av vinduet stemte. Vi var på veterinærhøgskolen i formiddag, og progesteronprøven viste da at Tica bare er på 11, og ikke kommer til å ha eggløsning før trolig i natt. Det betyr at vi må ta ny prøve på fredag, og må beregne inseminasjon i helgen. Vi smører oss med tålmodighet :)

24.11.2015: Da har vi tatt progesterontest av Tica igjen. Fikk for en tid tilbake reklamemail om at det åpent ny reproduksjonsklinikk i Tønsberg med blant annet progesteronmåling, så det var denne vi testet i dag. Dette viste seg å være en langt mindre sikker test enn på Veterinærhøgskolen og Jeløya, så det føles i grunn litt som penger kasetet ut av vinduet. Testen viste at Tica nylig har hatt eggløsning, noe de gjerne har rundt 15nmol. Jeg kontakter veterinærhøgskolen i morgen, så får vi se om vi går for ny test allerede i morgen eller om vi venter til torsdag. Men inseminering torsdag/fredag virker sannsynlig.

24.11.2015: ENDELIG er Vilas løpetid i gang. <3 Ny progesterontest tas av Tica senere i dag. Vi har en spennende tid foran oss.


Verdens herligste "Ville" <3

20.11.2015: For egen sjelsros del tok vi i dag første progesterontest av Tica, slik at vi kan gå helgen i møte vel vitende om hvordan ståa er. Hun lå kun på 1,95 (pares fra ca 20 - inseminering senere) så jeg vil anta vi kommer godt ut i neste uke før det skjer noe særlig mer. Vila lar oss vente på pinebenken. Tica og Tekla er svært opptatt av bakenden hennes, men foreløpig er det ikke noe blod å spore. Vi krysser alt som krysses kan for at hun kommer i gang innen få dager.

16.11.2015: Som følge av egen helse får vi dessverre ikke reist til Nederland. Vi ble derfor nødt til å gå for vår flotte back up-hannhund på D-kullet - Pikkinokka's Lightning Bug "Flash". Flash er en utrolig herlig hund, og i aller høyeste grad en fullverdig erstatter for Roy. Mer info her.

13.11.2015: Jentene har kost seg på deilig tur i lyset i dag. Bilder i galleriet.

12.11.2015: Første blodantydning er i kveld sporet på Tica! Vi er endelig i gang! :)

11.11.2015: Tica er hentet hjem og har funnet seg godt til rette i flokken. Vila er i ekstase over å ha besøk av ei som gidder være med på yndlingsleken hennes - nemlig at Vila løper foran med ball/pinne/flaske/annen valgfri skatt, og den andre jager etter ;) Nå er det bare å smøre seg med den lille tålmodighet som måtte finnes igjen i påvente av de etterlengtede løpetidene :)

07.11.2015: Vi er såvidt i gang. Tekla begynte å løpe i dag, så til uka hentes Tica hjem i håp om å sette i gang hennes løpetid, så får vi se når Vila slenger seg etter...

30.10.2015: Intet nytt å melde. Vi venter og venter på løpetiden - Tekla er snart 1mnd etter skjema, og planen var å hente hjem Tica så snart Tekla begynte, slik at Tica skulle få igang sin løpetid. Håpet var også at med to løpetisper i hus, ville Vila fremskynde sin. Det er nå over 9mnd siden sist Tica løp, så håper inderlig hun begynner snart. Denne evige ventetiden, altså...

18.10.2015: Vi har hatt en fantastisk dag på Norsk Vinner-utstilling på Hamar i dag. Først ut var Darius, Blazing Sun Comic Relief i juniorklassen. Han fikk Excellent-JK 1JKK CK og ble dermed NORSK JUNIORVINNER 215!! HURRA!! I beste hannhundklasse var han den siste som ble sendt ut, men fikk likevel reserve-Cert. Utrolig gøy, og en fantastisk prestasjon av unggutten og hans supre handler/deleier Elizabeth.
Broren Eik, Blazing Sun Covering Ground, var ved en feil påmeldt i unghundklassen. Han fikk Excellent-AUK 2AUKK, men var litt for uferdig for CK i dag, sa dommer Anne Liland. Lille Isi, Adoreas Red Isis, debuterte også i unghundklassen i dag, og også hun fikk Excellent-AUK 2AUKK. For hennes del manglet pelsen i dag, og var årsaken til at hun ikke kom høyere opp. Vi er likevel utrolig fornøyde med de unge håpefulle.
I championklassen var det Myra, NUCH Blazing Sun Bring it On sin tur. Nok en Excellent-CHK og hun fikk CK, men ble dessverre ikke plassert videre i championklassen. Men alt i alt en utrolig flott dag for Blazing Suns hunder i dag. Tusen takk til fantastiske eiere og handlere som stiller opp med topp humør og verdens herligste tollertroll <3

Isi:

Darius:

16.10.2015: NKK har nå godkjent Legos nye titler, og han kan nå tiltales som AGHII AGII Blazing Sun Bite the Bullet. Gratulerer med flotte titler!

11.10.2015: Agilityprinsen vår i Bergen, Lego (Blazing Sun Bite the Bullet), har vært på utstilling i helgen. I går falt han ikke helt i smak hos dommeren og måtte nøye seg med Very Good, men i dag ble han belønnet med Excellent-2AKK CK 3BHK Res-Cert! Gratulerer så mye, Liv-Edel!

10.10.2015: FOR EN DAG! Først kom meldingen fra Elizabeth om at hun og Tia (NUCH Rådeskogen's First Limelight - mor til B- og C-kullet) som forøverig fyller 7 år i dag, hadde debutert i lydighetsklasse 3 i dag og hadde en fantastisk opplevelse i ringen. De gjorde mye bra, men tapte også verdifulle poeng på enkelte øvelser, men var alt i alt svært fornøyde med å være i gang etter lang pause. Gratulerer så mye med vel gjennomført debut - herlig når man ser fremgang på ting man har slitt med!
Videre kom gladnyheten om at det var full klaff for Suzanne og Isi (Adoreas Red Isis) i lydighetsklasse 1 der de i dag gikk til 184p og tok dermed opprykk til klasse 2 - på sitt 2.lydighetsstevne noen sinne! Gratulerer så mye!!
I ettermiddag kom derimot nyheten vi har ventet lenge på. Hilde og Myra (NUCH Blazing Sun Bring it On) var oppe til siste søksøvelse og bestod denne, og de er dermed A-godkjent på ettersøk hos NRH! Fantastiske nyheter! I tillegg er de A-godkjent på lavine og B-godkjent på ruin, og kan nå bare vente på at den viktige jobben med reelle oppdrag skal begynne. Jeg er så utrolig stolt og imponert over hva Hilde og Myra får til sammen. Gratulerer så mye, nok en gang!

Jeg må være verdens heldigste oppdretter med så fantastiske valpekjøpere og fôrverter <3


Tia 7 år


Suzanne og Isi


Hilde og Myra

09.10.2015: Informasjon om vårt planlagte E-kull er omsider publisert

05.10.2015: Den vakre redningshundsprinsessa vår i nord, NUCH B. S. Bring it On, "Myra" var på utstilling i går, og fikk excellent, beste championtispe med CK, beste tispe og til slutt - etter mye vurdering og tydelig tvil fra dommer, BIM. Gratulerer så mye til den vakre jenta og hennes supre eier Hilde.

27.09.2015: Vårt bitte lillle, store håp, Isi, og Suzanne debuterte i lydighet i går. Isi jobbet godt hele veien, og i følge Suzanne var det en førerfeil som gjorde at de fikk 0 på hinderet. Utover dette fikk de blant annet tre 10'ere og en 9'er, og den flotte poengsummen 155,5p og dermed 2.premie! Gratulerer så mye - ikke dårlig å være 4,5p unna opprykk på debuten sin.

19.09.2015: Gratulerer så mye til Elisabeth og Bris, B.S. Be Bright and Breezy, med 1.premie og 2.plass i eliteklassen i rally-lydighet og dermed sitt 2. Rally-CERT! Vi bøyer oss i støvet. Ikke mindre morsomt er det at Liv-Edel og Lego, B.S. Bite the Bullet, har konkurrert i agility og agility hopp i dag, og tok 1.premie med napp i begge konkurranser og er dermed klare for klasse 3 i begge grener! Gratulerer så mye!


Elisabeth og Bris etter vel gjennomført Rally-konkurranse

14.09.2015: Lego, B.S. Bite the Bullet, har vært på rally-lydighetsstevner i helgen, og fikk der hhv 1.plass kl 2 med opprykksnapp og 4.plass kl 2 med opprykksnapp, og er dermed klar for klasse 3. Gratulerer så mye til en dyktig ekvipasje!

10.09.2015: Hurra! Også Tica, B.S. Bending the Rules, er fri for DE - clear. Da vil vårt planlagte D-kull bli arvelig fri for dette, ettersom også Roy er fri. :)

07.09.2015: Dagene flyr fra meg for tiden, men vi har klart å få presset inn en herlig hundehelg med Europeisk Vinner-utstilling. Av våre ble juniorgutta Scott (B.S. Custom Made) og Darius (B.S. Comic Relief) stilt, juniortispa Isi (Adoreas Red Isis), Åpen klasse-tispene Tica (B.S. Bending the Rules) og Penny (B.S. Beg to Differ), samt championtispa Myra (NUCH B.S. Bring it On) stilt. For våre ble det ikke de store resultatene å skryte av - juniorgutta var for store for dommerens smak, Isi for lita, og de voksne tispene hadde bølgete pels som han ikke likte. Vi hadde likevel en utrolig hyggelig dag rundt ringen med blide hundefolk og fornøyde hunder.
Høydepunktet for min del denne helgen var at "vår" fantastiske Flash,
CAN CH. AM Platinum GCH. Pikkinokka's Lightning Bug CGC CGCA RN, som jeg importerte sperm etter i vinter, og som var planlagt far til Vilas kull i våres, tok turen helt fra Washington USA sammen med eier Stacy. Alt Stacy har fortalt om gutten ble bekreftet og mer til - FOR en fantastisk hund! Greit nok at han er vakker - det visste vi, men mentaliteten var enda mye bedre enn forventet. Han er en hund som lett kunne fått flyttet inn her, men isteden får vi se frem imot kullene vi er så heldige å ha muligheten til å få etter han fremover.
For Flash ble dette en suksesstur. Han ble stilt på retrieverspesialen på lørdag, hvor han fikk Excellent-AK 1AKK CK 1BHK BIR med CERT og dermed NUCH! Utrolig morsomt! Ikke mindre morsomt var det derfor at han gjentok suksessen på Europeisk Vinner i går, og fikk dermed Excellent-AK 1AKK 1BHK BIR med CACIB og Europeisk Vinner 2015!
Vi hadde også et par frøkner som fikk vise seg på retrieverspesialen lørdag - Bizzi (B.S. Beat the Rap) stilte i bruksklassen og ble premiert med Excellent-BK 1BKK CK, men uplassert i BTK - dog sier ryktene at de var svært nære plassering. Hun ble også BIR bruks. Myra stilte også, og fikk Excellent-CHK 2CHKK CK 2BTK. Gratulerer så mye til de vakre jentene og deres flinke handlere :)

Noen bilder fra helgen:

Elizabeth og Darius


Scott og Camilla


Suzanne og Isi, Hilde og Myra


BIR Pikkinokka's Lightning Bug og BIM Sunlit Tifa Emmastars, begge EW-15

13.08.2015: Hurra! Vila (B.S. Ain't No Challenge) og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) er begge Normal/Clear for DE (Degenerativ encefalopati). I tillegg er nå planene for vinterens forhåpentligvis første kull lagt ut på kullsiden. Dette blir utrolig spennende!

10.08.2015: Herligste Isi ble premiert med BIS-3 junior i går! Gratulerer så mye!

09.08.2015: Vi gratulerer vårt herlige lille håp, Adoreas Red Isis "Isi" og fôrvert Suzanne med strålende resultater i utstillingsringen i helgen. På NJFF Elverum i går fikk hun Excellent-jk og vant juniorklassen, og i dag på NRK Gjøvik sin utstilling gjorde hun det samme, og ble med det BIR junior. Nå venter de på BIS-finalene.

29.07.2015: WOHOO! Mios HD og AD-resultater ligger ute - A og 0. Med andre ord 100% HD- og AD-fritt i alle våre tre kull. Jeg er utrolig lettet og utrolig takknemlig overfor mine fantastiske valpekjøpere som gjennomfører røntgingen. Tusen takk - dette er viktig statistikk!

28.07.2015: Lykkelige kan vi konstatere at også agility-fantomet Smash, B.S. Catch me if you Can, er fri for HD (B) og AD (0). Utrolig deilig å få det bekreftet. Da gjenstår kun avlesningen av Mios bilder, og vi håper NKK er raske :)

23.07.2015: Først og fremst - GRATULERER så mye med 5årsdagen til verdens fineste A-kull Shay (B.S. Always Winning), Tinto (B.S. Ambitious Adventurer), Emmy (B.S. Achieving my Dreams) og Vila (B.S. Ain't no Challenge). Dere er en fantastisk herlig gjeng som er ekstra spesiell for meg. Her hjemme har vi startet dagen med bursdagsfrokost ;)


Mamma Tekla og Vila

Det har skjedd mye siden sist oppdatering. Oppdretteren har rukket å bli fru, og de to siste C-gutta er røntget. Pga ferieavvikling hos NKK må vi nok smøre oss med tålmodighet i forhold til avlesning, så vi venter i spenning og krysser fingrene for strålende resultater.

Flotte Bris, NVCH Blazing Sun Be Bright and Breezy, og Elisabeth viste seg i rally-ringen for et par uker siden, og tok med det sitt første rally-CERT! Gratulerer så mye igjen - oppdretteren er vanvittig stolt over hva dere får til :)I helgen som var kom det dessverre triste nyheter fra Bergen. Vilja, Blazing Sun Born to be Wild, ble veldig syk. Hun har respondert godt på behandling og er tilbake til seg selv nå, men det er aldri hyggelig når hjertebarna er dårlige. Mer informasjon kommer når vi får noen sikre svar.

30.06.2015: Darius sine albuer var hedigvis også perfekte. Da er 4/6 i C-kullet røntget, og samtlige fri både foran og bak. Herlig! :D

29.06.2015: Litt sen oppdatering, men nok en hyggelig oppdatering. Eik kom også ut med fri albuer, og Darius likeså på hoftene - dog ble det B'er på han. B er også fri, så i praksis har det ingen betydning om det står A eller B på hoftene. Lykkelige er vi uansett når de er fri :)

24.06.2015: Dessverre er det ikke alltid bare hyggelige nyheter. I april var jaktprinsen Step (B. S. Back to Basic) på jaktprøve og hang seg fast i piggtråd. Etter mange undersøkelser viser det seg at skaden han pådro seg ved dette har ført til patellaluxasjon på høyre bakbein. Mariette bruker bare de beste av de beste når det feiler hundene hennes noe, så han er i de beste hender, heldigvis. På tirsdag skal de til videre undersøkelser, hvor vi vil få svar på om han trenger operasjon. Det føles så utrolig leit og meningsløst at en ung, lovende hund som dette skal måtte oppleve slikt pga piggtråd :(

Heldigvis fulgte det gode nyheter med i dag - Eik, Blazing Sun Covering Ground, kom ut med A-hofter :D Da er 50% av C-kullet røntget fri på hoftene, og vi krysser alt som krysses kan for at resten blir like perfekt.

21.06.2015: Nok en oppdatering med hyggelige resultater fra Blazing Sun-avkommene. Caizers albueresultat lå klart på Dogweb på fredag - også de perfekte! Veldig godt å kunne "huke av" enda en fri.
I Tromsø har det vært trippelutstilling, og en nedrøytet Myra har fått svinge seg i Champion-klassen. På fredag gikk hun hen og ble Excellent-CHK 1CHKK CK 1BTK BIR og til slutt 4BIS! Utrolig morsomt. BIM ble hennes onkel Kash (C.I.E SE (u)UCH NUCH NV-11 Rådeskogen's First Gentle Man), så morsomt når tjukke slekta hevder seg. Lørdag fikk hun Excellent, CK og 3BTK, og i dag ble det Excellent 1CHKK CK, men uplassert i BTK.

I Bergen har Lego gått agility, og fikk en flott 2.plass både i agility og agility hopp. Begge løp ga han opprykksnapp, og han mangler nå kun ett napp i hver av klassene for å rykke opp til klasse 3.

15.06.2015: Vi jubler igjen! Caizer, Blazing Sun Crossing Boundaries, er røntget til A-hofter! På torsdag er det Darius og Eik sin tur, vi krysser fingrene for at de er like heldige.

Lego, B.S. Bite the Bullet, og Liv-Edel har vært i farta på agilitybanen i helgen. Liv kan fortelle om gode løp der alt fløt, men som alle som driver med agility vet er det små marginer mellom topp resultater og disk, så de endte med en disk i Agilityklasse 2 denne gangen. I Hoppklasse 2 ble det derimot 1.plass med 5 feilpoeng. Bra jobba!

12.06.2015: Gode røntgennyheter fortsetter å komme - vårt bitte lille, men likevel store håp, Adoreas Red Isis "Isi" kom ut fri på albuene også. Fingrene krysses mens vi venter i spenning på at neste resultat skal komme.

10.06.2015: Darius har omsider fått egen side. Mer info om denne flotte gutten kommer.

08.06.2015: Darius skulle få vise seg i ringen også i går. Det ble en dag med mye venting, men det var det verdt - han endte opp med Excellent 1JKK CK 2BHK og CERT! Utrolig gøy at det går an å gjøre det så bra uten pels og fullstendig ute av kondisjon.
Halvsøster Penny fikk for første gang prøve seg i offisielle klasser. Hun er lettbygd og stilte i bikini, så hun fikk G-AK, men med en herlig kritikk. Hun hadde oppført seg veldig bra, og Silje kunne fortelle at både hun og Penny hadde en god opplevelse, og det er ALLTID det viktigste :)

Som bonus ligger nå Scott sitt AD-resultat ute - A (eller 0 som det nå heter... NKK klarer visst ikke holde tunga rett i munnen selv) Hurra!


Darius med CERT-rosetten sin

06.06.2015: Junior-gutta Scott og Darius er nå ferdige i ringen på NKK Drammen. Scott fikk Excellent 2JKK og Darius Very Good 3JKK, begge med veldig flotte kritikker.


Scott

05.06.2015: Hurra! Også herlige lille Isi, Adoreas Red Isis, er fri for HD (B). Vi venter fremdeles på AD-resultatene.
På Vila-fronten er alle tegn på drektighet tilstede, foruten det vesentlige tegnet på at hun legger seg ut... Vi må nok skuffet innse at det ikke blir valper her denne sommeren, og heller håpe på en travlere vinter ;)

I helgen skal Scott (B.S. Custom Made), Darius (B.S. Comic Relief) og Penny (B.S. Beg to Differ) i ilden på utstilling. Vi krysser fingrene for alle tre - dog må jeg innrømme at Darius stakkars har hatt det tøft mens hans mor Tia nå har hatt løpetid, så han har ikke spist på lange tider, og kommer nok derfor sterkere tilbake når han er tilbake i normalt hold... ;)

29.05.2015: Første C-gutten er røntget! Blazing Sun Custom Made "Scott" kom ut med HD A :D Hurra! Lykkelig oppdretter! Da er det bare å vente på AD-resultatene. Vet flere nærmer seg dato for røntgen, så alt krysses for like flotte resultater videre :)

I forhold til Vila vet jeg ikke hva jeg skal tro, da hun har så mange tegn. Det er derimot først fra uke 5-6 man kan begynne å se noe på ei drektig tispe overhode, og er det få valper, er det selvsagt mindre synlig. Vi smører oss med tålmodighet videre (drøyt 5 uker siden inseminasjon nå), og håper til det siste at hun gjemmer på en valp eller tre der inne.


Scott - gutten med de perfekte hoftene ;)

19.05.2015: Gårsdagens ultralyd gikk ikke som vi håpet. Veterinæren kunne ikke finne noe, for så å heve forhåpningene våre ved å si at "jo, der! Det er det vi leter etter", for så på ny konkludere med at Vila er tom. Vila har hatt en markant atferdsendring disse ukene - hun har for første gang i livet sitt forsøkt å stjele mat, både ut av hånden min og ut av kjøleskapet. Hun har sovet masse, vært mye mer kontaktsøkende og kjælen.
Veterinæren innrømmet riktignok at hun hadde tatt feil før, noe jeg antar alle som tar ultralyd har gjort, så vi gir ikke opp håpet helt enda, selv om vi begynner forberede oss på at ting ikke har blitt helt som håpet.
Vila er en fantastisk hund som jeg har gledet meg til å beholde valp etter. Fantastiske interessenter har ventet lenge - noen i langt over et år, og pengene og tiden som er nedlagt... ja, det er det ikke noe vits i å tenke på engang...

Nå tar vi skuffelsen innover oss litt etter litt, samtidig som håpet ikke slukkes, og får tankene over på hyggeligere ting - nemlig det planlagte kullet vi håper Tica skal ha en gang utpå høsten/vinteren. En hyggelig overraskelse var det at DNA-prøvene hennes, som har vært "på tur" i månedsvis, omsider kom i går - normal/clear på alt. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sies det... Vi håper det samme gjelder Vila...

