mandag, september 27, 2010 @ 19:05

Skogturer i herlig høstvær

Tilbakemeldingene om valpene fortsetter å strømme inn, og de er så positive og fine. Det gleder en fersk oppdretter stort Også Vila er en vidundervalp, og hun har virkelig kapret både Tekla og meg. Tekla kan nok tidvis synes at den lille pelsdotten får litt mye oppmerksomhet, men så ramler det litt godbiter ned til henne også for allverdens enkle og selvfølgelige ting, så da er ikke den lille så dum likevel.

Emmy ble hentet på lørdag, etter å ha holdt det gående her i 4,5 timer Der snakker vi energibombe, altså! Torstein og Sunniva rapporterte om noe hyling på vei hjem, før vakkerjenta sovnet pent. I dagene etter har hun opplevd mye med turer i parken og besøk av både to- og firbente.

I går, søndag, måtte jeg niskrive en historieoppgave med frist samme kveld - merkelig hvordan ting har lett for å hope seg opp frem til en bare MÅ. Jeg kom nå omsider i mål, og tok med meg rødpelsene en tur i Essoskogen. De sprang, lekte og koste seg, og det var ikke snakk om at Vila skulle sitte på armen, nei! Jeg gikk riktignok i rolig tempo, så den store avstanden la vi ikke bak oss, men vi var ute i 1time og 10min, så det synes jeg ikke var dårlig av lillejenta. Vi møtte 4 hunder og diverse mennesker, og det kunne høres svake pipende mumlelyder fra dem alle. Jeg husker plutselig hvorfor jeg syntes det var så hyggelig befolkning i Tønsberg da jeg først flyttet hit med Tekla på 4mnd - bare så rart at all oppmerksomheten ikke vedvarer

Også i dag har vi kost oss i nydelig formiddagssol i Essoskogen. Gikk ned til Karlsvika og satt på stranda. Etter at jentene hadde rast litt der var tanken at Vila skulle få slappe av litt og teste ro-trening, og Tekla har vel ikke videre vondt av å trene på det samme. Vila hadde visst andre planer. Mens Tekla pent måtte ligge ved beina mine, sprang valpis rundt og hadde party i sanden og med skjell hun fant i vannkanten, og skulle slettes ikke sove nå - slikt kan en gjøre når en er tilbake i bilen. Søta.

Kompaktkamerate var med på tur, så tok noen bilder på stranda.


Litt kaldt i vannet, men vasse innerst kan en gjøre.

Ellers har vi ikke gått inn for å trene enda, men koser oss med lek og tur. Innkallinger blir en naturlig del av dette, og valpis er kjempeflink til å komme som ei kule når mamsen roper - enten hun egentlig springer etter Tekla eller står og gomler hestebæsj. Renslighetstreningen går også over all forventning, foruten et uhell i går da jeg var for opptatt med å skrive oppg, har alt blitt gjort utendørs siden fredag. Flinkeste valpen, det

 

 

 


fredag, september 24, 2010
@ 09:18

Valpene i den store verden

Så er det 9 uker siden Shay, Tinto, Emmy og Vila kom til verden. Etter tilbakemeldingene å dømme, har gutta funnet seg flott til rette i sine nye hjem, og både valper og eiere koser seg stort sammen. Emmy er her fremdeles, og hun og Vila har det helt fantastisk sammen. Snakk om erteris. Det blir nok veldig rart når Emmy reiser i morgen - til nå har det hele tiden vært noen til å ta fokuset til Vila, og for Teklas del har det hele tiden vært en terrorbande etter henne, så hun har ikke vist noe tegn på å ha registrert at banden er halvert i størrelse.

Onsdag hadde vi besøk av Hanne Marit og onkel Bono. Valpene syntes han var superkul, mens Bono så heller ukomfortabel ut. Hvordan i alle dager skal en oppføre seg rundt sånne små a? Tekla fikk tint han opp litt etter hvert, men han valgte helt tydelig å late som om ikke valpene eksistrerte. Den stakkars gutten som tidligere ikke har hatt spesielt mye pels å skryte av var nå så langhåret og "tjafsete" som jeg aldri har sett, og ble derfor angrepet av saksa. Jeg har nå fått testet ut å fikse ører på en hund som ligger opp-ned i et fang, og kan konkludere med at vi ikke fortsetter med den stillingen under pelsstellet.

I går var vi en tur hos Linn, Scott og Shay, mens Matias stakkars var på jobb. Det var SÅ godt å se vakkergutten igjen! Han løp etter Tekla og bjeffet da vi kom - hun måtte da skjønne at hun skulle vente på han! Etter at både oppdretteren, søstrene og mora hadde fått hilse, viste han derimot helt tydelig hvor han hørte hjemme, og fulgte Linn og Scott med argusøyne. Kjempegodt å se at han så tydelig vet hvor han hører til. Linn disket opp med nydelig lunsj mens de firbente hadde party på verandaen. Shay var ikke helt sikker på hva han syntes om at alle vi kom på besøk, og satt litt overrumplet og så på de andre gærningene. Emmy syntes tydelig at Shay hadde det helt fantastisk, og sprang frem og tilbake mellom vannbalja på verandaen og stuegulvet som etter hvert ble rimelig vått og glatt.

Resten av gårsdagen ble tilbragt hjemme, og jentene hadde ikke et eneste uhell inne hele dagen. Flinkinger! Selv ikke i løpet av de 4 timene jeg var borte om kvelden på quiz hadde de gjort fra seg, til tross for at de hadde to rom å boltre seg på.

Her kommer et par bilder av Tinto fra hans første dag i nytt hjem. Ser ikke videre sjenert ut?


 
 

søndag, september 19, 2010 @ 17:48

En epoke er over - tanker og tårer

Det finnes mange former for tårer. Nervøsitetstårer, spenningstårer, gledestårer, skuffelsestårer, engstelsestårer, angertårer, rørte tårer, lettelsestårer, utmattelsestårer, takknemlighetstårer, lattertårer, savn- og sorgtårer. Jeg har vært gjennom dem alle de siste månedene.

Nok en del av en årelang drøm går mot hell. I dag forlot Kennel Blazing Suns førstefødte oss, og flyttet hjem til sin nye, fantastiske familie. Det finnes ikke et hjem i denne verden som hadde passet Shay bedre, det vet jeg, og det er jeg utrolig takknemlig for.

Det har vært stort - nei, langt større enn det, å få planlegge og få frem disse fire, flotte valpene. Jeg har lært enormt på godt og vondt, og de har sikret at dette er en opplevelse jeg vil ta med meg for livet. Å få gå så opp i fire levende vidundere som jeg har fått her, er ubeskrivelig. Det har vært slitsomt, enormt med bekymringer, men det har vært verdt hver eneste søvløs natt, hver eneste kveld stuck hjemme istedenfor ute blandt vennene mine, og hver eneste tåre - enten den var av god eller mindre god art. Valpene har gitt meg utallige latterkuler med sine klumsete kromspring og kreative innfall - de har tatt meg med storm, og snor meg fullstendig rundt labben

Tekla oppi det hele har vært fantastisk. Hvordan hun jobbet for å få dem til verden, hvordan hun beinfløy ut for å gjøre sitt fornødne, for deretter å returnere i samme fart, hvordan hun har pusset og stelt, kost og lekt - det er til å begynne å grine av Jeg er følsom i utgangspunktet, og med kreftene på et lavnivå som nå, blir jeg ei riktig sippe

I morgen drar også Tinto ut i den store verden, før Emmy følger etter til lørdag. Det er godt de forsvinner gradvis. Tøft er det å se dem dra, men jeg ser også frem til noe mer frihet, og ikke minst til å ta fatt på treningen av Tekla og Vila. Alle valpene kommer til hjem som passer den enkelte midt i blinken, og jeg kjenner hvor beæret jeg er over at så flotte folk ville ha valp akkurat fra meg og Tekla.

Takk for alle flotte opplevelser, kjære små! Lykke til i den store verden, jeg og mamsen følger med på avstand (og avstand er så mangt... )


 
Marit:
Huff, må nesten sippe selv, for nå husker jeg hvordan jeg ræmja mer og mer for hver valp som dro sist... Man blir jo ufattelig glad i de små, og når man vet hvor mye planlegging, reising, nervøsitet, spenning, glede og arbeid som ligger bak det å drive seriøst oppdrett, så er det ikke rart at det er vemodig å la dem gå. Håper de neste 6 ukene går saaaaaaaakte...!

Klemmer herfra
 
Linn:
Ja,da kom tårene her også... Tusen takk for den flotte gutten som i øyeblikket har raptus her i stua
 
Nina:
Vi her på Multestua ønsker Kennel Balzing Sun sitt første kull lykke til ute i den store verden. Jeg tror de har fått den aller beste starten på livet i valpekassa hos Tekla og Helene.
 
