Hundene  Tia  :  Tias resultater


Navn NUCH Rådeskogen's First Temptation "Tia"
Født 10.10.2008 - 08.04.2020
Kjønn Tispe
Reg. nr NO26963/08
Foreldre NUCH NV-07 River Nova Arctic Itana og Blueboy Sailor Zharek
HD A/A (fri på begge hofter)
AA A/A (fri på begge albuer)
PRA (DNA) Normal/Clear (fri)
CEA (DNA) Normal (fri)
Høyde ca 49cm
Vekt 19 kg
Eier Kennel Blazing Sun og fôrvert Elizabeth Sommerfeldt, Oslo
Oppdretter Lillian Hedlund, Rådeskogen's kennel
Meritter BIR valp, BIG-3 valp, Beste juniortispe med CK på NV-09, 2AKK CK (NordV-10), 3BTK stor-CERT og resCacib (NV-12), Norsk utstillingschampion (NUCH), 1BTK BIM, 178 poeng og opprykk til kl.2  LP på sin debut i kl.1, 175 poeng i kl.2 LP med opprykk til kl.3 LP og stevnets beste retriever. 3.premie og 2.plass i LP3. Bestått kvalifiseringsprøve i jakt. Deltok på Jaktcupen 2011. Gjennomført MH (mentaltest hund) med godkjent skuddreaksjon.
Annet

Stamtavle Løpetidssyklus

Det var aldri meningen at det skulle komme et Itana-barn til inn i flokken her hos meg. Jeg hadde takket nei til valp fra Lillian flere ganger, da jeg ikke ville stresse med å finne egnet fôrvert, men Lillian ga seg ikke. Da Elizabeth så "dumpet" ned og jeg så hvor fine valpene så ut, var jeg solgt. Jeg har ikke angret siden!

Tia har med tiden vist seg som en rolig og stabil frøken. Hun kan være forsiktig i møte med nye hunder, men er tøff til å undersøke ukjente objekter. Både matvettet og lekelysten er så absolutt til stede i jenta, så å motivere henne for trening er ingen sak. Som valp og junior var Tia skikkelig lat på tur, og gikk helst og tuslet bak med de to-beinte fremfor å leke med de andre hundene. Da hun bikket over til unghund kom derimot også selvtilliten, og hun viser seg som ei tispe med masse motor, konstant ute etter litt "action" og moro. Tia er ei tillitsfull og kjærlig jente som gladelig deler ut nuss om anledningen byr seg.

Etter noen år på Lillehammer har Elizabeth og Tianå flyttet tilbake til Oslo, noe som er veldig hyggelig ettersom vi da kan treffes oftere. De trener og konkurrerer i lydighet med svært imponerende resultater (opprykk til klasse 3 i løpet av 3 stevner), og de har også begitt seg ut i jaktens verden. For Elizabeth har jakt/bruks blitt en viktig del av det å ha retriever, og de vil derfor satse på det fremover. I tillegg stilles vakkerjenta ut med ujevne mellomrom, med jevnt over gode resultater, der hun i juli 2013 ble Norsk Utstillingschampion (NUCH).

I 2012 hadde Tia sitt første kull sammen med SE UCH Agrosofen's Calypso "Twist". 8 velskapte hunder kom ut av denne kombinasjonen, og de er en særdeles velfungerende, arbeidssom gjeng. Les mer om B-kullet her.


Tia tar sitt 2.CERT i Trondheim 7.juli 2013


Tia NUCH i Råde 28.juli 2013

Tias kullsøsken:

  HD: AA: PRA/CEA: Annet
Rådeskogen's First Gentle Man B A PRA B, CEA A BIR, 3BIG valp 6-9mnd, 3*CERT, NUCH, NV-11, SE U(u)CH, C.I.E, kl 1 agility og hopp, 1 kull
Rådeskogen's First Magic Moment A A   BIR, BIM  og BIS-3 valp, 3*CERT, NUCH, NV-12
Rådeskogen's First Magician       2 JKK HP, anvendes i praktisk jakt
Rådeskogen's First Inspiration A A   Opprykk til LP2
Rådeskogen's First Limelight A A PRA B, CEA A BIR, BIM og BIS-2 valp, NUCH, 1kull
Rådeskogen's First Sunlit Hedda B -   BIR og NUCH, 1kull
Rådeskogen's First Happines        
Rådeskogen's First Guardian Angel B -   2. beste tispe 6-9mnd