12.05.2015: Det er gått 3 uker siden første inseminasjon. Vila oppleves som mer kosete og kontaktsøkende, var uvanlig opptatt av mat de første to ukene, men er nå tilbake til "normalen" hvor hun spiser når det passer henne. Dette kan derimot like gjerne være tegn på innbilt svangerskap som faktisk drektghet, så vi prøver ikke legge noe i dette enda. Time til ultralyd er nå bestilt, og til mandag kl 13 faller dommen på om Vila er drektig eller ei.
Til opplysning brukes ikke ultralyd til å bestemme antall, da dette kan være vanskelig å se, i tillegg til at "valpene" fremdeles kan resorberes, slik at det faktiske antallet ikke stemmer med det de evt ser på ultralyden. Det eneste vi bruker ultralyd til, er å se om tispen overhode er blitt drektig, men har i bakhodet at det (dessverre) fremdeles kan skje ting.

26.04.2015: Vila ble inseminert også onsdag 23. med lovende resultat. Vi feiret også de 6 strålende C-gutta våre som fylte 1år denne dagen. En utrolig aktiv, arbeidssom og morsom gjeng er de blitt :)
I helgen har Bris, B.S. Be Bright or Breezy, og Elisabeth startet i eliteklasse i Rally-LP, samt lydighetsklasse 3. Dessverre møtte de på skilt i Rally-LP som de ikke hadde helt inne, og Elisabeth valgte å bryte, slik at de fikk avsluttet positivt. I LP-ringen i dag hadde de ikke helt dagen, og det endte med en 3.premie. Godt gjort likevel, og opp- og nedturer møter man alltid i hundeverdenen - det er tross alt dyr og ikke maskiner vi har med å gjøre :)
Fantastisk imponerende er det at Mariette og Step, B.S. Back to Basic, i dag startet tollingjaktprøve og fikk nok en 1.premie i Öppenklass. Det resulterte i at de nå har rykket opp til Elitklass Tollingjaktprov. Utrolig morsomt og imponerende av en enestående ekvipasje.

22.04.2015: Vila ble i går inseminert med spermen etter fantastiske Flash - Platinum GCH. Pikkinokka's Lightning Bug CGC CGCA RN. Veterinær Anette Krogenæs sa kvaliteten var av det beste hun noen gang hadde sett, at den etter opptining ikke var langt unna samme kvalitet som ved tapping hvor det var 95%. Hun fikk også plassert den helt perfekt, og tidspunktet var perfekt, så hun virket veldig fornøyd. Det anbefales likevel gjerne å inseminere to ganger, og takket være mine fantastiske foreldre som igjen og igjen stiller opp langt utover hva man kan forvente, vil Vila også bli inseminert i ettermiddag.
Nå er det bare å krysse fingrene i ukene fremover, før vi rundt 18.mai tar ultralyd for å se om eventyret har gitt frukter.

21.04.2015: Vi får ta noen resultater mens vi venter på ettermiddagens inseminering. På lørdag var vi på NRK avd Østfolds utstilling i Sarpsborg hvor juniorene Isi (Adoreas Red Isis), Scott (B.S. Custom Made) og Eik (B.S. Covering Ground) skulle debutere i juniorklassene. De var alle i pelsskifte, der Isi var helt naken, Scott lettkledd, og Eik noe mer anstendig. Alle juniorene gjorde en flott debut i junior-ringen, selv om gutta kan trenge litt mer trening. Suzanne og Camilla gjorde en strålende innsats med å stille Isi og Scott, begge til Very Good og 4.beste junior i hver sin kjønnsklasse. Selv var jeg så heldig å få stille Eik, og vi nijobbet for å få inn "stå" før vi måtte entre ringen. Noe falt på plass, og den flotte gutten ble belønnet med Excellent-jk 1JKK CK 2BHK Res-Cert og BIM junior! En strålende debut av en etter hvert fullstendig utslitt og stappmett unggutt. Jeg gleder meg til fortsettelsen for tre lovende juniorer!


"Pappa" Ståle og Eik med Res-Cert-rosetten


Scott 1år i kraftig pelsskifte.

20.04.2015:
Da var progesteronnivået oppe i 33, noe som betyr inseminering i morgen og evt onsdag.

17.04.2015: Prog.testen i dag viste 8, så hun er i god fart oppover. Ny test mandag morgen og inseminering en av første dagene over helgen. Spennende!

16.04.2015: I går kom den fantastiske nyheten om at Hilde og NUCH Blazing Sun Bring it On "Myra" hadde bestått A-godkjenningen på lavine hos NRH. Det betyr at Myra er godkjent redningshund lavine, bare 3år og 3 uker gammel! En fantastisk prestasjon av ekvipasjen, og så utrolig velfortjent at det gikk veien for dem nå, etter en periode med flere nedturer. Oppdretteren er sprekkferdig av stolthet :)

15.04.2015: Gårsdagens prog.test viste kun 2. Med andre ord har hun såvidt begynt å stige, og vi må smøre oss med tålmodighet videre. Ny test fredag, men Thomassen antok det ikke ville bli noe før etter helgen.

14.04.2015: Mens vi venter på resultatet av nok en prog.test, kan vi gratulere vårt herlige, unge håp Isi "Adoreas Red Isis" med 1års-dagen! Jeg gleder meg enormt til å se henne igjen til lørdag, hvor hun skal debutere i juniorklassen i utstillingsringen.

12.04.2015: Step, Blazing Sun Back to Basic, og Mariette debuterte i dag i öppenklass WT. Han endte med 89p og beste av 26 startende ekvipasjer! Gratulerer så mye igjen - de to er helt rå!

I går var Lego, Blazing Sun Bite the Bullet, på utstilling. Det endte med en Very Good denne gangen, men Liv-Edel forteller om en rolig og ukomplisert gutt å ha med på stevne, noe som tross alt er langt viktigere enn farge på sløyfa :) Gratulerer igjen, Liv!

10.04.2015: Andre progesterontest viste det samme som den første - 1. Ny test tas tirsdag :)

09.04.2015: Første progesterontest ble tatt av Vila på tirsdag, dag 9. Den lå da kun på 1. Vi tar ny prøve i morgen, fredag, for å se hvordan det ligger an.

04.04.2015: Verdens mest fantastiske venn, treningskompis, lekekamerat, humørspreder og firbent, Tekla, fyller hele 8 år i dag!

30.03.2015: Vel en mnd etter forventet løp, er de første sporene etter blod å finne på "papirtesten". Vi krysser fingrene for at alt går som smurt heretter. :)

26.03.2015: Vi gratulerer verdens flotteste B-kull med 3årsdagen. Det har vært tre år fylt med imponerende resultater innen de fleste grener, men også tre år hvor hver og en av B'ene har beriket livene til familiene sine. Gratulerer så mye med den store dagen, Penny, Bris, Bizzi, Step, Tica, Myra, Vilja og Lego <3

23.03.2015: Resultatene fra flinke hunder og valpekjøpere fortsetter å renne inn. I helgen startet Elisabeth og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) i Rally-LP kl 3. De gikk til fantastiske 197p og fikk dermed direkteopprykk til elite-klasse. Elisabeth er tøff, og startet like så gjerne i elite dagen etter, til tross for at hun visste det kunne komme momenter de ikke har inne. Dessverre kom et av disse som skilt nr 1, så disken var et faktum, men resten av banen gikk de så godt som perfekt! Gratulerer nok en gang Elisabeth - dere imponerer igjen og igjen!


Bildet viser en 1år gammel Bris - nå fyller hun 3 om noen få dager

18.03.2015: Gratulerer så mye til Camilla og Scott, B.S. Custom Made, som i går bestod NKKs bronsemerke i LP.


Scott 8mnd (tatt før jul)

17.03.2015: Vi får glede oss over det vi kan mens vi venter på løpetiden. Spermen fra Flash er nå trygt på plass hos Thomassen på veterinærhøgskolen, så får vi se hva som skjer videre. I øyeblikket ser det ut som om hannhund-alternativet kan bli veldig aktuelt, ettersom inseminering ikke er mulig å få gjort på helligdagene i påsken. Ingen tvil om at Vila lar meg kjenne på nervene... Det viktigste er dog at jeg føler meg veldig trygg på at begge kombinasjoner bør bli veldig bra :)

09.03.2015: Æsj, alle som kjenner meg vet jeg ikke er utpreget tålmodig. Vi venter fremdeles på både løpetid og sperm, men likevel legger jeg ut informasjon om den planlagte kombinasjonen. Jeg gjør oppmerksom på at vi har et særdeles godt alternativ dersom noe skulle skjære seg, men jeg håper ikke denne offentliggjøringen jinxer planene nå. ;)

Far til vårt planlagte D-kull er fantastiske
Platinum GCH. Pikkinokka's Lightning Bug CGC CGCA RN "Flash"


Videre må vi gratulere fantastiske Tone og Bizzi (B.S. Beat the Rap) som i går debuterte i Rally-Lydighet. De gikk til 180poeng, første premie og opprykksnapp! Gratulerer til den allsidige ekvipasjen :)

04.03.2015: Lite nytt å melde her. Vi venter på Vilas løpetid - det er helt tydelig den nærmer seg, og det sjekkes stadig for bloddråper. Utfyllende informasjon om hannhunden kommer om få dager - tør bare ikke "jinxe" det ved å legge ut informasjon før spermen er trygt på plass i Norge - for ja, det kommer langveisfra ;)

15.02.2015: Bedre sent enn aldri med oppdateringer? :) Forrige helg startet Elisabeth og Bris (NVCH B.S. Be Bright and Breezy) i klasse 3 Rally-lydighet, og vant klassen med 1.premie og 196p - altså ett lite poeng unna direkte opprykk! Gratuerer så mye - igjen! :)

02.02.2015: At utstillingsverden går opp og ned er ingen hemmelighet. B.S. Catch me if you can "Smash" gikk fra BIR valp for to uker siden, til G-JK på sin debut i offisielle klasser i helgen. "Storesøstrene" B.S. Bending the Rules "Tica" og B.S. Beat the Rap "Bizzi" ble også stilt, til hhv VG-AK og Exc-AK 4AKK CK. Bizzi er i fantastisk pels om dagen, så veldig morsomt at hun ble belønnet med CK i en meget sterk åpen klasse, på hele 13 tisper.
Nye sjanser kommer stadig, og til høsten arrangeres Europeisk Vinner-utstilling på Lillestrøm. Allerede i går gikk første påmeldingsfrist ut, og det er utrolig morsomt å kunne meddele at det er mange fra kennelen som stiller.
I juniorklassene vil vi se C-gutta Smash (B.S. Catch me if you can), Darius (B.S. Comic Relief) og Scott (B.S. Custom Made), i tillegg til at Isi (Adoreas Red Isis) skal få svinge seg med juniortispene. I åpen klasse blir Tica (B.S. Bending the Rules) og Penny (B.S. Beg to Differ) stilt, mens Myra (NUCH B.S. Bring it On) stiller i Championklassen. Vi gleder oss stort! :D

18
.01.2015: C-gutten Smash, B.S. Catch me if you can, har vært på valpeshow i helgen. Han ble der BIR med fin kritikk, men uplassert i gruppa. Om kun få dager bikker han over til juniorenes verden, og de offisielle klasser skal entres allerede 1.februar. Vi gleder oss.

15.01.2015: B-kull-pappaen Twist er nå DNA-testet for CEA (dette gjøres sjeldent i Sverige), og kom ut som Normal/clear. Det betyr at også B-kullet er fri for CEA :)

08.01.2015: B-kull-søsknene Bris (B.S. Be Bright and Breezy) og Lego (B.S. Bite the Bullet) har blitt hhv Retrievermester i lydighetsklasse 2 2014 (Bris) og Rerievermester i agility kl 1 og agility hopp kl 1 2014 (Lego). Gratulerer så mye til flinke og aktive eiere og hunder!

28.10.2014: Vi har hatt en fantastisk helg på kennelkurs i blodspor med våre faste instruktører, Vibeke og Nina. Vi returnerte med stuptrøtte hunder, og tobente fylt til randen av motivasjon og treningsiver. Blod er allerede anskaffet, og nye merkebånd er på vei. Motivasjonen ble ikke mindre da beskjeden i kveld kom fra Elisabeth om at hun og Bris i dag har gått bevegelig sporprøve, og gått til sin 3. 1.premie. Det betyr at kennelens først viltsporchampion eret faktum. Gratulerer så mye Elisabeth og NVCH Blazing Sun Be Bright and Breezy.

07.10.2014: Så mangt har skjedd de siste ukene, at jeg vet nesten ikke om jeg klarer huske alt. Jeg har så fantastisk flinke valpekjøpere som er rundt og viser hundene i ulike grener.
Tica (B.S. Bending the Rules) og Eik (B.S. Covering Ground) har vært på blodsporkurs hos favorittintruktørene våre, Nina og Vibeke i Rakkestad.
Myra (B.S. Bring it On) har debutert i Championklasse og blitt plassert som 2* Exc-CHK, 1CHKK CK 1BTK BIM, Exc-CHK, CK 2BTK og Exc-CHK 2CHKK.
Isi (Adoreas Red Isis) har vært på valpeshow med resultatene 2BTK 4-6mnd
Vila (B.S. Ain't No Challenge) ble stilt på Holemoen til Exc-AK 1AKK for en meget streng dommer. Dessverre ingen CK, og dermed ingen tispe-CERT utdelt.
Bris (B.S. Be Bright and Breezy) har debutert i åpen klasse på utstilling, og ble Exc-AK, 2BTK med res-CERT. Hun har også fått 1.premie og 172p i LP 2, og dermed opprykk til LP 3.
Step (B.S. Back to Basic) har fått 1.premie i åpenklasse på retrieverjaktprøve, samt 1.premie i åpenklasse tollingjaktprøve.
Bizzi (B.S. Beat the Rap) har startet u.offisiell WT med 79p og opprykk til åpen klasse, offisiell WT med 72p og bestått prøve, BK 3.premie, bevegelig BK 2.premie.
Darius (B.S. Comic Relief) har debutert på valpeshow med hhv 2BHK og 3BHK

25.08.2014: Vi var på uoffisiell utstilling og valpeshow med Retrieverklubben avd Vestfold i går. Der skulle C-gutta Smash (Catch me if you can), Caizer (Crossing Boundaries), Scott (Custom Made) og Mio (Challenge Accepted), samt vårt nye tispehåp Isi (Adoreas Red Isis) debutere i utstillingsringen. Videre skulle Tica (B.S. Bending the Rules) og Vila (B.S. Ain't No Challenge) stille. Det hele resulterte i:
Mio: 1BHK 4-6mnd og BIM 4-6mnd
Caizer: 2BHK 4-6mnd
Scott: 3BHK 4-6mnd
Smash: 4BHK 4-6mnd
Isi: 1BTK 4-6mnd, BIR 4-6mnd og BIS 4-6mnd
Vila: 1BTK BIR 3BIS
Tica: 2BTK

Flotte resultater og en utrolig hyggelig, dog lang, dag. De små imponerte med tålmodighet og utholdenhet. Takk så mye til supre valpekjøpere og fôrverter som stiller opp. Gleder meg til neste gang!

21.08.2014: Myra (B.S. Bring it On) og Hilde fortsetter å imponere. De er herved trippel B-godkjent hos NRH, da de nå også er godkjent på ruin. En fantastisk redningshundekvipasje.

04.08.2014: Jeg er så stolt at jeg kan sprekke hvert øyeblikk! Fantastiske Mariette har vært på Tollarspecialen med Blazing Sun Back to Basic "Step" og hans (og resten av B-kullets) far SE J(t)CH SE UCH Agrosofens Calypso "Twist". De gikk til hver sin 1.pr ihhv NKL og EKL, og med strålende utstillingsresultater i tillegg, ble Twist for tredje gang Tollarmästare og Step ble JUNIORTOLLARMÄSTARE!! En imponerende prestasjon av Mariette som klarer å forvalte potensialet i hundene sine på beste måte. Jeg bøyer meg i støvet.

31.07.2014: Vi har dessverre måttet utsette valpeplanene. Vi gjør hva vi kan for å hjelpe våre valpeinteresserte med å få valp fra annet sted.

24.07.2014: Vilas løpetid er i gang!

23.07.2014: GRATULERER SÅ MYE MED 4ÅRSDAGEN, vårt kjære A-kull; Vila, Shay, Tinto og Emmy <3 I anledning 4årsdagen offentliggjøres herved planene for vårt D-kull!

07.07.2014: WOHOO! Kennelen har fått sin første CHAMPION! Vakre, og dyktige, Myra - Blazing Sun Bring it On, tok i går NKK-Certet og ble med det Norsk UtstillingsChampion! Nå er det bare å nyte sommeren i terrenget, før A-godkjenningsprøver i Norske Redningshunder venter til høsten. Fantastisk jobbet av Myra og supereier Hilde.

03.07.2014: Valpenes navn, eiere mm lagt ut her. Egne sider får de få senere. Kullstatistikken oppdatert med reultater fra flere B-avkom.

07.06.2014: Hode- og ståbilder av gutta i galleriet

03.06.2014: Vi har fått tilbake noen flere DNA-resultater, og lykken er stor over at både Bizzi og Vila også er kommet ut Normal/Clear (A) på prcd-PRA. Da gjenstår kun Bizzis CEA-resultat.

28.05.2014: De første ståbildene av gutta i galleriet

27.05.2014: Noen nye filmer

26.05.2014: En liten oppdatering i Valpebloggen. Ellers får vi et nytt (firbent!) klanmedlem om noen uker. Nærmere presentasjon kommer!

21.05.2014: Valpene er 4 uker gamle. Bilder i galleriet

20.05.2014: Vi har sendt avgårde noen blodprøver til Optigen, og så langt har Ticas og Myras resultater kommet tilbake. De er begge Normal/Clear (fri) for prcd-PRA og CEA-ch. JIPPI!

11.05.2014: Lego og Liv-Edel gir seg ikke. I dag tok de sitt 3. og siste napp i Hopp, og har da opprykket til klasse 2. Gratulerer så mye!
Valpene har hatt det første valpekjøperbesøket, foruten at Elizabeth og Kevin, Tias fôrverter, var her for to uker siden. Nå kommer det med andre ord til å gå slag i slag utover, og selv om vi har slitsomme uker foran oss, er det utrolig trivelig å bli bedre kjent med de fantastiske familiene våre unge håpefulle skal flytte til.

10.05.2014: Lego og Liv-Edel har vært på agilitystevne i helgen, og de har nå sørget for ett napp i agility og to i agility hopp.
De små vokser og gror. Tennene er på full fart opp gjennom tannkjøttet, og det er nok ubehagelig, så de har vært litt sutrete et par dager. Samtidig blir det stadig mer liv i dem, og de stabber ustødig rundt i valpekassa og på valperommet, og med det kravler de stadig lengre inn i hjertet på oppdretteren. <3

04.05.2014: To filmklipp av de aktive C-gutta ligger nå på filmsiden

03.05.2014: Valpebloggen oppdatert

26.04.2014: Ikke bare Julia og Tica har vært i ilden i dag. Også Elisabeth og Bris, B.S. Be Bright and Breezy, har startet LP kl2. De gikk til 2.premie med 146p, gullmerke og en 3.plass i klassen. I Bergen har Liv-Edel og Lego debutert i Agility og Agility Hopp. I AG gikk de til kun 10 feilpoeng og en 4.plass i klassen. Hoppen disket de, noe som jo hører med i sporten. Utrolig bra jobbet av alle de unge Blazing Sun'erne i dag. Oppdretteren er både imponert og stolt!

Valpene og Tia har hatt besøk av Elizabeth og Kevin. Tia var ikke lite lykkelig over å se "mamsen og papsen", og var klar for å bli med dem hjem. Tror ikke de hadde hatt så mye imot å ta henne med hjem heller, hadde det bare ikke vært for prinsene i valpekassa... ;)

26.04.2014: Hurra! Julia og Tica, B.S. Bending the Rules, har i dag startet i lydighet. De fikk 162,5p og dermed opprykk til kl2! Gratulerer så mye! :D
Ellers står alt bra til her. Valpene vokser og gror, og ser foreløpig veldig sterke ut. Vi avventer likevel noen dager til før de spente valpeinteressentene kontaktes.

23.04.2014: Fødselen er i gang! Vannet gikk 05.34, og første valp, en perfekt hannhund, kom kl. 08.03. Allerede 08.11 kom hans like perfekte bror. Nå venter vi på resten. Oppdateringer her

15.04.2014: Vi hadde egentlig time for røntgen hos veterinæren til lørdag, men i dag klarte jeg ikke vente mer, så ny time ble bestilt. Røntgen avslørte at Tia trolig bærer på 6 flotte valper, og nå gjenstår bare den utrolig spennende delen der vi får vite kjønnsfordeling og evt om det er noen overtegninger. Selvsagt må vi også drøye med å slippe jubelen løs til vi vet at alt går som det skal, og at alle klarer seg, så valpeinteressenter får ikke lovnad om valp før de er noen dager gamle og den mest kritiske perioden er over. 6 valper tilsier et middels stort kull, og dessverre vil noen av de flotte valpeinteressentene derfor skuffet måtte lete videre. Sånn er det alltid, men gleden er desto større hos de som får beskjed om at nedtellingen til St.Hans kan begynne.