Gøril,SandraVilja:
Jeg må også ønske alle de deilige små lykke til ute i verden! Det har vært herlig å følge de her i bloggen, fikk jo nesten klump i halsen her i dag! Herlig å følge de, selv om jeg allerede har fått drømmevalpen! Må være godt å tenke på at ei blir igjen hjemme!
 
Anina og Sessan:
<3 meget smukke ord.... snøft
 

onsdag, september 15, 2010 @ 21:17

Uken som forsvant

Ja, tiden bare flyr avsted. Vi har den siste uken hatt et par turer på stranda igjen - både ved saltvann og ferskvann. Valpene koser seg SÅ ved å fly ned i vannkanten, plaske og smake, for så å rase i hundreogørten rundt i sanden etterpå. Shay stakkars var uheldig og falt uti vannet med hele hodet under, men plasket seg inn til land. Der forsøkte han å springe seg tørr, men pelsen var da så full av vann at han knapt nok kunne gå Han viste derimot ikke det minste tegn på at noe skummelt hadde skjedd, og var snart nede og plasket fornøyd videre. Ingen skade skjedd, heldigvis.

I helgen bråbestemte jeg meg for å ta turen til Ytre for å være med på feiring av min mor sammen med resten av familien. Valpene ble godt slitt ut før vi tok fatt på ferden, og de var dermed stille det meste av tiden begge veier. Ikke dårlig at det går så bra å reise 1,5-2timer med fire terrortroll på 7 uker. Hos foreldrene mine ble valpene det mest naturlige midtpunkt, der de fikk sin egne innhegning midt i stua. Ikke er det spesielt vanskelig å få noen til å se til the fantastic four heller, så mens de regjerte stua, fikk Tekla og jeg en herlig 4timers kantarelltur i skogen med mamma. Det trengte vi både to- og firbent.

En av de mange fordelene ved å kun ha 4 valper er at det betyr at jeg kun har 6 valpekjøpere. Dermed var det mulig å samle dem alle her hos meg. Mandag kom de for å bli kjent med hverandre, valpekos og middag. Kjempehyggelig! Gleder meg allerede til kenneltreffene som vi får prøve å få til etter hvert.

Skolen har blitt nedprioritert disse ukene, og det gjøres for tiden kun det som absolutt må gjøres. Nå er det dessverre slik at jeg har to oppgaver som skal leveres hhv førstkommende og neste søndag, og dermed må jeg prøve å få fokuset litt bort fra valpene. Så lenge været er pent og de kan kose seg ute hjelper det, så det gleder meg å se på yr at det skal holde seg bra videre. Nyoppladede valper innendørs høres, så da kan jeg i hvertfall glemme å få gjort noe fornuftig

Noen bilder ble det fra valpegården hvor valpene koste seg fra 07.30-19.00 i dag. De ligger her.


Emmy og Shay


Shay og Vila


Tinto

 

Linn:
Flotte bilder av verdens herligste

onsdag, september 8, 2010 @ 22:13

Valpefordeling

Etter mye vurdering alene og i samråd med andre har valpene blitt fordelt til sine nye hjem nå, og jeg er veldig fornøyd med avgjørelsen. Her kommer dermed en liten presentasjon:


Blazing Sun Always Winning "Shay" skal flytte til Linn, Matias og tolleren Scott. Han er matmor Linns  kommende utstillings- og agilitystjerne, matfar Matias' sporhund og Scotts lekekamerat og plageånd. Han skal nok også få prøvd seg på lydigheten, men agility er hovedfokus. Han blir boende her i Tønsberg, så han slipper nok ikke unna oppdretteren så lett.
 


Blazing Sun Ambitious Adventurer "Tinto" skal flytte til Åse og Magnus i Oslo. De bor ved markagrensa, så gromgutten skal få masse plass å boltre seg på. Tinto skal gå flere kurs i lydighet og agility, men om det blir konkurranser får tiden vise. Han skal også få bruke den flotte nesa si i kantarellsøk.
 


Blazing Sun Achieving My Dreams "Emmy" skal flytte til Torstein og Sunniva i Oslo. Hun skal bli matfars jaktvenninne, matmors utstillingsstjerne. Hun skal også få prøve seg på lydighetskurs, og ryktene nevner noe om mulig agilitykarriere med tid og stunder.
 


Blazing Sun Ain't No Challenge "?" blir boende hos oss. Stakkars lita er foreløpig navnløs, men det jobbes på spreng for å endre dette Vakkerjenta skal få vise seg frem i utstillingsringen, forhåpentligvis få mer struktur i lydighetstreningene enn hennes mor har hatt, og vi håper å få kommet igang med sportreninger med sikte på prøver med tid og stunder. Fingrene krysses for at hun om noen år kan bidra til mye bra i avlsarbeidet mitt også, men før den tid skal hun få masse tid til å være valpete og rar
 


Så utrolig spent på å følge gjengen i årene fremover. Jeg er i hvertfall knallfornøyd med både de små og deres kommende familier. Sidene til de små er også lagt opp via valpesiden med noe mer info.
 

- Helene


 

Martine:
Var det jeg sa da valpene ble født, blå til linn og gul til deg Ser ut til at alle får det flotters
 
Lillian:
Så nydelige dem er! Jeg har fått en toller i hus jeg også, en liten barmhjertidhets ting. Flotte hunder med stor personlighet
 
Linn:
Ja, Martine hadde rett gitt Så flotte bilder og fine presentasjoner av valpene
 
Tine:
Så flotte de er.
 
Gøril:
Så fiiine dem e! Og flotte ståbilda, flinka! Og lille Vila e såå herlig! Glede mæ t å følge gjengen fremover!
 

tirsdag, september 7, 2010 @ 19:13

Strand, vingetest, gårdsbesøk mm.

Gårsdagens blogginnlegg ble borte, så da prøver vi på nytt.
 

Valpene har hatt aktive dager den siste tiden. I helgen var vi på hytta vår utenfor Sandefjord hvor valpene fikk en tur på stranden. Vannet var overraskende lite spennende, i hvertfall sammenlignet med sanden. De raste rundt, plasket i vannet, hoppet i sanden og brøytet seg gjennom nypebuskene.
 


 

Elisabeth har vært så snill og fikset med fuglevinger til oss, som nå har blitt introdusert for de små.
 

Blå syntes vingen var helt OK, men det varte ikke lenge før han mistet interessen til fordel for noe annet.
 


 

Grønn var langt mer ivrig enn sin bror. Han apporterte gjerne vingen, men kunne også godt tenke seg å tygge litt på den
 


 

Rosa oppførte seg som forventet - hun flippa. Noe så fantastisk kult! Hun hoppet og spratt, kastet vingen rundt seg og sprang lykkelig rundt før hun leverte den til meg.
 


 

Gul syntes også vingen var utrolig spennende og løp herlig rundt, dog noen hakk mer behersket enn sin søster
 


 

Videre har valpene hatt besøk av Magnus og Åse, samt Linn igjen. Alltid like koselig med de kommende valpekjøperne. Tiden raser avsted for meg, men jeg tror nok ikke de føler det på samme måte. Dog er det under 2 uker til de to første forsvinner nå, så det er vel såvidt mulig å overleve vil jeg tro
 

Valpene har også vært på gårdsbesøk hos Jorid. Hun har flyttet inn på Stall Roberg - vel, ikke akkurat i stallen, men.. Der fikk valpene treffe geiter, hester, kaniner, aussie-Mocca og jenter i rare bukser med rare ting på hodet. Enkelte ting var litt skummelt først, men jeg synes alt i alt valpene tok det hele svært bra.
 


Rosa er nysgjerrig på geitene
 


Grønn hilser på hesten
 

I dag har valpene hatt en rolig dag hjemme, uten andre opplevelser enn herjing i hagen med besøk fra Linn. Tror de har veldig godt av sånne dager også, hvor de får anledning til å undersøke nærmiljøet og bare være små.
 

Masse bilder fra de siste dager ligger i galleriet.
 

