Hundene  Taika  :  Taikas utstillingsresultater


Navn Adoreas Red Taika "Taika"
Født 16.10.2021
Kjønn Tispe
Reg. nr NO67958/21
Mor NORDJV-18 RLI
Adoreas Red Ona "Ona"
Far SE U(U)CH
Multestua Mattykaisa's Brumm "Brumm"
HD A
AD 0
Øyne -
prcd-PRA (DNA) B, Carrier
CEA-ch (DNA) Clear
DE (DNA) Clear by parentage
DM (DNA) Clear
CLPS Clear
CLAM Clear
CDMC Clear
JADD Clear
Høyde 44cm
Vekt 14,5 ved 1år
Eier Helene og Mads Odden-Gravdahl, Kennel Blazing Sun
Oppdretter Gunn Tove Espeland, Kennel Adorea
Meritter

BIR valp 6-9mnd med HP, Exc-JK 1JKK CK 2BTK Res-CERT res-nordCERT, Exc-JK 3JKK, Exc-UK 1UKK CK CERT 2BTK, BIM Unghund

Annet Trenes i blodspor, feltsøk, kantarellsøk, nosework og grunnleggende lydighet og rally-lydighet

Taika er et etterlengtet tilskudd til flokken. Etter å ha fulgt med på aktuelle kombinasjoner som alle endte resultatløst i halvannet år, var gleden enorm da Gunn Tove kunne fortelle at de hadde fått to tisper etter en meget spennende kombinasjon, og at en av de kunne bli vår. Det viste seg å skulle bli et svært viktig lyspunkt for familien, da Vila halvannen uke senere måtte avlives pga akutt sykdomsforverring.

Taika er fra Kennel Adoreas T-kull, og skulle derfor ha et navn på T. Valget sa seg selv. Hennes tipp-tippoldefar, Lauvstuas Pelé Taikapoika "Albert", er far til vår første toller, River Nova Beware of Blazing Taika "Tekla", og Taika-navnet har fulgt mang en Albert-etterkommer, der blant annet Taikas tippoldemor Alcara Taika Pippi og oldefar Lauvstuas Jimmie Fox Taikapoika er representert.

Taika er en trygg, selvsikker, sosial, kreativ og løsningsorientert valp. Her har vi virkelig fått mye hund i en foreløpig liten kropp. Hun er matglad til tusen, er lett å motivere med leke, elsker å jobbe, men har ikke spesielt mye tålmodighet når hun mener matmor er for treg med belønningene. 

Jeg har skyhøye forventninger til denne herlige jenta, og gleder meg til å leke meg med henne i tiden fremover. Vi håper selvfølgelig at utviklingen vil fortsette like bra, og at Taika med tiden kan føre vårt avlsarbeid videre, men først og fremst er hun et høyt elsket familiemedlem, tur- og treningskamerat.

20.10.2022: Taika har nå blitt ett år, er HD/AD-røntget med beste resultat, samt dna-testet. Hun er fremdeles ei tispe i nedre størrelsesskiktet, men tar igjen til tusen med enorm personlighet. Taika er et arbeidsjern, elsker å bruke nesa, og er på evig skattejakt på tur. Resultatene fra disse skattejaktene har variert i alt fra luer til småflekket rødhai, innmat av rådyr, smågnagere og en harelabb... Stor lykke er det uansett funn - for den firbente, vel og merke...
Taika har utviklet seg til en trygg, sosial tispe med meget godt språk. Hun møter alle på sin vei med ukontrollert lykke, og verden møter Taika med latter. Da hun skulle røntges for HD/AD, måtte veterinæren sette veneflon for å gi henne mer å sove på, da hun lå og logret non stop på røntgenbordet :) Hun er kjærlig - krever å få ligge på fanget, hun er alltid med der det skjer, selvutnevnt midtpunkt i ungenes lek. Tålmodighet er fremdeles ikke hennes sterkeste side, hun krever mye stimuli både fysisk og mentalt, men innehar så godt som alle egenskaper jeg ønsker meg i en toller. Gleder meg enormt til fortsettelsen med denne flotte jenta.

25.07.2023: Taika fortsetter å utvikle seg som ei herlig, sosial, aktiv og krevende ung tispe. Hun trenger mye mentale utfordringer for å være fornøyd, og blodspor og søksøvelser er favoritten. Hun har mye vilje, sier klart ifra til matmor om hun synes matmor gjør feil i trening. Hun er fremdeles ei jente som hilser både folk og dyr med uforbeholden lykke, og lykken er så stor når ungene får besøk av venner at hun ikke klarer holde fire bein i bakken.
Til tross for å være ei særs aktiv frøken, finner hun godt roen både ved vann og på stevner, der hun fint kan legge seg ned og hvile i påvente av videre aktivitet.
Taika trenes i blodspor, feltsøk, grunnleggende lydighets- og rallylydighetstrening, kantarellsøk og har akkurat startet med nosework. Ingen tvil om at nesearbeid passer denne jenta suverent.


Taika 17 uker gammel


Taika 19mnd gammel og CERT-vinner