15.04.2014: Flotte Step, Blazing Sun Back to Basic, startet på Workingtest på søndag. Mariette forteller at han hadde litt dårlig fart fra starten - om det var fordi han rett og slett var morgentrøtt, eller fordi han hadde vært dårlig i magen noen dager, vites ikke, men han fikk skrapet sammen 83/100p og opprykk til åpen klasse WT. Mariette skriver videre "Ja, det var inte full fart så han fick inga stilpoäng för det, men han är så stabil den lille sonen, det kommer att bli en riktigt bra jakthund av honom. Det är så kul att se att skott och kast inte kan få honom att gå upp i varv, han blir bara koncentrerad och lugn!" - Oppdretteren gleder seg mildt sagt til å følge Step og Mariette videre på jakteventyret.

04.04.2014: Min kjære, kjære Tekla - bestevenn og hjertebarn, fyller i dag hele 7 år! Tusen takk for at du har beriket livet mitt til tusen disse årene, lille Teklusen <3


Vila og Tekla

Ellers har Tia begynt å legge seg ut, og hun er ikke veldig ulik sist hun var drektig synes jeg. Vi krysser fingrene for lignende kullstørrelse, men viktigst av alt, er at båd Tia og de små som kommer er friske og sterke.

31.03.2014: Fantastiske Myra og Hilde ble B-godkjent på lavine 28.mars! En strålende prestasjon av ekvipasjen.

27.03.2014: Vår fantastiske B-gjeng fylte 2 år i går. Dagen ble feiret i alle deler av landet, samt i Sverige. Myra var nok den som hadde den mest spennende feiringen - hun og Hilde er på ukeskurs med Norske Redningshunder, og følgende melding kom i dag " Koser oss på lavinekurs! Idag har vi trent på å komme seg inn og ut av helikopter mens det stod med motor på, og jammen fikk vi oss en flott flytur over fjellene også. Første gang i helikopter for både meg og Myra og gjett om vi var spente. Nå er det straks avgårde på utmarsj og overnatting ute". Trenger vel ikke si at oppdretteren er stolt over denne tøffe, unge frøkna?

17.03.2014: Beskjeden vi alle har ventet på:

10.03.2014: Bizzi (B.S. Beat the Rap) og Øivind startet lydighet på Drammen Hundefestival i går. De gikk til 1.premie med 169poeng, 2.plass i klassen og opprykk til klasse 2! Juhuu! Gratulerer så mye til den strålende ekvipasjen.

01.03.2014: Info om det forhåpentligvis ventede kullet ligger nå under "Valpekull".

26.02.2014: Pga svært stor etterspørsel etter valper for tiden, må jeg be om at interesserte i første omgang tar kontakt via mail (helene@tolleren.com). Legg ved informasjon om alle medlemmene i husstanden, erfaring med hund/toller, hvorfor du/dere ønsker nettopp toller, ønsker/planer for hundeholdet, kjønnspreferanser mm. Jeg vil ta kontakt så raskt det lar seg gjøre. Beklager evt forsinkelser.
Obs! Det kjøres ikke valpelister etter førstemann-til-mølla-prinsippet, men kjøpere prioriteres etter ønsker/planer for hundeholdet. Folk som ønsker toller for å bruke den er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

21.02.2014: Å drive oppdrett er ingen dans på roser. Vi dro avgårde tidlig mandag morgen, tok blodprøve av Tia, og før klokken var 09.30 hadde vi satt snuta mot Malmö. Etter noen timer kom beskjeden om at hun lå på 12 i prog.nivå, noe som burde bety at hun burde være klar tidligst tirsdag, samt onsdag. Nå har Tia steget raskt før, så jeg holdt en knapp på at også tirsdag ville være bra. Vel fremme i Malmö traff vi verdens hyggeligste Janne og hans flotte hund, Ajax. Tia og Ajax hadde kjempekjemi fra første stund, lekte og koste seg. Tia stilte seg opp, men Ajax kløna, og det skjedde ikke noe. Jeg tenkte det var like greit, for det var nok for tidlig for henne. Vi møttes på ny tirsdag kl.11, denne gangen som også Ajax sin oppdretter, Tina. Hundene hadde samme kjemi, men ingen ting hendte. Avtalte å møtes igjen om ettermiddagen, med da også med samme resultat. Jeg begynte å lure, da jeg syntes det var lite "utstyr" å se på Ajax, og vi begynte å diskutere alternativene. Snille Janne jobbet som en helt onsdag morgen, og vi dro til veterinær for å undersøke om alt var som det skulle, samt evt muligheten for hjelp. Det hele endte med at stakkars Ajax har for trang forhud, og kunne derfor ikke komme. Det hele har vært smertefult for han, og han har derfor kunnet fremstå som lite intens ettersom han har gitt seg. Dette er heldigvis et enkelt inngrep, men utrolig synd da det betød at Ajax ikke kunne brukes på Tia nå. Snilleste Tina hev seg rundt og fikk etter hvert kontakt med eier til Ajax sin kullbror, Yoda, som i øyeblikket satt i Italia. Vi fikk lov å bruke han isteden, og etter noen logistikkutfordringer møttes vi hjemme hos Yoda. Også han var en flott hund med god kjemi med Tia, men Tia var på dette punktet ikke lenger særlig interessert i "action". Jeg vet jo fra tidligere at hun står svært kort, og vi måtte etter flere forsøk innse at det hele var fot sent. Jeg kan ikke få takket Janne, Tina og Agneta nok for hvordan de stilte opp for oss.
Å reise hjem fra nok en paringstur uten resultat, og tanken på de flotte valpeinteressentene som har ventet så lenge, var forferdelig. Jeg har virkelig sett frem til denne kombinasjonen. Tankene begynte å fly, og med GT fast på mobilen ble alternativer sjekket ut. Veterinær Thomassen sa at å inseminere torsdag ikke ville være for sent, og hjernen jobbet i rekordfart hele veien hjem. Godt jeg har med meg sjåfør på disse turene.. ;)
Det hele har endt med at Tia i går ble inseminert med sperm fra supertrivelige og flotte AM CAN SE(U) CH Pikkinokka's Ziggy Stardust. Mer info om han kommer når jeg har landet litt, men forhåpentligvis betyr dette valper i løpet av uke 17.

14.02.2014: I går kveld, dag 10 i løpetiden, ble første progesterontest av Tia tatt på Veterinærhøgskolen. Resultatet sier 2 (3,68 samme dag på forrige kull) og jeg regner med hun er ståklar rett over helgen.

06.02.2014: Tias løpetid er i gang, og vi ser frem til å tilbringe vinterferien i sydlige Sverige.

19.01.2014: Vila begynte løpetiden sin en mnd tidligere enn forventet, og ting ble brått hektisk. Dessverre ble det ikke noe kull etter henne denne våren, men vi prøver igjen til høsten. Mer info på kullsiden.

09.12.2013: Et av vårens to mulige kull er ferdig planlagt. Se kullsiden for mer info.

24.11.2013: Sist helg hadde vi et mini-kenneltreff i anledning Dogs4All. Vi møttes i Enebakk lørdag, og gikk en kjempetrivelig tur sammen. Takk til flotte valpekjøpere/fôrverter som stilte opp. Søndag var det dags for utstilling. Det var hele 92 tollere påmeldt, og dommeren brukte hele fargeskalaen. Ungtuppene Bizzi, Tica og Myra ble stilt, der hhv Bizzi og Myra måtte ta til takke med VG, mens Tica fikk Excellent, men ble uplassert videre. Vi hadde en topp dag rundt ringen med hyggelige tollerfolk og flinke hunder.


Bak fra venstre: B.S. Bring it On "Myra", NUCH Rådeskogen's First Temptation "Tia", B.S. Ain't no Challenge "Vila" og River Nova Beware of Blazing Taika "Tekla"
Foran fra venstre: B.S. Beat the Rap "Bizzi", B.S. Beg to Differ "Penny" og B.S. Bending the Rules "Tica"

14.11.2013: Det går visst en måned mellom hver oppdatering. Jeg har nå oppdatert kullstatistikk-siden, der flere av B'ene har tatt for seg den siste tiden. Blant annet har Bris startet i LP2 og gikk der til en 3.premie og ble klassevinner, i tillegg til at hun startet i Rally-LP og gikk til 200/200p i Kl1 og dermed direkteopprykk til kl2. De startet like etter, og gikk da til 198/200p! I Sverige har Step vært og gått BPH, og riktig så fint gikk det. Tica har startet i LP for andre gang, og de fikk en strålende opplevelse i ringen, samt 2.premie. Sist, men ikke minst, gikk Myra i dag opp til runderingsprøve, bestod og er dermed B-godkjent redningshund på ettersøk! Fantastiske hunder og førere!
Håper å få oppdatert siden her om ikke så lenge med vårens kullplaner!

09.10.2013: På tide å oppdatere litt igjen. 21.september debuterte B.S.Back to Basic "Step" på tollingjaktprøve og tok også der en 1.premie. Utdrag fra protokollen:
"Sammanfattning:
Samarbetsvilja: Samarbetar väl med sin förare
Uthållighet: Arbetar väl genom provet
Sammanfattande kritik: En hund som löser alla dagens uppgifter förtjänstfullt. Bra tolling, utmärkt sökarbete, små skönhetsfläckar förtar inte helhetsintrycket."
Gratulerer så mye igjen, Mariette! Dere er rå!

29.september var det Tica, B.S. Bending the Rules, sin tur til å debutere i lydighet. Noe gikk veldig bra, men de fikk også noen smultringer. Viktigst av alt er at de fikk en fin opplevelse i ringen, og Julia var straks klar for å melde på neste stevne - noe som allerede er gjort.
Samme dag var Lego, B.S. Bite the Bullet, igjen til pers i utstillingsringen, og denne gangen gikk han nesten helt til topps med Excellent-AUK 1AUKK CK 2BHK CERT. Gratulerer så mye, Liv-Edel! Kjempegøy at godgutten gjorde det så strålende!

Vi har vært noen dager i Roma, og jentene har levd livets glade dager hos Linn, Matias og gutta. De var begge slitne da de kom hjem igjen, så mistenker Shay har fått kjørt seg med lillesøster Vila.

På mandag kom meldingen om at Hilde og Myra, B.S. Bring it On, hadde bestått sporprøvedelen av B-godkjenningen i NRH. Bare uflaks gjorde at de ikke bestod runderingen, men der er Myra normalt sett veldig god, så den sitter nok neste gang. Oppdrettern bøyer seg i støvet for superteamet i nord.

Til helgen kommer Bizzi på besøk. Skal bli veldig hyggelig å se lille spinnville igjen. Bilder kommer dersom hun har noen lunde pels ;)

 

10.09.2013: Oppdrettern er tydelig ikke helt med - også vakre Viljas røntgenresultater lå klare i Dogweb. Som nr 7 av 8 i B-kullet ble hun røntget, og i likhet med søsknene var det strålende A'er både foran og bak. Da gjenstår kun den svenske jaktprinsen - som forøverig har fått lagt ut protokollen fra jaktprøven på siden sin :)

09.09.2013: Ikke nok med det jeg oppdaterte om i går - enda flere B-avkom har vært i ilden i helgen. Lego har gått Rally-lydighet og har tatt nok en 1.premie med opprykksnapp, og fikk dermed opprykk til kl2. Han og Liv-Edel debuterte like gjerne i kl 2 på samme stevne, og tok da en 1.premie med opprykksnapp igjen. Gratulerer!
Ellers kom det mail fra Sverie om at Step har startet i Nkl i Retrieverjaktprøve og tatt 1.pris! Med følgende kommentar kan ikke oppdretteren annet enn å sveve av stolthet:

"Kommentarerna/ sammanfattande kritik från domaren efteråt var att det var så tyst när vi genomförde provet. Hunden var inte bara tyst “i munnen”, han var även tyst när han gick i vatten, när han plöjde genom terrängen. Och inte ens jag hördes (behövdes ju inte, han gjorde ju rätt hela tiden!!). Mannen som var ansvarig för jaktrutan sa efteråt att “det var något religiöst” över när vi körde vårt prov. Allt var alldeles tyst (förutom skotten såklart) och allt blev alldeles rätt!

Och många kommenterade hans ålder, att han är så mogen och duktig när han inte ens är 1,5 år!"


Step 17mnd

08.09.2013: Det har vært en begivenhetsrik helg der fire B-avkom, Tica, Penny, Myra og Bizzi har gått MH. Lærerikt og spennende å se hva som er av råmateriale i disse unge håpefulle. I tillegg har Bris debutert i lydighet, og gjorde strålende figur med 171 poeng og dermed opprykk til klasse 2. Grattis! Hun var også på utstilling rett etterpå, noe som kanskje ble i overkant for den unge uerfarne, så hun var ikke så begeistret over å bli tatt på, og måtte dermed nøye seg med Excellent.
I tillegg kom omsider Legos albueresultater, og ei heller de var noe dårligere enn søsknenes - A! :D
MH-skjema kommer med tid og stunder.

30.08.2013: For en HD/AD-statistikk!! Nr 6 i B-kullet, B.S. Bite the Bullet "Lego", er røntget, og hoftene viste seg å være nok et par med A'er. Herlig!! I tillegg gikk han, som førstemann i kullet, MH for to uker siden. Vilja skulle også gått, men har slitt med magebetennelse og måtte derfor stå over. Utrolig kjedelig, for er ikke bare-bare å få ny plass i høst.
Søstrene Bizzi, Tica, Myra og Penny skal gå MH om ei uke, så legger ut skjema når de også har gått.

Sist, men ikke minst, må jeg få skryte av B-kullets strålende pappa Twist. 24.august skrev Twist sin oppdretter, Annika, følgende på facebook "I dag fick Sverige (eller kanske världen?) sin första tollingjaktprovschampion - SE J(t)CH Agrosofens Calypso! Stort grattis till Mariette och Twist! Ettorna i elitklass blev klara redan förra hösten och idag fick de äntligen chansen att göra det praktiska tollingjaktprovet och blev godkända på första försöket. Kan man bli annat än fantastiskt stolt och glad?!"

Vi bøyer oss i støvet og håper avkommene hans her har arvet et snev av sin fars jaktgener - det ser lovende ut! :)

11.08.2013: Nok et strålende Blazing Sun-avkom har gjort det bra i helgen. Flotte Bris, B. S. Be Bright and Breezy, startet for 2.gang på blodsporprøve i går. Jeg fikk melding av Elisabeth da de var ferdige, og hun følte det hadde gått fint, og trodde de ville kunne få en 2.premie. Gleden var stor da neste oppdatering kom om at hun hadde gått til en 1.premie og meget godt på alle punkter! Gratulerer så mye til en strålende prestasjon!


Foto: Be Bright

08.08.2013: Jeg har jo helt glemt å oppdatere om Myras siste prestasjoner i utstillingsringen! Sist helg var hun til pers igjen, og tok med seg fantastiske Excellent-JK 1JKK CK 2BTK CERT, noe som betyr at hun etter fylte to år mangler et storCert for å bli NUCH! Jeg trenger vel ikke si jeg er sprekkferdig av stolthet over den vakre frøkna og Hilde.

06.08.2013: Der forelå albueresultatene til Myra også, heldigvis også de A. I Sverige var Step, Blazing Sun Back to Basic, uheldig og ødela en klo i forrige uke, noe som resulterte i at han måtte stå over deltakelse på Tollarspecialen. Veldig synd da jeg vet Mariette hadde gledet seg veldig til det. Til gjengjeld gjorde B-kull-pappaen Twist strålende figur og ble nok en gang Tollarmästar! Fantastisk prestasjon av han og Mariette. Vi er stolte over dere!


Twist og Mariette. Bildet er lånt av Johanna Karlsson

31.07.2013: B-kull-statistikken fortsetter like strålende. I dag kom Blazing Sun Bring it On "Myra" sine HD-resultater, og som nr 5 ut i flokken ble det også der A. :D

28.07.2013: HURRA!! Vi kan i dag feire at vakre Tia er NORSK UTSTILLINGSCHAMPION!! På dagens utstilling i Råde ble hun belønnet med Excellent-AK 1AKK CK 1BTK CERT og BIM. Ettersom hun også tok Cert i Trondheim, betød dette at hun nå kan titulere seg som NUCH Rådeskogen's First Temptation. KNALLGØY!
Også kjempefornøyd med Vila som nok en gang stod som en gudinne og ble belønnet med Excellent-AK 2AKK. Kritikker kommer!

(foto: Line Hårklau)

14.07.2013: Fredag 5.juli dro Elizabeth, Tia, Bizzi, Vila og jeg nordover til Trondheim og dobbeltutstilling. Vi følte oss rimelig gale som dro så langt - tidligere har vi ikke dristet oss til mer enn Kristiansand i sør og Hamar i nord. Vi hadde en utrolig hyggelig tur, hundene oppførte seg flott, og selskapet i Trondheim var upåklagelig. Veldig hyggelig å treffe Bris, Blazing Sun Be Bright and Breezy, igjen - denne gangen ikledd bikini.
Lørdagen var det NKK-utstilling med 21 tollere påmeldt. Bizzi ble på sin debut i de offisielle ringer belønnet med Excellent-JK 1JKK, men CK ble holdt igjen da hun fremdeles er uferdig i hodet. Vila, som i hovedsak har vært stilt det siste året for å trene på settingen ettersom hun synes håndteringen er litt ubehagelig, oppførte seg flott, men måtte nøye seg med VG-AK 3AKK pga hodet. Helt fair at hun trekkes for det, selv om hun er familiens søteste lille bebbis, ser jeg at hun ikke har det helt gode tollerhodet etter standarden. Tia på sin side var tydelig en hund dommeren likte, men hun kom nesten beklagende og sa hun måtte plassere henne som nr 2 og holde igjen CK da hun syntes hun så litt tung ut for dagen. Hun måtte derfor nøye seg med Excellent-AK 2AKK.
Søndag ble en kald dag, men hva gjør vel det når selskapet er hyggelig og resultatene gode? Bizzi ble igjen belønnet med Excellent-JK 1JKK, samt BIM junior. Vila ble igjen trukket for hodet sitt, men dommeren ga beskjed om at kroppen hennes var en klar excellent, men at hodet dessverre ødela helhetsinntrykket. Nok en VG-AK og 3AKK. Tia ble denne gangen belønnet med Excellent-AK 1AKK og som en av to tisper fikk hun CK. Ettersom den andre tispa med CK, Nina Ricci av Heliomar, allerede er NUCH, betød dette at CERTet skulle gå til Tia. Juhuu! Bare ett lite til, nå! :D Utrolig deilig å kjøre de 60 milene hjemover med et CERT i bagasjen. Neste jakt-anledning blir i Råde 28.juli.
Også Bris var i ilden på søndagen, der hun debuterte i Rally-lydighet. Elisabeth var ikke helt fornøyd etter løpet, men da premieutdelingen var over og det viste seg de hadde gått til 187 poeng og dermed fikk opprykksnapp, bør de kanskje ikke klage ;)

I Sverige har Step vært til pers og fått godkjent apporteringstest. Mariette skriver følgende:
"Ett apporteringstest består av ett sök med blandat vilt, 4st, 3 skott i sökrutan, samt en vattenmarkering på sim-djup med en vattenfågel. 3 st vilt ska levereras in från landsöket, allt vilt som hunden finner måste dock levereras in för att den ska bli godkänd, men hunden får gå ifrån så många gånger som domaren tillåter. Principen är att har man funnit ett vilt så måste det plockas in.
Sen kastas en and på vatten, hunden ska kunna simma ut och hämta fågel. Inga krav på fina avlämningar eller att det ska vara helt tyst. Men hundarna får inte skrika eller pipa hela tiden.
Dock innebär detta att det är väldigt olika kvalitet på hur hunden genomför testet, och man kan bli godkänd med flera brister.
 
Domarens beskrivning av Step" En tyst och stadig hund som finner 3 vilt. Ngt orutinerad i sitt sökarbete men täcker marken nogsamt. Efter att hunden blivit godkänd finns det sista viltet. Prydligt"

Step plockade in tre vilt (duva, and och trut) i snabb fart, spontant, fint och snabbt upptag av fågeln med snabb inleverans till matte, och var därmed godkänd på landdelen. Men jag ville gärna passa på att träna sök när vi ändå var där så när Step var godkänd så var domaren snäll och Step fick leta efter det fjärde viltet också. Det blev en bra träning, vi har ju inte tränat sök ännu, så han har ju inget sökmönster själv ännu och har inget system för hur man söker sig igenom en terräng för att finna allt vilt. Med han hittade fågeln själv tillslut.
Vattendelen i apporteringstestet var inga problem, skott, kast, Step sitter stadig, tyst och fin, sen skickar jag honom och han simmar ut, hittar anden och levererar i hand. Jag backade en bit upp på land bara för att även här få träning, och han lämnar så fint i hand innan han skakar sig.
 
Jag vet ju att Step är tyst och stadig samt går fot på ett föredömligt sätt vid träning, så det är bra att få det bekräftat att det sitter även när vilt kommer in som en störning. För vilt kan verkligen få en hund att gå upp i varv.
Han var jätteduktig, spontan på viltet samt så cool, lugn och stadig när retningarna var som störst! Fina inlevereringar och avlämningar!"