- Helene
 


 

Linn+Scott+Matias:
Herlige bilder av nurkene Scott gleder seg veldig til å treffe gjengen igjen
 
Mariann:
Fikk mail fra Blogtown om at det er noe tull med to servere som gjør at innlegg kommer og går. De holdt nå på å fikse dette slik at alle innleggene skulle dukke opp etterhvert. Helt uavhengig av hvilken server du ble logget inn på. De har også kjempeproblemer med bloggworld så det var visst ikke noe sjakktrekk å forsøke å føre dobbelt der heller. Herlige bilder av herlige valper.
 

mandag, september 6, 2010 @ 08:16

Strandtur, fuglevinge mm

Man skal oppleve mye som liten valpis, og i helgen har vi vært en tur på hytta utenfor Sandefjord. Valpene var nyvåkne og klare for action da vi skulle plukke opp min mor på togstasjonen og dra ned på hytta, så det ble en livlig tur. Rosa med sin enorme vilje sparte ikke på stemmen, og dro med seg Grønn. Blå sa klart ifra en stund han også, mens Gul la seg ned og kikket isteden. Vel fremme på hytta var det fullt kjør, og de fløy flott rundt og undersøkte alt mulig. De er veldig selvstendige synes jeg - plutselig er det en som tar seg en tur på egenhånd, og kan bli borte flere minutter. Nå er de jo ikke lenger unna enn at jeg har oversikten, men valpene soser rundt i sin egen verden, enten det er bak hytta, under hytta eller langt inni busker og kratt.

Stranden skulle oppleves nå, men vannet var i grunn ikke så spennende som jeg hadde trodd. De har jo mye erfaring med vann fra at de mange ganger daglig plasker og bader i vannskåler og baljer, men sanden på stranden var noe annet! De fikk totalt raptus og løp og herja, lekte med hverandre, i nypebusker og med oss. Helt herlig! Hadde nok med å holde styr på de små, samt prate med noen nysgjerrige jenter som kom og hilste på, så ble dessverre ikke bilder fra dette.


Gutta på tur

Elisabeth har også vært så snill at hun har tørket fuglevinger og sendt oss. Tusen takk! Valpene har fått testet den, og alle syntes det var veldig spennende.

Blå syntes nok det var litt rart, men plukket den opp, om enn noe forsiktig, og lot seg raskt distrahere av noe mer morsomt.

Grønn syntes vingen var kjempekul. Han apporterte den flott, men kunne også godt tenke seg å få ligge og tygge litt på den.

Rosa oppførte seg som forventet - hun flippa helt. Hun er så lik sin mor at det er helt sykt - verden er bare så ekstremt kul! Hun hadde superparty med vingen, hoppa og spratt, kastet den rundt, og løp fornøyd rundt med den.

Gul hadde også sansen for vingen, tok den nysgjerrig opp og løp bort til meg med den. Hun lekte og koste seg, men var noen hakk mer behersket enn sin søster.

Linn, Matias og Scott kom på besøk i går for å hilse på valpene. Scott var fantastisk flink med de små, helt rolig, og bare gikk dersom de virket usikre. De tinte raskt opp alle sammen, og Blå var mye oppi ansiktet på Scott for å leke. Tekla fikk etter hvert også komme ut til dem, og da hun og Scott fløy og lekte, sprang Rosa etter. Hun tror helt klart at hun er en del av gjengen - hun er minst like stor som sin mor. Råtøff! Også senere på kvelden da valpene hadde raptus igjen fikk de leke med Tekla. T sprang foran med Rosa og Blå bak, og det strålte lykke av Teklus. Tror ikke hun har hatt det så gøy når hun har lekt med noen voksen hund, som det hun hadde da. Valpene har drakamp med Tekla, de bykser opp i ansiktet hennes og "angriper" og klatrer fornøyd opp på henne når hun "faller om".

I ettermiddag kommer Magnus og Åse en tur igjen - rart det bare er 2 uker til de henter sitt lille gull.

 


 

onsdag, september 1, 2010 @ 22:13

Opplevelsesrike dager

Whæææh! Hvor blir dagene av?! Valpene nærmer seg skremmede raskt 6 uker, og jeg ser min tid med dem renner ut. Liker det virkelig ikke! At det kun ble 4 valper denne gangen var i grunn fantastisk. Det har gitt meg masse tid til hver enkelt, og de er fire svært ulike, men like sjarmerende personligheter.

Blogtown sliter igjen. Jeg har mailet med dem i dag, og under oppgraderingene de holdt på med tidligere oppdaget de feil ved serveren, og den er nå byttet. De håpet dermed at alt var i orden nå, men det er det tydeligvis ikke. Innlegg kommer og går, så i en periode nå vil innleggene mine også lagres her (link fra hjemmesiden). Der er det ikke kommentar-muligheter, men veldig hyggelig om det da kommenteres i gjesteboken isteden.

Valpene har de siste dagene opplevd mye. De har vært på individuelle turer med meg en og en, mens Tekla holdt de andre med selskap i valpegården. Vi gikk bare fra valpegården og bort i "skogen" på andre siden av huset, men ettersom valpene er så avhengige av hverandre må man jo starte i det små. Alle valpene gikk trygt og flott med, selv om Grønn og Gul nølte litt først da Tekla tydelig uttrykte sin misnøye med at jeg gikk uten at hun fikk være med. Tror vi har noe å ta tak i der i løpet av høsten  Med høye haler hoppet valpene foran/ved siden av meg, og nysgjerrige og ivrige på hva som ventet i den store verden. Videre har de truffet barn for første gang. Dette er noe som har bekymret meg litt, da det er viktig de omgås barn også, men jeg kjenner ikke flust av barn i  nærheten. Med litt flaks og en god porsjon fristelse fikk jeg huket tak i ei nabojente på 8-9år og hun var SÅ flink med de små. De syntes det var kjempestas med jenta, så de fikk en kjempepositiv, flott erfaring.

Ellers var valpene i går på sin første biltur. De var allerede svært trøtte, så da la jeg dem i buret sammen med Tekla. Hun fôra litt mens vi kjørte avgårde, og kun da vi stod stille i lyskrysset kom det tre små pip bakfra. Vi kjørte ikke lange turen, bare ned til bestemoren min, så det ble en tur på en 3-4min vil jeg tro. Greit å starte i det små. Bestemor er 96år gammel og ser ikke allverdens lenger, men syntes det var moro å få hilse på de små. Alle var etter tur oppe på fanget hennes og fikk kos, og alle oppførte seg eksemplarisk. Det var grådig spennende å være i et nytt hus, så de tuslet nysgjerrige rundt og undersøkte alle kriker og kroker. Rullatoren var ikke noe rarere enn det gamle TV, og Rosa la seg like gjerne til å sove under den etter å ha gransket hele leiligheten. Etter en blund på øyet for de små tok vi fatt på bilturen hjem, noe som foregikk totalt uten en lyd. Da jeg stoppet vel hjemme var det 4 småtroll som sov søtt bak i bilen. Flinkeste valpisene.

I kveld har Torstein og Sunniva vært her en tur, like hyggelig som alltid.Gul sjarmerte ved å sovne først på Sunnivas fang, deretter på Torsteins. Jeg tror den jenta finner seg i hva enn en vil gjøre med henne

Over til noe mindre hyggelig. Jeg fikk midt i forrige setning beskjed om at onkels fantastiske vorsteh, Birk, i dag måtte takke for seg. Han har lenge slitt med sykdom og etter et langvarig epilepsianfall fra i går til i dag fikk han slippe. Kommer til å savne gromgutten fælt. Han har vært på feriekoloni hos meg og Tekla, og vi storkoste oss sammen. Takk for flotte opplevelser sammen, Birk. Mine tanker går til onkel m/familie.


Søteste Birken

Nye stå- og hodebilder av de håpefulle ligger i galleriet.

- Helene
 


 

mandag, august 30, 2010 @ 22:13

Utedag

Vi har hatt fantastisk vær i dag, og det har vi utnyttet til det fulle. Mens valpene fikk herje i valpegården i morgensola, satt jeg ute med dem med kaffekoppen og pensumlitteratur - ikke så verst start på dagen. Orker ikke skrive allverdens, har nok av bilder som får tale for seg. Valpene har fått hilse på trillebåren i dag, og de har vært på gåtur rundt på nye områder på tomta her. Flinke valpisene tar alle utfordringer flott. Grønn skvatt litt da jeg flytta trillebåren inn til dem, men tok selv initiativ til å undersøke den, og da var den raskt morsom isteden.


Den voksne moren leker forsiktig med Rosa


Gul spiser litt på Blå

Masse bilder ligger i galleriet.


 

 
tine therese:
åå, så herlige valper
 
Elisabeth O:
*sukk* nei for dette ble man jo IKKE noe valpesyk av!

Ekle ekle ekle valpene ....

fredag, august 27, 2010 @ 20:41

Valpene 5 uker

Nok en dag har vi hatt flott vær i Vestfold, og valpene har fått vært mye ute. Vi startet dagen i valpegården, hvor valpene lekte og koste seg. Grønn var mest trøtt og "sutrete", men fant til slutt roen og ble fornøyd han også. Et par filmklipp fra dette ligger i galleriet.

Ellers er det normal fredagsrutine nå å klippe klør. Det er fryktelig greit når de er skikkelig trøtte, men når de begynner å våkne og heller vil tygge på hendene mine og/eller klipperen blir det litt verre. Det blir derfor en tålmodighetsprøve hvor vi tar en labb av gangen og rullerer jevnt. I dag var det også tid for ny ormkur, og med den fulgte det veiing, slik at vi vet sånn ca hvor mye valpisene skal ha. Kjempen Blå veier ca 3kg(!!) mens Grønn og Rosa ligger like bak på hhv ca 2,8kg og 2,6kg. "Lille" Gul ligger fremdeles bak sine søsken, på drøyt 2kg.

Nå som de er blitt hele 5 uker begynner vi å øke aktivitetene, så i dag skulle de få teste skogsgrunn for første gang. Ettersom vi har et friareal som nærmeste nabo og en del skogsgrunn som del av hagen, fikk alle valpene gå selv. De følger lykkelige etter når jeg går foran og lokker på dem, og tråkket rett ut i blåbærlyngen og inn i busker og kratt uten å nøle. De ble raskt så varme i trøya at de hoppa og sprang rundt, rulla og lekte midt i tuene.


Ikke bare-bare å ferdes i slik vegetasjon

Flere bilder i galleriet.

Etter en god stund ute fulgte hele gjengen med inn igjen, men ikke tale om de ville tilbake til valperommet, nei. Så da åpnet jeg for dem slik at de kunne gå ut i valpegården igjen isteden. De to jentene lekte og herjet med mamsen der ute en god stund, mens guttene tydeligvis var slitne etter "skogsutflukten" og sovnet med hodet på dørterskelen begge to.

I morgen får vi besøk av valpekjøperne Magnus og Åse igjen, det skal bli hyggelig.


 

 

Gøril:
Så herlig du har det om dagen! Tenk å ha en slik liten flokk med seg "ut i skogen"!  Blir spennende å se hvem du beholder!
 
Martine:
Naaw! Jeg må komme på valpebesøk en dag
 
Tine:
Fantatiske søte små. Tenker dere koste dere på skogstur ja

 

torsdag, august 26, 2010 @ 21:25

Spalteplass til Tekla

Den unge moren havner litt i skyggen av sine barn om dagen, både i bloggen og i hverdagen, stakkars. Hun er jo stort sett veldig deltakende i alt jeg og de små gjør, men står ikke i sentrum slik hun er vant til. Etter å ha lekt, kost, fôra og rengjort for valpene sovnet de tungt, og jeg og Tekla tok turen ut for å trene. Gikk til en lekeplass hvor jeg plutselig innså Tekla aldri har vært før, og trente der. Første økt var hun totalt ute og falt ut midt under fri ved foten for å undersøke området. Hun ble feilet og hentet inn igjen, da dette er noe vi virkelig må jobbe med. Hovedproblemet vårt er at Tekla tar seg undersøkelsesrunder når det passer henne for så å komme lykkelig tilbake for å trene mer etterpå. Jeg har nok ikke tatt skikkelig tak i det, så det begynte vi med i dag. Hun hentet seg betraktelig inn, selv om det var langt ifra perfekt, og dermed hadde vi kanonfest etterfulgt av lek og trening på lekeapparatene. Dette førte til et knallfokus etterpå, så jeg fikk nok en gang påminneren om hvor avhengig Tekla er av at jeg ikke blir for lydighetsstiv og passiv. Vi trenger slike økter som dette for å få igang motivasjonen igjen, og det var helt tydelig at Tekla har savnet den kontakten med meg som hun får på slike vellykkede treninger. Etter flere gode økter med fri ved foten, dekk fra holdt, stå under marsj og innkalling fra sitt - med apparatlek mellom øktene, fortsatte vi en liten tur før vi satte kursen hjem.

Nå gleder jeg meg stort til å begynne å trene lydighet sammen med folk igjen, og ekstra stas blir det vel da å ha med et av disse vakre vidunderne. Hvem av de to jentene det blir er jeg derimot ekstremt usikker på - jeg kan helle mot den ene, for så å kikke på den andre og endre mening. Godt jeg fremdeles har litt tid på meg, så får jeg håpe testene og eksteriørvurderingene vil hjelpe meg med avgjørelsen.


Treningsglede hadde jenta også 5mnd gammel


 

 

 

onsdag, august 25, 2010 @ 20:13

Ståbilder mm

Mandag hadde vi som tidligere nevnt besøk av valpekjøperne Torstein og Sunniva, og også Linn og Matias var innom en tur. Tekla fikk da leke litt med Scott, noe hun tydelig satte stor pris på. Tror nok hun savner litt action - blir ikke mye moro når alle turer foregår i bånd så hun ikke skal bade. Jeg har prøvd å høre litt rundt om når folk lar tispene sine bade etter fødsel uten de helt klare svarene, så om noen har formeninger om emnet setter jeg pris på det.

Ettersom min far tok akillessenen sin i sommer, har han gått til ukentlig opptrening på sykehuset her i Tønsberg. Han skulle dermed inn også i dag, og da slang min bror seg med for å besøke valpene når han først hadde fri. Det satte jo både to- og firbente pris på, og jeg kunne med stor ro dra på skolen i visshet om at de hadde verdens beste barnevakt. Da jeg kom hjem fikk de små røde komme ut i penværet, og en liten photoshoot ble da tatt. Bildene fra den ligger her.

Ståbilder tok vi også i dag - valpene er 4 uker og 5 dager gamle:


Blå - Blazing Sun Always Winning


Grønn - Blazing Sun Ambitious Adventurer


Rosa - Blazing Sun Achieving My Dreams


Gul - Blazing Sun Ain't No Challenge


 

 

Martine:
Begynner å se ut som hunder nå, herlige bilder
 
Jorid:
De er jo så bare sååå vakre <3 <3
 
Linn:
Herlige <3
 
Nina:
Skjønne små! Flinke der har vært å ta ståbilder, det er ikke så lett med melketrampende åler på knapt fem uker.
 

Silje og Frick:
Takk for det Så herlige valper teklusen har fått da! Du koser deg vel om dagen med de tenker jeg Åssen går det å kombinere valpeoppdrett med skole? For du har vel ett år igjen? Hva går du i år? Ja jeg er ferdig med undervisningen iallefall, har en eksamen å ta (RLE) også skal jeg ta opp engelsken, muntlig, hadde David, det sugde! :P

 

mandag, august 23, 2010 @ 15:14

Studiestart, finvær og valpebesøk

I skrivende stund sitter jeg ute i valpegården jeg har laget med 5 stk rødpelser sovende rundt meg i skyggen. Det har nettopp vært full fres med klatring på og under "rampa" ned de to trappetrinnene fra døra, smaking av jord, risting av leker og plasking i vannskåla til Tekla. Alle valpene synes vannet er kjempespennende, og om de havner oppi med et bein eller fire, tar de det på strak labb. At naboen klippet plenen noen meter bak oss enset de ikke, så de virker kort sagt som veldig trygge og fine valpiser.

I dag var det oppstart av mitt siste år som student - hvertfall mitt siste år i lærerutdanningen. Jeg har valgt å ta grunnfag samfunnsfag, og det virker som et spennende studium. Førsteinntrykket av foreleserne er positivt, men jeg tror nok ikke jeg skal bli arbeidsledig dette året Jeg har alltid likt samfunnsfag godt, men hovedgrunnen til at det ble valgt nå var pga valpene. Studiet er lagt opp med forelesninger kun 2 dager i uken + 4 helgesamlinger per semester, så med andre ord er det helt knall med tanke på de små. Ikke er forelesningene obligatoriske heller, men helgesamlingene er direkte knyttet til mappeoppgaver, så de bør jeg nok sørge for å få med meg. Det blir spennende fremover, og jeg kjenner jeg gleder meg til å komme igang igjen etter nesten 3mnds skoleferie.

Ellers sørger valpene for at jeg fremdeles har sosial omgang med mennesker, og vi har tilnærmet daglig besøk. Kjempekoselig! I går var Jorid og Tine innom, mens i kveld kommer valpekjøperne Torstein og Sunniva igjen. De har ikke vært her på drøyt halvannen uke, så regner med forandringen er enorm for dem.

Bilder fra gårsdagens tur ut i hagen ligger i galleriet.


Fint firkløver

 


 

Gøril:
Nååååååååå!!! Sååå fine! Gul e bare så nydelig! Og Rosa! Og Blå! Og grønn!.. ALLE sammen! <3 Tror jeg skal bli student når jeg blir stor!
 
Hanne Marit:
Hei hei! Så nydelige de små krapylene er, det blir så artig å få hilse på dem!! Synes rosa ligner på sin mor, og gul ligner på sin onkel Bono, morro altså! Passer det om jeg, Syver og Bono kommer en tur 4. eller 5. september?