Stolt oppdretter etter nok en begivenhetsrik helg for de røde farer :)
 

03.07.2013: Nok et A-resultat! Kullstatistikken ser pen ut så langt - måtte det bare fortsette :)

01.07.2013: Hurra! 50% av B-kullet er nå røntget, og 100% av disse har kommet ut med A på hoftene! Sist ut var Blazing Sun Beg to Differ "Penny". Venter i spenning på AD-resultatene.

30.06.2013: De flotte valpekjøperne fortsetter å vise Blazing Sun-hundene i ulike grener, og jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatt for hva de får til. I går var det tid for Legos 2.gang i LP-ringen. Han gjorde fin figur med 143 poeng og dermed 2.premie, samt 2.plass. Poengene ble som følger:

Tannvisning:10
Fellesdekk: 9
Lineføring: 6,5
Dekk fra holdt: 7
Innkalling fra sitt: 9
Stå under marsj: 7,5
Hopp over hinder: 8,5
Avstandskommandering: 0
Helhet: 7,5

Vakkerprinsessa i nord, Myra, slutter ikke å imponere. Hun ble stilt ut i går med følgende resultat: Excellent-JK 1JKK CK 1BTK CERT BIR 3BIG! Fantastisk gøy! Jeg er nok en gang utrolig stolt oppdretter!

16.06.2013: Det har vært trippel i Tromsø i helgen, og B.S. Bring it On "Myra" har på ny vært ute og vist seg i utstillingsringen. Fredag fikk hun Excellent-JK og 2JKK av dommer Torunn Sørbye, med følgende kritikk "14,5mnd. Meget god type og størrelse. Feminint hode med rasetypisk uttrykk. Godt plassert skulder og gode frambeinsvinkler. Bra brystkasse. En tanke lang i lenden og noe avfallende kryss. Utmerket bakbeinsvinkel. Bra benstamme og poter. Bra pels. Beveger seg litt trangt bak, men ellers lett og elegant". Lørdag ble Myras store dag denne helgen med Excellent-JK, 1JKK CK 2BTK res-Cert. Hun ble plassert foran to virkelig strålende championtisper i BTK, noe som er en stor bragd av den unge jenta. Dommer Cathy Delmar ga henne følgende kritikk "Good ears. Well placed eyes. Falls a little in underjaw. Nice boned. Good topline. Moves a little close behind. From side well". Dagens resultat ble VG-JK 2JKK, men tatt i betraktning at det ble delt ut flere gule også, klager vi ikke. Myra hadde oppført seg veldig bra, stått støtt under håndteringen, til tross for at dommer hadde på seg en lang, svart regnfrakk og stor hatt. Følgende kritikk fikk hun av dommer Harto Stockmari "Feminin helhet. Aningen lang i proposjon. Smalt hode, korrekt bitt. Fronten skal enda utvikles. Normal kropprørelse i forhold til alder. Lang i benpartiet, brandt i korset, bra vinklet bak. Åpen pels, rør seg bra fra siden, trang bak. Trivelig temperament. Behøver mer tid".

09.06.2013: Tiden strekker ikke til om dagen, men to kjappe nyheter; 1) Bizzis albueresultater kom omsider i går, A! Så herlig å få bekreftet. 2) Bris startet blodsporprøve forrige helg i en alder av 14mnd. Det var vanskelige forhold, og hun tok med seg en 0 og masse god erfaring. Elisabeth skriver følgende "Bris var blant de 11 som fikk 0. Det var utrolig vanskelige forhold, og flere rutinerte hunder hadde store utfordringer med å komme seg igjennom sporet. Det sier litt at jeg kunne holde lina til Decoy med en hånd, og den var tidvis slakk til og med. Han må jeg jo normalt blåholde igjennom sporet. Årsaken til de litt utfordrende forholdene var at det var 26 grader og knusktørt da sporene ble lagt, og utover ettermiddagen og kvelden kom det i bøtter og spann med regn – og spesielt i åpne myrer var det veldig lite vitring igjen. Jeg er allikevel fornøyd med Bris, hun startet an bra, tok en litt vanskelig vinkel supert før hun mistet sporet i vinkel 2, som gikk på «svartmyr». Vi brøt prøven, men tok henne unna det vanskelige området og lot henne fullføre sporet. Hun er jo ung og uerfaren, og jeg ville gjerne avslutte positivt med henne. Siste del av sporet gikk hun utmerket. Markerte dog ikke sårleie, men det var nok ikke mye lukt igjen der og hun trenger mer trening under vanskelige forhold for å ta den lille vitringen som var der. Det var en fin debut, på tross av nullen".

28.05.2013: Svenskeprinsen vår, B.S. Back to Basic "Step", har også debutert i offisielle klasser på utstilling, med VG-JK. Dommeren nærmest beklaget at han ikke kunne gi Excellent da han virkelig likte benstamme, rygg, hals og hode, men han er fremdeles ganske høy bak, og med masse lang pels på baken hjalp det ikke på inntrykket;) Steppen hadde oppført seg strålende i ringen, og fikk en flott opplevelse, og det er jo det viktigste.

Gleden er stor over at også B.S. Beat the Rap "Bizzi" har kommet ut med HD A. Spenningen er stor mens vi venter på AD-resultatene.

25.05.2013: Vår vakre prinsesse i nord, B.S. Bring it On "Myra", har i dag debutert i utstillingsringens offisielle klasser. Til tross for at hun ikke er i beste pels gikk det over all forventning. Excellent-JK 1JKK CK 2BTK Res-Cert! Kritikken fra dommer Monika Blaha lød som følger "Nice bitch, lovely head. Nice body and angel. Good tailset, coat is changing. Nice movement".

Videre kom beskjeden om at Lego, B.S. Bite the Bullet, har debutert i Rally-lydighet i dag. Det endte med disk i første løp og førstepremie med opprykksnapp i løp nr 2! Gratulerer så mye!

Ellers deltok Elizabeth og Tia på uoffisielt LP-stevne i Follo på torsdag, og det gikk i hovedtrekk veldig bra. På avstandskommanderingen hadde Tia vært så ivrig at hun hadde hoppet fremover, og dermed ble poengsummen så-som-så. Ruta, som hun jo har slitt mye med, kunne hun absolutt ikke se denne gangen, så der ble det null, og på apporten måtte hun ta en liten show off-runde til dommeren før hun kom inn med den. Poengene ble som følger:

Fellesdekk: 9
Fri ved fot: 8,5
Dekk under marsj: 9

Innkalling m/stå: 7,5
Stå under marsj: 8
Ruta: 0
Apport: 7
Hinder: 10
Avstandskommandering: 5
Helhet: 8,5


Flotte Myra 14mnd

15.05.2013: Etter det som føltes som en evighet, kom omsider Ticas AD-resultater i dag, også de A! Herlig! Søster Bizzi, B.S. Beat the Rap, blir røntget i dag. Vi krysser fingrene for at superresultat-trenden fortsetter :)

08.05.2013: Juhuu! Tica, Blazing Sun Bending the Rules, ble røntget på torsdag, og i dag kom HD-resultatene - A! Krysser fingrene for at AD-resultatene også kommer snarlig.

Ellers hadde Bizzi og Øivind litt av en dag i går. De bestod kvalifiseringsprøven i jakt, fikk hele 19/20 poeng i Retrieverklubbens jaktcup OG ble dommerens favoritt! For et team!

30.04.2013: Filmsiden oppdatert med filmer fra Tias og Bizzis LP-konkurranser

27.04.2013: Resultatene renner inn om dagen, og det er så GØY! :D På onsdag kom beskjeden om at Lego, B.S. Bite the Bullet, hadde bestått NKKs Bronsemerke i lydighet med hele 173/180 poeng! Kjempegøy!

I dag har Bris, B.S. Be Bright and Breezy, vært på sin første utstilling i juniorklassen. Hun har ikke pels om dagen, men gjorde det likevel bra med Excellent 2JKK og beskjed fra dommeren om at hun hadde et meget trivelig gemytt, samt at når pelsen er på plass vil også CK komme. Kritikken lød som følger for dommer Siv Sandø "Meget god type og størrelse. Herlig hode og uttrykk. Meget god hals og skulder. Velutviklet kropp for alderen. Kunne vært en tanke bedre vinklet bak. God pels og farge. Rasetypiske bevegelser."

Tia og Bizzi, B.S. Beat the Rap, har vært til pers i LP-ringen i dag, og for en dag det ble! Først ut var Tia i klasse 2. Ting klaffet jevnt over bedre i dag enn på debuten for 6 dager siden, og det fikk hun uttelling for. Hva som egentlig skjedde under fri ved foten er ikke godt å si, men hun og Elizabeth var ikke helt på nett. Resultatene ble som følger:

Fellesdekk: 10
Fri ved fot: 7,5
Dekk under marsj: 10

Innkalling m/stå: 7 (Fremdeles Elizabeths hatøvelse - igjen en litt sen stå)
Stå under marsj: 8,5 (Kommandoen kommer for sent, så ståmomentet blir ikke på høyde med dommeren)
Ruta: 8 (En dobbeltkommando, samt kommentar på at hun trekker godt mot høyre)
Apport: 9 (Litt slurvete opptak)
Hinder: 10
Avstandskommandering: 8 (Tia hadde en liten rumpeforflytning i ene oppsittet + en dobbeltkommando)
Helhet: 10

Totalt: 175 poeng, 1.premie, klassevinner, opprykk til klasse 3 og hun ble i tillegg kåret til stevnets beste retriever!

Bizzi og Øivind gjorde også en utmerket innsats i dag, med følgende resultater:

Tannvisning: 9 Trakk seg litt
Fellesdekk: 8,5
Her fikk hun virkelig prøvd seg. Hunden ved siden av lå og dirret av forventning, og satte seg opp tidlig i øvelsen. Satt da og peip. Bizzi forholdt seg lenge helt rolig, men ble litt urolig mot slutten
Lineføring: 7,5
Beskjeden fra dommeren var at hun var litt vinglete
Dekk fra holdt: 8
Dobbeltkommando
Innkalling fra sitt: 9 Støter litt i innkomsten
Stå under marsj: 8
Hopp over hinder: 0 Hinderet ble gjort lavere rett før øvelsen begynte, og planken ble lagt på bakken rett ved siden av. Dette måtte den nysgjerrige unghunden sjekke ut, og valgte videre korteste veien rundt hinderet.
Avstandskommandering: 8
Helhet: 8,5

Totalt: 148,5 poeng, 2.premie og nr. 7 i klassen.

Tusen takk til fantastiske valpekjøpere og fôrverter for at dere bruker og får frem hundene!

15.04.2013: Vi har hatt en begivenhetsrik helg i hundens tegn. Lørdag var det utstilling i Sarpsborg for Tia, Tica og Vila. Det var en kald opplevelse, men som alltid veldig hyggelig. Dommeren var veldig "rett på", og med

 

15.04.2013: Vi har hatt en begivenhetsrik helg i hundens tegn. Lørdag var det utstilling i Sarpsborg for Tia, Tica og Vila. Det var en kald opplevelse, men som alltid veldig hyggelig. Dommeren var veldig "rett på", og med

 

21.04.2013: Tia har i dag debutert i klasse 2 i lydighet. Verken hun eller Elizabeth har noe særlig stevne-erfaring, men de klarte seg kjempeflott i ringen begge to, og tok med seg gode tips og opplevelser hjem. Ekvipasjene fikk ikke noe gratis av dommer Terje Haugen. Poengene ble som følger (jeg har filmet, så det kommer med tid og stunder):

Fellesdekk: 9,5
Fri ved fot: 9
Dekk under marsj: 8
(En lang kommando og at Elizabeth snudde seg fordi hun trodde Tia ikke la seg trakk ned)
Innkalling m/stå: 7,5 (Elizabeths hatøvelse - litt sen stå)
Stå under marsj: 8 (Tia var ikke helt med i oppstarten, så de fikk en dobbeltkommando)
Ruta: 0 (Tia stilte seg med bakbeina utenfor og Elizabeth "prata" for mye før hun fikk henne inn i ruta igjen. Dette går på manglende rutine, og var en nyttig erfaring)
Apport: 7,5 (Tia klarte ikke stoppe ved apportbukken først, og løp deretter bort til dommeren for å vise hvor fin den var før hun satte seg inn:))
Hinder: 0 (Elskøvelsen som helt uventet gikk skeis. Tia løp hun utenfor hinderet - hun skulle nemlig inn i teltet og hente apportbukken! Haha)
Avstandskommandering: 7,5 (Tia hadde en liten rumpeforflytning i ene oppsittet + en dobbeltkommando)
Helhet: 8,5

Totalt: 132 poeng, 3.premie og nr. 4 i klassen.

15.04.2013: Vi har hatt en begivenhetsrik helg i hundens tegn. Lørdag var det utstilling i Sarpsborg for Tia, Tica og Vila. Det var en kald opplevelse, men som alltid veldig hyggelig. Dommeren var veldig "rett på", og med Vila som tidligere har hatt lett for å trekke seg for mannlige dommere, regnet jeg med det ville gå dårlig. Lille spirrevipp overrasket meg stort, og taklet det hele veldig bra. Hun dempet seg riktignok en del etter håndteringen og viste seg dårligere enn hun hadde gjort, men likevel var halen oppe og logret, noe jeg er veldig fornøyd med. Hun endte med Excellent-AK 4AKK. Tia på sin side var naken og fikk Excellent-AK, men ble sendt ut da de fire skulle plasseres. Tica syntes dommeren var i overkant påtrengende, og trakk seg en del, og fikk VG.

I går hadde vi oppfølgingsdag på blodsporkurset, og hadde en fantastisk dag i skogen. Alle de 6 hundene (Tekla, Vila, Tia, Penny, Shay og kennel-maskott Scott) jobbet kjempegodt og imponerte stort. Shay skremte opp en tiur, men etter litt jobbing for å søke etter den, hentet han seg flott inn og jobbet seg supert fram til sporslutt. Kanongøy å se. Vi gleder oss til å ta fatt på sporsesongen for fullt utover nå!

Tinto (B.S. Ambitious Adventurer) debuterte i agility i går. Han og Magnus gikk først et strålende lag-løp der han fikk en feltfeil og to riv, men med god tid. Det individuelle agilityløpet etterpå gikk ikke like bra, så der fikk de disk - men det hører jo med i agility. Kjempegøy at de er i gang! :D
Ellers kom Bris sine albue-resultater i går, og de var like strålende som hoftene. Herlig! :D


Stolt Vila med skanken sin

09.04.2013: Ah, de gode nyhetene renner stadig inn. Verdens fineste, beste og herligste Tekla fylte 6 år på torsdag. Dagen ble feiret med deilig, lang tur og griseøre. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk kjøpe denne fantastiske hunden av Gudrun.
Lørdag var Lego (B. S. Bite the Bullet) på utstilling i Bergen med nok et strålende resultat - Excellent 1JKK CK 3BHK res-Cert. At den unge gutten går hen og blir 3.beste hannhund og står like bak certet var utrolig gøy. Kritikken fra dommer Dan Ericsson lød som følger: "Meget god type. Rette utstr (?). Fint hode og uttrykk. Bra front. Utmerket kropp for alder. Rygglinjen må stabiliseres. Halen kunne vært bedre. Rører seg og viser seg alert".

Som om ikke dette var nok, ble Bris (B.S. Be Bright and Breezy) HD- og AD-røntget på torsdag, og allerede i dag kom HD-resultatet ut på dogweb - A! En stk lettet eier på Inderøy, og en ikke mindre fornøyd oppdretter i Tønsberg ;)

26.03.2013:

Vårt fantastiske B-kull fyller 1år i dag! Utrolig hvor fort tiden går. De har så langt utviklet seg til en svært jevn gjeng - omgjengelige, arbeidsomme og herlige unghunder. Det er mye spennende som står for tur i året som kommer - de skal røntges, mentaltestes og flere skal hive seg ut i konkurranseringene. Jeg gleder meg enormt til å følge gjengen videre, og må sende en stor takk til alle de fantastiske eierne som forvalter disse hundene så bra. GRATULERER PENNY, BRIS, BIZZI, STEP, TICA, MYRA, VILJA og LEGO <3

18.03.2013: 2.helgen i mars hadde vi et minitreff i Drammen. Vi hadde en kjempehyggelig helg med LP-debut for Bizzi, masse trening innen ulike grener, masse hundeprat, latter og god mat. Bizzi gjorde en flott innsats i ringen, men nullet dessverre på avstandskommanderingen og hinderet - i likhet med de fleste andre i klassen. Disse øvelsene var klint opp til ringbåndet, og med trange forhold og ferske hunder, var dette en dårlig kombinasjon. De hadde likevel en flott opplevelse i ringen begge to tror jeg, og dato for neste stevne er alt satt.

Vinterprinsessa vår i nord har vært på hovedkurs på Riksgränsen, og ble der C-godkjent lavinehund. Kjempegodt gjort av den unge frøkna. B-gjengen er jo ikke et år engang enda, så man kan mildt sagt si oppdrettern er stolt :)

Flere utstillinger og andre stevner er planlagt fremover for både A- og B-avkom. Det skal bli en artig vår :)


Bak: Øivind, Bizzi, Tia, Tinto, Magnus
Foran: Tore, Lego, Elizabeth, Tica, Henning og Penny


Hilde og Myra på vei opp på fjellet i skiheis.

25.02.2013: For å ta en lang tur i veldig korte trekk, har vi vært i Sverige uten vellykket paring. Veldig kjedelig, og spesielt vondt har jeg av alle de fantastiske menneskene som kunne tenke seg valp fra denne kombinasjonen. Disse skal jeg hjelpe så godt jeg kan med å skaffe valp andre steder fra. Jeg hadde utrolig stor tro på denne kombinasjonen, og Phoenix er en fantastisk flott hannhund - den typen som jeg lett kunne tatt med meg hjem.

Jeg prøver for min egen del å fokusere på det som er positivt ved at det ikke blir kull denne våren, og det betyr flust av tid til å trene blodspor. Jeg har et mål om at begge jentene skal startes i sporkonkurranser denne sesongen, og nå virker det som et mer realistisk mål enn tidligere. Vila begynner å bli langt mer voksen i hodet, og faller stadig mer på plass, så vurderingen om hun skal i avl etter hvert er i full sving. Nå som bebbis-nykkene er i ferd med å gå over, kommer hun frem som en veldig flott ung dame. Vi får se...

21.02.2013: Å stresse er noe jeg kan, og Tekla lar ikke sjansen til å øke matmors blodpumpe gå ifra seg. Normalt sett er hun en samlet og noe uinteressert hund i møte med fremmede hunder, men i går fløy hun avgårde bort til en gammel sheltie. Aldri har jeg sett henne mer flørtete, der hun spant rundt han, logret, ertet og gjorde seg så søt og fristende som overhode mulig. Med Tias enorme økning i fjor friskt i minne (økte fra 3,7 til 29 på 4 dager) kan man si tankene fløy og nervene med... Heldigvis viste progesterontest nr 2 i dag et resultat på 6,8 og vi har dermed fremdeles god tid. Dette var ikke et helt uventet resultat dersom man sammenligner med sist gang Tekla skulle ha kull, da hun på samme dag i løpetiden lå på 6,5. Vi tar en ny prøve lørdag morgen, og er da klare for å reise direkte dersom vi må. Dog sier magefølelsen min at hun ikke står tidligere enn mandag...

18.02.2013: Omsider fått oppdatert Vilja og Legos resultatsider. Resten kommer med tid og stunder ;) Nå bærer det avsted for progesterontest snart - regner med vi får resultatet i 15-tiden. Spent!

OPPDATERT: Progesteronnivået var ikke på mer enn 1,33, så vi har mer enn nok tid på oss. Ny prøve tas på torsdag, men regner med vi kjører avsted i løpet av helgen.

17.02.2013: Det er spennende dager for tiden. Hodet er stort sett i valpemodus, og lite annet kretser innom. I morgen drar vi avgårde for å ta første progesterontest, for å være på den sikre siden. Tekla ble jo paret svært sent i løpetiden sist, men det betyr ikke at det samme vil skje denne gangen. Vi har en god tur foran oss opp til Örnsköldsvik, så godt om vi har noe bedre tid enn i fjor, da beskjeden fra veterinæren var at det bare var å hive seg i bilen og rase avsted til Uppsala ;)
Også valpeforespørslene strømmer inn om dagen, og jeg sliter med å få svart alle. Jeg håper så inderlig at alt klaffer i Sverige med alle de flotte, aktive kjøperne som ønsker valp. Tiden vil vise...

09.02.2013: Våre to flotte bergensere, Lego og Vilja, har i dag debutert i offisielle klasser på utstilling. Vilja hadde oppført seg flott, fått en fin kritikk og Very Good 3JKK. Lego viste seg å være hakket mer dommer Jan Roger Sauges type, og han ble belønnet med Excellent, 1JKK og beste hannhund! Ingen CK/Cert utdelt i dag, men vi er strålende fornøyde med de flotte juniorenes debut. Kritikker og bilder kommer!

08.02.2013: LØPETID!!

16.01.2013: Det går seint med oppdateringer her om dagen. Bizzi er på besøk, og har utviklet seg til en utrolig flott ung frøken. Jeg gleder meg stort til å følge henne i årene fremover, for den jenta tror jeg kan nå langt! Det har vært mye fuzz rundt DNA-testene for CP1 (ganespalte) og JADD (Juvenile Addisons). Dette er jo ikke noe stort problem på tollerne her borte, men da testene først kom, fikk jeg etter hvert somlet meg til å bestille et test-kit til Tekla. CP1-resultatet kom i posten for noen dager siden og i dag lå også JADD-resultatet der - begge N/N = Normal! Det betyr at Tekla har to normale kopier og vil ikke kunne gi dette til sine avkom. Jeg trodde ikke resultatene ville bry meg noe ettersom problemet ikke er utbredt, men sannelig var det deilig å få så flotte svar tilbake! :)

29.11.2012: Oppdatert Tias resultatside med kritikk og bilde fra Dogs4All.

25.11.2012: Fantastiske Tia og fantastiske fôrvert Elizabeth stilte på Dogs4All i dag. Selv hadde jeg blitt sjuk og fikk ikke kommet, men til tross for fraværende stemme trappet Elizabeth opp. Jeg skal innrømme at jeg, som vanlig, ikke hadde noen forhåpninger, da det var 63 tollere påmeldt. Noe så tåplig - hva med å gi Tia og Elizabeth litt cred, liksom?;) Vakre Tia, som er i super pels om dagen, viste seg flott, og ble derfor belønnet med Excellent 1AKK CK 3BTK CERT og resCacib!! HURRA!! Fantastisk gøy å inneha storcertet! Nå flyr pelsen av i dotter, men når den er på plass igjen til våren, skal vi på certjakt - det er det ingen tvil om :D Bilder kommer både fra utstillingen og fra gårsdagens kenneltreff, der både Tia, Bizzi, Bris, Vilja og Myra med sine flotte eiere møttes, i tillegg til tre bonustollere og fire tollerelskere. Topp!

21.11.2012: Flinke Bizzi og Øivind har tatt bronsemerke i lydighet i dag! Grattis!!

18.11.2012: I helgen har vi hatt "kennelkurs" i blodspor. Jeg har lenge lett etter passende blodsporkurs, men synes det er vanskelig å finne et som passer med tidspunkt, avstand og instruktør. Derfor tok jeg kontakt med Vibeke Gundersen i sommer/høst, med spørsmål om hun kunne tenke seg å kurse noen ferskinger. Å finne ledig tid hos ei aktiv dame som Vibeke er ikke lett, men heldigvis fant de ut at både hun og med-instruktør Nina Johnsrød kunne denne helgen. Jeg hadde aldri selv gått kurs for disse instruktørene, men har hørt mye bra om kurs de har holdt i regi av spanielklubben, og jeg vet jo at Vibeke er ei strålende hyggelig dame, så tok sjansen på at Nina var det samme. ;) Spente stilte vi opp i Rakkestad lørdag morgen - jeg med Tekla og Vila, Elizabeth med Tia, Magnus og Åse med Tinto, Silje med Penny, Lars og Julia med Tica, Matias med Shay og Linn med kennelmaskott-Scott.

Lørdag ble vi møtt av verdens blideste, hyggeligste instruktører som på engasjerende og humoristisk vis ga oss en teoretisk innføring før vi delte oss og bega oss ut i skogen for sporlegging. Ettersom Tekla, Vila, Shay og Scott har gått litt spor før - dog i ulik, men uansett begrenset grad, ble vi en gruppe med Vibeke, mens de ferskeste var på den andre gruppen med Nina. Vibeke fortalte og forklarte mens vi holdt på uti skogen, og det var helt topp. Lettende for meg som er livredd for å gjøre feil, viste det seg at vi hvertfall ikke har gjort noen store feil i sporleggingen, utover at vi har brukt litt mye blod tidligere.
Vila er svært lite trent, men har fått prøve seg på blodspor noen ganger tidligere. Hun var derimot ikke i tvil om hva hun skulle, og hadde god forståelse for søks-kommandoen min. Ikke vet jeg når jeg har lært inn den ;) Morsomt var det også å se at da hun mistet sporet og jobbet rundt på siden, momentant fortsatte riktig da jeg tok et skritt fremover. Dette gjorde hun på begge sporene hun gikk på lørdag. Det siste sporet hennes var lagt i et elgtråkk, med en vinkel ut til høyre. Hun stod lenge og stanget og ville fortsette på elgsporet, men så snart jeg tok et skritt i riktig retning (som hun alt hadde søkt opp, og sluppet igjen flere ganger), sattehun nesen i bakken og gikk til sporslutt. Veldig interessant å se henne jobbe, da hun jobber veldig rolig, så hun er en hund jeg kan lære masse av i forhold til å lese hunden min. Gøy!
Tekla kom selvsikkert gående til sporstart og visste umiddelbart hva hun skulle. Hun går veldig spornøye, og jeg fikk beskjed om å la henne få enda mer line, da hun kunne få jobbe mer selvstendig. Utrolig artig å gå bak en hund som er så trygg på hva hun skal.

I dag, søndag, byttet gruppene instruktør, og vi ble først med Nina ut for å legge nye spor. Deretter gikk vi nattgamle spor som vi la ut i går. I Rakkestad er det mye elg, og sporene til samtlige av hundene på vår gruppe hadde blitt krysset av elg i løpet av natten. Vila syntes dette var fryktelig vanskelig, hun VILLE følge elgen. Etter mye jobbing ga hun til slutt slipp, og kom seg til sporslutt. En veldig interessant erfaring å se hundens ulike reaksjoner på relativt ferske elgspor kontra nattgamle blodspor. Det var en annen spenning i den lille kroppen så lenge hun hadde elgen i nesa ;) Tekla på sin side, var samlet og visste nok en gang hva hun var der for å gjøre. Hun satte nesa i bakken, registrerte og konstaterte at "tvers over her har elgen krysset" og gikk så videre, uten noe mer om og men. Kjempegøy å ha to hunder som er SÅ ulike, selv om det helt sikkert har masse med alder og erfaring å gjøre. Men veldig lærerikt for meg er det, helt klart! Etter lunsj gikk vi sporene vi la ut til morgenen, der hundene for første gang møtte på sårleie. Begge jentene markerte dette, Vila trodde det var sporslutt, men oppdaget raskt at sporet fortsatte. Vila fikk også mye vind imot, og det var spennende å se hvordan dette påvirket arbeidet. Også Tekla fikk en del vind i sitt spor, og vi fikk se at selv om vi ble usikre på hvor sporlegger hadde lagt sporet, nølte ikke Tekla, men hun la seg heller på for å si at "det er her, altså!" Knallgøy å se at hun er så trygg på jobben sin.

Alle ekvipasjene har vokst i løpet av helgen, og jeg er full av motivasjon. Selv skal jeg prøve å være bevisst sportegn, både når vi går spor og når vi går tur. Jeg har også blitt mer bevisst viktigheten av å lese hunden sin i sporsituasjon, og også koble dette til andre sportegn. Knallgøy! Vi håper på en fortsatt lang sporsesong, og gleder oss enormt til oppfølgingsdagen vi skal ha til våren. Tusen takk til verdens mest fantastiske valpekjøpere og fôrverter for at dere ble med og gjorde helgen så super. Også en enorm takk til supre instruktører - det er nok ikke siste gang jeg vil ha dere til å holde kennelkurs! ;)

Bilder og referat om de andre kommer siden.

11.11.2012: Vi har hatt en strålende dag på utstilling i Kongsberg. Bizzi ble beste tispevalp i 6-9mnds-klassen, og totalt 2. beste tispevalp. Tica ble 2.beste tispevalp i 6-9mnd, og Penny 3. beste tispevalp i 6-9mnd. Alle oppførte seg flott, og fikk fine kritikker. Tia ble også stilt, og ble belønnet med excellent og 4.beste åpentispe i en stor klasse. Veldig fornøyde med dette. Bilder og kritikker kommer siden. Takk til verdens beste valpekjøpere og fôrverter for at dere stiller opp og gjør opplevelsen i og rundt ringen så topp! :)

Videre må vi skryte litt av den fantastiske B-kullpappaen igjen. Han har nå tatt sin tredje 1.pris i eliteklassen i Tollingjakt, og mangler nå bare en praktisk jaktprøve for å kunne titulere seg som første tollingjaktchampion! De unge håpefulle har litt å måle seg med :)

05.11.2012: Vakre Bris er fullt igang med jakttreningene, og Elisabeth er svært så fornøyd med ungjenta så langt. Hun er svært viltspontan, og har etter en del jobb funnet seg i at viltet skal avleveres, selv om hun lenge helst ville beholde det selv ;) Hun kler godt anda, gjør hun ikke?

31.10.2012: Planene for kennelens C-kull er klare! Valpesiden oppdatert.

30.10.2012: Så var også Bizzi blitt voksen - løpetiden er i gang hos den flotte 7mnd gamle frøkna. C-kull-planene er nå i boks, og vil offentliggjøres snarlig.

21.10.2012: Oppdatert sidene til Bizzi, Bris, Myra og Step med nye bilder. Tias løpetid er i gang igjen, så nå blir det spennende å se hvordan syklusen blir fremover. Løper hun som jeg håper (og B-gjengen fortsetter å utvikle seg som jeg tror og håper) blir det nytt vårkull på henne om halvannet års tid.

17.10.2012: Ingen tvil om at tiden flyr - i går fikk den første av B-jentene løpetid! Penny er blitt "voksen" - drøyt 6,5mnd gammel. Blir spennende å se når resten av gjengen følger etter.

16.10.2012: Oppdatert kullstatistikksiden

15.10.2012: Oppdatert linkesiden med linker til Viljas blogg og Legos hjemmeside.

14.10.2012: Jeg henger konstant på etterskudd med oppdateringene her, men skal prøve å skjerpe meg... Prøve...

Tiden flyr og B-gjengen har rukket å bli hele 6,5mnd. Det er en utrolig fin gjeng med fantastisk dyktige eiere. Redningshundsstjerna vår i nord - Myra, får så enormt med lovord på de ulike NRH-kursene de går at jeg omtrent ikke når ned til bakken lenger ;) Ingen tvil om at Hilde forvalter potensialet i lille spirrevippMyra på en utrolig god måte.
Også trønderfrøkna vår, Bris, får vist seg frem med imponerende resultater og lovord. Hun gikk anleggsprøve i spor her forrige helg, og dommeren hadde blitt helt forelsket i henne, og gitt Elisabeth beskjed om at den hunden kunne nå så langt som helst. Stolt oppdretter!! Elisabeth ble etter dagen stående med 2 stk klubbmestere, så det er ingen tvil om at hun gjør noe veldig riktig med tollertrolla sine.

I Sverige er rapportene fra Mariette utrolig positive. Step har sjarmert hele familien, og selv gamlefar Boogie lar seg rive med i lek med lillegutten. Videre forteller Mariette at de går på jaktkurs med en gjeng jaktlabber, og lille Steppen viser seg som en liten stjerne ;) Helt rolig og stille, men Mariette er klar for å reagere dersom han med tiden skulle vise tegn på å finne på oppgiringstull i tollerstil ;)

Utover dette jobber de alle med lydighet på ulikt nivå. Noen med championatambisjoner, noen kun for å få inn grunndressuren før de begir seg ut i andre hundesportgrener. De kurses hyppig i både det ene og det andre, og tilbakemeldingene er nesten utelukkende positive. Jeg er fantastisk stolt og imponert over den unge gjengen og eierne deres.

Fra A-gjengen er det ikke veldig mye nytt å melde. Emmy har vært på jakt i høst, men det er lite fugl i skogen, så resultatet var labert. Torstein har isteden bestilt opp noen fugler så de får trent med vilt isteden. Ser ut som om hun hadde gode dager i skogen til tross for lite apporteringsarbeid:


Godt å få låne papsens genser i pausen


Ikke helt ulik mora...

Her i Tønsberg er LP-motivasjonen på topp, og vi trener med Linn, Scott og Shay flere ganger i uken. Utrolig deilig å få litt skikkelig struktur på treningene igjen. Begge jentene jobber veldig godt - de er fokuserte, ivrige, men samlede (vel, relativt - man er jo toller, så innslag av overopphetning kan forekomme i første økt ;)) og ikke minst er de utrolig lykkelige over utfordringene. Etter en roligere periode, er det utrolig morsomt (og viktig!) å se hvor lykkelige hundene er med en gang de får brukt seg skikkelig. Ingen tvil om at en velstimulert toller stråler på en annen måte enn en "halvstimulert" en, og jeg må påpeke det igjen - en toller fortjener å brukes <3

/Helene

10.10.2012:
Gratulerer til verdens herligste Tia med 4årsdagen!

Aldri angret på at du ble kjøpt inn, og jeg blir bare mer og mer betatt av deg, fine tupsa:)

26.09.2012 Den fantastiske B-gjengen vår er hele 6mnd i dag! Kan ikke fatte hvor tiden blir av. De er en aktiv, treningsivrig, sosial og stødig gjeng, som jeg er utrolig spent på å følge i årene fremover. Tror de kan nå langt dersom eierne fortsetter å forvalte dem like godt som de har så langt.

Siden sist har Tia vært her ei uke. Hun har virkelig kviknet til etter kullet, og var mer aktiv på tur enn jeg noen gang har sett henne. Hunden som tidligere har satt pris på å slå følge med de tobente på tur, løp nå tulling rundt sammen med unghunden (Vila) og stupte ut i alle vanndammer/innsjøer hun kunne finne, for så å svømme rundt, kun for gleden av å svømme sin del. Tia har virkelig sjarmert meg i senk, og hun kunne fått flyttet inn på permanent basis når som helst.

I dag har jeg og jentene hatt en super LP-trening i regnværet. Vært litt labert med strukturerte treninger i det siste, så utrolig godt for motivasjonen når alt klaffer. Nå stuper vi straks inn i en særdeles etterlengtet høstferie som planlegges å brukes til treninger, lange turer i skog og mark, litt innvendig maling i heimen, samt et lite kenneltreff med østlendingene våre. Gleder meg!

H.

11.09.2012 Ført inn kritikkene til Step, Myra og Bris. Vila og Viljas kommer. Kullstatistikksiden oppdatert.

01.09.2012 Myra (B.S. Bring it On) var som tidligere nevnt på utstilling forrige helg, og er det samme denne helgen. Forrige helg ble hun BIR valp og BIG-3 med flott kritikk. I går dro hun med seg BIR valp og BIS-2, mens hun i dag slo til som BIR valp, BIG-1 valp, men dessverre uplassert i BIS. Dog er vi utrolig imponerte og stolte av lille bebbis og hennes flinke eier/handler Hilde. Kritikkene blir lagt inn på siden hennes senere.


Myra 5mnd

Ellers hadde vi en mindre hyggelig opplevelse tidligere denne uken, da Tica (B.S. Breaking the Rules) ble bitt av huggorm i leppa. I løpet av 20 minutter var hun hos veterinær, der hun fikk motgift og lå til observasjon i hele 7 timer. Lars og Julia kunne rapportere om en aktiv valp som var helt seg selv om kvelden, til tross for at hun fremdeles var hoven. Jammen godt de kom seg så raskt til veterinær og at alt gikk så fint.

H.

26.08.2012 Oppdateringene blir sjeldne og dermed lange. Skal prøve å oppsummere de siste ukers hendelser i korte trekk.

Helgen 11. og 12. august reiste Vila og undertegnende til Elverum og Biri for utstillinger. Forhåpningene var ikke høye, da Vila som kjent har lett for å trekke seg i ringen. Vi har trent en del på dette den siste tiden, men hadde et voldsomt "tilbakefall" dagene før avreise. Begge dommere, Sven Slettedal og Siv Sandø, er dyktige på håndtering av forsiktige hunder, så vi dro med målet om gode opplevelser. Da vi entret ringen i Elverum så jeg med en gang at dette ikke kom til å gå så bra. Vila viste seg ukomfortabel med situasjonen, og jeg kjente jeg ble nervøs - bare for å gjøre det verre for henne, liksom... Hun fikk ikke vist seg noe særlig, og med kommentar om at hun skulle hatt mer selvtillit, tok vi imot en VG. Det var en varm helg, så da vi ankom Sveastranda Camping og jeg fikk se vakre Mjøsa ligge speilblank og fristende, klarte jeg ikke dy meg. Vila fikk bade og kose seg - det var nok ikke pelsen som ville ta fra henne premieringen dagen etter heller. ;)
Om kvelden kom også Synnøve og Vilja (B.S. Born to be Wild) til Sveastranda. De var på vei til Sverige for valpeleir hos Klickerklok, og la turen om Biri for valpeshow. Vi hadde en kjempehyggelig kveld og formiddag før ny utstilling stod for tur. Vilja og Synnøve skulle begge debutere i utstillingsringen, og gjorde det med glans. BIR valp, og flott kritikk. Grattis igjen - det var kjempegøy å få se dere i aksjon, og den lille terrorvalpen Vilja hadde vokst seg til en flott, trivelig 4,5mnd gammel frøken. I BIS var hun tydelig uferdig sammenlignet med de andre, var sliten, og ble litt usikker da et metallbur ble klappet sammen 0,5m bak henne idet de skulle løpe. Hun ville derfor heller sitte, og ble plassert bakerst som BIS-4.

For Vilas del ble det en bedre opplevelse enn dagen før. Hun stod bedre under håndteringen enn jeg kan huske at hun har gjort før, jeg var helt rolig, og vi bare koste oss. Hun var nok sliten etter inntrykkene dagen før, samt lek med Vilja, og viste seg ikke fra sin beste side, men bra nok til en Excellent. Noe utover det fikk vi ikke, hun ble nok i miste laget for Siv. Helt ok - målet om en god opplevelse var nådd. :)
På vei fra Biri kjørte vi innom Skarnes og plukket opp Bizzi (B.S. Beat the Rap) som skulle være hos oss noen dager mens matmor og matfar skulle på ferie. Hun hadde vært på jaktkurs for valper med Heidi Kvan, og Tone og Øivind virket kjempefornøyde. Bizzien fant seg straks til rette tilbake i oppdretterboligen, og brukte ikke lang tid før hun bød opp både Tekla og Vila til lek. En herlig valp å ha på besøk.

I Sverige var det Tollarspecial samme helg, der Step (B.S. Back to Basic) skulle debutere i utstillingsringen. Han hadde oppført seg veldig flott, og stått så fint foran dommerbordet. Han var ikke helt dommerens type, men fikk en fin kritikk. Han brukte specialen til å sjarmere, og Mariette kan rapportere om en trygg og frimodig gutt. :)

Myra, vår nordlandsprinsesse (B.S. Bring it On), har vært på en hel ukes kurs (hovedsamling) med NRH. Jeg har fått full dag-til-dag-rapport av Hilde, og det er fantastisk artig lesing. Lille Myra er beintøff, og imponerer både instruktører, deltakere, eier og ikke minst oppdretter. Må kopiere rapporten fra dag 6, som imponerte meg mest. "Dag 6 var det overværsøk på fjellet av figurant plassert ute i vannet, og som du har sett på bildene, så var dette en lek for Myra. :) Det morsomste var jo at av alle seks hundene på laget (fra 7mnd til over 2 år), så var hun det tøffeste og den eneste som ikke nølte med å svømme ut til figuranten. I tillegg så har hun kun plasket en gang før i vannet, og denne gangen la hun skikkelig på svøm. Hahaha :D Da jeg fikk henne på land igjen og vi skulle gå tilbake igjen, så pep hun og gikk baklengs for hun ville bare ut i vannet igjen og leke med den artige mannen i flytedrakta."

Myra er i dag på sin første utstilling, og har så langt blitt BIR. De venter nå på gruppa. Vi krysser fingrene for dem. :)
Ellers er ferien over for min del, og vi er tilbake til hverdagen. Tekla er nettopp ferdig med løpetiden sin, og Vila er en uke ut i sin. Like greit å bli ferdig med begge samtidig. Shay ble kastrert tidligere i sommer, og vi fikk da bekreftet at han var kryptorchid, ikke monorchid. Greit å vite i forhold til videre avl på Tekla, og evnt også Vila.

H.

05.08.2012 Tekla og matmor er sjeldent enig når det kommer til løpetid og tidspunkt. Dessverre startet hun akkurat som "klokket inn" på verst tenkelige tidspunkt for undertegnende, og jeg har derfor besluttet å ikke ha noe kull på henne på denne løpetiden. I steden kan vi krysse fingrene for nok et herlig vårkull neste vår. :)
Sender samtidig en KJEMPEGRATULASJON til den fantastiske B-kull-pappaen Twist og Mariette som på Sveriges første eliteklasse tollingjaktprøve i går gikk til 1.premie med HP!

30.07.2012 Vi hadde en knallhyggelig tur til Råde i går, der Tica (og fôrvert Julia) og Bizzi skulle debutere i utstillingsringen. Julia jobbet kjempegodt med herlige lille Tica, og jeg tror de begge hadde en veldig positiv første opplevelse. Utrolig gøy var det at debuten resulterte i BIR valp! Jeg skulle til pers med Bizzi, og var noget spent på det. Hun lever opp til navnet sitt, og har ikke akkurat vist mye ro i rumpa ved treninger tidligere. Da vi entret ringbåndet derimot, oppførte hun seg strålende, fikk plassert beina godt under seg, og stod, for ikke å snakke om travet, veldig fint. Et flott 2BTK-resultat. Kritikkene ligger her (Tica) og her (Bizzi).