 

fredag, august 20, 2010 @ 22:26

Valpene 4 uker

Vi er halvveis til standard leveringstid og jeg kan ikke fatte og begripe hvor tiden er blitt av! Det virker jo ikke lenge siden jeg fikk melding av Gudrun om at Itanas første kull var på vei, og her sitter jeg 3 år og 4mnd senere med 4 vidundervalper selv. Det er til å bli sentimental av.

Valpene har i dag for første gang vært på utflukt i hagen. Det var nok litt ekkelt til å begynne med, men så la Tekla seg ned og fôra litt, og da var det ekle raskt glemt.

Alle valpene syntes dette var spennende greier, men ble selvsagt raskt slitne, så det ble ikke så lange utflukten. Nå håper vi på tørt og varmt vær fremover så de får vært en del ute.

Jeg prøver å variere litt hva valpene har inne hos seg i valperommet og hvor ting ligger, og det er utrolig morsomt å se både hvordan de med stor interesse undersøker nye objekter, og hvordan de stadig er ute og klatrer og balanserer på tingene. Jeg har hele tiden tenkt at "når valpene blir en 5 uker, DA blir det morsomt", men kjære vene så moro det er allerede - og det har det vært fra dag 1. Men de er langt mer aktive og langt mer "oppegående" enn jeg noen gang hadde forventet at 4 uker gamle valper kunne være. Og de er heeelt sikkert totalt ulike alle andre valper når det kommer til dette. Vidundervalpene.

Ellers er jeg strålende fornøyd over at valpene faktisk har opplevd både lavtflyende fly, raketter og tordenvær allerede, og ingen av dem har så mye som lettet på et øyelokk. Heller ikke støvsuging, vaskemaskin, oppvaskmaskin eller andre huslige lyder viser de den minste reaksjon på. Jeg har en dvd () med diverse lyder (og bileshow!) som jeg foreløpig ikke har fått spilt, men til uka regner jeg med vi kan få kjørt igang den. Det viktigste er jo at de vender seg til huslige lyder, og det er det ingen tvil om at de gjør, hvertfall.

Hmm.. Det føles rart. Fadderuka er nå i full gang, og i kveld er (i følge studentsamfunnet) årets beste fest. Jeg sitter hjemme med film, te og verdens beste valper og kunne ikke tenke meg å være noe annet sted. I fjor var jeg knapt hjemom under fadderuka (ukene?) mens jeg nå kjenner jeg er glad jeg slipper. Gosh, jeg har blitt gammel! Men så er jeg jo bestemor også nå, da...

Aaaanyways.. Bilder fra dagens utflukt ligger i galleriet.


Hele gjengen - Blå, Rosa, Grønn og Gul.
 


 

Martine:
Søte da! Og at du ikke er ute under faderuka... Damn!
 
 
Jorid:
De er bare hærlige!!! <3 <3 <3 ... og ja... Martine har ett godt poeng... hihi.. DAMN!!
 
Tine:
Utrolig søt gjeng du har der. Kos deg masse med fadderuke hjemme.
 
Stine Og Camille:
Så store de har blitt! Et helt herlig bilde av gul som vil ha mat=) Lykke til videre med de søteste!

 

torsdag, august 19, 2010 @ 21:16

Valpenes navn

Vi tester blogtown igjen - de lover bedring, så jeg gir dem en sjanse til. Kopierer nå bare inn de siste dagers blogginnlegg fra Blogger-bloggen, så får vi se om Blogtown holder nå...

Jeg er nå så sikker som jeg tror jeg noen gang får blitt på valpenes navn, så dermed offentliggjøres de. Det er fremdeles ikke avgjort hvilken valp som havner hvor, da de må gjennom både valpetest og apportering av fuglevinge før noe avgjøres. I tillegg får de få noen uker til på seg til å vokse litt, slik at vi ser hvordan de utvikler seg både i hode og kropp. For min del, siden jeg tenker videre avl, er det viktig å beholde den valpen som virker mest lovende i gemytt, bruksegenskaper og eksteriør. I den rekkefølgen.

Navnene er valgt etter valpenes personlighet, samtidig som jeg synes det er viktig at de er litt i samme sjanger. Personlig synes jeg det er rart når man har en "Blazing Sun Anders" og en "Blazing Sun Amazing Angel" i samme kull, liksom Dessuten må de jo ha noe å leve opp til alle sammen

Blå - Blazing Sun Always Winning. Han har fra første stund vært en vinner, og som størst i kullet og med matvettet i orden har han hele tiden fått det som han vil. Andre må enkelt og greit bare vike.

Grønn - Blazing Sun Ambitious Adventurer. Det første levedøgnet hans sørget for at han måtte få med sin eventyrlige side i navnet. Han er fremdeles ofte på tur, og er stadig ambisiøs i sine alternative forsøk på å få tak i litt mat.

Rosa - Blazing Sun Achieving My Dreams. Hun har en viljestyrke uten like, som kommer bare mer og mer frem. Denne jenta oppnår absolutt alt hun ønsker - hun var den første til å gå og er den som foreløpig har desidert best kroppsbeherskelse. Hun sier høylytt ifra når hun ikke er fornøyd, enten det er fordi hun er sulten, vil ut av valpekassa eller fordi hun vil ligge bak BiaBeden.

Gul - Blazing Sun Ain't No Challenge. At man er minst er ingen hindring, det beviste hun allerede 1,5time gammel med å sette beina under seg. Hun overrasker meg stadig - til tross for så liten og sårbar som hun ser ut er hun tøff som bare det. At hun som først i kullet bød opp til lek, og da valgte Tekla som sin lekepartner, vitner om dette.

Valpene har nå fått egne sider fra valpesiden som vil oppdateres etter hver som de flytter til sine nye hjem.


Rosa angriper Blå

Flere bilder i galleriet.


 

 

Mariann:
Flotte navn. Gøy å få forklaring på hvordan du har kommet frem til dem.
 
Tonje Jeppe&Comma:
Så herlige valpene er Likte navnene godt og spesielt siden det er en historie bak dem Lykke til videre med utvelgelsen og oppvesten deres!
 
Marit:
Flotte navn til flotte valper!

 

mandag, august 16, 2010 @ 21:26

Boltreplass

Valpene er nå 3,5 uke gamle og har dermed fått større boltreplass på heltid. Fram til nå har de tilbragt mye tid i valpegård i stua og på kjøkkenet, men nå er de så store at de får ha tilgang til hele det valpesikrede valperommet. De begynner virkelig å bli morsomme nå, de blir mer og mer aktive for hver dag som går, leker, bjeffer og biter. Blå har fått flotte tenner med mye kraft alt, mens de andre nok ligger et par dager bak i løypa.
 

De har såvidt det er begynt å få litt tørrfôr også, noe spesielt Blå vet å sette pris på. De nærmest ligger i matfatet både Blå, Rosa og Grønn, mens Gul fremdeles synes det er litt ekkelt. Men hun smaker litt når hun får det servert fra hånden, så det varer nok ikke lenge før også hun nyter godsakene.

Jeg har jo som tidligere nevnt lett for å bekymre meg litt for Gul. Hun skiller seg ut fra sine store, aktive søsken. Jeg har derimot de siste dagene i større og større grad sett at hun våkner til liv når hun blir "pushet" litt. Hun trenger litt oppfordring - så lenge de er i valpekassa legger hun seg til å sove, men når noe skjer er hun raskt på banen. Gul er ofte den først til å komme meg i møte nå, og tar gladelig utfordringen med å leke med sine storesøsken :)


Tekla faller tilbake i sin barnslige rolle mens valpene sover


Gulljentene


Grønn


Rosa og Blå leker

 


 

 

søndag, august 15, 2010 @ 15:30

Oslo Double

gikk av stabelen i helgen, og det var påmeldt hhv 57 og 55 tollere på utstillingen. Min far troppet opp som valpepasser i går, slik at jeg fikk tatt turen inn. Tia skulle stilles begge dager, men hun er fremdeles uferdig, pelsen var ikke topp og konkurransen stor, så forhåpninger om noen gode resultater hadde vi ikke.

I ringen oppførte Tia seg eksemplarisk, men skilte seg ut med størrelsen sin. Hun ble belønnet med en rød, men ble ikke plassert videre i konkurranseklassen. Helt greit, det var system i at de tyngre hundene ikke ble plassert videre. Jeg liker dommere som vet hva de vil ha, og Kirsi Nieminen var en behagelig dommer å stille for.

Kritikken: Meget god type. Vakkert hode. Herlig uttrykk. Fine ører. Noe rette overarmer. Dyp brystkorg, bra kropp. Litt mer knevinkler. Vakker farge, noe fallende kryss. Meget velvist, beveger seg noe trangt bak.