25.07.2012 Linke-siden er oppdatert med link til Bris. I går hadde vi et mini-valpetreff i Drammen, der Bizzi, Tica og Penny kom i tillegg til Tia. Utrolig koselig å se de små igjen. Vi hadde treff med Tinto og de to deleiejentene for to uker siden, mens Penny har jeg ikke sett siden hun flyttet ut i den store verden. De har alle tre utviklet seg til kjempeflotte, lanbeinte sjarmtroll - veldig trygge og sosiale. Også utrolig hyggelig at Elizabeth tok turen helt fra Hamar (og deretter tilbake til Lillehammer!) bare for noen timer med oss. Skal bli godt å få dem nærmere til høsten når de flytter nedover igjen. :) Bilder fra treffet ligger i galleriet.

14.07.2012 Oppdatert Legos side med nytt ståbilde.

11.07.2012 Oppdatert Steps, Ticas og Bizzis sider med ferske bilder.

07.07.2012 Oppdatert Bris' og Myras sider med ferske bilder.

03.07.2012 Oppdatert kullstatistikk-siden.

26.06.2012 Etter et langt og intenst, men lærerikt og knallartig år, kunne jeg på fredag stupe inn i sommerferie. Vel, jeg har vært på jobben et par dager for å få rydda unna og klargjort til oppstart igjen i august, men det kjennes utrolig godt å nå kunne senke skuldrene og lene seg tilbake med god samvittighet.

B-gjengen er i dag 3mnd gamle, og tilbakemeldingene kunne ikke vært bedre. Alle melder om trygge, sosiale og lærevillige valper. De har allerede begynt "utdannelsen" sin - noen i form av lydighet, noen har testet jaktegenskaper, sporsnuter og redningshundsferdigheter, og alle 8 er riktig så dyktige i det de driver med. Planene fremover er mange, og de to deleiejentene Bizzi og Tica skal få vise seg fram i Råde om en måneds tid, mens vår svenske prins, Step, skal få vise seg frem på årets Tollarspecial.


Onkel Boogie 14år, pappa Twist 6 år og Step 10 uker.

Ellers har Tintoen vår bestått Bronsemerket i agility med glans. De har blitt så utrolig flinke, utrolig morsomt. Jeg gleder meg til debuten..! ;)

Tekla og Vila har funnet frem sommerdrakten og lever livets glade dager med bading, turer og trening av ulik sort. Vi har en del å ta tak i etter en lang vår med lite konstruktiv trening, og planene er mange for i alle fall Vilas sommer.

H.

28.05.2012 Bloggen blir ikke oppdatert, så jeg fant ut at den like gjerne kan legges ned (for en stund?). Oppdateringer blir heller gjort her - både korte og lange.

Den siste uken har 7 av 8 valper flyttet til sine nye hjem.

Bris var først ute. Hun flyttet hjem til Elisabeth, Tore Jørgen og tolleren Decoy. Elisabeth og jeg har snakket sammen nesten daglig siden vi begge ventet på våre første tollere for over 5 år siden, så det var ikke så mye tvil om at de skulle få ei tispe herifra om det kom noen. Hun vil ha hovedfokus på jakt, men vi får vel se henne i flere konkurranseringer med tiden, vil jeg tro.

Step fulgte tett etter. Etter grundige undersøkelser foretatt av Mariette og Sanna, ble det til at denne lille gromgutten ble kennelens første utlending, og fikk flytte hjem til pappa Twist og onkel Boogie, der han skal få vise seg som den strålende jakthunden han er (...kan bli..?) ;)

Tirsdag flyttet først Vilja til Bergen. Hun skal bo hos Synnøve, og sammen skal de teste ut det meste innen hundesport. Vår andre Bergenser, Lego, forsvant samme dag, og flyttet hjem til Liv-Edel, Tore og tolleren Twist. Der skal han følge i sine forgjengeres fotspor som agilityhund, men også han får prøve seg på litt av hvert.

Myra reiste nordover til Borkenes på onsdag. Der skal hun bo hos Hilde, og få bli redningshund, men skal også få vist seg fram i venstresvingene.

Bizzi, deleievalpen som var umulig å gi slipp på, flyttet til Tone, Øivind og tolleren Dina i Drammen. Der skal hun først og fremst trenes i jakt, men ved å se på hva Dina har fått prøve, spørs det ikke om det blir en aktivitet eller to-tre til. ;) Hun skal også få vise seg fram i utstillingsringen med oppdretteren, og er vi riktig så heldige, skal hun være med på å bidra til mye positivt for rasen og kennelens videre avlsarbeid om noen år.

Penny flyttet til Silje og Henning i Oslo i går, søndag. Hun vil bli en aktiv familiehund som skal få prøve seg innen litt forskjellig, så får tiden vise om de entrer konurranseringen. Et aktivt friluftsliv er det i alle fall ingen tvil om at denne jenta vil få, og ettersom hun er Tintos nabo enn så lenge, spørs det om ikke Penny også kan bli bitt av agilitybasillen?

Tica, den andre deleievalpen jeg har beholt, blir igjen ei drøy uke til. Da flytter hun til Julia og Lars i Oslo, og skal få prøve seg innen det meste. Det som til nå er sikkert, er at hun vil bli brukt i praktisk jakt når hun blir gammel nok, og skal få vise seg i utstillingsringen. Vi håper selvsagt at også hun vil bidra til mye positivt i avlsarbeidet mitt om noen år.

Med stadig færre valper igjen hjemme, har jentene vist tydelig at de har satt pris på en mer normal hverdag. Vi har tilbragt deler av pinsehelgen på hytta i Sandefjord, og det var ikke grenser for hvor nydelig de syntes det var å få springe gærninger rundt på stranda så lenge de ville. Også Penny og Tica har vært med, og syntes det var et flott område. Tica la seg på svøm etter Vila to ganger, og svømte målrettet, raskt og uten så mye som et plask. Litt annet enn moras første svømmetur, med andre ord (se film i galleriet).

Jeg har drøssevis av bilder som ikke har kommet seg ut på nettet, MH-resultater og manglende MH-resultater +++, men det får komme litt etter litt. Nå skal vi lande litt etter 9 hektiske, slitsomme, men likevel så fantastisk innholdsrike og berikende uker.

25.05.2012 "Hundene"-siden oppdatert, og vi er lykkelige over å kunne ønske Blazing Sun Beat the Rap "Bizzi" og Blazing Sun Bending the Rules "Tica" velkommen i "kjernen".

21.05.2012 Valpene har begynt å forlate redet. Blazing Sun Be Bright and Breezy "Bris" og Blazing Sun Back to Basic "Step" har reist, og i morgen forsvinner også Blazing Sun Born to be Wild "Vilja" og Blazing Sun Bite the Bullet "Lego". Gjengen har så smått begynt å bli presentert her.

14.05.2012 Nye stå- og hodebilder av gjengen 7 uker

10.05.2012 I går var vi en tur på stranda. Valpene var ute i to omganger, og hadde det kjempegøy. Noen bilder i galleriet. Flere album venter så snart jeg får tid til å redigere ;)

07.05.2012 Vi har hatt fullt hus med besøk av valpekjøpere hele helgen. Det resulterte i en kjapp fotoshoot før Elisabeth måtte dra, så nye ståbilder av valpene 6 uker gamle ligger i galleriet

01.05.2012 Bedre sent enn aldri - nye stå- og hodebilder av valpene 5 uker gamle i galleriet

29.04.2012: Bloggen har blitt nedprioritert de siste ukene. Å ha 8 valper, 3 voksne hunder og jobb krever mye tid, og jeg har derfor valgt å oppdatere valpekjøperne på kjappere måter, så fikk heller andre nysgjerrige vente.

Jeg sitter i skrivende stund ute i sola på terrassen med de 11 rødpelsene rundt meg. Vila har blitt valpenes faste og beste lekepartner, hun hopper rundt, kaster seg over på ryggen, vasker dem og koser. Hun ligger gjerne sammen med dem når de sover, og lar de bite og herje med henne som de vil. Hun overgår virkelig all forventning.
Tekla på sin side er ikke lenger like betatt - nå biter de, og da kan hun styre seg. Hun liker å se på dem, men går unna om de kommer for nærme. Likevel klarer hun ikke helt å dy seg hele tiden, og glemmer at de er ekle, og begynner å vaske og leke med dem hun også.

Valpekjøperne fikk følgende personlighetsbeskrivelse av de små for ei lita uke siden:

Rosa - sukkersøt som få, elsker å kose, men kan som valper flest rase fra seg.
Gul - elsker besøk og dras mot dem som en magnet. Hun er en liten ramp, samtidig som hun gjerne ligger og koser på fanget - dog når hun selv mener hun har tid.
Rød - sjarmklumpen med bamsehodet. Hun har et sånt uskyldig preg, er som en liten teddybjørn, men samtidig så full av fart og liv. Hopper og spretter, klatrer og bjeffer.
Blå - en aktiv liten sak som er så aktiv når han er våken at han til gjengjeld må sove mye mer enn sine søsken. Umulig å ta bilder av da han enten er i farta eller så trøtt at øynene går igjen.
Lilla - hun gir inntrykk av å være så lita og uskyldig, men er stadig den som sitter og drar i genseren eller biter deg i tærne.
Orange - pelsballen som gjerne sitter og funderer for seg selv. Hun har en ro som de andre mangler, virker mild, men samtidig er hun stadig ute og løper. En liten raring.
Sølv - går under tilnavnet Terror. Minner meg om Tekla - den som våkner først og sovner sist. Hun er tøffest i kullet, går på med masse lyd og kan bli skikkelig irritert. Masse vilje, men samtidig så utrolig kjælen og søt når hun har tid.
Grønn - bamsen som virker så rolig, sitter og funderer samtidig som han har en søsters labb/øre/kinn i munnen. Søsteren hyler av smerte, Grønn ser totalt uanfektet ut.

Det meste av dette stemmer fremdeles, men Blå har de siste dagene vært mye mer lik broren sin - sitter og venter på å bli sett, og ser ut som om han funderer over verden. Slik var pappa Twist også, så jeg har full tillit til at de vil kunne bli fantastiske brukdhunder i sine nye, aktive hjem. Rosa og Vil har en greie mellom seg og har utviklet sin egen lek, Rød sjarmerer alle som treffer henne, og Sølv er verdens herligste lille viljeklump med et tonn av energi.

Ellers bruker vi så mye tid som mulig utendørs nå, men det har ikke vært temperatur og vær til de lange utfluktene enda. Valpene må derfor få bryne seg på nye ting innendørs, og har så langt fått leke med bråkete grytelokk, en metalløse (som Grønn og Orange umbiddelbart dro med seg bortover) en veltet vaskebøtte (som var utrolig stilig å gå inni, for ikke å snakke om å klatre på, for den rullet!), diverse puter, leker tomflasker osv. Utendørs har de klart å velte stoler så de har gått i bakken med et brak, unger har lekt og skriki hos naboen, fly har flydd lavt over huset og hunder har bjeffet. Ingen tegn på usikkerhet hos noen. Tordenvær hadde vi også for noen dager siden - heller ingen reaksjon. Med andre ord er det stødige, fine valper vi har med å gjøre - akkurat slik de bør være. :)

Valpebesøk kommer og går i jevn strøm her, noe alle de firbente vet å sette pris på. De voksne elsker oppmerksomheten - Tia møter de fleste med et håp om at de vil spille fotball med henne - de to andre med et håp om å få sitte på fanget. Valpene ønsker alle buksebein og tær hjertlig velkommen, og gjør sitt beste for at ingen går hjem igjen uten hullete sokker.

Jeg trenger vel ikke si jeg storkoser meg om dagen. Hektisk, slitsomt, men åh! Så koselig, gøy og berikende. I ettermiddag kommer Magnus, Åse og Tinto på besøk, og til tirsdag kommer endelig Elizabeth igjen. Godt Tia ikke vet det - hun hadde vel liggi pal ved døra og ventet. <3

Nye bilder av gjengen kommer i morgen - når de er 5 uker.

24.04.2012 Galleriet oppdatert med bilder fra valpegården

23.04.2012 Vi har gjort et tappert forsøk på stå- og hodebilder av valpene. De er i dag 4 uker gamle (herlighet som tiden flyr!) og har vært ute for første gang. Rakk ta noen få bilder før kameraet sa stopp. De kommer snart.

19.04.2012 Valpene koser seg i valpebingen i stua, noen bilder i galleriet. De leker både med hverandre, meg og myke leker. Også Vila begynner å synes de er mindre skumle, og lar de nå krype og kravle over henne mens hun rolig ligger på siden. I helgen kommer det valpebesøk langveis fra, og jeg er ikke det minste i tvil om at gjengen kommer til å sjarmere sine kommende eiere - uansett hvilken som ender opp i hvilket hjem om noen uker. Objektiv som jeg er, anser jeg gjengen som skummelt perfekt! ;)

15.04.2012 Puh! Omsider nye bilder av gjengen. Valpene har nå fått hele valperommet til disposisjon, de er stadig på utflukt til innhegning i stua, tilvending til støvsuger er begynt, klør klippes, fôr har blitt smakt på, ormekur gis og valpekjøperne har begynt å komme på besøk. Dagene flyr! :)

11.04.2012 Det er ikke bare-bare å ta bilder av valpene om dagen, så her kommer 4 nye filmer isteden.

09.04.2012 B-kullet er 2 uker i dag og det er masser av liv i dem. Oppdatert med filmer.
 

Valp

Fødselsvekt

Vekt 2 uker

Rosa

360g

935g

Gul

346g

1030g

Rød

342g

895g

Blå

352g

930g

Lilla

336g

935g

Orange

360g

1000g

Sølv

372g

980g

Grønn

372g

1065g


B-gjengen holder seg jevn og fin i vekta. De har sprika en del i løpet av disse ukene - noen har plutselig rast ifra, før de andre plutselig har dratt innpå igjen ved neste veiing. Med et sprik på 170g på 8 valper synes jeg vi skal si oss veldig fornøyde. :) Til sammenligning spriket det noe mer i A-kullet ;)
 

 

Fødselsvekt

 Vekt 2 uker

Blå (Shay)

 422g

 1235g

Grønn (Tinto)

 340g

 1125g

Rosa (Emmy)

 394g

 1180g

Gul (Vila)

 326g

 880g

Dagene flyr avsted og jeg fatter ikke at omtrent 1/4 av eventyret med valpene boende hjemme er over. I løpet av uke 21 flytter de ut en etter en, men i likhet med sist, kommer jeg til å sørge for at ikke forsvinner på én gang. Huff, det skal bli tøft å se dem dra. Heldigvis har jeg flotte valpekjøpere, og selv om de blir vidt spredt denne gangen, får jeg beholde et par i nærheten også. :)

Utviklingen skjer i rekordfart, og de stavrer ustødig rundt på beina sine nå. A-kullet var mye mer til å kravle rundt, mens disse uten problemer setter beina under seg - selv om det ikke skal så mye til før de ruller over ende. De har også så smått begynt å leke, og knurrer og bjeffer til hverandre. Til å smelte av! <3 Øynene er blitt store, åpne glugger og de reagerer stadig mer på lyder når vi kommer inn på rommet. Det er ikke til å tro at de har rukket å utvikle seg så mye på disse to korte ukene. ;)

Bilder kommer i morgen.

05.04.2012: Masse nye bilder i galleriet.

04.04.2012:


Tekla 7 uker

Hurra! Verdens beste Tekla fyller 5 år i dag! Det er med blandede følelser vi feirer dagen - jeg får litt angst ved tanken på hvor fort tiden flyr. Vi har jo bare såvidt begynt på eventyret sammen <3 Tekla har lært meg så utrolig mye, og jeg gleder meg stort til alt hun har å lære meg i årene som kommer. Verdens beste mammadalt <3

Valpene utvikler seg i rekordfart. Orange og Gul har åpnet øynene, og resten av gjengen henger like bak. De legger godt på seg, og jeg regner med veiingen i morgen vil vise en dobling siden fødselsvekten på alle. Alle 32 labber har nå nyklippede klør, noe som gikk utrolig flott.

Påsken har bestått av mye besøk av nærmeste familie, noe Tia har satt stor pris på. Toppen var nok likevel lørdag da Elizabeth kom på besøk. Snakk om gjensynsglede! Ikke rart når hun ikke hadde sett "mamsen" sin på nesten 4 uker. Vi har også hatt noen kommende valpekjøpere innom for en prat og Tiatitting, noe hun også syntes var stas. Moro med all oppmerksomheten!

Tekla og Vila fikk i går hilse på valpene for første gang, og det var to rimelig ulike reaksjoner. Tekla gikk rett inn i morsrollen, og skalv ved synet av dem, surra rundt og peip og var helt klar for å trå til med både vasking og fôring ;) Vila på sin side visste ikke helt hvordan hun skulle takle dem, og satt rolig og så på med stor fascinasjon. Tia tok det hele svært rolig, og Vila fikk til og med lov til å sitte i valpekassa mens hun stelte med de små.


Vila ser nysgjerrig på de små


Stas å være med på fôring og stell


Moren min og Rød har kosestund


Ser ut til at søstern også er betatt :)

Ettersom Tia er så sosial og møtet mellom jentene og de små gikk så fint, ble valpene i går kveld flyttet opp i hovedetasjen der de uansett skulle bo når de ble eldre. Tia har storkost seg med å kunne ha full oversikt over både valpene og oss, så ingen tvil om at det var riktig å gjøre nå.

Som bursdagsfeiring for Tekla hadde vi en super trening sammen med Linn og gutta, og Tekla var så super som bare Tekla kan være. Knallgøy å jobbe med en så tent hund. Kan ikke annet enn å digge henne <3 :)

04.04.2012 GRATULERER SÅ MYE VERDENS BESTE TEKLA - 5ÅR! Bloggen oppdatert.

01.04.2012 BLOGG FOR MARS 2012

31.03.2012 Galleriet oppdatert med nye portretter av gjengen.

29.03.2012 Vektrapport i bloggen. Nye bilder i galleriet - kommentarer kommer siden.

27.03.2012 Presentasjon i bloggen og i galleriet.

26.03.2012 Fødselsblogg

25.03.2012 Ja, ja. Tia får det som hun vil. Gårsdagen ble lang og kjedelig, dagen i dag blir forhåpentligvis bedre. Bloggen oppdateres gjennom nok en dag.

24.03.2012 Termindag og temperaturen er fallende. Bloggen oppdateres gjennom dagen. Kan bli en lang dag, så muligheter for laaang kjedesegiventetiden-blogg ;)

22.03.2012 To dager igjen til termin og Tia er diger. Stakkars jenta, puster og peser, men ingen ting skjer enda. Vi venter spent på at de små skal finne det for godt å komme :)

21.03.2012 Pjatt i bloggen

18.03.2012 Vårlykke i bloggen

17.03.2012 En uke igjen til termin og dagens magemåling viste at Tia har et midjemål på 66cm og hele 77cm rundt enden av ribbeina! Godt de snart kommer ut. :)

16.03.2012 Bloggen oppdatert.

15.03.2012 Vi har vært og tatt røntgenbilde, og det viste 8 sikre valper. Det var en ryggrad vi ikke helt klarte å forstå hvor endte, men jeg har en magefølelse på at det er de 8. Om ei drøy uke vet vi svaret. :)

11.03.2012 Bloggen er oppdatert med nye drektighetsbilder og målinger.

09.03.2012 Tia vokser i bredden og ser i grunn veldig tung ut. Hun har derimot fremdeles masse lekelyst og fart i seg, men hun tusler en del sammen med meg på tur, fremfor å løpe med Tekla og Vila. Dog er ikke det så uvanlig for Tia. I dag syntes jeg hun så så stor ut, at jeg ikke klarte vente med å måle henne. Det viste seg at hun har lagt seg ut 2cm rundt midjen og hele 5,5cm rundt enden av ribbeina de siste 5 dagene!! Helt utrolig. Jeg er så spent på hva røntgen viser - torsdag klokken 12 har vi time...

04.03.2012 Tia er hentet hjem, avbildet og målt i bloggen.

27.02.2012 Vilas og Emmys resultatsider oppdatert.

26.02.2012 Vila og Emmy har vært på utstilling på Hamar i dag. Vila ble belønnet med Exc 2AUKK og Emmy, på sin debut i offisielle klasser, fikk Exc 4AUKK. Kjempefornøyd! Nye bilder av Emmy på siden hennes. Kritikkene kommer.

22.02.2012 HURRA!! TIA ER DREKTIG! Åh, for en lettelse! Oppdateringer i bloggen.

10.02.2012 Time for ultralyd er bestilt. Onsdag 22.02 faller dommen, og jeg veit ikke om jeg gleder meg eller gruer meg. Nervene er (som vanlig :P) i høyspenn.

07.02.2012 Planersiden oppdatert - både Vila og Emmy påmeldt NRK Hamar.

03.02.2012 Bloggen oppdatert med paringspludder og bilder. Ny film på filmsiden.

27.01.2012 Kullsiden oppdatert med et par bilder av det flotte paret.

26.01.2012 Tia har siden sist rukket en tur til Sverige. Det gikk ikke så glatt som vi håpet, men forhåpentligvis kan vi ønske valper velkommen rundt 24.mars. Ultralyd tas i slutten av februar, og jeg kommer vel til å dø av spenning innen den tid. Mer utfyllende info og bilder kommer siden.

21.01.2012 Planen var å ta bilder av jentene i lyset i dag, men pga vannrett snøvær ble det vanskelig. Yr melder om mindre nedbør i morgen, så jeg satser på ny mulighet da. Beklager til "sultne" valpespekulanter som ser frem til nye bilder av den (forhåpentligvis) kommende moren. Jentene er strålende fornøyde med dagens snøfall og mens de to små (Tekla og Vila) har flydd bananas etter hverandre på jordet, har Tia til sin store glede kunnet fange uvisst antall snøballer i luften og kaste seg lykkelig rundt i deilig, avkjølende snø.

19.01.2012 Progesterontesten viste seg å ligge på 3,68, så vi har med andre ord fremdeles noen dager på oss. Ny test tas mandag, tenker jeg.

15.01.2012 Da er også Vilas løpetid i gang, så blir det spennende å se om Tekla hiver seg med... Dagen har gått i ett, så bilder kommer dessverre ikke enda (for de som venter.. ;))

10.01.2012 Papirtesten viste de første blodsporene nå i kveld, og reisen mot B-kullet er for alvor i gang!

08.01.2012 Emmy startet løpetiden sin i dag, og alle tegn tilsier at Vila følger sin søster snart. Av hensyn til spente valpekjøpere synes jeg det er greit å komme igang med kullprosessen nå (det har jo absolutt sine fordeler at Tia har drøyd så lenge mtp. at det blir vår og varmt før valpene skal leveres). Jeg kommer derfor til å hente hjem Tia dersom Vila begynner før henne. Krysser fingrene for positive nyheter snart :)

02.01.2012 Oppdatert planer-siden

31.12.2011 Bloggen oppdatert med årskavalkade.

16.12.2011 Emmys hofter kom ut med B, så da har vi et strålende kull hvor alle er fri på både hofter og albuer! Herlig følelse!

15.12.2011 Etter godt og vel 1mnd fikk vi beskjed om at Emmys røntgenbilder skulle leses av denne uken, men at NKK har hatt problemer med datasystemet. Det er jo godt mulig de har det, men da er det merkelig at hunder røntget langt senere enn Emmy har fått sine bilder avlest. Vel, nå er det hele snart over, og lykkelige kan vi konstatere at albuene var så perfekte som de kunne fått blitt, nemlig A! Da krysser vi det som krysses kan for at hoftene viser seg like strålende i morgen.

...Og ja, Tia lar vente på seg... ;)

13.12.2011 Min bestemor sier alltid at de fleste problemer blir aldri noe av, og gang på gang så viser riktig nok mine bekymringer seg å være unødige (men du så flink jeg er til å bekymre meg likevel!). Det er fremdeles ikke noe nytt å melde om Tia, så julaftenen min begynner å se veldig trygg ut.

12.12.2011 Planersiden er oppdatert for 2012s første 6mnd. Bare utstillinger og MH som er sett på så langt, så får vi se hva annet vi klarer finne på. Intet nytt å melde om Tia, men mine skuldre er sakte, men sikkert på vei ned i normalhøyde igjen. Julaften nærmer seg trygg, men man skal jo aldri være for sikker - de har det med å stå når det minst passer, disse tispene ;)

09.12.2011 Elizabeth stakkars prøver å ikke tolke tegn på Tias nærstående løpetid ettersom vi tok så feil forrige omgang, men det er nok ikke lett. Hadde Tia vært her hos meg hadde hun blitt "dutta" mange ganger daglig, så jeg tror det er greit hun slipper det ;) Med skuldrene godt plassert i ørehøyde, har jeg de siste dagene klart å få sikret meg 2 plasser på Retrieverklubbens MH i pinsen. Det er litt usikkerhet rundt om de får lov til å ta med flere enn angitt eller ei, så de to siste A-vakringene står foreløpig på venteliste. Dette ble noe senere enn jeg hadde opprinnelig ønsket, men MH er ikke lett å få plass på i Norge, og i alle fall ikke når man har 4stk man vil ha med, så jeg får bare stå på og kjempe om plass hos andre klubber dersom jeg kun får de to plassene vi er sikret hos Retrieverklubben. Utrolig synd det arrangeres så få MHer, da dette jo virkelig er noe man burde anvende hyppigere både med tanke på avl, men også fordi det er veldig lærerikt for eierne.

05.12.2011 I dag har Tia vært til øyelysing og årlig vaksine, så nå er hun godt fylt opp slik at også (de eventuelle) valpene blir godt beskyttet før de ankommer verden. Veterinæren mente det var grunn til å tro at løpetiden var nærstående, noe som resulterer i at mine nerver har nådd nye høyder, hihi. Det har også brått slått meg at et nytt valpeeventyr er like rundt hjørnet, og jeg ser fram mot det med enorm forventning, om enn kanskje også et fnugg av skrekk - noe jeg i bunn og grunn tror er sunt. Spennende tider!!

02.12.2011 Det er i dag 7mnd siden Tias siste løpetid startet, og vi venter i spenning på den neste. Elizabeth kan melde om en veldig snusete og muligens noe mer masete Tia, men ellers ingen tegn. Selv er jeg nervevrak og tenker med gru på å måtte sitte på et motell sammen med Tia i Sverige på julaften, og håper derfor hun enten får ræ*a i gir og starter i løpet av de første dagene, eller utsetter det hele et par uker til... Denne hobbyen kommer til å ta livet av meg en dag med så mye bekymring, hihi.

28.11.2011 Vila ble 2.beste juniortispe med CK på Dogs4All. Helt uventet og utrolig moro! Kritikk på resultatsiden hennes.

24.11.2011 Omsider nærmer vi oss ferdigpakket og klare for årets store utstillingsbegivenhet, Dogs4All. Ting går som valig litt i hurten og sturten her, så da klokken var 21.00 i kveld kom jeg på at jeg hadde glemt å vaske Vila. Nå er hun derimot klar, og flyr lettere hysterisk rundt med en t-skjorte stramt over rumpa i håp om at pelsen ikke skal stå til alle kanter når den blir tørr. Rett etter jobb i morgen går turen til opphavet, hvor Tekla skal få kose seg mens Vila og jeg tar oss av showingen og møtene med potensielle valpekjøpere. Jeg gleder meg!

18.11.2011 Oppdatert utviklingssidene til Emmy, Tinto, Shay og Vila.

16.11.2011 Bloggen omsider oppdatert - kenneltreff m.m.

08.11.2011 Den siste røntgenspenningen er startet - Emmy ble røntget i dag. Krysser fingrene for at hun har like strålende leddhelse som sine søsken. Nå gleder vi oss enormt til vi skal ha kenneltreff hos Linn og Matias til søndag. Blodspor, tur, photoshoot og ikke minst masse kos står på planen!!

05.11.2011 Wohoo! Tinto også AD A!

30.10.2011 Nyhetsoppsummering i bloggen

28.10.2011 Vi jubler igjen! Fantastiske Tinto har kommet ut med like fantastiske hofter som sine søsken - A!

22.10.2011 Puslespillet har falt på plass, og vi kan stolt presentere planene for B-kullet - igjen!

20.10.2011 For en herlig dag! En viktig bit i planene for Tias kull falt på plass i dag, så ting begynner endelig å komme på plass. I tillegg foreligger omsider Vilas AD-resultat - også de A! :D Herlig! Nå venter vi i spenning på Tintos resultater...

16.10.2011 Vila er påmeldt Norsk Vinnerutstilling, Dogs 4 All, 27.11. Hun har såvidt det er begynt å bygge pels, så forhåpentligvis ser hun bra ut innen det. Tekla er ferdig i utstillingsringen og får bli skjemt bort hos opphavet denne dagen, mens Tia holdes så langt unna som overhode mulig i frykt for løpetidssmitte ;). Gleder meg!

11.10.2011 HURRA! Blazing Sun Ain't No Challenge "Vila" HD A! Nå venter vi i spenning på AD-resultatene. Bloggen oppdatert.

10.10.2011 Tia fyller 3år i dag! Utrolig hvordan tiden flyr! Bloggen oppdatert om henne og vår flinke jakthund Emmy.

08.10.2011 Tinto, Blazing Sun Ambitious Adventurer, ble røntget torsdag, og også der så ting veldig lovende ut. Herlig, selv om jeg jo ikke tør håpe for mye ;)

04.10.2011 HD/AD-røntging av Vila i bloggen.

03.10.2011 Jentehelg, LP- og jakttrening i bloggen.

28.09.2011 Treninger mm i bloggen

26.09.2011 Juhuu! Blazing Sun Always Winning "Shay" er HD A og AD A!

22.09.2011 Oppdatert bloggen om dyktige Emmy på jakt.

20.09.2011 Oppdatert blogg om utstilling mm.

19.09.2011 Jakta er i gang og Emmy er med for å prøve seg og lære. Torstein har allerede kunnet melde om at vakkerjenta har gjort en strålende jobb - hun hadde nølt litt på vannet først, men da hun tro til hadde hun jobbet knallgodt, og levert endene rett i hånd. Så stolt over dere!

Lørdagens utstilling endte med Tias første blå. Å stille nakenhund for pelsdommer er ikke alltid et sjakktrekk, og han ville tydelig ha hundene lavere og tyngre enn Tia. Hun fikk likevel en fin kritikk.

16.09.2011 I morgen tidlig går ferden avsted til Holemoen/Vikersund. Tekla, Vila og Shay blir med som maskotter og heiagjeng for Scott og Tia som skal stilles ut. Vi gleder oss til tur med Linn og en lang, men hyggelig dag rundt ringen i selskap med Elizabeth.

05.09.2011 Tann- og treningsblogg

03.09.2011 Bloggen er oppdatert etter at Tinto har vært her ei knapp uke. Ny film på filmsiden i galleriet.

29.08.2011 Tinto er på besøk noen dager. Galleriet er oppdatert med bilder fra tur og besøk hos Linn, Matias og gutta.

23.08.2011 Bloggen oppdatert om den siste uken. Vila og Tia påmeldt NRK Ringerikes utstilling i Vikersund

15.08.2011 Bloggen omsider oppdatert om sommeren

07.08.2011 Emmy og Torstein jobber aktivt med jakta om dagen. Siden hennes er oppdatert med nye bilder.

30.07.2011 Vilas resultatside oppdatert fra dagens utstilling.

26.07.2011 Ettersom helgens planer måtte endres, fikk jeg lov til å melde på Vila til lørdagens utstilling i Sarpsborg. Hun er sommerkledt om dagen (ser ikke så gal ut, men tynn og stri i pelsen), men trenger treningen for å bli tryggere i ringen. Veldig takknemlig overfor Line Hovde som lot oss komme med :)

25.07.2011 Tekla startet løpetiden sin i dag - 1mnd før beregnet. Dette medfører at Tinto dessverre ikke får komme på helgebesøk som planlagt i slutten av uka. Veldig kjedelig.

24.07.2011 Bloggen er oppdatert med noe refleksjon og mye A-kull-gratulasjoner.

23.07.2011 Midt i tragediene og krisen som har rammet Norge har vi et hyggelig lyspunkt. A-kullet fyller 1 år i dag, 23.07.2011. De har utviklet seg til en flott gjeng, og jeg er SÅ stolt over hvor flotte de har blitt. Takk til verdens beste valpekjøpere for at dere har gitt gullvalpene de fantastiske hjemmene de har fått! <3 Vilas utviklingsside oppdatert

18.07.2011 Tia påmeldt NKK Bjerke 20.august. Da det ble noe problematisk å få Tia ned hit for Råde/Sarpsborg siste helgen i juli utgår de utstillingene, og vi mottar Tinto på helgebesøk isteden. Kjempekoselig! Oppdatert Emmys utviklingsside

12.07.2011 Oppdatert bloggen om sommerens store bryllup

10.07.2011 Oppdatert Tintos utviklingsside

03.07.2011 Bloggen oppdatert om agilitykurs

22.06.2011 Jobb og badetur i bloggen

20.06.2011 Bloggen oppdatert om den siste ukens hendelser.

13.06.2011 Bloggen oppdatert om Tollerfestivalen mm.

09.06.2011 Bloggen oppdatert med ferieplaner

05.06.2011 Tia og Elizabeth har vært til pers i utstillingsringen i dag. Dommer Torunn Sørbye belønnet dem med Excellent 2AKK CK 4BIK (Best i kjønn - tidligere BTK). Gratulerer, E! Veldig stolt av dere. Resultatsiden oppdatert med KRITIKK.

01.06.2011 LP-trening m.m. i bloggen

31.05.2011 I dag har også Emmy bestått bronsemerkeprøven med flott resultat! Gratulerer så mye, Torstein og Sunniva! Dere er flinke! :)

29.05.2011 Bloggen er oppdatert med film av flinke Tintos bronsemerkeprøve!

28.05.2011 Tinto har bestått NKKs Bronsemerkeprøve i dag! Gratulerer så mye, er så stolt over dere! Film og kritikk er lovet, så mer utdypende oppdatering kommer senere. :)

25.05.2011 Bilder i bloggen

23.05.2011 A-kullet 10mnd i dag! Vila påmeldt utstilling på Tollerfestivalen.

20.05.2011 Blogg med nye bilder av Shay mm. Shays utviklingsside oppdatert

16.05.2011 Eksamenspause med treningsbabbel i bloggen

13.05.2011 Lagt ut nytt album med litt forskjellige bilder fra Tia var på besøk i galleriet.

11.05.2011 Oppdatert planer-siden: Vila påmeldt nybeg.kurs i agility, Tia påmeldt utstilling på Øvrevoll.

10.05.2011 Babbel i bloggen

08.05.2011 NKK Kristiansand i bloggen

05.05.2011 Bloggen er oppdatert med info om den siste ukens hendelser.

04.05.2011 Vi har møtt på noen hindringer, så derfor har det vært dårlig med oppdateringer de siste dagene. Lover mer utfyllende info i løpet av dagen eller morgendagen.

01.05.2011 Liten layout-oppdatering. Ingen dramatisk forandring, men på tide å få med Vilaen også.

29.04.2011 Tia ble hentet i går. Ingen tegn på løpetid enda. Fryktelig hektisk i øyeblikket, kommer med lengre oppdateringer når jeg får tid.

27.04.2011 Tia og Elizabeth fikk 17 av 20 mulige poeng på jaktcupen post 3 (markering med terrengskifte) i kveld!

26.04.2011 I dag har også Emmy blitt voksen og fått sin første løpetid. Tiden flyr...

25.04.2011 Etter mange runder med tull fra Blogtown hiver jeg inn håndkle. Ny blogg er derfor koblet til linken i menyen. Skal prøve å få kopiert inn en del innlegg fra Blogtown om de våkner til liv igjen senere.

23.04.2011 Vi gratulerer verdens herligste firkløver Shay, Tinto, Emmy og Vila med 9mnds dagen, og gleder oss over at de nå kan delta på offisielle prøver og utstillinger. Vila åpner det hele ved å debutere med venstresvinger på NKK Kristiansand om to uker.
Oppdatert Vilas utviklingsside.

21.04.2011 Bitte lille Vilabebbis er blitt voksen i dag, 2 dager før hun fyller 9mnd. Løpetiden er ankommet. Jammen godt hun ikke hang seg på Tekla da hun løp i januar. Nå får vi se om søster Emmy følger etter. Vi krysser i alle fall fingrene for at Tia snart gjør det...

18.04.2011 I går hadde vi en hyggelig dag sammen med Åse, Magnus og Tinto, samt Linn, Matias og Shay. Vi så først på Agilityjunkies (med blant annet Linn og Shay) trene agility, før vi gikk en trivelig tur i skogen på Eik. Hundene storkoste seg med å herje rundt, og bekken ble en hit. Bilder fra dagen ligger i galleriet.

12.04.2011 Blogg om uken som gikk

11.04.2011 Nytt album i galleriet

06.04.2011 Bildeblogg

04.04.2011 Verdens herligste, flotteste og beste TEKLA fyller 4 år i dag!

02.04.2011 Vila påmeldt sin debut i juniorklassen (NKK Kr.sand)

29.03.2011 Oppdatert Vilas utviklingsside

25.03.2011 BLOGTOWN LEVER! ;)

23.03.2011 A-kullet er 8mnd i dag! Gratulerer Shay, Tinto, Emmy og Vila <3 Oppdatert bloggen om kvalifiseringsprøve mm.

22.03.2011 Blogtown tuller fremdeles, så i mellomtiden bruker vi en alternativ blogg. Tia bestått kvalifiseringsprøve i jakt!

21.03.2011 Bloggleverandøren min sliter litt igjen og bloggen har derfor vært ute av drift de siste dagene. Håper de får orden på det snart.

15.03.2011 Et hjertesukk for tollerens rykte i bloggen.

13.03.2011 Oppdatert resultatsiden til Tia.

12.03.2011 Tia har debutert i lydighet! Se resultat og film i bloggen!

08.03.2011 Blogg og nytt album i galleriet fra tur med Linn, Scott og Shay.

07.03.2011 Oppdatert bloggen med helgens resultater.

06.03.2011 Emmy BIR og BIS reserve 6-9mnd på Hamar i dag. Oppdatert resultatsiden hennes med kritikk.

05.03.2011 Første post av jaktcupen har gått av staben hos Tollerparken i dag, og Tia ble nr 2 med 19 av 20 mulige poeng. Samme poengsum som vinneren! Gratulerer så mye Elizabeth og Tia, jeg er stolt av dere! :D

02.03.2011 Lagt inn vekt og høyde på Vila, samt høyde på Tinto og Emmy.

01.03.2011 Bilde- og babbelblogg

28.02.2011 Oppdatert planer-siden med flere aktiviteter for Tia, samt ymse utstillingsplaner (mange vil falle bort!) for de to andre. Fikset litt på linkesiden.

27.02.2011 Valpetreff i bloggen. Nytt album i galleriet.

25.02.2011 Vinterferieblogg

20.02.2011 Vi var på NKK Bø i går hvor Tekla ble stilt. Hun ble premiert med Excellent, men ikke videre plassert da hun ble for lavstilt for dommerens smak. Ellers hadde vi en trivelig dag hvor Vila fikk smisket til seg mye oppmerksomhet og kos.

08.02.2011 Emmy-spam med mer i bloggen

07.02.2011 Bloggen oppdatert om gårsdagens utstilling. Laget utviklingsside til Vila.

06.02.2011 Vi har hatt en super dag på Retrieverklubbens utstilling her i Tønsberg. Teklas og Vilas resultatsider er oppdatert. Blogg kommer.

23.01.2011 Tintos og Emmys resultatsider oppdatert med kritikk fra i går. Blogg om Folloutstillinga mm.

22.01.2011 Vila BIR og 4BIG på valpeshow i dag. Kritikken ligger på resultatsiden hennes.

19.01.2011 Nytt album i galleriet. Vinterbilder i bloggen.

12.01.2011 Vilas mange uttrykk i bloggen

09.01.2011 Blogg om årets første uke

02.01.2011 Nytt bilde av Vila 5mnd

01.01.2011 I bloggen ønskes det godt nyttår med tanker rundt det nye året. Nytt bilde av Shay 5mnd.

31.12.2010 Oppsummering av året 2010 i bloggen. GODT NYTTÅR!

23.12.2010 Juleblogg

18.12.2010 Vila påmeldt valpeshow i januar

08.12.2010 Cesar Millan trår til som eksamenslesepause i bloggen!

06.12.2010 Julekortene har såvidt begynt å komme inn i innboksen, så julekortsiden vil heretter oppdateres etter hvert som nye mottas. Linken blir liggende på førstesiden her.

05.12.2010 Vilas resultater oppdatert etter dagens valpeshow

02.12.2010 Film av Twist under apporteringstrening ligger under bildene av han på valpesiden.

29.11.2010 Tias kritikk

28.11.2010 Dogs4all er nok en gang over, og det gikk over all forventning for oss. Tia ble 2.beste tispe i en stor åpen-klasse med CK, og var lenge med i BTK, før hun til slutt endte som uplassert der.

22.11.2010 Oppdatert planer med nytt valpeshow for Vila 5.desember!

21.11.2010 Valpene har vært på sitt første valpeshow, som resulterte i at Shay ble 2BHK 4-6mnd, Tinto 1BHK 4-6mnd og BIM, Emmy 1BTK 4-6mnd og BIR og Vila 2BTK 4-6mnd. Alle oppførte seg eksemplarisk og så ut til å virkelig kose seg i ringen. Vilas kritikk, Emmys kritikk, Shays kritikk og Tintos kritikk. Les om dagen i bloggen.

11.11.2010 Nytt album i galleriet.

07.11.2010 Bildeblogg

30.10.2010 Oppdatert A-kullets sider.

28.10.2010 Dag-til-dag-oppdatering i bloggen

23.10.2010 Valpene fyller 3 mnd i dag! Nytt album i galleriet. Valpene 3mnd i bloggen

18.10.2010 Shay inntar kursverdenen i bloggen

10.10.2010 Tia 2år gammel i dag! Valpetreff og NKK Hamar i bloggen. Oppdatert Tias resultater.

09.10.2010 Nytt album fra valpetreff  i galleriet.

08.10.2010 Høstferie i bloggen

01.10.2010 Tur med Scott og Shay i bloggen

27.09.2010 Gjort om på kullsiden - A-kullets og valpenes egne sider ligger nå under tidligere kull. Turer i nydelig høstvær i bloggen (og HER).