I dag var Elizabeth overlatt til ringen alene hvor hun for første gang skulle stille Tia selv på offisiell utstilling. Ryktene sier likevel at Lillian tok ansvar og fikset bedre utstillingsline til dem, så da kan jeg slappe av med at de ble ivaretatt At Elizabeth kunne handle Tia bra har jeg aldri vært i tvil om, og de ble dermed belønnet med 1AUK 3AUKK i dag. Flott!

Dagens kritikk: Substansfull tispe av meget god type. Godt hode og uttrykk. Meget velvinklet front, kunne vært noe bedre vinklet bak. Kraftig kropp i utmerket kondisjon. Ikke i sin beste pels for dagen. Velpresentert.

Videre resultater fra dagen i dag har jeg ikke foreløpig, så venter i spenning på dem. Det eneste jeg har fått med meg er at Marit&Tess gjentok gårsdagens knallsuksess. Dermed har Tess oppnådd 2*BIR, NUCH, Crufts-kvalifisert og NV-10 i løpet av 2 dager. Fantastisk

Valpene? De hadde det strålende hjemme sammen med "oldefar" og i dag har de siste valpekjøperne, Magnus og Åse, vært på besøk. Kjempehyggelig! Jeg gleder meg stort til å få bli enda bedre kjent med mine fantastisk flotte valpekjøpere.
Fredag fikk valpene smake fast føde for første gang - karbonadedeig spedd ut med eggeplomme og en fløteskvett. Gul sleiket forsiktig på det og tok seg god tid til å fortære godsakene, mens hennes tre matglade søsken sleiket et par ganger for så å sluke det. Hørtes ut som om de slurpet i seg med sugerør, og de begynte raskt å lete etter mer.

Nå begynner vi å åpne dørene for ikke-kjøpere også, og ser frem til mye hyggelig besøk.

 


 

 

torsdag, august 12, 2010 @ 18:10

Dagene flyr

Jeg trodde virkelig at jeg skulle være flink til å oppdatere bloggen ofte, men brått ser jeg det nesten er ei uke siden sist... I løpet av den siste uken har vi på ny hatt besøk av Linn og Matias, familien har vært på besøk for bursdagsfeiring av min bror, Jorid har vært innom, og i går kveld var valpekjøperne Torstein og Sunniva på besøk. Valpene har også fått sin første ormekur, noe de syntes var fryktelig rart, og de er stadig ute på oppdagelsesferd på gulvet.

De siste dagene har de tydelig begynt å leke mer, tennene begynner å bli synlige, og balansen kommer seg sakte, men sikkert. Blå kjemper omtrent en dødskamp for å sikre seg nok mat under hver fôring, Grønn er stadig på nye eventyr, Rosa vandrer stødig rundt og er tydelig i ferd med å utvide horisonten, mens Gul som regel er å finne sovende. Fremdeles en ulik, men utrolig flott gjeng med andre ord.

Å si oppdretteren er forelsket er kanskje unødvendig?


Valpene 20 dager gamle - 12.08.2010


Blå og Tekla


Gul og Grønn

Flere bilder ligger i galleriet.


 

 
 

 


 

Mariann:
NÅ kan jeg begynne å si at de er skjønne - og mene det! En flott liten gjeng, ser det ut til.
 
Tine:
De ser helt fantastisk skjønne ut.. <3
 
Nina:
Det nederste bildet er helt herlig!
 

GørilSandraVilja:
Skikkelig snuskat, de små! Og flotte bilda av dæ og dem..
 
Martine:
Du ser forelsket ut ja, skjønner jeg godt

 

fredag, august 6, 2010 @ 18:28

2 uker

Valpene er i dag 2 uker og klørne er dermed klippet for 2. gang. Alle har nå også fått god åpning på øynene sine, og de blir stadig mer aktive. De siste dagene har de fått komme på utflukt i Teklas BiaBed i stua, hvor de hovedsakelig har sovet. I dag har derimot aktivitetsnivået på Rosa og Blå vært betraktelig større enn tidligere, og Rosa kravla stadig ut av senga for å legge seg på fanget mitt isteden. Hun er utrolig kontaktsøkende den jenta. Gul på sin side sover mer enn sine søsken, men når hun er våken så er hun aktiv og flott, så fornuften min sier det ikke er noen grunn til bekymring. Men så er man såpass hønemor at man ikke alltid er overbevist om at fornuften har rett, da. Blir vel lett sånn at man bekymrer seg unødig mye når en går rundt i "ammetåka"...

Arbeidsmengden har den første tiden vært minimal, men jeg merker tydelig at den begynner å ta seg opp nå - og langt, langt verre blir det. Avisene i kassa må stadig skiftes, men de er heldigvis blitt veldig flinke til å gå på avisene istedenfor teppet allerede, så det hjelper godt. Riktig flinke små valpiser er de

Vi har veid igjen i dag, og de legger stadig på seg.

 

  Fødselsvekt  1uke  2uker
Blå  422g 750g  1235g
Grønn  340g  655g  1125g
Rosa  394g  710g  1180g
Gul  326g  545g  880g

Noen bilder fra i dag - skal prøve få tatt flere i morgen.


Blå


Grønn


Rosa


Gul


 

 

 


 

 

tirsdag, august 3, 2010 @ 22:07

Besøk og bilder

I dag kom LPånden over meg, og særdeles positiv tok jeg med meg hund, klikker, kjøttboller og leker ut i gården for å trene. Hadde høye forhåpninger om at Tekla kom til å være superklar for å trene, så dette ville blir en vellykket økt. Akk så feil en kan ta. Tekla var mer enn villig til å jobbe, men lydighetsøvelsene forsvant nok ut av hode samtidig som valpene forlot kroppen hennes. Utgangsstilling sa du? Det gjøres fint en meter fra mammas bein. Og fri ved fot? Altså mener du jeg skal følge etter? Fnis. Jeg kunne virkelig ikke gjøre annet enn å le av den unge mora. Hodet er visst ikke helt på plass enda, og kjære - det får hun få tid til å få på plass også.

Nå sitter jeg og koser meg med en stor kopp nytraktet, nydelig jordbær/kiwi-te. Vi har nemlig hatt besøk av Linn og Matias i kveld, og de hadde med seg en hilsen til oppdretteren. Ettersom Tekla kjenner dem så godt, syntes jeg det var helt greit at de kom en tur nå. Tekla tok dem begge godt imot, men var i grunn mest opptatt av at Scott satt i bilen. Å få dem inn på valperommet var helt flott, da vanket det jo oppmerksomhet og kos på henne også Det er ingen hemmelighet at en av guttene skal flytte til dem om noen uker, og de fikk virkelig sett forskjellene mellom valpene under- og etter fôring, der Gul tar det hele helt med ro, mens resten er strake motsetningen. Før de dro fikk Tekla og Scott hilse litt. Tekla var veldig til å passe på, men Scott viste stor respekt for damen. Tror det var deilig for Tekla å komme litt tilbake til normalen, selv om det er litt tidlig for at hun skal synes det er helt topp med lek foreløpig.

Jeg har lovt bilder og film, og det skal jeg holde. Valpenes øyne er i ferd med å åpnes i disse dager, og blitz skal derfor unngås. Dermed er det ikk

e bare-bare å ta bilder, men noen OK ble det likevel.

Resten av bildene ligger i galleriet, mens tre nye filmer (2 dager gamle) ligger på filmsiden.


Vakkerjentene
 


Blå
 


Grønn

 

 

 

mandag, august 2, 2010 @ 21:22

10 dager

Dagene flyr og valpene vokser i rekordfart. Veiing i går kveld viste at Blå har nådd hele 900g og både han, Grønn og Rosa sliter nok med mye stinne mager. De piper og er urolige etter at de har spist, mens lille Gul har bedre kontroll på mengden matinntak, og sovner under måltidene.

Alle valpene prøver stadig oftere å sette beina under seg, men detter raskt sammen igjen. Tar nok enda en stund før de går, men moro å se dem sjangle rundt. Også lyder begynner de å reagere noe på nå - Grønn har lett for å strekke seg opp når vi kommer inn på valperommet. Rosa har til nå vært litt anonym i bloggen - hun har siden jeg fikk liv i henne etter fødselen klart seg selv, og ikke gjort allverdens utav seg. De andre har utpekt seg ved å enten være gedigne, bitte små (sammenlignet med de andre i hvertfall ) eller være eventyrlystne og rare Rosa begynner nå i større grad å vise hvem hun er, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med denne superjenta. Hun kommer gjerne og får litt kos, roer seg godt på fanget mitt og patter lystig på fingrene mine.

Bilder og filmer kommer i morgen.

 


 

Hanne Marit:
Ååh, jeg gleder meg sånn til å se dem! Gleder meg til å se bilder imorgen!! =) Kos deg med nurkene!
 