25.09.2010 Da har også Emmy som sistemann reist ut i den store verden. Familiebilde ligger på siden hennes.

24.09.2010 Blogg om valpene i den store verden (ligger også HER).

20.09.2010 Da har også Tinto (Ambitious Adventurer) flyttet - nytt bilde på siden hans. Nytt bilde på siden til Vila. Stå- og hodebilder 8uker i galleriet.

19.09.2010 En epoke er over - tanker og tårer i bloggen. Nytt bilde på Shays side (Always Winning)

17.09.2010 Oppdatert planer

15.09.2010 Nytt album i galleriet. Uken som forsvant i bloggen (og HER)

10.09.2010 Etter mye att og fram har vi havnet på at lille vakkergull blir hetende Vila. Oppdatert hundesiden.

08.09.2010 Nye stå- og hodebilder i galleriet. Valpefordeling i bloggen (og HER), valpenes sider er oppdatert (se valpesiden)

07.09.2010 Blogg om strand, vingetest, gårdsbesøk mm. Ligger også HER. Nytt album fra gårdsbesøk i galleriet.

06.09.2010 Blogg om strandtur, fuglevinge mm.

05.09.2010 Nytt album i galleriet fra strandtur, vingetest og besøk.

01.09.2010 Stå- og hodebilder av valpene i galleriet. Opplevelsesrike dager i bloggen. Virker ikke blogtown, les her!

30.08.2010 Svært, nytt album i galleriet. Utedag i bloggen

27.08.2010 To nye filmer og et nytt album i galleriet. Valpene 5 uker i bloggen

26.08.2010 Spalteplass til Tekla i bloggen

25.08.2010 Nytt album i galleriet. Ståbilder mm. i bloggen

24.08.2010 Oppdatert planer - ny kursrunde for min del.

23.08.2010 Nytt album i galleriet. Studiestart, finvær og valpebesøk i bloggen.

21.08.2010 Ny film i galleriet.

20.08.2010 Valpene er 4 uker i bloggen og har vært ute for første gang. Masse bilder i galleriet.

19.08.2010 Valpenes stamtavlenavn er klare i bloggen og på valpesiden. Nytt album og to nye filmer i galleriet.

18.08.2010 Ståbilder i bloggen

16.08.2010 Tre nye filmer i galleriet. Resultatsiden oppdatert. Ny blogg med ny start.

15.08.2010 Oslo Double i bloggen.

12.08.2010 Tiden flyr i bloggen. Nytt album i galleriet.

10.08.2010 2 nye filmer i galleriet.

08.08.2010 2 nye filmer i galleriet. Endret litt på "planlagte kull" - se "valper".

06.08.2010 2 uker i bloggen. Nytt album.

03.08.2010 Besøk og bilder i bloggen. Nytt album og 3 nye filmer i galleriet.

02.08.2010 Ti dager i bloggen

30.07.2010 Valpene 1 uke gamle i bloggen, nytt album i galleriet.

29.07.2010 Nytt album med bilder fra valpenes dag 2-5 i galeriet.

28.07.2010 Ny videosnutt av misfornøyd Grønn på filmsiden. Stemningsbilder i bloggen

27.07.2010 Valpesiden noe endret. Videosnutt av valpene fra i går kveld på filmsiden. Termin i bloggen

25.07.2010 Valpepludring med portrettbilder i bloggen - oppdateres jevnt utover dagen.

24.07.2010 VALPENE ER HER! Det ble som ønsket 2+2, alle er sterke og fine, og Tekla er supergod med dem <3 Bilder av valpene i galleriet, og presentasjon av dem i bloggen.

23.07.2010 Temperaturfall i bloggen - oppdateres kontinuerlig.

19.07.2010 Tallet er i bloggen

18.07.2010 Festivaldager og sisteinnspurt i bloggen

16.07.2010 Røntgen vil ikke tas før mandag ettermiddag, så vi må dessverre vente enda noen dager i spenning.

11.07.2010 6 uker og 5dagersrapport i bloggen

08.07.2010 Tia påmeldt dobbeltutstilling i Oslo, se planer.

06.07.2010 Har du toller? Svar på helseundersøkelsen om din toller her. Passord: tollerhelse10 - det vil være en stor hjelp for videreutvikling av rasen vår :)

04.07.2010 Monstervalper i bloggen.

30.06.2010 5ukers rapport i bloggen. Planer- og valpesiden noe endret. Det er dessverre satt stopp på valpelisten.

23.06.2010 Ultralyd-resultat i bloggen

22.06.2010 4 uker og UL i bloggen

18.06.2010 24 lange dager i bloggen

17.06.2010 Oppdatert resultatsiden med Tias kritikker.

11.06.2010 Livsnytere i bloggen

06.06.2010 Dobbelutstilling i bloggen

31.05.2010 SOMMERFERIE i bloggen

27.05.2010 Nyheter på valpesiden oppdatert

26.05.2010 Belgiatur del II i bloggen

23.05.2010 Belgiatur del I i bloggen

18.05.2010 Valpesiden oppdatert med resultat fra 2.progesterontest

16.05.2010 Nerverapport i bloggen

14.05.2010 Første progesterontest i bloggen

13.05.2010 Re-røntgen i bloggen

09.05.2010 Gratulasjonsblogg

07.05.2010 LØPETID!

05.05.2010 Bildeblogg

02.05.2010 Smertefri blogg, oppdatert planer-siden.

28.04.2010 Ukesrapport i bloggen

22.04.2010 Stor bedring i bloggen

21.04.2010 Ryggprolaps i bloggen

20.04.2010 Nytt album i galleriet

13.04.2010 Spor i bloggen

10.04.2010 Kurs og babbel i bloggen

07.04.2010 Vårpludring i bloggen

04.04.2010 Verdens beste Teklus fyller 3år i dag! <3

01.04.2010 Påskedager i bloggen

22.03.2010 To nye album i galleriet. Hyttetur og kos i bloggen

19.03.2010 Tiabesøk i bloggen

17.03.2010 Tia påmeldt MH i april.

16.03.2010 Blogg om sykdom og konkurransetrening

10.03.2010 Mars-blogg

09.03.2010 Nytt album fra lek med Scott i galleriet.

08.03.2010 Tias AA-resultat er kommet - A! :D  Fikset litt på linkesiden.

07.03.2010 Blogg om den fineste treningshunden. Planer- og resultatsidene oppdatert.

03.03.2010 Øyelysing i bloggen

02.03.2010 Vårlig optimisme med rabiesresultat i bloggen

28.02.2010 Bonobesøk i bloggen

25.02.2010 Tias HD-resultat kom idag, og det ble A! :D Nytt album i galleriet. HD-resultat og bilder i bloggen

17.02.2010 Blodprøven i boks i bloggen

15.02.2010 To nye album i galleriet. LP-fokus i bloggen

10.02.2010 Utstilling, trening og kurs i bloggen

04.02.2010 Kveldsblogg

02.02.2010 Travle dager i bloggen

20.01.2010 Kurs og fellestrening i bloggen

16.01.2010 Vi prøver på nytt med ny layout.

14.01.2010 Ny link. Ny midlertidig layout.

12.01.2010 LP-modus i bloggen

07.01.2010 Treningen fortsetter i bloggen

06.01.2010 Tekla påmeldt NRK Vestfolds utstilling. Nytt album i galleriet. LP-trening og fotballek i bloggen.

03.01.2010 Planer-siden oppdatert

01.01.2010 Refleksjoner rundt året som gikk i bloggen

25.12.2009 Jul i bloggen

19.12.2009 Ny link til tolleren Scott

16.12.2009 Blogg om juleferiens late dager. Julekortsiden oppdateres kontinuerlig

13.12.2009 Årets første julekort har deiset ned i innboksen. Julekortsiden oppdateres kontinuerlig framover.

04.12.2009 Advents- og eksamenstid i bloggen

29.11.2009 Resultatsiden oppdatert. Dogs4all-review i bloggen.

26.11.2009 Nytt album i galleriet. Turer med bilder i bloggen.

21.11.2009 Nytt album i galleriet. Søskenkjærlighet i bloggen.

20.11.2009 Tia på besøk i bloggen.

15.11.2009 Resultatsiden oppdatert med kritikk fra Kongsberg HK. Fullstendig resultatliste i bloggen.

11.11.2009 Pludring i høstmørket i bloggen.

01.11.2009 Resultatsiden oppdatert med kritikk og bilde fra NRK Telemark

31.10.2009 Resultater fra utstilling NRK Telemark i bloggen

19.10.2009 Jobbing, Trondheim og trening i bloggen

10.10.2009 Rådeskogen's First Temptation "Tia" 1år!

07.10.2009 Høst i bloggen

03.10.2009 Oppdatert planer-siden med utstillingsplaner 2010. Mye vil nok utgå, annet vil legges til. Følg med!

02.10.2009 Nok en LP-trening i bloggen

01.10.2009 Turer, vaksiner og LP-trening i bloggen

30.09.2009 Blogg om kurskveld

27.09.2009 Tekla påmeldt utstilling i Kongsberg, se planer. Løpetiden ankommet bloggen

25.09.2009 Høstferie og LP-trening i bloggen

22.09.2009 LP-kurs i bloggen

21.09.2009 To nye album i galleriet. Tur, peppes- og kinokveld, samt LP-trening i bloggen

18.09.2009 Begge jentene er nå påmeldt til Norsk Vinner på Lillestrøm, Tekla er også påmeldt til NRK Telemarks utstilling i Porsgrunn.

17.09.2009 Positiv blogg

16.09.2009 Blogg om Tia og kurs

14.09.2009 Ny layout, tur og bading i bloggen.

13.09.2009 Nytt album i galleriet, agility og strandtur i bloggen

12.09.2009 Tanker om høst og mørke i bloggen

07.09.2009 Blogg om hverdagen.

04.09.2009 Ny link til tolleroppdrettet Carve Canem

03.09.2009 Blogg om kursoppstart og trening

30.08.2009 Film fra agilitytrening i galleriet, samt nytt album med bilder fra Agilitykurs trinn III og trening. Agilityblogging.

25.08.2009 Ny link til treningskamerat Frøken, oppdatert planer-siden. Tekla påmeldt norsk vinner-utstilling.

22.08.2009 Skolestart, fadderuke mm. i bloggen

10.08.2009 Tias side oppdatert med søsken-resultater.

30.07.2009 Blogg med film om tur til Holmetjern. Filmen også lagt under "filmer" i galleriet.

29.07.2009 Tre nye album i galleriet. Lek i bilder i bloggen

28.07.2009 Bildeblogg fra tur med Tekla, Tia og Bono

27.07.2009 Tias JR-debut m/bilder i bloggen. Resultatsiden og Tias side oppdatert.

24.07.2009 Oppdatert vekt og høyde på Tias side. Vi er utstillingsklare i bloggen

22.07.2009 Tia stilles også i Sarpsborg til helgen! Blogg om Slottsfjellfestivalen og med Tiabilder

11.07.2009 Nytt album i galleriet med agilitybilder. LP-trening m/film i bloggen. Filmside lagt inn under galleriet.

10.07.2009 Planer-siden oppdatert. Julipludrerier i bloggen. Begge jentenes sider oppdatert.

30.06.2009 Late sommerdager i bloggen

14.06.2009 Tia påmeldt til Mosseutstillinga

05.06.2009 Fiksa litt på linkesiden, ny link til tolleren Bailey. Resultatsiden oppdatert med kritikk fra rasespesialen.

03.06.2009 Blogg om agilitykurs. Ny link til treningskamerat Ina

02.06.2009 Oppdatert Tias kullsøsken og planer-siden.

01.06.2009 Opp og ned i bloggen

27.05.2009 Agilitykurs og trening i bloggen

26.05.2009 To nye album fra trening og kurs i galleriet. Trening og dagkurs m/tv i bloggen.

24.05.2009 Oppdatert link til Tekla-broren Bono, nytt bilde på Tias side. Pludrerier og Tia-bilder i bloggen.

13.05.2009 Jorden kaller i bloggen

10.05.2009 Tekla tok CERTpå NRK Agder! Kritikken ligger på resultatsiden.

05.05.2009 2*kursoppstart i bloggen

05.05.2009 Den siste ukes hendelser i bloggen

24.04.2009 Oppdatert planer-siden. Ny bil er innkjøpt! Tekla påmeldt NRK Agder 10.mai. Dagens 2.blogginnlegg m/bilder. Ny layout.

23.04.2009 Fikset på linkesiden

22.04.2009 Slalom og sykkeltur i bloggen

20.04.2009 Blogg om tøff uke

12.04.2009 Lagt inn innavlsgrad v/6 ledd og illustrerende stamtavle på A-kullets side.

11.04.2009 Hannhund til Tekla er bestemt! Les mer om kennel Blazing Suns A-kull under "valper".

06.04.2009 Tur med Hanne Marit &co i bloggen

04.04.2009 Verdens beste Tekla fyller 2 år!

01.04.2009 Oppdatert planer-siden, ny link til Tia-broren Kompis.

30.03.2009 Lite livstegn m/bilder i bloggen

25.03.2009 Påmeldt Retrieverklubbens utstilling i mai!

17.03.2009 Bildeblogg fra Hamar. Ny layout

16.03.2009 Jentenes flotte kritikker lagt inn på resultatsiden.

15.03.2009 Resultater fra Hamar-utstillingen i bloggen

13.03.2009 Blogg om kurs og hannhund

11.03.2009 Ny link til treningskompis Wilma

10.03.2009 Oppdatert Teklas side med HD/AA-resultater på Bono! Gratulerer så mye med A'er! :D

09.03.2009 Trening og atter trening i bloggen

05.03.2009 Oppdatert Teklas og Tias kullsøsken

04.03.2009 Oppdatert CEA-resultater på jentenes sider. Klikkertrening mm i bloggen

03.03.2009 Planer-siden oppdatert med dommer for Hamar-utstillinga. DNA-resultatene på PRA er kommet i bloggen. Begge jentenes sider oppdatert med PRA-resultatene.

02.03.2009 Glasgow og trening i bloggen

24.02.2009 Tia påmeldt valpeshow i Hamar i mars

22.02.2009 Endret link til Kennel Redborn, ny link til tolleren Zhenira

21.02.2009 Skriblerier om underlig stillhet i bloggen

20.02.2009 Hjemme alene-trening mm i bloggen

19.02.2009 Tekla påmeldt til Hamar i mars - se planer. Tias side oppdatert med sjokkerende høyde og vekt ;)

18.02.2009 Blogg om slektstreff i Ytre. Endret link til Tulla og Aynï.

17.02.2009 To nye album i galleriet

16.02.2009 DNA-test i boks mot alle odds i bloggen

15.02.2009 Oppdatert resultatsiden, merittene og bilde på Tias side. Roligere dag i bloggen.

14.02.2009 Blogg om Tias første valpeshow

13.02.2009 Kursavslutning, skitur og valpeshow i bloggen

10.02.2009 Nytt forsidebilde

09.02.2009 Blogg om off-piste-tur, snøbasing og piknik

07.02.2009 Blogg om Mocca-pass og fest

04.02.2009 Kurs og utfordring i bloggen

02.02.2009 Endret planer-siden. Oppdatering om Tia og Tønsbergutstillinga i bloggen.

29.01.2009 Kurs, tur, manglende nett og eksamen i bloggen. Ny link til Caroline og hovawarten Haley.

26.01.2009 Blogg om vellykkede treningsøkter

24.01.2009 Snøvær og trening i bloggen

23.01.2009 Kurs og praksis-oppdatering i bloggen

13.01.2009 Blogg om andre kurskveld

12.01.2009 Nytt album i galleriet, tur, trening og lek i bloggen

11.01.2009 Endret planer-siden

09.01.2009 Blogg om turer og trening

07.01.2009 Blogg om valpe- og konkurransekurs

06.01.2009 Blogg om kursstart, endret planer-siden.

04.01.2009 Elizabeth har sendt meg bilder av Tia. Se galleriet - Tia 9-12 uker.

03.01.2009 Årets første blogginnlegg

31.12.2008 Blogg om året 2008

30.12.2008 Nye linker til Tia-søsknene Troll og Chilli.

23.12.2008 Nytt julekort. Kort juleblogg

22.12.2008 Nytt julekort

20.12.2008 Ny lay, enkelte svakheter med den foreløpig, men skal prøve å få fikset opp i det :)

19.12.2008 Enda et nytt julekort.

18.12.2008 2 nye julekort. Kort juleblogg. Tia-album i galleriet.

17.12.2008 3 nye julekort, lagt ut vårt eget julekort.

13.12.2008 Blogg om Tia og pepperkaker

11.12.2008 Blogg med småting fra eksamenssliten hjerne.

10.12.2008 Vi har mottatt årets første julekort. Det kan beskues her.

07.12.2008 Blogg om hvilken valp som blir Tia. Også oppdatert siden hennes med bilde av riktig valp.

06.12.2008 Blogg om snøbasing med medfølgende bilder i galleriet.

04.12.2008 Selvmedlidenhet i bloggen

30.11.2008 Bloggerier om første søndag i advent. Kennelens nyeste tilskudd har fått det flotte hverdagsnavnet Tia!

29.11.2008 Valpespam i bloggen

28.11.2008 Nok en gang nye valpebilder i bloggen.

24.11.2008 Linket til tolleroppdretterne Tollergrenda og Tollerparken. Blogg med valpebilder

21.11.2008 Ny link til tolleren Dennis.

19.11.2008 Blogg om at fôrvert er bestemt. Lille Temptation ønskes velkommen inn i flokken med egen side. Daglignavnet hennes vil bestemmes ved en senere anledning.

16.11.2008 Blogg om oppdretterseminar og valpebesøk m/bilder

12.11.2008 Vi søker fôrvert til tispevalp!

09.11.2008 Blogg med oppdateringer og utfordring

06.11.2008 Oppdatert planer-siden

22.10.2008 Blogg om selvkontroll og småsøsken

16.10.2008 Bildeblogg

15.10.2008 Blogg med livstegn og om bronsjemerkeprøve

04.10.2008 Blogg om trening og høsttur m/bilder

01.10.2008 Blogg om langtur, nye bilder i galleriet. Nytt forsidebilde

30.09.2008 Blogg om trening i dårlig vær

29.09.2008 Nytt forsidebilde, endret kontaktsiden.

28.09.2008 Bildeblogg fra skogtur. Bildene ligger også i galleriet. Byttet bilde på Teklas side.

24.09.2008 Blogg om kurs og sykdom

23.09.2008 Blogg om en utrolig treningsøkt

22.09.2008 AA-resultater i bloggen, samt oppdatert på Teklas side.

1.09.2008  Blogg om tur og trening

19.09.2008  Blogg om skogtur

18.09.2008 HD-resultater i bloggen, samt oppdatert på Teklas side.

17.09.2008 Jobbing, venting og påmelding i bloggen

16.09.2008 Meldt på NKK Hamar

14.09.2008 Blogg om treningsmotivasjon i høygir

13.09.2008 Kort kveldsblogg med bilder

12.09.2008 HD/AA-røntgen i bloggen. Lagt inn Teklas søsken på Teklas side.

10.09.2008 Sammendrag av 3.kurskveld i bloggen

08.09.2008 Bestilling av HD/AA-røntging i bloggen.

06.09.2008 Beskuerbesøk i bloggen

05.09.2008 Ny layout på siden. Blogg om skogturer m/bilder

03.09.2008 Blogg om 2. kurskveld

02.09.2008 Lagt inn tollerens rasestandard under "rasen". Influensaepedemi i bloggen.

27.08.2008 Blogg om 1.konkurransekurs-kveld

25.08.2008 Oppdatert merittene på Teklas side, samt resultatsiden. Nytt forsidebilde.Lykkerefleksjoner i bloggen

24.08.2008 Bildeblogg

21.08.2008 Planer-siden oppdatert med konkurransekurs og LP-debut

17.08.2008 Blogg om LP-trening

16.08.2008 Resultater fra NKK Drammen i bloggen

15.08.2008 Reiseklar blogg med sommerbilder

14.08.2008 Blogg om skogtur med bilder. Bildene ligger også i galleriet.

13.08.2008 Forandret på linkesiden. Oppdatert med mange tolleroppdrettere. Livstegn i bloggen.

08.08.2008 Blogg om Bronsjemerkeprøve på lavt nivå

06.08.2008 Blogg om LP-trening

03.08.2008  Oppdatert resultatsiden

28.07.2008 Tekla ble nr 2 i unghundklassen med HP.

26.07.2008 Blogg om badeforbud og nerver

25.07.2008 Lagt ut et gammelt album fra tur på Roberg. Blogg om sydenstemning

24.07.2008 Blogg om varm dag

23.07.2008 Blogg om sykkeltur og alarm

22.07.2008 Blogg om sykkeltur med følger.

21.07.2008 Blogg om festivallivet. Ny link til tolleren Nica.

16.07.2008 Blogg om oppshining av hage og kropp

15.07.2008 Blogg om nytt kamera og trening

14.07.2008 I dag kom brevet om godkjent kennelnavn! Wuhuu! Siden lagt ut på nett. Blogg om kennelnavn og trening