Gøril,SandraVilja:
Glede mæ ogå ti bilda og film!!

 

fredag, juli 30, 2010 @ 21:37

Valpene 1 uke

Det er ikke til å tro at valpene allerede er 1 uke gamle. Vi koser oss så med dem, og forandringen er enorm fra dag til dag.

 

  Fødselsvekt Vekt 1 uke
Blå 422g 750g
Grønn 340g 655g
Rosa 394g 710g
Gul 326g 545g

Som dere ser legger de godt på seg alle sammen, men forskjellene på dem er likevel svært store. Gul brukte tid på å få til sugeteknikken og de andre dro enda mer fra henne da, men nå legger de på seg ganske jevnt fra dag til dag.

Grønn er kullets moroklump og får fram smilet bare ved å være seg selv. Han har skjønt at han er en toller, og sovestillingene er deretter

I dag har alle 72 klør blitt klippet. Vi tok en labb eller to av gangen, for de hadde en tendens til å våkne litt mer enn ønskelig i løpet av klippingen. Tekla tok det hele med stor ro, så hun begynner nå å bli veldig komfortabel med at jeg tar valpene ut av kassa så lenge de ikke hyler for mye.

1ukes bilder er tatt oså:

Og at man er minst er ingen hindring i følge Gul, som stadig tester beina

Flere bilder i galleriet.

 

 

Gunn Tove:
De er nydelige!
 
Martine:
Fine valpissene, vi får komme å hilse på når de er litt eldre
 

GørilSandraVilja:
HERLIGE!!!!!
 
Lillian:
Så nydlige de er Helene....
 
Johanna:
Ett något sent men stort grattis till fyrlingarna'!! Fin fördelning och flotta teckningar på dem. Ser härliga ut, kos dig massor!
 
Nina:
Hellandussan!
 
Tine:
De er så utrolig søte.. Kos deg masse med dem.

 

onsdag, juli 28, 2010 @ 22:24

Stemningsbilder


Søte valperumper


Blå


Rosa, Grønn og Gul


Grønn og Gul

 


 

Nina og Multene:
Hellandussan!
Å så mange fine hvite haletipper.
 
Marianne:
Så nydelige de er Alle 5
 
Elisabeth O:
*sukker henført*
 
Gøril:
åååå! Hellenursk! Jeg har lyst på en til!! De er så fiiiine! Kos deg masse med de, tida går så fort!

 

tirsdag, juli 27, 2010 @ 20:23

Termin


Verdens fineste valpisjenter i går, 3 dager gamle.

Rart å tenke på at det i dag er 63 dager siden paring. Jeg hadde nok hele tiden regnet med valpene kunne komme noe før, men at de ville komme alt på fredag - som forøverig var min bestemors 96 (!!) års-dag hadde jeg ikke troddd. Men kjekt var det, for da hadde jeg litt avlastningshjelp i form av mine supre foreldre frem til i dag. Ja, for jeg kan ikke få takket dem nok. De har stått på for meg gjennom prosessen, og uten dem hadde det ikke blitt noe kull. I dag dro de på fjelltur, og begge uttrykte tydelig hvordan de gledet seg til å komme tilbake om ei uke. Tror vi kommer til å ha mye helgebesøk utover høsten

Ellers har valpekjøperne så smått begynt å få beskjed om de får valp eller ei. Jeg ville i utgangspunktet vente til valpene var en uke med å gi beskjed, men når kabalen er klar og valpene er sterke, ser jeg ingen grunn til å vente. Jeg er veldig fornøyd med de kommende eierne, men venter litt med å presentere dem. Det vil enda ta mange uker før de får vite hvilken valp som blir deres, for både valpetester skal tas, og de skal tross alt bli såpass store at vi kan se hvordan de ligger an eksteriørt. Aktive, flotte hjem vil de alle få, og alle blir på østlandet

Tekla får stadig større ro i forhold til å forlate valpene, og har i dag vært mye ute. Det er helt tydelig at hun synes det er deilig å være lettere i kroppen igjen, og å få røre litt på seg. Hun benytter stadig anledningen til å springe litt etter fotballen i hagen, og det er herlig å se hvordan hun faller tilbake i sin normale, lykkelige og barnslige rolle. Gulljenta mi

Valpisene fikk på seg halsbåndene sine for fotografering istad:

 


 

Jorid:
Så utrolig vakre Teklabarn <3 <3 Gleder meg til å bli kjent med gjengen :-)
 
Martine:
Jeg har enn så lenge et svenskt par som favoritter

 

søndag, juli 25, 2010 @ 13:03

Valpepludring med portrettbilder

I natt fikk vi heldigvis noen timer på øyet, om ikke så mange sammenhengende akkurat. Tekla var litt urolig da magen var litt løs, så hun måtte ut et par ganger. I formiddag har hun tydeligvis fått større tro på at dette går fint, så når valpene har sovnet, har hun selv gått ut av kassen og til døra slik at hun kan få gjort sitt nødvenige. Nå for en times tid siden hadde hun til og med lyst til å leke med ball, og sprang ivrig etter fotballen et par ganger før hun forlangte å komme inn til sine små igjen. I mellomtiden sov de søtt, og merket overhode ikke at mamsen var borte.

Blå hann fortsetter å ligge ved matfatet, og har av min far nå blitt omdøpt til flodhesten Han er alltid den som vinner de beste pattene, og suger til han nesten sprekker. Tekla pusser på han så han får gjort sitt, og like etter kravler han tilbake for å fylle seg opp på ny.

Grønn er noe roligere nå, ikke like ofte ute på nye eventyr, men det hender fremdeles. Er det noen som forviller seg bort fra de andre, er det nesten garantert å være han. Tekla var i går veldig obs på han og redda han med en gang det var noe, mens han i dag har fått anledning til å surre litt mer før han kommer tilbake.

Veiingen i går kveld viste at ingen hadde tapt kroppsvekt, slik de ofte gjør. Det betyr at Teklas melkeproduksjon kom raskt i gang, og at alle valpene får i seg mat.

 

  Fødselsvekt kl 20 i går kl 13 i dag
Blå 422g 462g 490g
Grønn 340g 366g 390g
Rosa 394g 414g 440g
Gul 326g 326g 348g

Det er fremdeles stor forskjell på valpene, men så lenge alle legger på seg bekymrer jeg meg ikke foreløpig. Lille Gul er en del mindre enn sine søsken, men er full av fart og fres, heldigvis

Det er nå en sånn fantastisk ro over valpekassa - Tekla sover mens valpene patter seg i søvn. Små kosegrynt kommer fra de små nå og da, og når de sover ligger de og "løper", klynker og bjeffer. Aldri har spedvalper vært så fantastiske som nå


Ser kanskje ikke ut som tidenes mor der hun ligger, men som hun koser seg med sine små! Og SÅ obs på hvert minste klynk - rørende

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kl. 18.50: Valpene har for første gang hatt på seg fargebånd for fotografering i dag. Ikke at det syns på alle bildene men


Blå hann er ikke ulik pappan sin i tegninger og farge.
 


Mens Grønn hann har arvet mammas hvite sokker


Rosa tispes venstre sokk er akkurat tillat, er den ikke det?


Gul tispe med flott mørk farge og nydelige tegninger.
 

 


 

 

Elisabeth O:
*sukker henført* Er ikke så mye mer å si nei <3
 
Morten og Merete:
:-))))
 
Linn:
Flinke Teklus Og vakre, vakre små
 
Thicha Kennel:
Gratulerer så mye med 4 flotte valper. Lykke til.
 
Stine Og Camille:
Gratulere så mye med 4 små fantastiske nurk! Gleder meg til å følge de fremover =)
 

Gøril,SandraVilja:
Gratulerer kjempemye, Helene!! Fikk høre i går ved ag-ringen at de var født! og så nydelige!! <3 Flinke Tekla! Mulig å bestille alle 4?
 
Nina:
Vi i Multestua gratulerer så mye med det første Blazing Sun kullet. Nydelige livskraftige nurk! Kos deg masse masse med valpene, men pass nå også på å få deg noe søvn!
 

lørdag, juli 24, 2010 @ 15:40

Barselsrapport

Livet som nybakt oppdretter er i grunn veldig flott. De fire små vidunderne piper og knirker i valpekassa, og Tekla tar seg så godt av dem - det er rørende å se Tekla må løftes halvannen meter bort til utgangsdøra når hun må ut, og da spurter hun avgårde, gjør det hun skal, og springer for livet tilbake for å komme inn til sine små. I mellomtiden ligger de rolig og sover på en varmepose i en liten balje, og det er aldri et kny fra dem da.

Noen få bilder har vi fått tatt, men de ligger som regel med hodene dypt gravd ned i pelsen eller pattene til mamsen sin, så ikke bare-bare.

Blå - første hann født - kom ved setefødsel og skapte litt trøbbel for den førstegangsfødende. Da han kom ut var han tydelig en sterk og flott gutt, og fant raskt frem til pattene, hvor han stort sett har vært å finne siden Han har flott, mørk farge, litt hvitt i brystet, en liten hvit flekk på halen og litt på labbene. Den lille flekken i panna mistenker jeg kan bli svært liten med tiden etter å ha sammenlignet med valpebildene fra Tekla og dem, men vi får se.

Grønn - andre valp ut - kom kjapt, men påførte sin mor et smertehyl. Han kom raskt ut av posen og var full av fart med en gang. Det har han vært siden, og i dag har jeg bare måttet le av denne eventyrlystne krabaten. Han er stadig å observere på ferd i gal retning, og hyler når han ikke finner de andre. Han klarer også stadig å forville seg på feil side av Tekla, og sier klart ifra om at det er feil. I skrivende stund ligger de tre andre og patter, mens han kravler rundt Teklas forlabber, lettere forvirret. Han suger derimot godt når han legges bort til pattene, så tror ikke det er noen grunn til bekymring Grønn har hvit haletipp, flott hvitt bryst og like sokker som sin mor. Han har hvitt bliss som i en tynn strek strekker seg bakover hodet. Denne streken er så tynn, så tror ikke den vil bli noe problem. Han er ganske lys i pelsen, spesielt nakken, så kan hende han blir ganske lik Tekla.

Rosa - første tispa - kom i en fei. Tekla var på dette tidspunktet veldig sliten, og så ikke ut til at hun merket at gulljenta kom engang. Hun viste ingen tegn på å ta seg av valpen, så jeg måtte trå til. Det tok litt tid før vi fikk ut fostervannet, men det boblet fra snuten hennes, og hun kom da raskt i farta. Da fikk Tekla øynene opp for henne, og vasket og stelte henne mens de to guttene pattet. Rosa har hvit haletipp, stort, hvitt bryst og hvite sokker. Den ene er helt på grensen til hva som er tillatt, men ser ikke ut til at den går over håndleddet, så da bør det gå bra.

Gul - født sist - tok sin tid. Hun lot Tekla få komme seg litt før hun ankom, og selv om også hun kom ved setefødsel var Tekla kjempefokusert og jobbet uhyre godt med henne. Hun kom uten morkaken sin, så den måtte vi vente på etterpå. Til tross for sin lille str er Gul full av futt og pågangsmot, og under halvannen time etter at hun kom til verden forsøkte hun å sette beina under seg for å komme bedre til i matbaren Gul har hvit haletipp, hvite labber, flott hvitt bryst og fin flekk i panna.

 
 

 

Linn:
Nydelig! Tårer i øynene..... snufs
 
Marit:
Gratulerer, de er alldeles bedårende!
 
Martine:
Herlige
 
Jorid:
Nawwwww.... <3 sååå vakre vakre!!!!
 
Morten og Merete:
Gratulerer med flotte valper!
 
Angelica:
Gratulerer!! Så nydelige <3
 
Angelica:
Gratulerer!! Så nydelige <3
 
Mariann:
Ser du har hatt det travelt mens vi har kost oss i Sverige. Gratulerer så mye med ditt og Teklas første kull! Og lykke til.
 

fredag, juli 23, 2010 @ 14:23

Temperaturfall?

Måling kl 11 viste at Tekla hadde en temperatur på 36,9*c. Målte den igjen kl 13 og da var den sunket helt til 36,6*c. Hun graver og peser litt, og har ikke matlyst. Vi er nå vel innstallert i og ved siden av valpekassa, så får vi ta tiden til hjelp. Vi er bare på dag 59, og det kan ta lang tid fra temperaturfallet til fødselen starter. Ny måling tas i 15-tiden tenker jeg. Oppdaterer jevnlig fremover.

Måling kl 15.30: 36,5*c

Kl. 18.00 - Tekla er rolig, ligger i kassa og sover. På våre lufteturer er hun veldig gira på å grave i ymse huler hun har funnet i hagen, og er ikke videre begeistret for å måtte bli med inn igjen Vil ikke forstyrre henne nå som hun sover så rolig, men tar tempen igjen om en stund... Tror forøverig dette vil bli en lang blogg etter hvert, da ventetimene fort blir lange og jeg må finne på noe.

Vannet gikk delvis 19.35 og første valpen;

en vakker gutt "blå" kom 22.15. Han har en hvit flekk i pannen, flott  hvitt bryst, hvit haletipp og ser ut til å få hvitt på labbene. Veide 422g.

Gutt nr 2 "grønn" kom 22.36. Han har stort hvitt bliss i pannen, hvitt i brystet og hvit haletipp, og ser ut til å ha hvitt på labbene. Han veide kun 340g ved fødsel, og er foreløpig minst i kuillet.

Første gulljenta "rosa" kom i en fei 22.47. Hun har hvitt bliss i pannen, fine hvite labber derav en høy sokk, men ser ikke ut til at den blir for høy. 394g ved fødsel.

Alle tre er livskraftige, suger godt, og klynker og står i. Tekla er kjempeflink med dem, men er tydelig sliten. Får håpe resten går raskt nå.

Tispe nr 2 "gul" kom omsider 00.26. Ei mørk, flott jente med hvit flekk i panna, litt hvitt på labbene og litt hvitt i brystet. Hun veide 326g.

Tekla er SÅ god med de små, nydelig å se

 

 


Elisabeth O:
Spennende!!!
 
Martine:
*spent*
 
Hanne Marit:
Åh, kult! Men jeg er ikke på nett i helga, så du må texte meg litt også, om det skjer noe spennende før søndag!! =) Lykke-til-klem fra Hama og storebror Bono
 
Hanne Marit:
Åh, kult! Men jeg er ikke på nett i helga, så du må texte meg litt også, om det skjer noe spennende før søndag!! =) Lykke-til-klem fra Hama og storebror Bono
 
Morten & Merete:
Gøy å følge med. Veldig spente :-)
 
Tine:
Spennende, spennende Helene. Lykke til, til både Tekla og deg..
 
Morten & Merete:
Så utrolig gøy at valpene kommer!! :-)
 
Scott:
Hils Tekla, flink jente!
 
Scott:
Hils Tekla, flink jente!
 
Trine:
Grattis
 
L,S&M:
Gratulerer til Helene og Tekla! Fantastisk jobb dere har gjort begge to
 

 

mandag, juli 19, 2010 @ 17:28

Tallet er..

Ventetiden hos veterinæren var lang, men Tekla tok det langt mer med ro enn undertegnende. Mens røntgenbildet ble fremkalt la den vordene mor seg pent ned og slappet av, mens den kommende "bestemoren" omtrent gikk på veggen i spenning. Veterinæren tok seg god tid til å behandle neste pasient mens vi ventet, og de 25minuttene vi ventet føltes som 2 timer - minst.

På røntgenbildet kunne vi se 4 små skjeletter. Det var veldig dårlig kvalitet på bildet så mine forsøk på å ta bilde av det var totalt mislykkede. Men, men. Jeg falt litt ekstra for en liten tass som lå klemt med hodet ned mot bukveggen helt inntil ribbeina - det så ikke videre godt ut Åh, nå gleder vi oss til de kommer!! Som veterinæren påpekte kan det være en tass som har gjemt seg, men 4 virker ikke usannsynlig etter Teklas str å bedømme. Da satser jeg på GT hadde rett i sin gjetning ang kjønnsfordeling også, slik at vi får 2+2 Jeg skulle selvsagt gjerne hatt et par ekstra for å kunne glede et par til av mine fantastiske potensielle kjøpere, men det er det ingen ting å gjøre ved. Lykkelig er jeg i alle fall over de 4 vi vet venter på å komme om ei ukes tid

 
Jorid:
Gratulerer Det vvar bra!! <3
 
Martine:
Grattis Vi gleder oss til fødsel og valpetitting
 
Marit:
Gratulerer! Tira hilser og sier at hun synes 4 er et fabelaktig antall for første kull, og at hun tror Teklus får 3 prinser og 1 prinsesse hun også.
 
Morten & Merete:
Spennende!!!!!
 

Gøril,SandraVilja:
Bare 1 uke!!! Tida flyr jaggu.. Spennende! Muligens det gjemmer seg en til? Da blir det 3 jenter og 2 gutter! Er det 4, kommer 3 jenter og 1 gutt!
 
Linn:
Liker GT sin gjetning Er så spent!!! Og tiden går så fort, tenk at det er så kort tid igjen!!
 
GT:
Ååååå, spennende altså!
 
Kristin og Frøken:
Gratulerer Åå, tia går fort, synes ikke det var lenge siden Tekla var valp selv på kurs